جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش گل مغربی و گیاه کرچک سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید
گل مغربی ، گیاهی است که در شب ها گل میدهد . از این رو نام این گیاه گل مغربی می باشد و خواص دارویی بسیاری دارد . این گیاه دارای خواص درمانی فراوانی است که مهمترین آنها عبارت است از:
نرم کننده پوست،ضد آلرژی،ضد التهاب،ضد سرطان،کاهش دهنده کلسترول و پرفشاری خون،آرام بخش و مغذی است .
گیاه کرچک ، گیاهی است که بعد از گلدهی ، دانه هایی شبیه به لوبیا میدهد که از آن دانه روغن کرچک می گیرند . روغن کرچک برای رفع یبوست و بهبود درد مفاصل که بصورت ماساژ با روغن کرچک انجام می شود و بهبود رماتیسم بسیار مفید است .
معرفی طرح توجیی کشت و پرورش گل مغربی و گیاه کرچک
گل مغربي ، گیاهی دوساله می باشد ، که ارتفاع آن حداکثر تا پنج و یک دهم می باشد . این گیاه برگ هايي بزرگ ، ساده ، دندانه دار و با کناره موج دار دارد . گل های این گیاه درشت ، قيف مانند و به رنگ زرد روشن هستند ، که چهار کاسبرگ دارند .
این گیاه به خشکسالی و سرما مقاوم می باشد و خاک این گیاه نیاز به زهکشی دارد . میوه این گیاه به شکل کپسول بوده و حاوی دانه های قهوه ای روشن و تیره است . در حال حاضر چین بزرگترین تولید کننده گیاه مغربی می باشد .
کرچک گیاهی از خانواده ی فرفیون ها می باشد . این گیاه به علت روغنی که از دانه های لوبیا شکل آن می گیرند ، بسیار معروف است . گیاه کرچک در اواخر زمستان کاشته می شود و فصل گلدهی آن اواخر تابستان می باشد . میوه کرچک به صورت کپسول کروی و خاردار است ، که رنگ آن ، رنگی متمایل به سبز ( یا قرمز – ارغوانی ) می باشد ، که در هنگام رسیدن سخت و شکننده می شود .
کشت و پرورش گل مغربی و گیاه کرچک
شرایط مورد نیاز جهت رشد گل مغربی :
دمای مورد نیاز گل مغربی :
بذر این گیاه در دمای ۸ تا ۱۰ درجه سانتیگراد جوانه می زند ، ولی دمای مطلوب برای جوانه زنی بذر گل مغربی بین ۱۶ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است .
خاک مناسب گل مغربی :
گل مغربی را در هر نوع خاکی می توان کشت کرد ، ولی کشت آن ، در خاک های لومی – شنی حاصلخیز که از مقادیر مناسبی کلسیم برخوردار هستند ، افزایش عملکرد محصول را در پی خواهد داشت .
لازم به ذکر است ، که این گیاه تحمل خاک های آهکی ، شور ، صخره ای ، خشک و کم عمق را نیز دارد .
نور مورد نیاز گل مغربی :
بهتر است برای گلدهی بیشتر این گیاه ، گیاه را در معرض نور کامل آفتاب یا نیم سایه قرار بدهیم .
آبیاری گل مغربی :
آبیاری این گیاه باید به طور متوسط صورت بگیرد ، اما این گیاه در برابر خشکسالی هم مقاوم می باشد .
تکثیر این گیاه به ۲ روش کاشت بذر و قلمه ی ساقه در پاییز صورت می گیرد ، که در زیر به تشریح این روش ها می پردازیم :
کاشت بذر
قلمه ساقه در پاییز
ساده ترین روش تکثیر این گیاه ، جدا کردن شاخه های چوب نرم بدون گل و کاشت آن در محل جدید است . این قلمه های تهیه شده را تا زمانی که کاملا استقرار یابند به خوبی آبیاری کنید ، این کار باید در هوای گرم از بهار تا اواسط تابستان صورت گیرد .
