طرح توجیهی پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی سال 1400 + pdf + word

Cultivation of edible button mushrooms

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

قارچ دکمه ای و صدفی دو نوع قارچ خوراکی می باشند ، که در تهیه انواع غذا ها ، تولید ترشی جات و تولید کنسرو مورد استفاده قرار می گیرند .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی


قارچ ها وجوه مشترک فراوانی با گیاهان و آغازیان دارند . در واقع قارچ ها را گاهی جزء این جانداران طبقه بندی می‌کنند ، اما قارچ ها از بسیاری جهات با سایر جانداران متفاوت هستند ، که بیشتر زیست شناسان آن ها را در سلسله مجزا قرار می‌دهند .

قارچ ها زندگی بسیار موفقیت آمیزی دارند . تقریبا در همه زیستگاه های در دسترس که روی زمین وجود دارد ، یافت می‌شوند و بسیاری از آن ها از لحاظ اقتصادی و پزشکی حائز اهمیت هستند .

انسان از زمان های بسیار دور اهمیت قارچ های مخمر را کم و بیش می‌شناخت و از وجود آن ها روی مواد قندی ، شیر ، ماست ، خمیر ترش ، سرکه ، الکل ، حتی خاک و بقایای فضولات حیوانی اطلاع داشت و برای تخمیر مواد قندی و تهیه ماست و یا برخی مواد دیگر از آنها استفاده می‌کرد .

رنگ قارچ دکمه ای جنس ( آگاریکوس ) متناسب با رقم آن ، سفید ، کرم تا کرم متمایل به قهوه ای می باشد . این قارچ باید طعم خاص خود را دارا بوده و عاری از هر گونه بو و طعم خارجی باشد .

از نظر شکل ظاهری ، کلاهک قارچ دکمه ای تازه آماده به مصرف باید کاملاً بسته باشد ، به طوری که لامل های آن پیدا نباشد .

اندازه کلاهک قارچ دکمه ای نباید از 5/6 سانتی متر تجاوز کند و طول پایه این نوع قارچ ، نباید از ضخامت کلاهک در راستای پایه تجاوز کند .

زمان ماندگاری قارچ دکمه ای در شرایط مناسب نگهداری ( در یخچال ) حداکثر یک هفته می باشد .

بافت قارچ دکمه ای باید سفت بوده و تحمل جابجا شدن و حمل ونقل را دارا باشد . قارچ آماده به مصرف باید تازه ، سالم ، تمیز و فاقد آفات باشد .


ویژگی های قارچ دکمه ای جهت استفاده در کنسرو


قارچ های مورد استفاده در تهیه کنسرو می بایستی سالم ، تمیز و بدون عیب باشد .

در تهیه کنسرو قارچ دکمه ای اگر از این قارچ به طور کامل استفاده شده است ( دارای کلاهک و پایه ) ، باید حتی المقدور قارچ ها از نظر کلاهک یک اندازه بوده و طول پایه چسبیده به کلاهک متجاوز از 10 میلی متر نباشد .

در صورتی که قارچ دکمه ای بریده شده استفاده شده است ( در این حالت قارچ کامل در جهت محور طولی ، در راستای پایه قطعاتی بریده می شود ) ، ضخامت قطعات باید 6-2 میلی متر بوده و در مقطع برش ها پایه مشخص باشد :

  • رنگ طبیعی خود را داشته باشد .
  • بافت آن باید محکم و ترد باشد .
  • یک شکل ، یک اندازه و عمدتاً از یک رقم باشند .
  • عاری از قارچ های صدمه دیده و یا لکه دار باشد .
  • باقیمانده سموم آفت کش در این فرآورده ، نباید بیش از حد مجاز تعیین شده در استاندارد حد مجاز باقیمانده آفت کش ها در محصولات کشاورزی باشد .

نوع محصول تولیدی این طرح قارچ خوراكی می باشد و مصرف آن در صنایع غذایی و جهت تهیه انواع غذاها با قارچ و تهیه قارچ بصورت كنسرو ( غذای آماده ) كاربرد دارد .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی

قارچ به دو صورت تازه و کنسروی مورد مصرف قرار می گیرد ، اما آنچه که تجربه نشان داده است در گرایش های آینده ، تمایل به سوی افزایش مصرف قارچ تازه و تثبیت میزان مصرف قارچ کنسروی خواهد بود .

