ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
فندک وسیله ای است که برای تولید جرقه و شعله به کار برده می شود . کاربرد فندک عمدتا برای روشن کردن وسایل گازسوز و نفت سوز می باشد .
نام کالای مورد نظر فندک آشپزخانه میباشد و جزو کالاهای نهایی به حساب می آید . فندک وسیله ای است که برای تولید جرقه و شعله به کار برده می شود . کاربرد فندک عمدتا برای روشن کردن وسایل گازسوز و نفت سوز می باشد .
طبقه بندی فندکها به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از :
1- برقی : این فندکها به برق متناوب وصل می شود ، یعنی برای تولید جرقه از جریان برق استفاده می شود.
2- سایشی : در این نوع فندک ، نیروی مکانیکی عامل تولید جرقه میباشد ، به این صورت که دو سطح که از جنس مخصوص میباشند با سرعت روی هم حرکت داده میشوند و بنابراین جرقه تولید می شود .
• براساس یک نوع طبقه بندی دیگر فندک به سه دسته تقسیم می شود که در زیر توضیح داده شده است.
1- گرمایی : در این نوع از فندکها نیروی برق به گرما تبدیل شده وعملا هیچگونه جرقه و شعله وجود ندارد ، مانند فندک اتومبیل . برخی از فندکهایی که در آشپزخانه به کار میرود به طور محدود از این نوع میباشند .
2- جرقه ای : فندک جرقه ای در طبقه بندی فندکهای آشپزخانه شرح داده می شود .
3- شعله ای : فندک شعله ای در واقع وسیله ای است که پس از ایجاد جرقه ، توسط منبع سوختی که در آن تعبیه شده ، شعله را به وجود می آورد .
• فندکهای شعله ای خود به دو دسته تقسیم میشوند :
الف - گرمایی و سوخت :
در این نوع فندک گرما توسط برق شهر و یا باتری یا دینام کوچکی که درداخل فندک تعبیه شده تولید و به همراه سوخت فندک شعله ایجاد می شود .
ب - جرقه ای و سوخت :
در این نوع فندک ، جرقه توسط برق ، باتری یا عمل سایش ایجاد شده و باعث احتراق سوختی که در فندک قرار گرفته می شود و در نتیجه شعله به وجود می آید .
سوختهای به کار برده شده در فندکها عبارتند از الکل ، بنزین ، نفت ، گاز .
به عنوان نمونه میتوان فندکهایی را که از سوختهای مایع استفاده میکنند ، در نظر گرفت . در این فندکها جرقه ابتدایی باعث بخار شدن سوخت مایعی که در فتیله قرار دارد شده و در نتیجه فتیله گرم شده و با جرقه های بعدی سوخت بخار شده ، محترق می شود و شعله به وجود می آید .
تقسیم بندی های فوق در حالت کلی میباشد و در حالت خاص که فندک آشپزخانه مد نظر میباشد ، این تقسیم بندی به صورت زیر در می آید :
1- برقی :
از این نوع فندکها اصطلاحا به عنوان فندکهایی که قوس الکتریکی ایجاد میکنند یاد شده ، ولی در واقع هیچگونه قوسی ایجاد نمی شود بلکه همان جرقه های متناوب است که در اثر جریان برق ایجاد می شود .
2- گازی جرقه ای :
این فندک در طبقه بندی شعله ای شرح داده شده است .
3- جرقه ای :
این نوع فندک فقط جرقه تولید کرده و تولید جرقه به دو روش سایشی و دینامی می باشد . در روش سایش دو سطح زیر در اثر حرکت با سرعت ، نسبت به یکدیگر باعث ایجاد جرقه میشوند . در روش دینامی دراثر فشار دادن دسته دینام تحریک شده و جرقه به وجود می آید . فندکهای تفنگی و فشاری از این نوع می باشند .
توضیح این نکته در مورد فندکهای آشپزخانه برقی ضروری است که این فندکها جرقه متناوب را به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم از جریان برق به وجود می آورند . در حالت نخست جریان برق مستقیما باعث تولید جرقه می شود که دراصطلاح به این نوع فندک ، فندک جرقه الکتریکی با قوس میگویند .
در حالت دوم که جریان حاصل شارژ خازن میباشد ، برق در خازن ذخیره می شود و برق ذخیره شده در قسمت انتهایی تولید جرقه میکند .
• مشخصات فنی محصول
درون فندک یک سیم پیچ جای دارد که بر روی لوله برنجی پیچیده شده و داخل لوله برنجی یک فنر وجود دارد که در بالای آن هسته آهنی قرار گرفته است . سیم پیچ آهنربای فندک به صورت سری در مسیر میله و پایه قرار میگیرد و یک شاخه از جریان برق مستقیما به پایه متصل شده و شاخه دیگر جریان برق نیز به صورت سری به سیم پیچ و فنر متصل می شود .
