ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
چای از برگ زیتون که یکی از فرآورده های زیتون می باشد ، امروزه به عنوان نوشیدنی ، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است . برگ زیتون دارای خواصی چون اثرات ضد اسپاسم ، آلتي اکسیدان ، ضد میکروب ، ضد ویروس تبخال ، ضد قارچ ، ضد آریتمی و گشاد کننده ی رگ های قلب می باشند .
برگ درخت زیتون متقابل و باریک و سبز تیره و دائمی و همیشه سبز است . برگ نسبتاً ضخیم بوده و در قسمت فوقانی یعنی روی سطح برگ کاملا صاف و صیقلی است در صورتی که در سطح زیرین آن دسته های متفرق کرک مشاهده می شود .
این کرکها در اطراف روزنه قرار دارند و نقش آنها جلوگیری از تبخیر در موقع گرما و خشکی هوا می باشد . جوانه گل زیتون در اواخر تابستان بین برگ و ساقه جوان همان سال ظاهر می شود ولی به حال رکود باقی می ماند تا بهار سال بعد که این جوانه رشد کرده و شاخه تولید می کند . گل زیتون دارای چهار گلبرگ و دو پرچم است و گل آذین آن خوشه ای است .
ترکیبات چای
ترکیبات اساسی برگ چای عبارتند از : آب ، تانن ، کافئین ( تئین ) واسانسهای روغن آلبومین ، قند پکتین ، خاکستر
ارزش غذایی چای
نوشابه چای علاوه بر کافئین دارای مقداری پروتئین و هیدراتهای کربن است . چای به تنهایی از نظر مقدار کالری که به مصرف کننده می دهد بسیار کم است و در حدود 4 کالری در یک فنجان چای ( ۱۷۰ گرم ) می باشد .
چای دارای ویتامین های متعددی از گروه B شامل ویتامین B1 ، B2 و اسید فولیک و اسید پانتو تنیک و نیز مقدار قابل ملاحظه ای ویتامین ( P نیاسین ) می باشد . برگ سبز چای از نظر ویتامین C ، غنی است .
برگ چای پس از مرحله چای چینی
چون برگ های چای باید تا حد امکان تازه باشد به طور مرتب حتی از کشتزارهای دور به کارخانه حمل می شود .
برگ های چای باید تا رسیدن به کارخانه کاملا سالم بماند و در اثر فشار گرم نشوند در غیر این صورت محصول نهایی دچار آسیب و خسارت خواهد شد .
قبل از وزن کردن به وسیله شخص مراقبی که سیدار نامیده میشود کنترل کیفی منظم انجام می گیرد زیرا در غیر این صورت اغلب برگ های درشت که بیش تر شدن وزن محصول چیده شده اند با برگ های مرغوب مخلوط خواهند شد .
2 قاشق چای خوری از برگ زیتون را در ۲ لیوان آب جوش دم کنید . بعد از ۱۰ دقیقه آن را صاف و در صورت تمایل با عسل شیرین کرده و میل نمایید ( هر شب یک فنجان قبل از خواب ) . عصاره برگ زیتون به دلیل داشتن خواص ضد التهابی موجب کاهش وزن می شود .
محققان در این بررسی به مدت هشت هفته به موشها رژیم غذایی با کربوهیدرات و چربی بالا دادند تا نشانه هایی از سندرم متابولیک در آنها پدیدار شود . پژوهشگران می گویند نوشیدن یک فنجای قهوه تهیه شده با عصاره برگ درخت زیتون می تواند به مبارزه با چاقی کمک کند .
سپس به مدت هشت هفته به این موش ها قهوه غنی شده با عصاره برگ زیتون دادند . آنها بهبود عملکرد قلبی عروقی ، کبدی و متابولیکی را در این موش ها نسبت به موش هایی که فقط قهوه معمولی می خوردند مشاهده کردند ، لیندسی براون از دانشگاه کوئینزلند جنوبی معتقد است عصاره برگ زیتون به دلیل داشتن خواص ضد التهابی موجب کاهش وزن می شود .
