طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی سال 1402 + pdf + word

Essence cigarette

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید و بسته بندی اسانس های صنعتی سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید و بسته بندی اسانس های صنعتی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

اسانس ها به عنوان طعم دهنده و معطر کننده مورد استفاده قرار می گیرند . وجود اسانس ها سبب خنک شدن سیگار و ایجاد بوی مطبوع در آن خواهد شد . از مانتول در توتون سیگار استفاده می شود و حتی برای افزایش تأثیر ، روی کاغذ و فیلتر سیگار نیز از این ماده استفاده می شود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار


هرنخ سیگار از چهار جزء اصلی درست شده است که عبارتند از :

1- توتون

2- کاغذ ، اسانس و مواد نگهدارنده

3- چسب

4- فیلتر .

اسانسها یا روغنهای فرار از جمله مواد موثر گیاهان هستند که شامل مخلوط پیچیده ای از مواد شیمیایی آلی مثل ترپینوییدها ، آلدییدها ، الکلها ، استرها ، ستنها و ... می باشند .

اسانس ها نوعی ترکیبات فرار بوده که از تقطیر مواد فرار موجود در اندامهای مختلف گیاهان تازه یا خشک همراه با بخار آب بدست می آید و وزن مخصوص آنها غالبا از آب کمتر است .

به طور کلی ترکیبات بیرنگ هستند ( به خصوص اگر تازه تهیه شده باشند ) ولی بر اثر مرور زمان در اثر اکسید شدن رنگ آنها تیره میگردد . به طور کلی اسانس ها در الکل کاملا حل میشوند ، در حالی که با آب غیر قابل اختلاط هستند ؛ اما به اندازه کمی در آب حل شده و بوی خود را به آن انتقال میدهند ( مانند عرقیات گیاهی و گلاب ) که ماده اصلی موجود در آن بر اثر حرارت ، گرما و هوا تغییر می یابد .

همچنین طعم اسانسها نیز با یکدیگر متفاوت است . اسانس ها دارای خصوصیات مشترکی بوده و عمدتاً ترپینوییدهایی هستند ، که قابل تقطیر بوده ، لکه ثابت روی کاغذ بجا نمی گذارند ، بر خلاف روغنهای ثابت با قلیاییها صابونی نمیشوند . آنها دارای طعمهای گس ، ملایم ، سوزاننده ، تلخ و شیرین می باشند و به سه دسته طبیعی ، مشابه طبیعی ( شبه طبیعی ) و مصنوعی تقسیم میشوند .

اسانسهای طبیعی و ترکیبات وابسته ( اولیورزین ، گام رزین ، اولیوگام رزین ) ، فرآورده هایی هستند ، که از مواد خام گیاهی معطر با یکی از روشهای تقطیر ( آب ، بخار ، آب و بخار و ... ) ، فشردن ( فشردن بخش برون بر و لایه بیرونی پوست مرکبات ) و استخراج با حلال بدست می آیند .

اسانسهای مشابه طبیعی فرآورده هایی هستند ، که حاصل از ترکیب مواد اولیه معطر بوده و از نظر بو مشابه اسانسهای طبیعی می باشند . اسانسهای مصنوعی فرآورده هایی هستند ، که به طور تجاری از مواد شیمیایی آلی مشابه اسانس های طبیعی تهیه میگردند و بویی مشابه اسانسهای طبیعی را دارا می باشند .

در تولید سیگار اسانسدار از مانتول که نوعی اسانس نعنا می باشد ، به طور گسترده استفاده می شود و اسانس های دیگر به ندرت و بسیار کمتر از مانتول در تولید سیگار مورد استفاده قرار می گیرند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار


اسانسها به عنوان طعم دهنده و معطر کننده مورد استفاده قرار می گیرند . اسانسها باعث خنک شدن سیگار و ایجاد بوی مطبوع در آن میشوند . از مانتول در خود توتون سیگار استفاده می شود و حتی برای افزایش تأثیر ، روی کاغذ و فیلتر سیگار نیز از این ماده استفاده می شود .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار


