جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث مزرعه یونجه کاری سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش یونجه را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
یونجه ازجمله محصولات کشاورزی می باشد ، که به عنوان غذای دام ها ، غذای طیور و افزایش مواد مغذی زمین های کشاورزی ، مورد استفاده قرار می گیرد .
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه یونجه کاری
پودر و پلت یونجه در كلیه دام ها قابل مصرف بوده و میتوان آن را به صورت مستقیم در هر نوع وضعیت تغذیه ای در گاوهای گوشتی و شیری ، خوك ، اسب ، طیور، خرگوش ، گوزن ، گوسفند ، بز و حیوانات دستآموز استفاده نمود . یونجه پلت شده موجب افزایش سرعت رشد و ضریب تبدیل خوراك در مقایسه با سایر منابع پروتئینی میگردد .
یونجه پلت شده به علت كیفیت بالا ، میتواند جایگزین بخشی از دانه غلات و علوفه به صورت تواماً در جیرههای گاوهای شیری گردد . به گونهای كه تا 50 درصد ماده خشك علوفه مصرفی در جیرهها را میتوان با پلت یونجه جایگزین نمود ، ولی باید این مهم را مدنظر داشت ، كه در این سطح میزان دانه غلات بر اساس ماده خشك ، نبایستی از 50 درصد جیره بیشتر باشد .
تحقیقات نشان میدهد كه پروتئین موجود در پلت یونجه به نسبت پروتئین علوفه یونجه ، سیلوی یونجه و كنجاله سویا ، در شكمبه به میزان كمتری تجزیه میگردد . این امر موجب گشته كه یونجه پلت شده را بتوان به عنوان منبع پروتئین عبوری محسوب نمود .
مصرف پودر یونجه در طیور
پروتئین پودر یونجه نسبتا زیاد ( حدود 18 تا 20 درصد ) است . البته قابلیت هضم اسیدهای آمینه مانند لیزین ، معمولا تحت تاثیر حرارت حدود 10 درصد كمتر از مقدار مورد انتظار است . این محصول عموما به عنوان منبع رنگیزه گزانتوفیل ، جهت زرد كردن رنگ پوست مرغ و زرده تخم مرغ و همچنین منبع مواد ناشناخته رشد ( Unknown Growth Factor ) به جیره طیور افزوده میشود .
برای اینكه زردی پوست و یا زرده تخم مرغ در پرندگان حداقل 10 واحد روش Roche )) باشد ، حداقل باید مقدار 5 درصد پودر یونجه به عنوان منبع گزانتوفیل به جیره آنها افزوده شود .
اگر یونجه دارای كپك باشد ، میزان هورمون استروژن پرنده بالا خواهد رفت و عملكرد دام را متاثر خواهد نمود . افزودن مقدار كمی یونجه به جیرهها ، سبب تیره شدن رنگ آن ها شده كه تغییر رنگ ظاهری حاصل از تغییر جیره را برای پرندگان غیر قابل تشخیص میكند و بنابراین استرس حاصل از تغییر جیرهها را به حداقل میرساند .
میزان ویتامین A فعال پودر یونجه باید حداقل 20000 واحد بین المللی باشد ، كه قابلیت استفاده آن برای طیور تنها 70 درصد خواهد بود . بعضی از متخصصان تغذیه معتقدند كه سبزیهای تازه دارای مواد ناشناخته رشد برای پرندگان به ویژه بوقلمون میباشند ، كه بیشتر این عوامل در مراحل حرارت دادن از بین میروند . در هر حال بیشتر متخصصان هنوز هم اصرار به افزودن 1 تا 2 درصد پودر یونجه به جیرههای قبل از پیش دان Prestarter )) و پیش دان Starter)) جوجه بوقلمون دارند .
سایر مصارف: در برخی از كشورها از پودر یونجه در امر باغبانی ، به عنوان ماده ای جهت بهبود بافت خاك و تشكیل خاكی نرم استفاده می كنند . همچنین این ماده باعث تامین مواد مغذی و آلی و معدنی ( ازت - فسفر - پتاسیم ) در خاك شده و در پرورش گل رز موجب بهبود گل دهی میگردد .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه یونجه کاری :
در حال حاضر در ایران استانداردی جهت یونجه و مشتقات ( پودر – پلت ) آن معرفی نشده است و تنها با آنالیز آن در آزمایشگاه های تغذیه ، می توان تركیبات محصول را مشخص نمود و به عنوان شاخص ، به طور عمده از جداول NRC ( انجمن ملی تحقیقات آمریكا ) كه شامل آنالیز كلیه مواد خوراكی دام می باشد ، استفاده میگردد .