از مصارف مهم قارچ های کنسروی استفاده از آن در تهیه پیتزا است و لذا با توجه به گرایش های موجود به سوی مصرف قارچ تازه ، احتمالاً در آینده نیز در تولید پیتزا بیشتر از قارچ تازه استفاده خواهد شد ، کما اینکه در حال حاضر هم برخی از کشور ها همین کار را می کنند .

در حالی که مصرف سرانه جهانی قارچ در کشور های مختلف در محدوده 2-4 کیلوگرم است .

مصرف سرانه قارچ در ایران نسبت به کشورهای اروپایی بسیار ناچیز می باشد ، به گفته یکی از کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی در سال 1385 (حدودا 300 گرم ) است .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی

عرضه هر کالای مصرفی در بازار ، ضرورت دارا بودن کیفیتی مطلوب و مطابق با استاندارد تدوین شده و معتبر ملی و جهانی را به همراه داشته ، که در این راستارعایت استانداردهای ملی جهت مصارف داخلی و استانداردهای بین المللی جهت صادرات کالا امری ضروری می باشد .

موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی جهت كنترل و ارائه الزامات لازم جهت تولید این محصول ، اقدام به انجام آزمایشات بر روی مواد اولیه ، پروسه تولید و بسته بندی محصول نموده است ، كه این الزامات و نتایج را در استانداردهایی به شماره های 5075 و 5259 خلاصه نموده است .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول در طرح توجیهی پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی


برخی از عمده تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات مورد بررسی در طرح حاضر عبارتند از :

  • هلند
  • فرانسه
  • اسپانیا
  • ایتالیا
  • انگلستان
  • ایرلند
  • آلمان
  • بلزیک
  • دانمارک

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی

با توجه به اینكه این محصول به صورت كامل قابلیت تولید و شرایط مساعد و مناسبی در كشورمان دارد ، لذا تمامی امكانات و ماشین آلات آن را می توان از داخل تامین نمود .

بنابراین سیاست های دولت برای بخش كشاورزی ، در جهت توسعه و ترقیب كشاورزان مختص این گونه تولیدات می باشد .

دولت برای واردات این محصول تعرفه گمركی و حقوق بازرگانی لحاظ نموده است ، تا بیشتر تولید كنندگان را حمایت نماید و از واردات این محصول حتی الامكان جلوگیری نماید .

شرایط صادرات : قارچ همانند سایر محصولات كشاورزی ، اولا باید از كیفیت مطلوبی برخوردار باشد ، ثانیا توجه به ابعاد و بسته بندی متناسب محصول ، جهت جابجایی آسان آن از اهمیت خاصی برخوردار می باشد .

مضافا اینكه قارچ به لحاظ ماندگاری كم در محیط عادی ( دمای 25 درجه سانتیگراد ) ، می بایست حتما جهت نگهداری این محصول و جابجایی آن جهت جلوگیری از افت محصول و تثبیت كیفیت آن ، حتما در سردخانه و در دمای صفر درجه نگهداری شود .

لذا یكی از مسایل مهم و مشكل این محصول حمل و نقل آن می باشد .


فرایند اجرای طرح توجیهی پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی

فرایند تولید قارچ دكمه ای ( AGARICUS ) ، فرایندی نسبتا ساده است.

در صورت تهیه و فراهم آوردن بستر مناسب برای این محصول ، به راحتی می توان طبق موارد ذیل تولید نمود :

1. تهیه بذر مورد نظر برای تولید محصول
2. تهیه بستر مناسب با كود یا كمپوست برای كشت محصول
3. كاشت بذر مناسب
4. برداشت محصول

ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی
  • هوا ساز به ظرفیت 6500 متر مکعب
  • دیگ آب گرم 1 تن
  • سختی گیر
  • چیلر
  • برج هوایی
  • سرد خانه
  • طبقه بندی سالن های تولید قارچ
  • طبقه بندی سالن های خاک پوشش
  • هوا ساز سالن خاک پوششی
  • تجهیزات انتقال آب و بخار
  • تاسیسات آب رسانی
  • منبع های آب مصرفی با سیستم فشار آب
  • منبع سوخت گازوئیل
  • ژنراتور 100 کیلو وات
  • تابلو های فرمان و کنترل
  • سایر تجهیزات برقی
  • دستگاه های کنترل دما
  • نقاله

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه پرورش قارچ خوراکی صدفی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه پرورش قارچ خوراکی دکمه ای

نوشتن دیدگاه

ارسال
سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1402 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.