• 4378 : اسانسها - نمونه برداری
• 2274 : روشهای نمونه برداری و آزمون اسانسهای طبیعی
• 2274 -4 : اسانسها – اندازه گیری مواد باقیمانده پس از تبخیر - روش آزمون
• 2274 -5 : اسانسها – اندازه گیری چرخش نوری - روش آزمون
• 2274 -6 : اسانسها – اندازه گیری ضریب شکست - روش آزمون
• 2274 -7 : اسانسها – اندازه گیری میزان فنل - روش آزمون
• 2274 -8 : اسانسها – اندازه گیری مواد باقیمانده پس از تقطیر در خلاء
• 2274 -9 : اسانسها – اندازه گیری اندازه گیری چگالی نسبی
• 4377 : اسانسها – اندازه گیری ارزش کربنیل به روش کلرور
• 3754 : اسانس طبیعی نعنا - ویژگیها


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار


از کشورهای عمده تولیدکننده اسانس میتوان به آمریکا ، آلمان ، انگلستان، مالزی ، هند و چین اشاره کرد . با توجه به بازار مصرف این محصول که کارخانجات تولید سیگار هستند ، مصرف کنندگان عمده این محصول کشورهای تولیدکننده دخانیات از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی می باشد .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار


• شرایط واردات محصول

طبق اطلاعات موجود در کتاب " آمار صادرات و واردات گمرك جمهوری اسلامی ایران "، حقوق ورودی برای مانتول ، 4 درصد به ازای هر کیلوگرم می باشد .

• شرایط صادرات محصول

در حال حاضر به دلیل وارداتی بودن محصول ، اولویت تولید این محصول برای مصارف داخل کشور می باشد و در صورت رفع نیاز داخلی ، میتوان به صادرات این محصول پرداخت . در حال حاضر صادرات محصول وجود ندارد و ضوابط کلی بر صادرات کالاها برای صادرات این کالا از کشور معتبر می باشد .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار


کالاهای استراتژیک ، کالاهایی هستند که در صورت عدم تأمین و توزیع آن در کشور باعث ایجاد مشکلات سیاسی و اقتصادی شدیدی در کشور میگردند و کشور را با بحران مواجه می سازند . عدم تولید و ساخت اسانسهای توتون و تنباکو در کشور ، باعث ایجاد مشکلات سیاسی و اقتصادی شدیدی نمی گردد . بنابراین به عنوان یک کالای استراتژیک محسوب نمی شود .


فرایند تولید اسانس های صنعتی

Industrial essential oils 1

تقطیر

در روشهای استخراج به وسیله تقطیر عموما خشک کردن گیاه به بازده کمک میکند و باعث افزایش آن می شود .

خشک کردن

خشک کردن مواد قبل از استخراج روغن بر بازده استخراج می افزاید ، اگر چه مقداری از روغن طی فرآیند خشک کردن از دست میرود . این عمل به چند صورت انجام می شود :

خشک کردن با جریان هوا ( Air-Drying )
 خشک کردن در زیر نور خورشید ( Sun-Drying )
 خشک کردن در گرم کن ( Oven-Drying )

خشک کردن زیر نور خورشید تا50% روغن را از بین میبرد  لذا خشک کردن به دور از نور خورشید میزان این اتلاف را کاهش میدهد .

محصولات خشک شده باید در اسرع وقت به واحد تقطیر به منظور استخراج روغنها منتقل شوند ولی اگر لازم است که مدتی در محل انبار نگهداری شوند باید به دور از نور خورشید و در جایی خشک نگهداری شوند که رطوبت به آنجا راه نداشته باشد . از طرفی قبل از انتقال به واحد تقطیر میتوان مواد را خرد کرد این عمل نیز همراه با کمی اتلاف روغن همراه است ولی در نهایت باعث افزایش درصد بازده می شود .

در فصول خشک سال میتوان به خشک کردن با نور خورشید به عنوان راحتترین و ارزانترین روش فکر کرد . در این مورد مواد را در زیر نور خورشید و در هوای آزاد قرار میدهند ولی نمیتوان از گرد و غبار همراه محصول خشک شده جلوگیری کرد و از طرفی بارانهای غیرمنتظره ممکن است محصول را دوباره تر کند . البته این مشکلات را نسل جدید خشک کنهای خورشیدی حل کرده اند .

در فصلهای مرطوب سال که رطوبت هوا بالا است دیگر خشک کنهای خورشیدی کارآیی لازم را دارا نیستند و لذا باید از خشک کنهایی که حرارت لازم را از منابع انرژی دیگری تامین میکنند ، استفاده کرد . نباید مواد گیاهی تا دمای بالا گرم شوند ، زیرا باعث تخریب ساختار اسانس می شود و از طرفی رطوبت آنها نباید از حدی بیشتر باشد .

