طرح توجیهی تولید اسنک برنج سال 1400 + pdf + word

Rice Snacks

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید اسنک برنج سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید اسنک برنج را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

اسنک برنج یک میان وعده محسوب می شود ، که با توجه به خواص مغزی برنج ، جزو میان وعده های مغزی به شمار می رود . مصرف برنج باعث کم شدن تحریکات معده و روده می شود ، علاوه بر آن برنج خواب آور است ، باعث رفع تشنگی می شود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسنک برنج


برنج یکی از گیاهان تک لپه است . برنج گیاهی است یکساله است و در مناطق گرم و مرطوب و پرآب می روید . ساقه آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است . هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک گل دارد . میوه آن به شکل خوشه ای متشکل از سنبلکها در انتهای ساقه قرار دارد و یک دانه برنج در آن است شلتوک می نامند .

برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می باشد . برنج انواع مختلف دارد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین می زنند . نمونه های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می شود .

• ویتامین ها

اسید فولیک

اسید فولیک جزو خانواده ی ویتامین های گروه B است که مصرف آن خصوصاً در دوران بارداری ، جهت جلوگیری از وقوع نقص های مغزی و عصبی در جنین توصیه می گردد . نقش اسید فولیک در بلوغ گلبولهای قرمز و در ساخت DNA و RNA ثابت شده است .

مقدار توصیه شده ی اسید فولیک برای مصرف بزرگسالان ، حدود 400 میکرو گرم در روز است . اسید فولیک درسبزی های برگی شکل سبز و نیز در غلات غنی شده مثل برنج وجود دارد . برای مثال نصف لیوان برنج سفید غنی شده ، حاوی 8 درصد کل مقدار اسید فولیک مورد نیاز روزانه ی بدن می باشد .

تیامین

تیامین ( ویتامین B1 ) به شکل جزیی از یک کوآنزیم ، در تبدیل گلوکز به انرژی نقش دارد . عملکرد تیامین موجب سلامت مغز ، قلب و اشتهای خوب می گردد .

از آن جایی که بدن قادر به ذخیره سازی تیامین نمی باشد ، لذا وجود آن در رژیم غذایی روزانه ضروری است . نصف لیوان برنج پخته شده ی سفید و قهوه ای ، به ترتیب حاوی 6 و 7 درصد از کل مقدار تعیین شده ی مورد نیاز روزانه به تیامین می باشد .

ریبوفلاوین

برنج حاوی مقدار کمی ریبوفلاوین ( ویتامین B2 ) است که برای تولید انرژی و حفظ بافت پوست و چشم ضروری می باشد . نصف لیوان برنج قهوه ای پخته ، 1درصد از کل مقدار ریبوفلاوین مورد نیاز روزانه ی بدن را تامین می کند .

نیاسین

نیاسین ( ویتامین B3 ) نیز برای تبدیل گلوکز به انرژی لازم است . همچنین وجود آن برای سلامت پوست و عملکرد مناسب دستگاه گوارش و سیستم عصبی ضروری است . نصف لیوان برنج قهوه ای و سفید پخته شده به ترتیب 8 و 6 درصد از کل مقدار نیاسین مورد نیاز روزانه ی بدن تامین می کنند .

ویتامین E

ویتامین E ، محلول در چربی است که ویتامین A و اسیدهای چرب ضروری را از خطراکسیداسیون در سلو ل ها و بافت های بدن حفظ می نماید . نصف لیوان برنج ، حاوی مقدار ناچیزی ویتامین E می باشد .

• املاح

کلسیم : کلسیم برنج بسیار کم است . کلسیم از عناصر ضروری در ساخت دندان و استخوان و نیز ضروری برای عملکرد عضلات است و تا کلسیم وجود نداشته باشد ، حرکت امکان پذیر نمی باشد . انتقال پیام های عصبی با واسطه ی یون کلسیم صورت می گیرد وکلسیم در یکی از مراحل انعقاد خون دخیل است .

آهن : بیشترین منبع آهن در بدن ، هموگلوبین ها هستند. هموگلوبین ترکیبی از آهن ( هم ) و یک پروتئین ( گلوبین ) است که نقش آن اکسیژن رسانی به بافت ها می باشد . از این رو واکنش های اکسیداسیون در سلول ها به وقوع می پیوندد . از طرف دیگر ، آهن از اجزای تشکیل دهنده ی بسیاری از آنزیم هاست که برای تبدیل گلوکز و اسیدهای چرب به انرژی لازم می باشد . نصف لیوان برنج پخته شده ی سفید و قهوهای ، به ترتیب 7و 8 درصد از کل نیاز روزانه به آهن را تامین می کنند .