زمانی که اتصال میله و پایه برقرار باشد و فندک را به جریان برق وصل کنیم ، سیم پیچ آهنربا شده میله را به سمت پایین جذب میکند و در نتیجه در فاصله معینی بین پایه و میله جرقه ایجاد می شود .
بلافاصله پس از جذب میله توسط سیم پیچ به سمت پایین جریان برق قطع شده و سیم پیچ خاصیت آهنربایی خود را از دست میدهد و میله آهنی توسط فنر با سختی مشخصی که به این منظور طراحی شده به سمت بالا رانده می شود . با تکرار این عمل جرقه های مکرری ایجاد می شود .
• مشخصات فنی فندک از نظر جنس ، استحکام و اجزا به شرح زیر است .
دسته فندک از جنس پلاستیک میباشد . پلاستیک دسته بر اساس مرغوبیت کالای تولید شده میتواند ازانواع مختلف در نظر گرفته شود . با توجه به اینکه نوع جنس پلاستیک تاثیری در فرایند تولید فندک ندارد ، در شیفت های مختلف کاری میتوان از جنس های مختلف برای تولید دسته فندک استفاده نمود که البته این کارهم اکنون توسط کارخانجات یا کارگاه های تولید فندک صورت میگیرد و فندکهای تولید شده با جنسهای مختلف و در نتیجه قیمتهای مختلف عرضه می گردد .
ازآنجایی که پوشش فلزی فندک نیرویی را تحمل نمیکند از ورق با ضخامتهای مختلف برای تولید آن استفاده می شود . حتی در برخی تولیدات با توجه به شکل و جنس نمونه های مختلف به نظر میرسد که میتوان برای این قسمت از ورقهای ضایعاتی استفاده نمود .
میله فلزی به کار رفته درون سیم پیچ باید خاصیت مگنت شوندگی داشته باشد ، یعنی در میدان مغناطیسی جذب آهنربا شود و در عین حال خاصیت مغناطیس را در خود نگه ندارد که برای این منظور فولادهای ساختمانی مناسب به نظر می رسد .
از جهت فنی انتخاب ابعاد محدوده وسیعی را در بر میگیرد و تنها با توجه به اصول ارگونومی ، دسته باید به گونه ای باشد که به راحتی در دست جای بگیرد . به همین دلیل است که در طراحی های مختلف ، ابعاد متفاوت منظور می شود که از نظر فنی هیچ برتری و تفاوتی ندارد .
کلید باید در محلی قرار گیرد که دسترسی به آن راحت باشد . فاصله محل جرقه تا دسته پلاستیک باید به گونه ای باشد که به هنگام ایجاد جرقه و روشن شدن شعله به دست و نیز قسمت پلاستیکی فندک آسیبی وارد نشود .
معمولا این فاصله در فندکهای مختلف بین ۶ تا ۱۵ سانتیمتر متغیر است . بسته بندی مورد نظر برای این نوع فندکهای آشپزخانه به صورت قرار دادن در داخل طلقهای پلاستیکی ومقواهای چاپ خورده رنگی که پشت طلق قرار میگیرد ، می باشد .
اصولا در اکثر خانه ها برای روشن کردن وسایل پخت و پز از کبریت یا فندک استفاده می شود . فندک وسیله ای است که برای تولید جرقه و شعله به کار برده می شود . کاربرد فندک عمدتا برای روشن کردن وسایل گازسوز و نفت سوز میباشد با توجه به اینکه فندکهای برقی از لحاظ ایمنی خطر کمتری نسبت به کبریت دارند ، در حال حاضر بیشتر مورد توجه هستند . اما از ذکر این نکته نیز نباید غافل شد که در حال حاضر عمده اجاق گازهای تولیدی دارای پیلوت میباشند و نیازی به فندک یا کبریت ندارند .
• استاندارد های قابل توجه فندک آشپزخانه :
تاکنون هیچگونه استاندارد ملی در رابطه با انواع مختلف فندک چه فندک آشپزخانه و چه انواع دیگر تدوین نشده است . در رابطه با استانداردهای جهانی نیز تنها استاندارد ASTM F 400-87 : Standard Consumer Safety Specification For Lighters وجود دارد . و در رابطه با فندکهای آشپزخانه به طور خاص استانداردی وجود ندارد .
• کشورهای عمده تولید کننده فندک آشپزخانه :
کشورهای آسیای شرقی مانند چین ، سنگاپور، تایوان و هنگ کنگ وکشورهای اروپایی مانند آلمان ، فرانسه و اسپانیا از تولید کنندگان عمده فندکهای آشپزخانه در جهان به شمار میروند .