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه یونجه کاری
بنابر آمار سازمان خوار و بار و كشاورزی سازمان ملل متحد در سال 2004 میلادی ، كشورهای عمده صادر كننده پودر و پلت یونجه ( بر اساس ارزش میزان صادرات ) عبارتند از : كانادا ، اسپانیا ، ایالات متحده امریكا ، فرانسه ، هلند و ... ، به طوریكه كانادا با صادرات 240449 تن پودر و پلت یونجه ، موفق به كسب بیش از 32 میلیون دلار ارز شده است .
همچنین كشورهای ژاپن ، بلژیك ، یونان ، آمریكا و فرانسه عمده ترین وارد كنندگان پودر و پلت یونجه محسوب میشوند . همانطور كه ملاحظه میشود برخی از كشورها هم صادر كننده و هم وارد كننده این محصول هستند .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه یونجه کاری
واردات پودر و پلت یونجه آزاد بوده و تنها نیاز به اخذ مجوز از سازمان دامپزشكی كشور و سازمان حفظ نباتات ، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و سازمان انرژی اتمی دارد . پس از اخذ مجوزهای ذكر شده ، امور ترخیص از مبادی ورودی صورت میگیرد ، این واردات می تواند توسط هر فرد حقیقی و حقوقی دارای كارت بازرگانی صورت پذیرد .
در حال حاضر صادرات علوفه ، پودر و پلت یونجه نیاز به هیچ گونه مجوزی نداشته و تنها میبایست مراحل گمركی صادرات انجام گیرد .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه یونجه کاری
با توجه به روند رو به افزایش جمعیت در دنیاو اهمیت و ارزش تامین پروتئین حیوانی و نیاز روز افزون به فرآورده های دامی ، توسعه صنعت دامپروری از اهمیت بالایی برخوردار است . در این رابطه تامین خوراك دام مسئله حیاتی است كه باید به آن توجه كرد ، در این راستا یونجه یعنوان ملكه گیاهان علوفهای از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد .
یونجه با داشتن میزان عملكرد بالا در واحد سطح و خوش خوراكی بسیار مطلوب و به عنوان یك ماده تامین كننده پروتئین و مواد معدنی و ویتامین آ و عوامل ناشناخته رشد ، از جایگاه ویژه ایی در تغذیه دام و صنعت دامپروری برخوردار است .
با توجه به چگالی پایین علوفه یونجه ، به منظور افزایش این چگالی در جهت كاهش هزینه های انبارداری و حمل ونقل و همچنین بهبود كیفیت تغذیه ای آن ، امروزه اقدام به خشك كردن و تبدیل علوفه یونجه به پودر و پلت می گردد .
خشك كردن و عملآوری این ماده خام به صورت پودر و پلت ، موجب حفظ مواد مغذی موجود در آن میگردد . تحقیقات نشان داده است كه خشك كردن یونجه ، موجب حفظ مواد مغذی و افزایش راندمان غذایی آن میگردد .
فرایند اجرای این طرح توجیهی مزرعه یونجه کاری
یونجه در مزرعه توسط دستگاه برش (دستگاه موور ، چاپر یا موور كاندیشنر ) قطع شده و در سطح مزرعه میماند ، تا در معرض نور خورشید و دمای محیط رطوبت خود را از دست بدهد . برای خشك شدن یكنواخت از دستگاه ریك ( Rake ) استفاده كرده ، تا با زیر و رو كردن یونجه همه بخشهای یونجه ، خشك شود .
باید دقت نمود كه برگها كه بخش با كیفیت یونجه هستند ، بر روی زمین ریخته نشوند . در مناطقی كه شرایط جوی مناسب نباشد ، باید به صورت مصنوعی اقدام به خشك كردن یونجه نمود . بعد از این مرحله با استفاده از دستگاه بیلر ( Baler) یونجه از روی زمین جمعآوری شده و به شكل بستههای مكعب مستطیل یا گرد بسته بندی میشوند .
این بستهها به راحتی قابل حمل بوده و آن را با استفاده از كامیون یا تریلی تراكتور ، به دامداریها یا محل تولید پلت یونجه حمل میكنند . برای تولید پلت یونجه ابتدا یونجه از بخش انبار مواد اولیه ، با استفاده از نقاله حمل وارد چاپر میشود .
در دستگاه چاپر اندازه قطعات یونجه به قطعات ریزتری خرد میشود ، تا اندازه آن مناسب برای آسیاب كردن باشد . بعد از خروج مواد از چاپر ، یونجه خرد شده از طریق نقاله حمل به آسیاب میرسد و به حالت پودری تبدیل میشود . پودر یونجه از طریق خط الواتور به دستگاه میكسر میرسد . ملاس نیز از تانك ملاس توسط الواتور به میكسر میرسد .