به منظور استخراج اسانسها از مواد گیاهی ، استخراج به روش تقطیر به صورت عمده کاربرد دارد و اصولا در مرحله اول امکان استخراج به روش تقطیر بررسی می شود و در صورت امکان پذیر نبودن روش تقطیر به روشهای استخراج دیگر رو می آورند .

تقطیر به وسیله آب

این روش ساده ترین و ارزانترین روش است و به عنوان روش بهینه برای تولید اسانس در ایران انتخاب شده است . در این روش مواد را در آب غوطه ور می کنند و مخلوط را می جوشانند . بخار آب به همراه بخار روغن از دیگ خارج شده و در کندانسور تبدیل به مایع می شود و سپس در جدا کننده مکانیکی ( Decanter ) این دو مایع از هم جدا می شوند .

مواد گیاهی در طول فرآیند استخراج باید همیشه در آب غوطه ور باشند لذا آب تبخیر شده باید جایگزین شود . این روش برای استخراج روغن از گلها و پودرها استفاده می شود . دمای تقطیر در حدود 100 درجه سانتیگراد و فشار اتمسفریک است . از معایب این روش تماس مواد گیاهی و اسانسهای روغنی با دیواره گرم دیگ است که دمایی بالاتر از 100 درجه سانتیگراد دارد که باعث اکسید شدن اسانسها یا هیدرولیز استرهای همراه اسانس و تخریب ساختار مولکولی روغنهای مجاور دیواره می شود .

دمای جوش اسانسهای روغنی بین 150 تا 300 درجه سانتیگراد است . زمان تقطیر به مواد حاوی روغن و خواص اسانس استخراج شده بستگی دارد ولی معمولا در حدود سه ساعت است . طولانی شدن مدت زمان تقطیر در صد تولید را اندکی افزایش می دهد . ولی باعث تخریب ساختمان مولکولی اسانسها و اکسید شدن آنها می شود .

از طرفی درصد روغنهای با دمای جوش بالا و سنگین را که نامطلوب هستند افزایش می دهد . میزان تولید و بازده این روش به حلالیت آب نیز وابسته است و ممکن است به علت هیدرولیز شدن استرها در مجاور دیواره محصول نهایی عاری از استر باشد .

از معایب بزرگ این روش انحلال اسانسها در آب است که باعث از دست رفتن مقداری از اسانسها می شود که جداسازی آنها از آب دشوار است . این روش به مصرف و به کارگیری مقدار زیادی آب میپردازد که سرعت آماده سازی پس از هر بار تخلیه را کاهش میدهد .

واحد تقطیر سه قسمت دارد :

تانک یا محفظه

مواد در تانک قرار داده میشوند و آب داخل تانک به وسیله ژاکت یا منبع مستقیم گرم می شود و آب شروع به جوشیدن میکند . آبی که بخار می شود مدام باید جایگزین شود تا همیشه مواد در آب غوطه ور باشند . از طرفی باید این تانک محلی برای وارد کردن مواد به داخل و همچنین خارج ساختن مواد مصرفی داشته باشد . لولهای که در بالای این تانک وجود دارد بخار را به طرف کندانسور هدایت میکند .

بهتر است در طراحی ، قطر تانک اندکی از ارتفاع آن کمتر باشد . آهن و مس با روغنهای استخراجی واکنش میدهند و آلومینیم هم با فنل موجود در روغنها وارد واکنش می شود لذا بهترین جنس برای ساخت این تانک شیشه و یا آهن زنگ نزن است . ولی میتوان از مس قلع اندود نیز استفاده کرد .

کندانسور

سرعت تولید به این قسمت وابسته است و اگر کندانسور مصرفی کوچک باشد از سرعت تولید کاسته می شود . کندانسور دارای لوله هایی است که در محفظهای از آب سرد قرار دارد و جریان آب سرد آن را خنک میکند . همانند تانک جنس آن هم باید از شیشه یا آهن زنگ نزن باشد ولی در بعضی موارد میتوان از آلومینیم و یا مس هم سود جست .

جدا کننده

وظیفه آن جدا ساختن آب و روغن است . وقتی به مخلوط اجازه استراحت داده شود دو فاز روغن و آب از هم جدا میشوند و بر اساس دانسیته بر روی هم قرار می گیرند و میتوان دو فاز جدا شده را از بالا و پایین ظرف خارج کرد . اگر مایع همراه خود مقداری بخار همراه داشته باشد آن را به داخل دیگ باز میگردانند .