محققان در سراسر جهان در حال مطالعه نقش التهاب در ذخیره شدن چربی هستند ، چای سبز و زرد چوبه نیز اثرات مشابهی در کاهش وزن دارند . نتایج این تحقیقات در نشریه تغذیه منتشر شده است .
برگ زیتون ؛ کاهش دهنده فشار خون
اثر کاهش دهندگی پرفشاری خون در برگ زیتون و ماده ی اصلی آن در حیوانات آزمایشگاهی ، کاملا به اثبات رسیده است . آزمایش های دیگری بر روی حیوانات نشان مي دهد که قند خون را نیز کاهش می دهد .
از دیگر خواص برگ زیتون ، اثرات ضد اسپاسم ، آلتي اکسیدان ، ضد میکروب ، ضد ویروس تبخال ، ضد قارچ ، ضد آریتمی و گشاد کننده ی رگ های قلب می باشند . همچنین خاصیت گشاد کنندگی رگ های آن در حیوانات آزمایشگاهی نیز به اثبات رسیده است . برگ های جوان و مسن ، از نظر ترکیبات و خواص دارویی با هم مقایسه شده و تفاوتی بین آن ها وجود ندارد .
تا کنون آثاری سمی ، از برگ زیتون گزارش نشده است . با این حال گاهی ممکن است باعث دردهای معده گردد ، مصرف آن در افراد دارای دیابت ممکن است با کاهش قند خون صورت گیرد .
خواص داروئی زیتون
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک می باشد .
طريقه و مقدار مصرف
بر روی ۷ تا ۸ گرم خرد شده ی برگ ، یک استکان آب ریخته و مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می جوشانیم ؛ سپس صاف کرده و پس از سرد شدن میل می کنیم . این مقدار را می توان ۳ تا ۴ بار در روز تکرار کرد .
1. دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار و خون می باشد .
2. روغن زیتون نرم کننده و صفرا بر است .
3. روغن زیتون دفع کننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف کرده .
4. روغن زیتون کرم کش است .
5. روغن زیتون برای رفع سرفه های خشک مفید است .
6. برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید .
7. بدن بچه هایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد .
8. برای رفع پیوره لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .
9. برای برطرف کردن خراش و ترک پوست ، گلیسیرین و روغن زیتون را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالیده .
10. دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است .
11. جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و رماتیسم است .
12. برای سرباز کردن جوشها و کورک ها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید .
13. دم کرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان کننده مالاریا است .
14. پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است .
15. جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است .
16. برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید ۸۰ گرم روغن زیتون را با ۱۴ گرم کندر و ۱۶ گرم سیاه دانه مخلوط کرده و به مدت سه روز از آن بخورید .
17. مصرف رون زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می کند .
پژوهشگران ماده ای در روغن زیتون کشف کرده اند ، که ترکیب آن از نظر شیمیایی مانند ترکیب قرص های مسکن ایبوبروفن است . این ماده که آن را « اوله آ کانتال » نام گذاری کرده اند تنها در روغن زیتون تازه یافت می شود و اثری مشابه اثر قرص های ضد درد ایبوبروفن دارد .
اوله آ كانتال کاهنده درد است . به گزارش سرویس ( بهداشت و درمان ) خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نقل پایگاه اینترنتی ( دویچه وله آلمان ) درخت زیتون قرنهاست که جایگاه ویژه ای در فرهنگ يونان و روم باستان دارد . این درخت به درخت مقدس معروف است . یونانیان و رومیان برای گرامیداشت یاد مردگان درخت زیتون می کاشتند .