فسفر : فسفر ، در سوخت و ساز بدن و در ساخت استخوان و دندان نقش کلیدی دارد . نصف لیوان برنج پخته شده ی قهوهای و سفید ، به ترتیب 8 و3 درصد از کل نیاز به فسفر را تأمین می کند .

پتاسیم : برای تولید پروتئین ها ، عملکرد آنزیم ها در سلول ها و نیز برای حفظ تعادل مایعات در بدن ، پتاسیم لازم است . نصف لیوان برنج پخته شده ی قهوه ای و سفید به ترتیب 1درصد و مقدار بسیار ناچیزی از نیاز روزانه به پتاسیم را تامین می کنند .

سدیم : سدیم به حفظ تعادل مایعات بدن ، عملکرد طبیعی عصب و ماهیچه کمک می کند و وجود آن برای حفظ سلامت لازم است . غلاتی مانند برنج ، به طور طبیعی سدیم کمی دارند . در واقع برنج سفید هیچ سدیمی ندارد . محتوای سدیمی برنج پخته شده به مقدار سدیم موجود در آب پخت آن و مقدار نمک مصرفی در پخت آن بستگی دارد . با این تفاسیر ، برنج غذای خوبی برای رژیم های بدون سدیم ( نمک ) است .

• مواد غنی کننده در برنج

برنج به شکل طبیعی حاوی تیامین ، نیاسین و آهن است . البته در حین آسیاب ، مقداری ا ز این مواد مغذی کاهش می یابند . لذا در آمریکا برای رساندن ارزش تغذیه ای فرآورده ی آسیاب شده به سطح ارزش تغذیه ای برنج کامل قهوه ای ، آن را با تیامین ، نیاسین و آهن غنی می کنند .

مضاف بر این که تمام برنج ها با اسید فولیک نیز غنی شده اند . وزارت غذا و دار وی آمریکا (FDA ) ، سطح مجاز برای غنی سازی توسط این ریزمغذی ها را به شرح زیر عنوان نموده است :

2میلی گرم تیامین ، 13 میلی گرم آهن ، 16میلی گرم نیاسین و 7/0 میلی گرم اسید فولیک برای هر 450 گرم برنج خام . از آن جایی که مخلوط این ریزمغذی ها به شکل پوششی بر روی دانه های برنج قرار می گیرد ، توصیه می شود قبل از پخت ، برنج به دفعات زیاد شسته نشود و یا در حین پخت ، آن را آبکش نکنند، چرا که ریزمغذی هایی که به شکل غنی کننده ها استفاده شده اند ، به همراه سایر ویتامین های محلول در آب و نیز مواد معدنی به این ترتیب از بین می روند .

• خواص دارویی

برنج از نظر طب ایرانی ، معتدل و خشک است البه بستگی دارد آنرا چگونه درست کنید برنج آبکش شده سرد است و آب آن گرم در حالی که برنج کته شده گرم است . برنج دارای ماده ای به نام Amidon می باشد ولی از نظر اینکه ماده گلوتن آن کم است یعنی کاملا بهم نمی چسبد نان درست کردن از آن کمی مشکل است .

در خاور دور از برنج نوعی الکل درست میکنند که به نام ساکه معروف است که سمیت آن از الکل معمولی کمتر است و به مصرف دارویی می رسد . برنج غیر از اینکه یک غذای سهل الهضم است بسیار مقوی است و ضمنا خواص درمانی بسیاری را داراست که به تعدای از آن اشاره می شود .

1) برنج قهوه ای خاصیت ضد التهاب عصبی را دارد .

2) خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم میکند .

3) از جوانه برنج نوعی مالت تهیه می شود که به عنوان مقوی معده بکار می رود .

4) اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است . آب برنج را می توان به اطفال شیرخوار نیز داد .

5) برای شست و شوی زخمها از آب برنج استفاده کنید .

6) آب برنج را می توان برای درمان ورمهای روده ای و استفراغهای خونی بکار برد .

7) دم کرده ریشه و ساقه های زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف می شود .

8) برای درمان تب ، بدن و سر را با در برنج کمپرس کنید .

9) برنج خواب آور است .

10) برنج تشنگی را برطرف میکند .

11) زیاده روی در خوردن برنج موجب ازدیاد وزن می شود .

12) خوردن برنج تولید اسپرم می کند .

13) برنج را اگر با شیرو شکر مخلوط کنید و بخورید بسیار مقوی است و نیروی جنسی را تقویت میکند .

14) برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و استفراغ برنج را با دوغ تازه بخورید .

15) اگر برنج سفید را در آب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است .

16) آب جوشانده برنج را که آبکش می کنید دور نریزید با این آب جواهرات خود را بشویید که آنها را جلا می دهد .

17) برای رفع التهاب پوست ، برنج را با نشاسته یا پودر تالک مخلوط کرده و به پوست بمالید .

18) دانشمندان ثابت کرده اند که خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است .

19) خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگه می دارد .

یکی از اطباء آمریکایی رژیم برنج را برای درمان فشار خون توصیه می کند او به بیماران تائید می کند که برنج بدون نمک همراه با میوه های مختلف بخورند . البته هنوز دانشمندان نمی دانند که در برنج چه ماده ای وجود دارد که باعث پایین رفتن فشار خون می شود .

• رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است .

• رژیم برنج برای مبتلایان به بیماری سورای سیس Psorasisنیز بسیار مفید است .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسنک برنج


اسنک برنج یک میان وعده محسوب مشود که با توجه به خواص مغزی برنج جزو میان وعده های مغزی به شمار می رود ، با توجه به این که سهم میان وعده ها در تامین انرژی و مواد مغذی ضروری ، برای همه گروه سنین به ویژه برای دانش آموزان حائز اهمیت است مصرف این محصول برای تمامی گروه سنین تاکید می شود .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید اسنک برنج


• 7707 : فرآورده های حجیم شده ذرت ( بلغور )
• 2668: حد مجاز آلودگی میکروبی فراورده پف کرده بلغور و آرد ذرت
• 11603 : میکروبیولوژی انواع اسنک
• 127 : برنج ویژگیها و روشهای آزمون
• 3216-1: برنج – تعیین مقدار آمیلوز قسمت اول
• 3216-2: برنج – تعیین مقدار آمیلوز - آزمون های معمولی قسمت دوم
• 3357 : تعیین مقدار برنج پوست کنده و پرداخت شده
• 8796 : برنج – تعیین زمان ژلاتینه شدن دانه هنگام پخت
• 4051 : برنج خوش تراش – ویژگی ها و روش های آزمون
• 4050 : برنج آهنگری – ویژگی ها و روش های آزمون


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسنک برنج


با توجه به اینکه تولید غذاهای مغذی و سبک و با ارزش غذایی بالا در سرلوحه کار اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه قرار گرفته عمده ترین تولید کنندگان امریکا ، کانادا ، استرالیا برزیل ، در آسیا تایلند ، چین ژاپن می باشند .

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسنک برنج :

• شرایط واردات محصول

ورود موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و .... مصوب سال 1346 می باشد . از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی و یا آرایشی از گمرک به هرشکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی یا رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبدا مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و وارد کننده نیز مکلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسنک برنج


بسیاری از الگوهای رفتاری بزرگسالان و عادات غذایی آن ها ، در سنین کودکی شکل می گیرد و درسنین بزرگسالی کمتر قابل تغییر است . با توجه به این که کیفیت و کمیت الگوی غذایی نقش بسزایی را در سلامت و یا بروز بیماری های مختلف ایفا می کند ، پس توجه به چگونگی شکل گیری عادات و الگوی مصرف غذایی کودکان ، می تواند حائز اهمیت باشد .

در سنین قبل از مدرسه علایق غذایی کودکان منحصراً تحت تاثیر محیط خانواده است ؛ ولی به محض ورود به مدرسه ، کودکان از محیط خانه دور شده و ساعاتی از روز را در مدرسه و جدا از خانواده در کنار همسالان سپری می کنند ، بنابراین عادات و انتخاب های غذایی آن ها کم کم تغییر کرده و تحت تاثیر محیط و شرایط جدید قرار می گیرد .

از آن جایی که کودکان ، وعده های غذایی اصلی ( صبحانه ، ناهار و شام ) را اکثراً در خانه و با حضور والدین مصرف می کنند ، الگوی غذای اصلی آنها بیشتر تابع خانواده است ؛ ولی میان وعده ها ، یا در محیط مدرسه همراه با دوستان و همسالان و یا در ساعاتی از روز و غالباً بدون حضور والدین خورده می شوند .

به عبارتی نقطه ی شروع اختلاف بین الگوی غذایی والدین با کودکان از همین میان وعده ها و مواد غذایی و خوراکی هایی است که درآن زمان صرف می شود . دراین ارتباط در مطالعه ای مشاهده شده که بین نوجوانان با مادران و پدرانشان درمصرف برخی از مواد غذایی اعم از انواع تنقلات ، غذاهای آماده FAST FOOD ، سس مایونز ، و نوشابه های گازداراختلاف وجود دارد و دفعات مصرف نوجوانان بیش تر از هر یک از والدینشان است.

با توجه به این که سهم میان وعده ها در تامین انرژی و مواد مغذی ضروری ، به ویژه برای دانش آموزان حائز اهمیت است با این حال ، متاسفانه بسیاری از آن ها در این وعده ها ، خوراکی ها و مواد غذایی ای را می خورند که حاوی انرژی بالا و مواد مغذی پایین هستند و بخش عمده ای از میان وعده ها را چربی و مواد قندی ساده تشکیل می دهد .

