ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
استفاده از گاز طبیعی به عنوان سوخت وسایل نقلیه بیشتر از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می گیرد و دلیل انگیزه اجرای گازسوز کردن خودروها در تهران و دیگر شهرها علاوه بر مسائل آلودگی هوا ، دارا بودن توجیح اقتصادی و سیاسی طرح در سطح ملی است .
گاز به عنوان سوختی که نیاز به حداقل پالایش را دارد ، باب های مناسب تر و ارزان تر از مواد مشتق شده از نفت ، می تواند در دسترس بشر قرار گیرد .
قطعات کیت CNGو عملکرد اجزاء :
شیر مخزن گاز CNG :
این شیر برای قطع و وصل مسیر عبور گاز CNG به مخزن ، بر روی آن بسته می شود به طوری که در مواقع اضطراری با بستن شیر مذکور می توان جریان گاز را قطع نمود ، در ضمن در خودروهایی که مخزن در فضای صندوق عقب نصب می گردد ( نظیر خودرو پراید ) به منظور پیشگیری از بروز هر گونه نشتی احتمالی از محل اتصال آن با مخزن ، از لوله های خرطومی مناسبی استفاده می گردد ، که با محیط بیرون از محل نصب مخازن ارتباط داشته و بوسیله گردش هوا در این لوله های خرطومی نشتی های احتمالی به بیرون هدایت می گردد .
سیستم گردش هوا در مسیر لوله ها :
به منظور جلوگیری از انتقال هرگونه نشتی به اتاق خودرو تمامی اتصالات شیرها به مخازن توسط گردش هوا در مسیر لوله های خرطومی مربوطه و دو عدد چپقی تهویه هوا ، به محیط خارج از اتاق خودرو منتقل می شود . ( در خودروهایی که مخازن در صندوق عقب نصب می شود . )
شیر سوخت گیری :
این شیر در مسیر لوله فشار قوی ، مابین شیر مخزن گاز ورگولاتور فشار نصب می گردد و از آن برای سوختگیری استفاده می گردد . بدین ترتیب که نازل پمپ گاز به آن وصل گردیده و از طریق آن سوختگیری انجام می شود این شیر در عین حال مسیر آزادی را برای عبور سوخت به رگولاتور فراهم می نماید .
دقت نمایید که پس از انجام سوختگیری به جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار به شیر مذکور دهانه آن را با درپوش تعبیه شده بپوشانید .
طرز کار شیر سوخت گیری :
بدین ترتیب که با چرخاندن فلکه شیر ، مسیر سوخت گیری باز و بسته می گردد ، ولی تاثیری بر مسیر خروج سوخت از مخزن به رگولاتور نخواهد داشت . این شیر یکطرفه بوده و تنها اجازه انتقال گاز به طرف داخل مخزن را فراهم می نماید و پس از پرشدن مخزن هیچگونه امکان انتقال گاز به بیرون وجود نخواهد داشت .
لوله فشار قوی :
این لوله در حد فاصل بین خروجی شیر مخزن گاز و رگولاتور نصب می گردد و با توجه به فشار بالای گاز خروجی از مخزن گاز ، باید از جنس فولاد یا مواد مناسب دیگر ساخته شده باشد ، تا بتواند این فشار را تحمل کند . به هنگام نصب این لوله باید آن را به روشی مناسب در برابر هرگونه آسیب احتمالی ناشی از ضربه محافظت نمود و در مکان هایی از مسیر لوله فشار قوی که ارتعاشات بدنه زیاد است لوله به شکل حلقومی می باشد .
شیر برقی بنزین :
شیر برقی بنزین در مسیر عبور بنزین به کاربراتور قرارگرفته و در مواقعی که موتور از گاز CNG استفاده می کند مسیر بنزین را می بندد این شیر هنگامی باز است که موتور از سوخت بنزین استفاده نماید . عمل باز و بست مسیر بنزین در این شیر برقی توسط تحریک کردن یک بوبین مغناطیسی بابرق 12 ولت انجام می گیرد .
توجه : شیر برقی بنزین بر روی خودروهایی نصب می شود که پمپ بنزین آن به صورت مکانیکی عمل می کند .
