ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نخ استرچ سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید نخ استرچ را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
نخ های استرچ در پوشاک از جمله پیراهنی ، ملحفه ای ، پرده ای ، رومبلی ، پتویی ، روفرشی ، سجاده ، روکش صندلی های خودرو ، روکش صندلی اداری و لباس های گرمکن می باشد . همچنین نخ های استرچ دارای خاصیت فنریت بالایی می باشد که از این نخ در جامه های به اصطلاح چسبان مثل جوراب و منسوجات کش باف مورد استفاده قرار می گیرد .
نخ های پلی استر آرایش نیافته به صورت رشته های صاف و نیمه کشیده هستند . این نخ ها قابلیت کشش دارند و به منظور بهبود خواص مکانیکی و حرارتی از جمله فاکتور پوشانندگی و کاهش انتقال حرارت و نزدیک کردن خواص الیاف مصنوعی به الیاف طبیعی با هدف راحتی بیشتر مصرف کننده عملیات تکسچرایزینگ ( فرم دهی ) بر روی نخ انجام می پذیرد که نخ تولید شده با این روش با نام نخ تکسچره یا نخ استرچ شناخته می شوند .
لغت تکسچرایزینگ از تکسچر یا منسوج مشتق شده است که بیان کننده مجموعه خواص منسوجات از نظر زیر دست ، ظاهر و نوع بافت است . به هر حال تکسچرایزینگ را می توان مجموعه عملیاتهایی در جهت مناسب ساختن فیلامنت های ( الیاف بلند و پیوسته ) مصنوعی برای تولید منسوجات تعریف کرد .
نخ های فیلامنتی صاف ( POY ) به علت نداشتن حجم برای تولید پوشاک مناسب نیستند و به طور کلی کاربردهای محدودی دارند . الیاف طبیعی معمولاً دارای مقداری تجعد یا فر و موج در طول خود هستند که در نتیجه آن الیاف حجیم می شوند .
این حجیم بودن باعث افزایش قدرت عایق بندی حرارتی منسوجات می شود ولی الیاف مصنوعی با توجه به نوع تولید آن غالباً دارای سطح صاف و مقطع مدور می باشند .
پارچه هایی که با فیلامنت های صاف بافته می شوند لغزنده بوده و به بدن می چسبند و قدرت عایق بندی حرارتی کمی دارند . همچنین قادر به انتقال رطوبت و عرق بدن نبوده و در کل پوشش مطبوعی ندارند .
البته این الیاف نسبت به الیاف طبیعی دارای مقاومت سایشی بیشتری هستند و راحت تر شستشو و خشک می شوند . از این رو جهت استفاده از الیاف مصنوعی در مصارف نساجی لازم است که این الیاف توسط عملیات تکسچرایزینگ دارای فر و موج شده تا حجیم شوند .
برای این کار از خاصیت ترموپلاستی آن ها استفاده می شود البته الیافی که دارای این خاصیت نیستند نیز می توان توسط هوای فشرده حجیم کرد . 8 روش مختلف تکسچرایزینگ برای الیاف استرچ وجود دارد . جعبه تراکمی ، جت هوای داغ ، لبه ، بافت و شکافت ، چرخ دنده ، ضربه ، تاب حقیقی و تاب مجازی که پرکاربردترین روش آن تاب مجازی است .
روش تاب مجازی مهمترین تکنیکی است که بیش از سایر روش ها برای تولید نخ های تکسچره شده به کار گرفته می شود . این روش در مقایسه با روش تاب حقیقی تولید بسیار بیشتری داشته و کنترل یکنواختی نخ نیز آسان تر می باشد . به علاوه مراحل تابیدن و باز نمودن تاب به صورت مداوم انجام می شود .
ویژگی های نخ تکسچره استرچ :
1- افزایش قدرت عایق بندی حرارتی ، توسط ایجاد فضا بین الیاف در نتیجه محبوس نمودن هوا .
2 - کاهش وزن مخصوص و به عبارت دیگر افزایش حجم مخصوص که افزایش ضریب پوشانندگی نخ را به همراه دارد .
3 - کاهش درخشندگی و جلای نخ بر اثر غیر یکنواخت شدن بازتابش نور از سطح آن
4 - نرم تر شدن زیر دست در اثر تغییر نخ فیلامنتی صاف به نخ بافت دهی شده با ساختمان اسفنجی .
5 - افزایش قدرت انتقال رطوبت که از جمع شدن عرق روی پوست بدن جلوگیری می کند .
6 - خاصیت فنریت و قابلیت کش باف
مصرف این نخ ها در پوشاک از جمله پیراهنی ، ملحفه ای ، پرده ای ، رومبلی ، پتویی ، روفرشی ، سجاده ، روکش صندلی های خودرو ، روکش صندلی اداری و لباس های گرمکن می باشد .
همچنین نخ های استرچ دارای خاصیت فنریت بالایی می باشد که از این نخ در جامه های به اصطلاح چسبان مثل جوراب و منسوجات کش باف مورد استفاده قرار می گیرد .
روش تولید نخ استرچ ( DTY ) بدین صورت است که ابتدا نخ POY به صورت رشته های صاف و نیمه کشیده هستند که قابلیت کشش و فرم دهی دارند به دستگاه فرم دهی تغذیه می شوند . به عملیات فرم دهی به نخ POY تکسچرایزینگ گفته می شود .
8 روش برای تکسچرایزینگ نخ POY وجود دارد . یکی از این روشهای متداول در صنعت به نام تکسچرایزینگ تاب مجازی است .
کشش و حرارت باعث شکسته شدن زنجیره های موقت می شود و بعد با تاب خوردن نخ زنجیره هایی که شکسته شده فرم زیگزاگ می گیرد .
همزمان عمل سرد شدن انجام می شود ، سپس تاب باز شده و در این حالت نخ حالت فنری (Crimp) به خود گرفته به همان حالت باقی می ماند و نخ استرچ ( DTY ) تولید می گردد .
دستگاه تکسچرایزینگ