طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG ) سال 1400

Liquid gas cylinder

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG ) سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG ) را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

این سیلندر ها ، برای حمل گاز توسط وانت و كامیون و همچنین ذخیره سازی گاز مایع كاربرد دارند . كارخانجات ، شركت ها ، ادارات و بیمارستان و كلیه مراكزی كه از مصرف سوخت بالایی برخوردار می باشند ، جزء مصرف کنندگان اصلی این کالا ها می باشند .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG )


محصول مورد مطالعه طرح حاضر، انواع سیلندر ( تانك ) گاز مایع می باشد . این تانك ها برای حمل گاز توسط وانت و كامیون و همچنین ذخیره سازی گاز مایع كاربرد دارند . گاز در دنیای امروز یكی از سوخت های مناسب و مطلوب برای مصرف در كارخانجات ، كارگاه ها و سایر مراكز خدماتی می باشد و مصرف آن روز به روز در حال افزایش می باشد و بر همین اساس ایجاد شبكه لوله كشی گاز در سطح كشور سال به سال در حال گسترش می باشد .

لیكن این توسعه لوله كشی به همه نقاط كشور ، شهرك های صنعتی و مراكز فعالیت كارخانجات و سایر مراكز مصرف كننده گاز نبوده و لذا مراكز فوق نیاز سوخت خود را از طریق نصب تانك نگهداری گاز تامین می نمایند و در طرح حاضر نیز هدف تولید این تانك ها می باشد .

انواع تانك های نگهداری گاز

تانك های نگهداری گاز بر اساس ظرفیت نگهداری گاز طبقه بندی می گردند ، كه بدین ترتیب به دو گروه عمده تانك های قابل حمل و ثابت تقسیم شده اند .

تانك های قابل حمل : این تانك ها از ظرفیت 2 تا 5,17 تن تولید و مورد استفاده قرار می گیرند .

تانك های ثابت : این تانك ها از ظرفیت یك تا 70 تن تولید و بصورت ثابت در مراكز استفاده كننده از گاز كاربرد دارند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG )


سیلندر ( تانك ) گاز مایع همانطوریكه از نام آن مشخص است برای نگهداری گاز در كارخانجات ، رستوران ها و غذاخوری ها ی بزرگ و در یك كلام در كلیه مراكزی كه در آن ها مصرف گاز بالا بوده و صرفه اقتصادی برای تامین كپسولی آن وجود ندارد ، مورد استفاده دارد . سیلندر ( تانك ) گاز مایع از نظر گنجایش گاز محتوی دارای انواع مختلف است كه هر كدام از آنها بر اساس حجم نیاز مصرف كننده انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرد . به طور کلی محصول مد نظر دارای كاربردهای عمومی در صنعت است .

این كالا توسط كارخانجات ، شركت ها ، ادارات و بیمارستان و كلیه مراكزی كه از مصرف سوخت بالا یی برخوردار می باشند این كالا را تهیه و از آن استفاده می كنند .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG ) :

جهت تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG ) باید استانداردهای شماره BS 3054 ، ASME ، CNS و EC 23/97 رعایت شود .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG )


• کشورهای عمده تولید کننده

آمریكا - روسیه – چین – آلمان – اتریش – ژاپن - بلژیك

• کشورهای عمده مصرف کننده

محصولات مورد مطالعه یك كالای عمومی بوده و در كلیه كشورهای جهان دارای كاربرد است و تقریبا نمی توان كشوری را از این امر مستثنی كرد .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG )


• شرایط واردات

با مراجعه به كتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی ، نتیجه گیری شده است كه محدودیت خاص ی برای واردات محصولات مورد مطالعه وجود ندارد . لذا با پرداخت حقوق گمركی به شرح میزان ذكر شده در بالا ، امكان واردات وجود خواهد داشت .

شرایط صادرات

از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگانی، برا ی صادرات محصولات تولیدی طرح هیچگونه شرایط و محدود یتی وجود ندارد . لیكن از آنجا یی كه این محصولات ، یك كالای صنعتی محسوب می گردد ، از ا ین رو ورود به بازارهای جهانی مستلزم برخورداری تولیدكننده از شرا یطی می باشد كه زیر به شرایط فوق اشاره شده است .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت

یكی از معیارهای مهم در صادرات ، برخورداری از قیمت های رقابت ی جهانی می باشد كه ا ین مورد نیز به شرا یط اقتصاد كلان كشور در مقایسه با كشورهای مقصد صادرات باز می گردد . كشور ایران در تولید مواد اولیه نوع استیل آنچنان مطرح نمی باشد . لذا مزیت قیمتی كشورمان صرفا مربوط به هزینه نیروی انسانی می باشد كه بدین ترتیب توان رقابتی كشورمان آنچنان بالا نیست .