این نوع خوراکی ها باعث ایجاد یک حس سیری کاذب درکودکان شده ، بدون اینکه نیازهای تغذیه ای لازم را تامین کنند و در صورتی که درزمان های نامناسب در طی روز صرف شوند ، علاوه بر این که اشتهای کودکان را برای خوردن وعده های اصلی ( که از نظر تغذیه ای کامل تر هستند ) از بین می برند ، بلکه به مرور زمان باعث ایجاد کمبودهای تغذیه ای در آن ها می شوند ، همچنین به خاطر داشتن انرژی زیاد ، سبب تجمع انرژی در بدن و به دنبال آن بروز مشکل اضافه وزن و چاقی در کودکان می گردند .

مطالعات مختلف در دنیا نشان می دهند که ، شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه رو به افزایش است و یکی از عوامل مهم و موثر در بروز این مشکل ، کیفیت و کمیت الگوی وعده ها و میان وعده های مصرفی روزانه است .

مواد غذایی ای مثل انواع پفک ، چیپس ، شکلات ، شیرینی ها ، پیراشکی ، نوشابه های گازدار ، آب میوه های صنعتی ، انواع ساندویچ های سوسیس ، کالباس ، همبرگر آماده و پیتزا ، که متاسفانه به دلایل مختلف تقاضای مصرف آن ها در بین کودکان و نوجوانان بالاست ، همگی جزو خوراکی ها و غذاهایی هستند که انرژی زیاد داشته ولی از لحاظ تغذیه ای کم ارزش هستند و بجز تامین میزان زیادی انرژی و بر طرف کردن حس گرسنگی ، کمکی به برآورده شدن سایر نیازهای رشد و سلامت دانش آموزان نمی کنند ؛ حال آن که استفاده از مواد غذایی مفید و مناسب در میان وعده ها ، به خوبی بخشی از نیاز رشد و سلامت تغذیه ای دانش آموزان را تامین می کنند .

تحقیقات مختلف نشان می دهند که ، گنجاندن یک میان وعده ی مناسب و مغذی در برنامه ی غذایی روزانه دانش آموزان می تواند بر حافظه ی کوتاه مدت ، میزان توانایی یادگیری و به دنبال آن پیشرفت تحصیلی آن ها تاثیر مثبت داشته باشد .

میان وعده ی مناسب برای دانش آموزان در مدرسه و یا خانه باید شامل مواد غذایی و خوراکی هایی باشد که جزو گروه هایی اصلی غذایی هستند از آنجایی اسنک ها جزو میان وعده ها مورد استفاده قرار میگیرند لذا توصیه پزشکان در خصوص میان وعده ها استفاده از مواد غذایی همچون اسنک برنج ، اسنک غلات ، اسنک ماهی و یا میوه جات و سبزیجات به جای استفاده از انواع چیپس ، پفک ، بیسکویت ها با روکش شکلات و ...... می باشد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید اسنک برنج

در میکسر مواداولیه با یکدیگر و آب ترکیب شده و خمیر با رطوبت مناسب آماده می شود سپس این خمیر به دستگاه اکسترودر منتقل شده ، در این مرحله باید مراقب بود که دستگاه اکسترودر به صورت خالی فعال نشود .

در این دستگاه مواد اولیه به طور کامل فشرده شده به حدی که دیگر امکان فشردن آنها وجود نداشته باشد سپس مواد با عبور از دستگاه اسکرو چرخ شده و در این هنگام با اضافه شدن دما حجم این مواد افزایش پیدا می کند پس از خروج از این مرحله خمیر مربوطه بر اساس دستور صادره و یا نوع سفارش بر اساس طول و یا وزن برش داده می شود .

خمیر برش خورده بر روی کانوایر عبوری از دستگاه پخت ، پخته شده و کاملا حجیم می گردد . حال این اسنک با روغن با دمای 130 درجه و پوششهای مورد نیاز مانند شکلات ، بیسکویت و ... پوشش داده شده و به دستگاه بسته بندی ارسال می شود . پیشنهاد می شود که یک سیلو جهت ذخیره سازی مابین دستگاه بسته بندی وخط تولید نصب شود این مورد برای زمانی مناسب است ، که سرعت خط تولید بالا باشد و دستگاه بسته بندی با آن سرعت مطلوب نرسد .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید اسنک برنج

• 30HP Grain Puff Machine/Extrusion with inverter and Knife
• Input Conveyor
• Out put Conveyor
• 3-Deck/Layer Dryer (Hot Air Circulating)
• Rotary Seasoning Machine
• Sprinkler
• Oil/Liquid Spray Machine
• Output Conveyor for Seasoning
V type Flavor Mixer/Shatter Machine

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید اسنک برنج

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید اسنک برنج ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.