ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
نخ خیاطی و گلدوزی عبارت است از انواع نخ ها که در دوخت معمولی ، خیاطی یا دوخت های تزئینی مانند گلدوزی و ... استفاده می شود و از الیاف طبیعی یا مصنوعی تهیه می شود. این نخ ها بسته به نوع مواداولیه و نوع ساختمان فیزیکی آن تقسیم بندی می شوند .
در خصوص مواد اولیه نخ خیاطی و گلدوزی نیز از سه نوع الیاف مصنوعی ، الیاف طبیعی و الیاف بازیافتی استفاده می شود. انواع الیاف طبیعی که در تهیه نخ دوخت کاربرد دارند عبارت است از پنبه ، پشم ، ابریشم ، رامی ، کتان ، کرک و کشمیر که در این میان پنبه و ابریشم کاربرد بیشتری در تولید نخ خیاطی و گلدوزی دارند.
الیاف بازیافتی مورد مصرف نیز شامل ویسکوز ریون ، استات و تری استات است که معمولا از ویسکوز ریون یا ابریشم مصنوعی در گلدوزی استفاده می گردد . در میان الیاف مصنوعی الیاف پلی استر و نایلون جهت تولید نخ دوخت به کار برده می شود.
اما در تقسیم بندی ساختمانی می توان دو دسته نخ های دوخت فیلامنتی و ریسیده شده اشاره کرد. از طرف دیگر نخ های خیاطی و گلدوزی بسته به نوع کاربرد می توانند در نمرات و تعداد لاهای متفاوت تهیه و تولید شوند و میزان تاب اعمالی به نخ های تک لا و چندلا نیز در ساختمان ظاهری نخ و برخی خواص فیزیکی آن تأثیر می گذارد .
از بین روش های مختلف ریسندگی نیمه فاستونی برای تولید نخ های دوخت پلی استر و از روش های ریسندگی پنبه ای کارد شده جهت تولید نخ دوخت پنبه ای و از روش ریسندگی پنبه ای شانه شده برای تولید نخ های دوخت ظریف پنبه ای و گلدوزی و استفاده می گردد.
لازم به ذکر است تولید نخ های ریسیده شده با الیاف منقطع می تواند در دو ماشین متفاوت ریسندگی یعنی ماشین ریسندگی رینگ و چرخانه ای انجام پذیرد . در تولید نخ خیاطی و گلدوزی پس از مرحله ریسندگی با انجام عملیات خاصی ، تغییراتی را در ساختمان نخ های تولیدی ایجاد می نمایند.
در برخی از موارد نخ های مصرفی جهت تولید محصول ، احتیاجی به عملیات مقدماتی خاصی ندارند. این عملیات بسته به نوع محصول تولیدی می تواند شامل موارد زیر باشد :
١- دولا تابی یا چندلا تابی
٢- سفیدگری و پخت ( معمولا بر روی نخ های پنبه ای و یا نخ هایی که در مراحل ریسندگی روغنی و کثیف شده اند انجام می گیرد .)
٣- مرسریزاسیون ( این عمل برای نخ های پنبه ای مورد استفاده در تولید نخ های گلدوزی انجام می گیرد .)
٤- صمغ گیری از نخ خام (مخصوص الیاف ابریشم طبیعی .)
٥- شل پیچی یا کلاف پیچی جهت رنگرزی ( در مواقعی که کیفیت بالاتر در رنگرزی مورد نظر است از کلاف پیچی استفاده می شود .)
٦- تکسچرایزینگ ( تکسچره کردن یا استرج کردن نخ برای نخ های مصنوعی در برخی از موارد انجام می پذیرد .)
در واحدهای تولید نخ خیاطی ، نخ خام با نمرات مختلف از جمله نخ پنبه ای یک لای Ne ٢٠ ، نخ پنبه ای شانه شده یک لای Ne ٢٠ ، نخ فیلامنتی ویسکوز ریون ٦٠ دنیر، نخ پلی استر فیلامنتی ٦٠ دنیر و نخ مخلوط پنبه پلی استر یک لای Ne ٢٠ به عنوان ماده اصلی و اولیه خریدارای و تحت عملیات مختلف فوق قرار میگیرد. در نهایت محصول تولید شده با توجه به نوع کاربرد آن روی دوک، قرقره ، سیگارت و یا بسته مناسب دیگر پیچیده می شود .
