ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
از مواد اولیه اصلی در تولید خوراک آبزیان ، می توان به پودر ماهی و روغن ماهی اشاره نمود . خوراک آبزیان عمدتا در مراکز تولید و پرورش آبزیان مورد استفاده قرار می گیرند .
تغذیه آبزیان در شیلات در سال 1370 شکل گرفت . شیلات در مراکز بازسازی ذخایر تابعه شیلات دنبال میشد و پرورش ماهیان گرم آبی و سردآبی در بخش های خصوصی کشور ، در دستور فعالیت های شیلات قرار داشت .
اغلب مزارع سردآبی در مزرعه تولید غذا داشتند و از ضایعات کشتارگاهی استفاده می کردند و خوراک های آغازین قزل آلا را نیز شیلات برای بخش خصوصی از کشورهای دانمارک و آلمان وارد می کرد . کپور ماهیان نیز به روش سنتی در مزارع غذادهی می شد .
کارشناسان شیلات اعتقاد داشتند و دارند که برای توسعه آبزی پروری در کشور ، بایستی نهاده های سهم تاثیر گذار که غذا مهم ترین آنهاست ( چرا که بیش از پنجاه درصد هزینه های تولید را غذا به خود اختصاص می دهد ) بایستی در داخل تولید و صنایع مرتبط آن نیز بومی شود.
بنابراین درهمان سال نخستین قرارداد تولید خوراک آبزیان بایکی از کارخانجات داخل کشور در حد 100 تن درسال منعقد شد و با راهنمایی های شیلات و داده های آموزش لازم ، نخستین خوراک داخلی براساس فرمول های ارائه شده از شیلات در کارخانه چینه متعلق به سازمان اقتصادی کشور تولید شد .
ابتدا خوراک های پرواری قزل آلا کپور ماهیان تولید شد و سپس در سال های بعد خوراک های آغازین در اندازه های مختلف اعم از آغازین ، قزل آلا ، کپور ، معمولی و ماهی سفید ( SFT. SFC , SFK ) در داخل کشور تولید شد ، بدین طریق واردات خوراک توسط شیلات تقریبا متوقف شد .
کمیت خوراک جوابگوی نیاز داخلی بود . ولی از نظر کیفیت فاصله با استانداردهای جهانی بسیار بود . ضرایب تبدیل غذایی کپور 5 با یک ، در قزل آلا بالای 2/6 به یک بود .
در سال 73 برای اولین بار درایران خوراک آزمایشی میگو در همان کارخانه شروع شد و ضرایب تبدیل غذایی بالای 3 و از نظر ماندگاری درآب مشکل اساسی داشتیم .
با ارائه خدمات آموزش فنی تسهیلات اعتباری چه ریالی و ارزی به متقاضیان و راهنمایی در تجهیز کارخانجات خوراک دام و طیور ، تعداد کارخانجات دام طیور و آبزیانی درگیر در تولید خوراک آبزیان ، به حدود بیست کارخانه در کشور ارتقاء یافته که از بین این کارخانه ها ، تعداد چهار کارخانه اختصاص خوراک آبزیان می باشد ، که مجهز به سیستم های پیشرفته تولید خوراک آبزیان می باشد .
تولید خوراک آبزیان در پایان سال 83 به بیش از 54 هزار تن رسید و حدود 95 درصد نیاز کشور به خوراک را تامین نمود ، که بیانگر رشد چشمگیر نسبت به سال 70 است .
همانطور که مشخص است ، کاربرد این محصول جهت تولید و پرورش آبزیان در تمام مراکز مرتبط به آن می باشد .
از مواد اولیه اصلی در تولید خوراک آبزیان ، می توان به پودر ماهی و روغن ماهی اشاره نمود ، که در زیر به موارد مصرف و کاربرد آن اشاره شده است.
پودر ماهی به عنوان منبع غنی پروتئین در تغذیه دام ، طیور و آبزیان نقش بسزایی دارد .
در حال حاضر این محصول در صنعت مرغداری که دومین صنعت کشور می باشد ، مصرف فراوانی داشته و حدود 6 - 12 درصد از ماده تشکیل دهنده دانه مرغ را در بر می گیرد .
همچنین در سال های اخیر این ماده در سر سفره غذای انسان ها نیز به طور مستقیم حضور پیدا کرده است .
روغن ماهی نیز همانند پودر ماهی در صنعت پرورش حیوانات به ویژه آبزیان نقش مهمی را داراست و باعث افزایش رشد ، ضریب تبدیل خوراک ( FCR ) و مقاومت در برابر بیماری می شود .
استفاده ی ترکیبی از پودر و روغن ماهی در پرورش آبزیان باعث رشد چشمگیر آن ها ، کاهش هزینه های تولیدی و حفظ و بهبود طعم ماهیان خوراکی می شود .
بر اساس آمار ارائه شده از شرکت های مهم پرورش آبزیان در جهان ، رژیم غذایی مورد استفاده آنها دارای 54 - 25 درصد پودر ماهی و 32 - 25 درصد روغن ماهی می باشد .
سایر مصارف روغن ماهی عبارتند از : مصرف خوراکی برای انسان ، مصرف دارویی ، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی ( از قبیل صابون و ... )
در ایران به همت اداره ی کل تغذیه ی آبزیان شیلات ، استاندارد غذای آبزیان به شماره ی 5661 در آبان 1381 تصویب و برای اجرا ی واحدهای ذیربط منتشر شد .
در حال حاضر با توجه به اهمیت استفاده از خوراک آبزیان در پرورش آن ها ، اکثر کشورها از این محصولات استفاده می کنند و در صورت امکان سعی در تولید آن دارند . با توجه به آمار تولید و مصرف جهانی ، از کشورهایی چون چین ، تایوان ، شیلی ، فرانسه ، هلند و استرالیا به عنوان کشورهای عمده تولید کننده و از کشورهایی چون چین ، ایران و زلاندنو به عنوان مصرف کننده نام برد .
در مورد واردات این محصول می توان گفت واردات آن به طور کلی بیشتر شامل واردات انواع مکمل های غذایی و کنستانتره ها می باشد ، که تحت نظر سازمان دامپزشکی کشور و شیلات بر اساس نیاز داخلی صورت می گیرد .
تغذیه در آبزیان پرورشی از اهمیت وجایگاه خاصی برخوردار است .
اهمیت تغذیه از تغذیه صحیح مولدین ماهی و میگو شروع و تا زمان بازاری شدن و صید آنان از مزارع آبزیان پرورشی ادامه پیدا می کند .
تغذیه رکن اصلی در صنعت آبزی پروری می باشد .
بیشترین هزینه را در مزارع آبزیان پرورشی ، هزینه غذا به خود اختصاص می دهد . ت
غذیه تاثیر مستقیم بر رشد و کیفیت لاشه آبزیان پرورشی دارد .
تغذیه مناسب آبزیان پرورشی را در برابر بیماری ها مقاوم می سازد ، تغذیه تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد آبزی پروری دارد .
نبود تغذیه مناسب و عدم مدیریت صحیح تغذیه در مزارع ، باعث ضررو زیان جدی مزارع پرورش آبزیان می شود .
با توجه به اهمیت تغذیه در صنعت آبزی پروری ، جا دارد بهای لازم به این بخش مهم از آبزی پروری داده شود .
فرایند تولید خوراک آبزیان پرورشی ، طبق آخرین بررسی ها و تکنولوژی های موجود در جهان :