پیچ دستی شیر برقی بنزین :
در زیر شیر برقی یک پیچ دستی به نام پیچ یکسره شیر برقی قراردارد که به وسیله آن می توان به صورت دستی مسیر بنزین را باز و بست نمود این کار در مواقعی انجام می گردد که بازو بست کردن مسیر بنزین بوسیله تحریک بوبین مغناطیسی امکان پذیر نباشد .
رگولاتور فشار :
رگولاتور فشار در مسیر خط لوله نصب می شود تا فشار گاز را که از مخزن بیرون می آید کم کند . سوخت بایستی با یک فشار ثابت وارد یک مخلوط کننده شود تا بهترین نسبت هوا به سوخت بدست بیاید . بسته به نوع کیت ، رگولاتور طی ٢ الی ٣ مرحله فشار را کاهش می دهد .
تبادل حرارتی :
با توجه به آنکه در مرحله اول فشار به شدت کاهش می یابد ، رگولاتور گرمای مورد نیاز جهت تبخیر CNG را از طریق تبادل حرارتی فراهم می نماید . این تبادل حرارتی سرمای بوجود آمده ناشی از کاهش شدید فشار CNG را جبران می نماید .
بدین جهت یک مسیر رفت و برگشتی آب از سمت رادیاتور آب ( یا رادیات ور بخاری ) به رگولاتور وجود دارد ، تا مانع یخ زدگی رگولاتور به هنگام کاهش فشار گردد .
شیر برقی گاز :
در حد فاصل خروجی مرحله دوم ورودی مرحله سوم رگولاتور، یک عدد شیر برقی تعبیه گردیده است ، که عبور گاز توسط آن کنترل می شود ، این شیر برقی از طریق تحریک یک عدد بوبین مغناطیسی مسیر عبور گاز را باز می کند و در حالت عادی بسته است .
بدین ترتیب امکان کنترل عبور گاز از مرحله دوم به سوم در مواقع موردنیاز فراهم گردیده و در نتیجه ایمنی سیستم گاز سوز افزایش خواهد یافت ( مانند مواقعی که موتور ناگهان خاموش می شود و لازم است عبور گاز به موتور خودرو متوقف گردد . )
کلید انتخاب سوخت :
کلید سوخت در جلوی داشبورد و در دسترس راننده نصب می گردد و دارای یک مدار الکترونیکی است ، که توسط آن می توان نوع سوخت مورد نیاز را به دلخواه انتخاب نمود عملکرد این کلید بدین ترتیب می باشد ، که با قراردادن کلید جلویی بر روی بنزین یا گاز یک فرمان الکتریکی به بوبین های شیر برقی بنزین یا گاز ارسال گردیده که در نتیجه آن مسیر بنزین یا گاز برای استفاده موتور برای سوخت انتخابی راننده باز و مسیر سوخت دیگر بسته می شود .
موتور پله ای (Stepper Motor) :
موتور پله ای در خروجی رگلاتور و در حد فاصل خروجی گاز رگولاتور و میکسر نصب می گردد و توسط آن حداکثر گاز مورد نیاز موتور در دورهای بالا قابل تنظیم خواهد بود ، به عبارت دیگر توسط این قطعه می توان گاز مورد نیاز موتور را برای بدست آوردن حداکثر قدرت آن با ملاحظات اقتصادی مصرف سوخت گاز تنظیم نمود .
میکسر : (MIXER)
گاز خروجی از موتور پله ای توسط میکسر با حجم مناسبی از هوا مخلوط گردیده و ترکیب آماده ای برای احتراق در موتور خودرو فراهم می نماید . همانگونه که ملاحظه می شود از آنجا که نسبت هوا به سوخت مورد نیاز موتور در عملکرد موتور از لحاظ قدرت و شتاب نقش بسزایی دارد می توان حدس زد که طراحی میکسر از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود .
لذا میکسر برای هر خودرو باید متناسب با ابعاد فیزیکی کاربراتور و مشخصات موتور آنه طراحی شود در ضمن محل نصب آن ( در خودروهای کاربراتوری ) بالای دهنه کاربراتور می باشد .
اندازه گیر و سنسور فشار گاز :
اندازه گیری فشار در ودر ورودی گاز رگولاتور و بر روی این اندازه گیر فشار یک سنسور نصب می گردد که توسط آن فشار گاز موجود در مخزن تبدیل به یک سیگنال متناسب الکترونیکی گردیده و توسط سیستم الکترونیکی مربوطه بر روی کلید سوخت نمایش داده می شود .