به طور کلی کلیه منسوجات از منسوجات خانگی گرفته مثل کفپوش ، پرده ، ملحفه تا انواع پوشاک و مصنوعات چرمی و ... از نخ های دوخت و گلدوزی برای تبدیل به فرم قابل استفاده و تزئینات بهره می برند .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید انواع نخ خیاطی و گلدوزی :
شماره استاندارد عنوان استاندارد
٥٩ : ویژگی های نخ های خیاطی پنبه ای
٢٦٦٩ : ویژگی های نخ گلدوزی پنبه ای
٢٨٨٣ : نخ های خیاطی پلی استر و مخلوط با پنبه
٣٤٢١ : ویژگی های نخ ویسکوز یکسره مورد مصرف در گلدوزی ماشینی
Standard test method for sewing threads D٢٠٤-٠٢
Standard specification for labeled length per holder of sewing thread D٣٦٩٣-٠٢
Standard practice for determining ticket numbers for sewing threads D٣٨٢٣-٠٧
Standard specification for glass fiber cord and sewing thread D٤٠٣٠-٠٤
کشورهای عمده تولیدکننده نخ دوخت و گلدوزی : چین – کره – هند – تایوان
طبیعی است که مصرف کنندگان نخ های دوخت کلیه کشورهایی هستند که در زمینه تولید منسوجات خانگی ، انواع پوشاک و مصنوعات چرمی فعالیت دارند .
شایان ذکر است نخ گلدوزی در داخل کشور به صورت تخصصی تولید نمی شود و مصرف کشور از طریق واردات از کشورهای آسیای جنوب شرقی تأمین می شود .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع نخ خیاطی و گلدوزی :
در کتاب "مقرارت صادرات و واردات سال ١٣٨٧ " شرایط خاصی برای واردات تعرفه فوق صادر نشده است . صادرات نخ دوخت و گلدوزی از هرگونه تعهد و پیمان ارزی معاف می باشد. بر طبق قانون معافیت صادرات کالا و خدمات از پرداخت هرگونه عوارض معاف است .
هیچ یک از وزارتخانه ها ، سازمان ها ، نهادها ، شهرداری ها و شوراهای محلی که بر طبق قوانین و مقررات حق وضع و اخذ عوارض را دارند ، مجاز نیستند ازکالاها و خدماتی که صادر می شوند عوارض اخذ نمایند یا مجوز اخذ آن را صادر نمایند .
اصولا همراه با توسعه اقتصادی کشورها ، سهم منسوجات و پوشاک در سبد هزینه های خانواده افزایش می یابد و همراه با رشد اقتصادی ، زمینه های فراگیر شدن مد در منسوجات و پوشاک ایجاد می گردد .
به طورکلی کلیه منسوجات از منسوجات خانگی مثل کفپوش و پرده و ملحفه گرفته تا انواع پوشاک و مصنوعات چرمی از نخ های خیاطی و گلدوزی برای تبدیل به فرم قابل استفاده و تزئینات ، بهره می گیرند. به این ترتیب افزایش سرانه مصرف نخ های خیاطی و گلدوزی به واسطه این امر کاملا مشهود خواهد بود.
افزایش جمعیت کشور افزایش میزان نیاز داخلی را به دنبال خواهد داشت. نکته آخر اینکه در سال های اخیر صادرات انواع پوشاک و مصنوعات چرمی از رشد نسبی بالایی برخوردار گردیده است ، که به نوبه خود باعث افزایش میزان نیاز واحدهای تولیدکننده آن ها به انواع نخ های دوخت خواهد بود. در مجموع با عنایت به موارد فوق ، میزان نیاز داخلی طی سال های آتی صعود برآورد می گردد .
مراحل تولید نخ دوخت و گلدوزی شامل مراحل کلی ریسندگی ، عملیات مقدماتی ، رنگرزی و پیچیدن روی بسته مناسب می باشد ، که هریک از این مراحل به نوبه خود به روش های متفاوتی قابل انجام می باشند که مختصرًا در ادامه به آنها اشاره می گردد .
1- 3 روش های مختلف ریسندگی
تولید نخ یک لا به روش های مختلفی امکان پذیر می باشد که عبارتند از :
ریسندگی نخ های یکسره ( فیلامنتی )
ریسندگی الیاف مقطع ( استیپل )
ریسندگی نخ های یکسره که معمولا برای تولید الیاف مصنوعی و بازیافتی استفاده می گردد ، عبارتند از :
مراحل مختلف پلیمریزاسیون منومرهای تشکیل دهنده و ریسندگی پلیمر مذاب به یکی از روش های تر و یا خشک
اعمال کشش روی رشته ریسیده شده و افزایش آرایش یافتگی خطی بلورهای تشکیل دهنده همراه با تقلیل جرم خطی لیف
در کنار هم قرار گرفتن تعداد لیف مناسب و اعمال تاب و پیچیدن نخ روی بسته در برخی از موارد انجام عملیات تکسچرایزینگ جهت نزدیک ساختن خواص نخ فیلامنتی به نخ های ریسیده شده نیز روی نخ های فوق انجام می گیرد .
یک نوع دیگر ریسندگی نخ های فیلامنتی در رابطه با ریسندگی نخ های ابریشم طبیعی می باشد که مراحل تولید آن شامل کشتن شفیره ، پخت پیله ، ابریشم کشی و تابندگی می باشد. لازم به تذکر است ، ابریشم تنها لیف فیلامنتی یکسره بوده که قابلیت ریسندگی را دارا می باشد. ریسندگی الیاف مقطع ( استیپل ) نیز به نوبه خود دارای روش های متفاوتی می باشد که به صورت زیر ارائه می گردد .