در میكسر ملاس و پودر یونجه با هم مخلوط میشوند و تولید مخلوط یكنواختی میكنند . میتوان خاك رس كلوئیدی را نیز در میكسر به پودر یونجه افزود ، تا با هم مخلوط شوند . مخلوط حاصله وارد دستگاه كاندیشنر شده و با بخار تولید شده در دیگ بخار به خوبی مخلوط میشود ، تا به رطوبت و دمای مناسب پلت كردن برسد .
البته در برخی از خطوط نیز طراحی طوری صورت میگیرد ، كه ملاس در كاندیشنر به پودر یونجه افزوده میشود . پس از این مرحله ، مخلوط حاصله كه دما و رطوبت كافی نیز دارد ، به دستگاه پلت میرسد و تحت فشار از سوراخهای دستگاه پلت ( دای ) عبور میكند و به شكل استوانههایی به قطر دای ( كه معمولا برای پلت یونجه 12 تا 20 میلی متر مناسب میباشد ) ، خارج میشود .
پلت خارج شده از طریق دستگاه انتقال دهنده به كولر میرسد ، تا دمای آن سریعا كاهش یافته و مواد غذایی پلت از بین نروند .
پلت سرد شده با استفاده از نقاله و سپس از طریق الواتور به مخازن نگهداری میرسد ، تا به مدت كوتاه نگهداری شده و سپس تحویل خریدار شده و یا به مخازن نگهداری طولانی مدتتر منتقل میشود .
رنگ پلت یونجه سبز تا سبز خاكستری ( gray green ) بوده و بسته به سازنده دارای طول و قطر مختلف میباشد . پلت یونجه نباید شامل نسبت بالایی از قسمت هایی از علوفه ، كه دارای میزان زیادی از فیبرخام است ، همچون ساقهها باشد ، زیرا میزان ( درصد ) فیبر خام بالا موجب كاهش قابلیت هضم میگردد . هرچقدر علوفه یونجه زودتر برداشت گردد ، ارزش غذایی آن به علت دارا بودن میزان پروتئین بالا ، بیشتر است .
البته در این حالت میزان علوفه برداشت شده كمتر میباشد . بدین معنی كه در اوائل دوره رشد ، یونجه دارای كیفیت بالا و مقدار كم و در اواخر دوره رشد دارای كیفیت پایین و عملكرد بالا میباشد . بنابراین یونجه در مرحلهای از رشد كه اصطلاحا اوائل گلدهی نامیده میشود ، برداشت میگردد .
در این حالت یونجه در عین داشتن عملكرد مناسب ، دارای كیفیت مطلوبی نیز میباشد . علوفه یونجه در زمان برداشت جهت بهتر خشك شدن ، به اندازههای 2.5-10cm خرد میگردند ، سپس یونجه باید خشك گردد و به گونهای ، كه رطوبت آن در حدود 10-12% باشد . پس از آن یونجه خرد شده توسط آسیاب ( چكشی ) به صورت كامل آسیاب میگردد . جهت سایز نمودن یونجه خرد شده ، از الك های 1.8 اینچ استفاده میگردد ، تا اندازه مناسب پلت كردن بدست آید .
در حین آسیاب نمودن ، استفاده از بخار با حرارت بالا ، روغن گیاهی یا اسپری آب میتواند توان و خاصیت به هم پیوستگی علوفه را افزایش دهد . سپس این محصول در دستگاه پلت تبدیل به پلت یونجه میگردد .
در صورت عدم خرد كردن یونجه در مزرعه ، در كارخانه تولید پلت ، یونجه خشك شده ابتدا با استفاده از دستگاه چاپر به قطعات ریزتر خرد شده ، سپس یونجه خرد شده وارد آسیاب شده و به ذرات ریز آسیاب میشود . در صورتی كه خواهان افزودن مایعات از قبیل ملاس یا چربی باشیم ، با استفاده از دستگاه ملاسور ، ملاس یا چربی مورد نظر با یونجه مخلوط شود .
ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه یونجه کاری
- نقاله حمل
- الواتور
- دستگاه چاپر
- آسیاب ( از نوع چكشی )
- تانك ملاس
- دستگاه كاندیشنر
- دستگاه پلت
- میكسر ( با توجه به طراحی خط تولید میتوان از بكارگیری میكسر خودداری نمود )
- كولر
- مخازن نگهداری
- دیگ بخار
- كمپروسور هوا
- دستگاه سیكلون
- تانك ملاس
:: طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه یونجه کاری
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی مزرعه یونجه کاری ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.