• کشورهای مصرف کننده فندک آشپزخانه :
ایالات متحده - مکزیک - آلمان - انگلیس - فرانسه -هلند - بلژیک - استرالیا - اسپانیا - پرتغال - سوئد - اتریش - ایتالیا - ژاپن - لهستان آرژانتین - یونان - ترکیه - اسلواکی -اسلونی - جمهوری چک - دانمارک - فنلاند - نروژ - ایرلند - سوئیس - روسیه - کره جنوبی -کرواسی - بلاروس - آفریقای جنوبی - تونس - الجزایر- مراکش - ماداگاسکار- تانزانیا - کنیا - رومانی - مولداوی - استونی - آلبانی بلغارستان - بوسنی - لتوانی - هنگ کنگ - تایوان - سنگاپور - چین - مالزی- هند - پاکستان - لتونی - اردن - ونزوئلا - لوکزامبورگ - ایسلند - آذربایجان - گرجستان - اندونزی - آندورا - کلمبیا - کاستاریکا - شیلی - پاراگوئه - اروگوئه - السالوادور- پرو - اکوادور - یمن
• شرایط واردات فندک آشپزخانه
حقوق ورودی برای فندکهای آشپرخانه برابر ۳۰% و برای اجزا و قطعات برابر ۱۵% می باشد . حقوق پایه طبق ماده (۲) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی می باشد و معادل ۴% ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود . به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود .
• شرایط صادرات فندک آشپزخانه
صادرات فندک آشپزخانه از هرگونه تعهد و پیمان ارزی معاف می باشد . بر طبق قانون معافیت صادرات کالا وخدمات از پرداخت عوارض ، تصویب شده در تاریخ ۲۷/۱۲/۱۳۷۹، صادرات کالا و خدمات از پرداخت هر گونه عوارض معاف است و هیچ یک از وزارتخانه ها ، سازمانها ، نهادها ، دستگاههای اجرایی ، شهرداری ها وشوراهای محلی که بر طبق قوانین و مقررات حق وضع و اخذ عوارض را دارند ، مجاز نیستند از کالاها و خدماتی که صادر می شوند عوارض اخذ نمایند یا مجوز اخذ آن را صادر نمایند .
امروزه در کشور ما به دلیل رونق صنعت پتروشیمی ، ساخت انواع کالای مصرفی و نهایی نیز با رشد روزافزونی روبرو است . به دلیل تولید اکثر پلاستیکهای پر مصرف در داخل کشور امکان تولید محصولات نهایی از این موارد فراهم شده است .
به نظر میرسد که با توجه به ضرورت عرفی استفاده از چنین وسیله ای و جای داشتن آن در فرهنگ مصرفی عده ای از افراد و طبقات جامعه میتوان به جای اقدام به ورود آن از کشورهای بیگانه و به هدررفتن ارز مصرفی حاصل به برپایی واحد مشابه که به اندازه کافی دارای توجیه فنی و اقتصادی باشد ، مبادرت ورزید.
روش های ساخت فندکهای آشپزخانه الکتریکی هرچند ممکن است به ظاهر اندکی متفاوت به نظر آیند ، اما درعمل ممکن است تفاوت هایی در اشکال ظاهری وجود داشته باشد.
به عنوان نمونه کلید فندک که میتواند به صورت فشاری و یا ماشه ای باشد و یا در مورد پوشش فلزی که به صورت استوانه ای یا منشوری میتواند باشد . در نهایت این موارد در پروسه تولید تاثیر به سزایی ندارد و تنها ممکن است از نظر ابعاد قالب مورد استفاده در بعضی مراحل تفاوت هایی وجود داشته باشد .
1- بدنه :
تزریق در قالب پلاستیک تنها روش تولید این قطعه میباشد . در این روش گرانول پلی استایرن مقاوم به ضربه(HIPS) در محفظه ذوب دستگاه تزریق ریخته شده و پس از ذوب به داخل قالب هدایت می شود . قالب از چند محفظه نر و ماده تشکیل شده است .
دسته فندک از دو قسمت مجزا ازهم تشکیل شده که در هر تزریق چهار قطعه سمت چپ و همچنین چهار قطعه از سمت راست فندک تولید می شود . البته این تعداد به حجم محفظه تزریق دستگاه و دسته طراحی شده و قالب تزریق بستگی دارد . وزن بدنه سمت راست و چپ جمعا ۳۰ گرم میباشد .
2- قطعه نگهدارنده میله فولادی :
وزن این قطعه ۵/۰ گرم و جنس آن از پلی آمید ۶۶ میباشد که تعداد ۱۶عدد از آن در یک قالب طراحی گردیده است . روش تولید این قطعه تزریق پلاستیک میباشد .