نه تنها میوه زیتون ، بلکه چوب و برگ این درخت نیز موارد مصرف فراوانی دارند . چوب زیتون از مستحکم ترین انواع چوب است . دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است و مصرف روزانه این دم کرده به عنوان چای آرامش بخش و کاهنده استرس است . چای برگ زیتون فشار خون را هم پایین می آورد .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید چای تی بگ از برگ زیتون :
2879 : چای – ویژگی ها
AOAC:2005,Official method of analysis
• کشورهای عمده تولید کننده محصول
هند ، چین ، کلمبيا ، آرژانتین ، سیلان ، کرواسی و استرالیا
• کشورهای عمده مصرف کننده محصول
چین ، ونزوئلا ، کوبا ، کانادا و ایتالیا و کره شمال
• شرایط واردات محصول
ورود موکول به ماده ۱۶ قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و ... مصوب سال ۱۳۴۶ میباشد . از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی و یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی یا رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبدأ مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است وارد کننده نیز مکلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگهداری به آنها اضافه میشود به وزارت بهداشت تسلیم نماید .
• شرایط صادرات محصول
با توجه به اینکه استاندارد تدوین شده در مورد این محصول با استانداردهای جهانی مطابقت دارد داشتن شرایط استاندارد برای صادرات آن کافی است .
با توجه به روند افزایش جمعیت در کل دنیا و نیاز هر چه بیشتر به نوشیدنی های متنوع و دارای خاص آرامبخش و مفرح و با توجه به اینکه مردم امروزه به کیفیت مواد غذایی بسیار بیشتر از گذشته اهمیت میدهند و همچنین لزوم حذف استفاده از چای های دارای مضرات مختلف برای سلامتی و لزوم استفاده از موادی نظیر چای برگ زیتون جهت افزایش کیفیت بیشتر از گذشته احساس می شود .
گفتنی است با توجه به رویکرد جدید تولید چای از برگ درخت زیتون و فراوانی و شرایط مساعد و آسان این درخت برای افزایش سطح کشت می توان با عنایت به آمارهای جهانی چنین نتیجه گرفت که این محصول می تواند با توجه به خواص دارویی شناخته شده تا ۱۵ درصد سهم بازار مصرف چای در دنیا و ۸ تا ۱۰ درصد مصرف داخل را در اختیار خود بگیرد .
پروسه ساخت این ماده غذایی بسیار ساده می باشد . ابتدا عناصر مختلف خشک شده و قبل از مرحله خرد شدن رطوبت زدایی می شود . سپس به نسبت مناسب مخلوط و بسته بندی می شود .
مراقبت و برگ چینی مستلزم دقت و توجه فراوان است . اصولاً تولید مرغوب به مراحل و روش کاری در کارخانه روی برگ های زیتون انجام می گیرد بستگی کامل دارد .
پلاس ، مالش ، تخمیر ، خشک کردن یا حرارت دادن با آتش و طبقه بندی مراحل مختلف چای هستند .
هدف از مرحله پلاس آماده سازی برگ ها برای مالش است تا برگ ها نرم شوند و در حین مالش کم تر خرد شوند و دیواره های سلول های آن نیز به این وسیله باز شود . پلاس آمدن سریع و جلوگیری از گرم شدن برگ ها اهمیت فراوانی دارد . طی مرحله مالش برگ های زیتون پیچیده می شوند و تا حدودی می شکنند . هنگام مالش آب داخل سلول های فشرده می شوند و بدین وسیله مرحله بعدی تخمیر آغاز می شود .
هنگام مالش ، برگ ها به شکل گلوله های کوچکی در می آیند . پس از این مرحله برگ زیتون را در دستگاه غربال که مجهز به گلوله شکن است پر می کنند ، در اثر حرکات این دستگاه برگ ها سرد می شوند . برگ های ریزی را که از غربال می ریزند مالش ۱ می نامند و آنها را سریعا برای مرحله تخمیر آماده می سازند .