از جمله این شرایط دیگر می توان به نرخ ارز، نرخ بهره ، قیمت مواد اولیه ، نرخ تورم و موارد مشابه اشاره كرد كه با توجه به متغیر بودن عوامل فوق ، لازم است توجیه پذیری اقتصادی صادرات در زمان واقعی صادرات و كشورهای مقصد مورد تحلیل قرار گیرد .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ كیفیت

محصولات تولیدی لازم است از كیفیت مناسب برخوردار باشد تا امكان وارد سازی آن به بازارهای جهانی بوجود آید . كیفیت در مورد این كالا شامل انتخاب درست فلز و همچنین كیفیت فرایند تولید ، دقت تستهای انجام شده ، كیفیت شیرآلات و قطعات جانبی نصب شده روی منبع می باشد .

رعایت كامل استانداردهای جهانی

منبع گاز در ردیف منابع تحت فشار و قابل انفجار طبقه بندی می گردد . بنابراین رعایت كلیه اصول مطرح در استانداردها و ضوابط ساخت این محصول اجباری می باشد . همچنین سازنده لازم است برای تك تك محصولات تولیدی خود پلاك استاندارد را اخذ و روی مخزن نصب نماید .

برخورداری از توان مالی مناسب

دوره وصول مطالبات در صادرات عموما بالا است از این رو لازم است صادر كننده از توان مالی مناسب برخوردار باشد .

آشنایی كامل با امور تجارت جهانی

فعالیت در بازارهای جهانی مستلزم آگاهی كامل صادر كننده از مقررات و الزامات تجارت جهانی می باشد .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG )


منابع و مخازن نگهداری گاز ، یكی از اقلام عمومی صنعتی است كه بصورت سفارشی برای مشتریان تولید و عرضه می گردد . از اینرو هر چند در صورت توسعه مصرف آن در كشور ، مراتب سبب افزایش مصرف گاز شده و در عوض مصرف سوخت های مایع كه برای ك شور از اهمیت بالاتر ی برخوردار هستند ، كمتر می شود . لیكن در هر صورت این محصول یك كالای عمومی است و اهمیت استراتژیك برای صنعت كشور ندارد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG )

1 – گرده بری
2 – مارک زنی
3 – کشش
4 – پلیسه گیری و آماده سازی لبه
5 – سوراخکاری
6 – کنترل و بازرسی
7 – جوشکاری
8 – چربی گیری و شستشو
9 – جوشکاری پیرامونی
10 – عملیات حرارتی
11- شات بلاست
12 – تست هوا
13 – تست هیدرولیکی
14 – توزی
15 – مارک کو
16 – فسفاته کردن
17 – رنگ کاری
18 – پخت رنگ
19 – نصب شیر
20 – تست نهایی
21 – برش
22 – خمکاری
23 – جوشکاری رینگ به نیم تنه پایینی

1) عملیات تست و گرده بری :

بعد از حمل مواد اولیه ( ورقهای استیل )به كارخانه ، ورقهای استیل كربنی را كه به شكل مربع مستطیل ، دایره و نیم دایره بوده ، از لحاظ خواص متالوژی و مكانیكی مورد آزمایش قرار داده و نیز از لحاظ نداشتن عیوب سطحی و سایر عیوب كنترل و بازرسی می گردند .

2) عمل كشش :

در این مرحله ورقهای استیل با قرار گرفتن در قالبهای مربوط كشیده شده تا شكل و اندازه مورد نظر را پیدا كنند . چنین فرایند مطلوب و مطمئن با رعایت دامنه تلرانسها حاصل می گردد و خواص مكانیكی محصول را در حد مطلوب افزایش می دهد .

3) عملیات شكل دهی و سوراخ كردن ( شكافتن ) خمكاری :

ورق حرارت داده شده در درجه حرارت فرجینگ توسط قالب بسته شده به پرس فرجینگ و عمل فرجینگ ، به شكل سیلندر یك پارچه در می آید ، سپس عمل سوراخ كردن ( شكافتن ) روی مخزن سیلندر در موقعیتهای مناسب توسط عمل شكافتن حاصل می گردد ، سپس قسمتهای لبه به شكل مورد نظر برگردانده می شوند .