فیلتر :
در سیستم های انژکتوری به جهت محافظت از سوخت ارسالی به سر انژکتورها بعضا از یک فیلتر در مسیر استفاده می گردد .
استفاده از گاز طبیعی بعنوان سوخت وسایل نقلیه بیشتر از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می گیرد و دلیل انگیزه اجرای گازسوز کردن خودروها در تهران و دیگر شهرها علاوه بر مسائل آلودگی هوا ، دارا بودن توجیح اقتصادی و سیاسی طرح در سطح ملی است . کشور ما در آینده نزدیک دیگر یک کشور نفت خیز نخواهد بود .
در 15 سال آینده تبدیل نفت به بنزین و سوزاندن آن گناه غیرقابل بخشش خواهد بود چرا که آیندگان کمترین استفاده را از این نعمت خدادادی خواهند برد . اما در مقابل کشور ما دارای منابع گاز 200 ساله است . بدیهی است که استفاده از گاز ، این فرصت را به بشر می دهد تا از نفت خام برای تولیدات مهم تر و حیاتی تر استفاده کند .
همچنین گاز به عنوان سوختی که نیاز به حداقل پالایش را دارد بابهای مناسبتر و ارزانتر از مواد مشتق شده از نفت ، میتواند در دسترس بشر قرار گیرد و بدین طریق سالانه میلیونها دلار که برای پالایش و واردات بنزین و گازوئیل هزینه می شود صرفه جویی خواهد کرد .
• استاندارد ملی ایران به شماره 1-5636 معادل با 1-15500 ISO تحت عنوان اجزاء سیستم سوخت خودرو با گاز طبیعی فشرده – شرایط و تعاریف عمومی
• استاندارد ملی ایران به شماره 19-5636 معادل با 19-15500ISO تحت عنوان اجزای سیستم سوخت خودرو با گاز طبیعی فشرده – اتصالات
• استاندارد ملی ایران به شماره 1-5764 معادل با 1- 15501ISO تحت عنوان سیستم های سوخت خودرو با گاز طبیعی فشرده – الزامات ایمنی
• استاندارد ECER110 در مورد سیستم های گازسوز
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کیت سی ان جی ( CNG ) :
• کشور های عمده تولید کننده
روسیه - هلند - اتریش - ترکیه
به موجب مصوبه شماره 68353/ ت 34234 ه مورخ 10/11/84 هیأت وزیران حقوق ورودی اجزاء و قطعات و تجهیزات مورد مصرف ( جهت تبدیل به خودرو با سوخت CNG) در خودروهای گازسوز و جایگاه های سوختگیری گاز طبیعی (CNG) و همچنین اجزاء و قطعات و تجهیزات مورد مصرف در کمپروسورهای گاز مورد مصرف در جایگاه های سوخت گیری گاز طبیعی ((CNG تعرفه قرار گیرد 4 ( چهار ) درصد می باشد .
برای استفاده از CNG به جای بنزین و گازوئیل درناوگان خودروهای کشور نیاز به سرمایه گذاری می باشد ، این سرمایه گذاری می بایست برای تامین و نصب ادوات تبدیل یک خودرو از بنزین سوز به CNG سوز و احداث جایگاه های توزیع CNG ، صرف گردد .
برای مثال کل هزینه سرمایه گذاری به ازای هر سواری شخصی حدود 85 دلار و برای یک تاکسی 1200 دلار می باشد ، این سرمایه گذاری ها برای هر خودرو سواری شخصی طی 6,1 سال برگشت خواهد شد .
نرخ سود این سرمایه گذاری 64% می باشد . در مورد تاکسی زمان برگشت سرمایه گذاری تنها 5,8 ماه و نرخ سود آن بالغ بر 135% خواهد بود .
• آریمپر
• FLATER
• استریپر
• کاتر
• ASSEMBLY LINE
• ماشین تولید فیبر مدار چاپی
• پانچ CNC
• Break CNC
• آلمپ آمپرمتر
• هویه رومیزی
• فرکانس متر
• مولتی متر رومیزی
• تستر آی سی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کیت سی ان جی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.