برگ های درشت تر مجددا به داخل دستگاه غربال فرستاده می شوند . پس از مالش مجددا برگ ها را غربال می کنند و محصول مالش ۲ به دست می آید . معمولا ۳ بار محصول غربال شده به دست می آید . تقسیم بندی آنها به ترتیب زیر است :
محصول مالش 1................................50%
محصول مالش 2..............................30%
محصول مالش 3..............................15%
برگ درشت .......................................5%
تخمیر ( اکسیداسیون )
تبدیل برگ زیتون به چای به وسیله اکسیداسیون و تحت تاثیر باکتری ها از مرحله مالش آغاز می شود . برای تخمیر ، برگ های غربال شده را در لایه های نازکی پهن می کنند . بدون شک تبدیل شیمیایی ، مرحله دشواری در تولید چای سیاه است و دقت و تجربه بسیاری را می طلبد .
برای این منظور مکان جداگانه ای لازم است که از گرمای دستگاه خشک کن دور باشد و با سقف کاذب از تابش آفتاب محافظت شود . اگر گرما خیلی شدید باشد رنگ مطلوبی به دست نخواهد آمد کف اتاق باید از جنس سیمان و به راحتی قابل شستشو باشد .
در اوایل فصل چای چینی که هوا هنوز سرد است دستیابی به رنگ ایده آل دشوار است . برگ ها باید در لایه های پهن تر روی سطوحی از جنس کنف هندی پهن شوند ، نباید آن ها را پشت و رو کرد ، بدین ترتیب حرارت سریعا بالا می رود .
اگر هوای بیرون گرم باشد نباید برگ ها از ۱۰ سانتی متر روی هم انباشت و باید هر ۱۰ دقیقه یک بار آن ها را پشت و رو کرد تا درجه دما تا حد امکان پایین نگه داشته شود . دمای مناسب برای تخمییر بین ۲۳ تا ۲۶ درجه سانتی گراد و میزان رطوبت %۹۵ است .
گرچه در دمای بالاتر مدت زمان این مرحله کوتاه تر می شود اما بر عطر و کیفیت چای زیتون تاثیر منفی می گذارد . چایی که بیش از حد لازم تخمیر شده باشد خوش طعم نیست و رنگ آن پس از دم کردن کدر و بد رنگ است . چایی که درست تخمیر شده و دقیقا در زمان لازم تخمیر کردن آن خاتمه یابد ظاهری مسی رنگ دارد . کارشناس چای می تواند کیفیت و ساختار چای را از رنگ آن تشخیص دهد .
مقدار جوهر مازوی چای ٪۱2 است .
جوهر مازو یا تانن : بخش اصلی چای زیتون است . جوانه و برگ های نوک بوته مقدار کمی جوهر مازو دارند ، در برگ های درشت تر مقدار آن بیشتر است . در طی مرحله تخمیر ویژگی های آن تغییر می کند . چای سیاه مقدار زیادی جوهر مازوی اکسید شده و مقدار ناچیزی جوهر مازوی اکسید نشده نسبت به چای سبز دارد .
طعم تلخ چای مربوط به جوهر مازو است . پس سعی میکنند تا مقدار جوهر مازوی اکسید نشده آنرا پایین نگه دارند . پزشکان نوشیدن چای سبز با جوهر مازوی زیاد را به علت تاثیر آرام بخشی و مسکن آن بر معده و روده توصیه میکنند . چایی که کم تر از حد لزوم تخمیرشده باشد کمرنگ و کدر و تلخ و مقدار تانن یا جوهر مازوی آن ٪۱۵ است .
البته پس از چند ماه نگه داری و انبار کردن به تدریج مقدار تانن کاهش می یابد . در سالیان اخیر و در کارخانه های پیشرفته دیگر چای را روی میز تخمیر نمی کنند ، بلکه برای این کار از جعبه های آلومینیومی استفاده می کنند . کف این جعبه ها صفحه مشبک قابل نفوذی است که طی روند تخمیر هوای گرم دمیده می شود و جریان می یابد . این هوا روند تخمیر را تسریع می کند .
• ماشین خورد کننده
• الک بوجاری
• میکسر
• آون
• ماشین بسته بندی
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید چای تی بگ از برگ زیتون
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98