بدنه ( جداره ) حفاظها ، پایه حلقوی شكل و بالشتك شیر تماما ساخته و آماده می گردند سپس برای عملیات جوش كاری آماده می شوند عملیات جوشكاری بر اثر برخورد قوس الكتریكی و ذوب و نفوذ ماده سیال و گداختن قطعه مورد نظر شروع می گردد . بعد از عمل جوش پیرامون قسمت جوشكاری شده توسط لوازم جوشكاری نیمه اتوماتیك بازرسی و رفع عیب می گردد .

4) عملیات حرارتی :

هدف از این پروسه ، كاهش فشار بر مخزن سیلندر و افزایش خاصیت چكش خواری بوده كه آن را از لحاظ دوام و استحكام با ارزش می سازد . این عملیات شامل حرارت دادن سیلندرها در 620 درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت بوده ، درجه حرارت كوره حرارت دهی می بایست یكنواخت باشد ، به طوریكه هیچگونه عیب یا صدمه ای به مخزن سیلندر وارد نگردد .

5) عمل شات بلاست :

این عمل یك پروسه مكانیكی بوده كه به منظور پاك كردن قسمتهای پوسته شده ار سطوح مخزن سیلندر مورد استفده قرار می گیرد . كه این موارد شامل برطرف كردن پوسته های زاید از سطح داخلی و خارجی سیلندر بوده كه با عمل شات بلاست ( پرتاب شدن و برخورد ساچمه های فولادی به قطر 2/1 میلیمتر بر سطوح مورد نظر ) انجام می پذیرد .

6) عمل فسفاته كردن :

سطوحی كه در مرحله قبل در حد ابتدایی و اولیه آماده گردیده ، نیاز به پوششی حفاظت كننده جهت جلوگیری از خوردگی محصول فولادی ، بسیار با اهمیت می باشد . به منظور زدودن ذرات و پوسته های زاید از سطوح داخلی و خارجی سیلندرها ، آنها را در یك محلول اسیدی رقیق شده قرار می دهند .

مدت زمان زدودن مواد زاید سطحی و نیز درجه حرارت و غلظت محلول تمیز كننده ، از جمله مواردی است كه بایستی با دقت ، نظارت و كنترل گردد .

7) عملیات پوشش دهی و پخت :

این پروسه سبب بوجود آمدن خصوصیات غیرهدایتی ( عایقی ) و غیر فلزی جدیدی در سطح فلز می گردد . در عملیات پوشش دهی می بایستی دقت كافی صورت گیرد ، زیرا عدم دقت باعث تبدیل مواد شیمیایی به زغال و لایه عایق مانند در پوشش بوجود آمده خواهد شد كه این لایه سبب معیوب گردیدن پوشش خواهد شد .

در صورتی كه عمل پخت در حد پایین تر از نیاز انجام گیرد پوشش نرم به وجودخواهد آمد كه خاصیت عایقی ایجاد شده رضایت بخش و مطلوب نخواهد بود .

8) عمل مونتاژ ( اتصال شیر ) :

در این مرحله شیر بر روی مركز ( وسط ) بالای مخزن سیلندر متصل می گردد .

9) عملیات تست رادیوگرافی با اشعه X و تستهای انبساط و هیدرولیكی :

به منظور اطمینان از كیفیت محصول در حد رضایت بخش ، نمونه های تصادفی از تولیدات را تحت شرایطی كنترلی آزمایشگاه ، مورد آزمایشات هیدرولیكی و انبساط خارجی قرار میدهند . اندازه جداره و قطر بیرونی آن مشخص و ثبت میكردد .

تستهای غیره مخرب هیدرواستاتیكی ، آلتراسونیك بر روی جداره داخلی مخزن سیلندر انجام می گیرد . عملیات تست عدم نشتی محصول آنگونه كه مورد نظر و لازم می باشد و تمامی تستها توسط تكنسینهای مجرب و ماهر مطابق با روشهای تست براساس كدهای ASME و CNS انجا می پذیرد .

10) حمل به بازار :

این مرحله سیلندرهای آماده شده به انبار محصول حمل می شوند .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG )

• ماشین گرد بری
• ماشین پرس هیدرولیك 600 تن
• ماشین پرس هیدرولیك 320 تن
• ماشین غلتك سه محوره
• ماشین خم كن
• ماشین جوشكاری برق
• تجهیزات رنگ آمیزی
• لوازم چربی گیر
• تجهیزات مكنده

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ( CNG ) ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.