ریسندگی الیاف بلند شامل :
- ریسندگی فاستونی
- نیمه فاستونی
- پشمی
ریسندگی الیاف کوتاه شامل :
ریسندگی نخ های کاردی و شانه شده از بین روش های مختلف ریسندگی الیاف مقطع ، از روش ظریف ریسی نیمه فاستونی برای تولید نخ های دوخت پلی استر و از روش ریسندگی نخ کاردی در سیستم ریسندگی الیاف کوتاه جهت تولید نخ پنبه ای و از روش ریسندگی نخ های شانه شده برای تولید نخ های گلدوزی و دوخت ظریف پنبه ای استفاده می گردد.
لازم به تذکر است تولید نخ های ریسیده شده با الیاف منقطع می تواند در دو ماشین متفاوت ریسندگی یعنی ماشین ریسندگی رینگ و ماشین ریسندگی چرخانه ای ( اپن - اند) انجام پذیرد. با توجه به خصوصیات نخ رینگ و استحکام بالاتر از نخ های چرخانه ای ، معمولا در تولید نخ های دوخت گلدوزی از این نوع نخ استفاده نمی گردد . نکته دیگر اینکه نخ های ریسیده شده در سیستم فاستونی و پشمی جهت دوخت و گلدوزی کاربردی نداشته و معمولا استفاده نمی گردد .
2- 3 عملیات مقدماتی
در تولید نخ دوخت و گلدوزی ، پس از مرحله ریسندگی با انجام عملیات خاص، تغییراتی را در ساختمان فیزیکی نخ های تولیدی ایجاد می نمایند. در برخی از موارد نخ های مصرفی جهت تولید محصول ، احتیاجی به انجام عملیات مقدماتی ندارند. این عملیات بسته به نوع محصول تولیدی می تواند شامل موارد زیر باشد .
1- دولاتابی یا چندلاتابی
2- سفیدگری و پخت ، ( معمولا روی نخ های پنبه ای و یا نخ هایی که در مراحل ریسندگی روغنی و کثیف شده اند انجام می گیرد .)
3- مرسریزاسیون ( این عمل برای نخ های پنبه ای مورد مصرف در تولید نخ های گلدوزی انجام می گیرد .)
4- صمغ گیری از نخ خام ( مخصوص الیاف ابریشم طبیعی )
5- شل پیچی و یا کلاف پیچی جهت رنگرزی ( در مواقعی که کیفیت بالاتر در رنگرزی مورد نظر است از کلاف پیچی استفاده می گردد .)
6- تکسچرایزینگ ( تکسچره کردن یا استرچ کردن نخ برای نخ های مصنوعی در برخی از موارد انجام می پذیرد .)
3- 3 رنگرزی
جهت رنگرزی می توان از روش های مداوم و غیرمداوم استفاده نمود. رنگرزی بوبین های شل پیچی شده و یا کلاف های محصول می تواند در دو حالت اتمسفریک و تحت فشار انجام گیرد. رنگرزی در فشار اتمسفر می تواند توسط دستگاه وینچ و یا ژیگر انجام گیرد و رنگرزی تحت فشار توسط اتوکلاو انجام می گیرد .
نوع دیگر رنگرزی که برای تولید نخ های دوخت امکان پذیر است ، روش های رنگرزی مستقیم می باشد ، که این نوع رنگرزی توسط ماشین های رنگرزی مداوم قابل انجام می باشد .
4 - 3 پیچش محصول روی بسته مناسب
محصول نهایی واحد که انواع نخ های دوخت و گلدوزی می باشد ، بسته به نوع استفاده در خرده فروشی بایستی روی بسته های مناسب پیچیده شده در اختیار مصرف کننده قرار گیرد. این بسته ها می تواند شامل موارد زیر باشد :
دوک های نخ در وزن های بین ١٠٠ تا ٤٠٠ گرم .
قرقره های نخ در اندازه های متفاوت .
نتیجه گیری
فرآیند تولید نخ دوخت در این واحد بنا به دلایل زیر از مرحله ریسندگی نخ خام انجام می پذیرد.
1- ظرفیت تولید کوچکترین خطوط تولید نخ یک لا، بسیار بالاتر از میزان نیاز واحد به نخ خام می باشد و حجم سرمایه گذاری برای راه اندازی خط ریسندگی بسیار بالا می باشد .
2- رمز موفقیت واحد ، امکان تغییر تولید و تنوع آنها براساس نیاز بازار می باشد. اشتغال به تولید یک نوع خاص از نخ های دوخت و یا گلدوزی ، رقابت در کسب سهم بازار را با مشکل روبرو خواهد ساخت .
3- انواع نخ های خام مورد نیاز تولیدی خارج و داخل با کیفیت های خوب و قیمت مناسب از بازارهای داخلی قابل خریداری می باشد .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث واحد تولید انواع نخ خیاطی و گلدوزی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید انواع نخ خیاطی و گلدوزی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.