تکثیر با بذر
تکثیر گیاه گل مغربی از طریق بذر به خوبی امکان پذیر است و بذر یکساله این گیاه در اوایل بهار و بذر چندساله این گیاه در اوایل تابستان در شاسی سرد کاشته می شود ، اما در پاییز ، کشت در محل اصلی صورت می گیرد . دمای کشت باید بین ۱۸-۲۰ درجه سانتی گراد باشد .
گیاه کرچک در شرایط محیطی خاصی رشد می کند ، که این شرایط شامل دمای مناسب ، آبیاری مناسب و محل مناسب جهت رویش گیاه کرچک می باشد . که در مورد هرکدام از شرایط گفته شده توضیحاتی اضافه می کنیم :
دمای مورد نیاز گیاه کرچک :
فصل تابستان بهترین فصل برای کاشت گیاه کرچک می باشد ، چرا که گیاه کرچک گیاهی است ، که در دمای نسبتا بالا بازهی بیشتری دارد . دمای کشت این گیاه بین بیست تا بیست و شش درجه سانتیگراد می باشد .
آبیاری گیاه کرچک :
آبیاری گیاه کرچک به رقم ، مرحله رشد ، زمان آبیاری و شرایط اقلیمی بستگی دارد . کرچک پابلند در برابر خشکی مقاوم بوده و با بارندگی بسیار کم ، بذر تولید می کند ، اما هیبریدهای پاکوتاه برای تولید حداکثر محصول ، نیاز به رطوبت کافی دارند .
محل مناسب رویش گیاه کرچک :
این گیاه بیشتر در آب و هوای گرم ، در زمین های حاصلخیز ، عمیق و آهکی و خاک آفتابگیر می روید .
روش کاشت گیاه کرچک
تکثیر گیاه کرچک از طریق بذر می باشد . اصولاً دانه های کرچک را در زمین زراعی آماده ، حاصلخیز و دارای آب و هوای مناسب کشت می کنند .
اصولا جهت کشت این گیاه حفره هایی با خطوط معین در زمین زراعی حفر می شود . در هرکدام از حفره ها 2 تا 3 بذر گیاه کرچک در عمق کم خاک قرار داده می شوند .
سپس روی بذر ها را از یک قشر نازک خاک توأم با کود میپوشانند . پس از آن دانه ها رشد کرده و به گیاهان جوانی به ارتفاع حدود ۱۰ سانتیمتر تبدیل می گردند . در این مرحله آن دسته ای را که ظاهری سالم تر و قویتر دارند ، در جای خود حفظ می کنند و سایر گیاهان را بیرون می آورند .
پس از برداشت محصول آنها را به طور طبیعی خشک نموده و به وسیله ماشین های مخصوص ، دانه ها را از درون میوه ها خارج می نمایند . به طور معمول میزان دانه ی برداشت شده از هر هکتار زمین کشت کرچک ، بین ۱ تا 5/1 تن در هر هکتار میباشد .
پس از خشک شدن آنها را در بسته های ۵۰ کیلوگرمی بسته بندی نموده و تا هنگام صادر کردن دور از رطوبت نگهداری می نمایند . اما نکته ی قابل توجه درمورد گیاه کرچک ، دانه های سمی آن می باشد ، که بسیار خطرناک و مرگبار می باشند .
کاربرد های گل مغربی و گیاه کرچک
به دلیل اینکه روغن گل مغربی دارای مقدار زیادی اسید چرب است ، از این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود . بارز ترین کارکرد های اسیدچرب موجود درگیاه مغربی به شرح زیر می باشد :
تنظیم هورمون ها ، یائسگی ، کم شدن نشانه های سندروم پیش از قاعدگی ، اندرومتیوز ، درمان تغییرات فیروسیستی پستان .
همچنین این گیاه برای رفع مشکلات زنانه ، روماتویید ، بیماری قلبی و عروقی ، سردردهای مزمن و کم کاری تیروئید موثر است .
گیاه کرچک نیز کاربرد های زیادی جهت درمان بیماری ها دارد از قبیل دردهای قاعدگی ، روماتیسم ، درمان ریزش مو ، کم شدن کبودی و زخم ، رفع آرتریت ، رفع یبوست و درمان عفونت های قارچی .
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت و پرورش گل مغربی و گیاه کرچک ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.