تقطیر با بخار و آب

این روش هم مانند تقطیر توسط آب است با این تفاوت که مواد در آب غوطه ور نیستند و در بالای آب در حال جوش قرار دارند . این روش کمی گرانتر است لکن برای استخراج روغن از برگ ها بهتر است . در این روش نیازی به خرد کردن مواد نیست و دمای تقطیر در حدود 100 درجه سانتیگراد و فشار اتمسفریک است .

این روش معایب تقطیر با آب را ندارد و روغنها کمتر دچار تخریب میشوند و از طرفی میزان اتلاف اسانس به واسطه انحلال در آب کمتر است ، لکن شرایط عملیاتی محدود است و نمیتوان دما یا فشار را تغییر داد و همیشه بخار اشباع است که قدرت استخراج کمی دارد .

تقطیر با بخار آب

این روش تقریبا شبیه روش تقطیر با آب و بخار است . ولی بخار در بویلر ، جداگانه تهیه شده و از پایین وارد تانک می شود . در این روش بر حسب روغن استخراجی دما و فشار تنظیم می شود و میتوان از بخار فوق گرم استفاده کرد . این روش دارای بازده بالاتر است ولی از هر دو روش قبلی گرانتر است و برای استخراج روغنهای با دمای جوش بالا مناسبتر است .

در سه روش تقطیر بالا تنها تفاوت در چگونگی بخار ورودی و شرایط استخراج است ، و هر در روش برای بهبود شرایط و بازده استخراج تغییراتی صورت گرفته است .

تقطیر استخراجی

در این روش همانند تقطیر با بخار آب عمل می شود و بخار آب با گذر از میان بستر گیاهی اسانس را استخراج کرده و همراه خود به داخل کندانسور میبرد . آب و اسانس خروجی از کندانسور وارد ستون تقطیر استخراجی می شود و اسانس به این روش از آب جدا می شود . اگر اسانسها به دما حساس باشند و نتوان از تقطیر استفاده کرد ، استخراج به کمک حلال مطرح میشوند

استخراج به کمک حلال

روش متداول دیگر ، استخراج با حلال می باشد که در مورد استخراج از گیاهان دارویی بیشتر استخراج جامد - مایع میگردد . علاوه بر استخراج با حلالهای شیمیایی ، استخراج به وسیله روغنهای جامد نیز روش دیگری برای استخراج اسانس می باشد .

فیلتر کردن

پس از استخراج اسانس توسط آب داغ میتوان در مرحله بعد روغن جمع آوری شده را توسط فیلتر کردن مخلوط جدا کرد که استفاده از فیلترهای از جنس کتان مفید است ، آب در کتان نفوذ کرده و از روغن جدا می شود .

پرس کردن

معمولا برای استخراج اسانسهای مرکبات از این روش استفاده می شود . به این طریق که پوست میوه آنها بین دو صفحه قرار گرفته و فشرده می شود بر روی یکی از این دو صفحه اسفنج یا ابری نصب شده است که اسانسهای خارج شده را در خود جذب میکند .

سپس در مرحله بعدی ابر را فشرده و اسانس را جمع آوری می کنند . اسانس تولید شده از خلوص و کیفیت مطلوب برخوردار است لذا به واحد بسته بندی و انبارداری منتقل می شود .

در طراحی واحد استخراج باید به نکات زیر توجه کرد :

ملاحظات آزمایشگاهی
 بهینه سازی مصرف انرژی
 نحوه ورود بخار و خروج آن

برای تولید منتول به روش صنعتی از یک فرآیند کریستالیزاسیون چند مرحله ای استفاده می شود . این روش رایجترین روش برای تولید منتول در صنعت می باشد ، زیراکه محصول تولیدی دارای خلوص بالایی می باشد .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار

• سیستم سرمایش
• سانتریفیوژ سنگین با دور RPM 1200
• راکتور همزندار برای واکنش
• خشککن دارای ترموستات برای کنترل دما
• فیلتر خلأ
• مخازن نگهداری مواد ( آب تصفیه شده، محصول و ... )
• تجهیزات واحد یوتیلیتی
• دستگاه های بسته بندی محصول

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید اسانس های صنعتی جهت تولید سیگار

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید اسانس از گیاهان دارویی | اسانس گیری

:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید اسانس های صنعتی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.