3- قطعه پلاستیکی نگهدارنده هسته:
جنس این قطعه نیز از پلی آمید ۶۶ میباشد . وزن هر قطعه ۵ گرم می باشد و تعداد ۱۰ عدد از آن در هر قالب طراحی گردیده است . روش تولید این قطعه تزریق پلاستیک میباشد .
4- حایل سیم :
جنس این قطعه از پلاستیکPVC نرم میباشد که روش ساختن آن تزریق پلاستیک میباشد که توسط دستگاه تزریق در قالبهای مربوط به این قطعه که تعداد ۶ عدد در هر قالب طراحی گردیده است ، تولید می شود و وزن هر قطعه ۴ گرم میباشد .
5- قطعه پلاستیکی اتصال دهنده صفحه فلزی به بدنه :
وزن این قطعه ۵/۰ گرم می باشد . جنس آن ازپلاستیکPVC نرم میباشد که در قالبهای ۱۰ عددی طراحی گردیده است و با توجه به جنس حایل سیم هم همین ماده است ، تزریق آن در قالب حایل سیم انجام میگیرد و از یک قالب استفاده میگردد .
6- غلاف سیم پیچ :
جنس این قطعه از پلاستیکPVC نرم میباشد که به عرض ۳ سانتیمتر و طول ۶ سانتیمتر توسط قیچی دستی بریده می شود .
7- کاغذ پیرشمان روغنی به ضخامت ۲/۰ میلیمتر که توسط قیچی دستی به ابعاد ۴ سانتیمتر بریده می شود .
8- کلید قطع و وصل جریان برق :
جنس این قطعه از گرانول پلی استایرن مقاوم به ضربه میباشد و وزن این قطعه ۵/۱ گرم میباشد و تعداد ۱۲ عدد از این قطعه در یک قالب طراحی گردیده است و از روش تزریق پلاستیک تولید می شود .
9- پوشش فلزی :
جنس این قطعه از ورق فولادیst-37 می باشد که در ابتدا توسط دستگاه گیوتین به صورت تسمه هایی به عرض ۴ سانتیمتر بریده شده و سپس توسط پرس ضربه ای با قالب سنبه ماتریس به طول ۱۰ سانتیمتر برش خورده و سوراخهای مورد نظر در آن ایجاد می شود و سپس توسط پرس دستی دور ماتریس گرد می شود . پس از اتمام مراحل ساخت جهت آبکاری به واحدهای آبکاری فرستاده می شود .
10- پایه فلزی متصل به پیچ :
جنس پایه نیز از ورقst-37 می باشد که توسط گیوتین به عرض ۵/۳ سانتیمتر به صورت تسمه بریده شده و سپس توسط پرس شکل مورد نیاز ایجاد شده و سپس با قرار دادن قطعه پلاستیکی توسط پرس دستی ، خمهای لازم به قطعه داده می شود و در انتهای این پایه یک پیچ لحیم می شود .
11- هسته برنجی سیم پیج :
این قطعه از لوله ای برنجی به قطر ۴ میلیمتر میباشد که توسط لوله بردستی به طول ۱۰ سانتیمتر برش داده می شود
12- هسته فولادی الکترو مغناتیس شونده :
جنس این هسته از میلگردst-37 می باشد که توسط گیوتین رومیزی به طول ۴ سانتیمتر برش داده می شود که این هسته در داخل لوله برنجی قرارمیگیرد . بنابراین می بایست قطر آن کمتر از لوله برنجی باشد و قطر ۵/۲ میلیمتر امکان حرکت آسان آن در داخل لوله برنجی را فراهم میکند .
13- قطعه فلزی کلید قطع و وصل :
جنس آن از ورق فولادی st-37 به ضخامت ۵/۰ میلیمتر میباشد که توسط گیوتین ورق به عرض ۳ سانتیمتر برش خورده و سپس توسط پرس ۱۰ تن و قالب سنبه ماتریس در هر ضرب ۵ عدد از این قطعه ساخته می شود و سپس توسط خم کن رومیزی خمکاری برای جا زدن داخل کلید انجام میگیرد . لازم به ذکر است که در هر کلید ۲ عدد از این قطعه قرارمیگیرد . ابعاد آن ۱۵*۵ میلیمتر میباشد .
14- سیم نازک روکش دار به ضخامت ۵/۰ میلیمتر توسط سیم چین به اندازه های ۱۰ سانتیمتر جهت ارتباط جریان برق از کلید به هسته مغناتیسی بریده می شود .
• ماشین تزریق
• ماشین پرس ۱۰ تن
• ماشین سیم پیچی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید فندک آشپزخانه
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید فندک آشپزخانه ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.