ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پارچه مخمل سال 1403 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید پارچه مخمل را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
مخمل پارچه ای است نخی یا ابریشمی که دارای یک روی صاف و یک روی دیگر با پرزهای لطیف و نزدیک به هم و به یک سو خوابیده می باشد .
پارچه های مخمل در تولید جعبه جواهر، جعبه فیلم ، فرش های حمام ، پرده ها ، ر ومبلی ، تزئینات داخلی خودروها ، جانماز و قالیچه های دیواری و همچنین مخمل های با خاب بلند ، برای شبیه سازی خز و پارچه های فنی به کار می روند.
پارچه های مخمل به طور کلی براساس نوع بافت به دو دسته تقسیم می شوند که هریک دارای بخش هایی می باشند :
الف. مخمل تاری :
پارچه ای است که از نظر اختلاف شکل ظاهری و ترکیب ساختمان نقشه و عملیات بافت ، بر دو نوع منقسم شده است :
1- مخمل مجعد :
روی آن مانند پارچه حوله ای برجستگی های گره ای داشته و یا به عبارت دیگر شامل نخ های مجعد و یا بوکله ای می باشد که از نرمی و جلای خاصی برخوردار نبوده و رنگی مات دارد ؛
2- مخمل بریده یا دو پارچه ای :
سطح رویی آن از پرزهای مقطع کوتاه که ارتفاع آنها مساوی یکدیگرند ، پوشیده شده و دارای رنگ های براق و شفاف است .
ب. مخمل پودی :
مخمل پودی پارچه ای است که پود آن ، هم زمینه مخمل را بافته و هم در قسمت های مواج خود ، کرکر مخمل را به وجود می آورد .
در نتیجه ، قسمت های مواج پود ، بعداً از وسط بریده شده و تشکیل پرز می دهد .
انواع مخمل پودی که مصارف بیشتری دارند ، عبارتند از :
1- ولوانتین تافته ا ی :
ساختمان نقشه این پارچه روی 6 تار و 8 پود ( یک پود ز مینه و سه پود اثر مخمل ) که زمینه آن از نقشه متقال و اثر مخمل که حدوداً از نقشه ساتین استفاده شده ، تشکیل یافته است .
زمینه 5 نقشه فوق به طرز متقال کار می کند و برای گل یا اثر مخمل از سرژه و ساتین استفاده شده است .
2- ولوانتین رویهم:
از زمینه سرژه سه تاری و دو پود ساتین جهت اثر مخمل تشکیل یافته است .
3- مخمل فانتزی :
این مخمل غالباً به صورت یک رنگ و ساده تهیه شده و جهت البسه و پالتو زنانه مورد مصرف قرار می گیرد .
4- مخمل راهراه :
این پارچه را غالباً با زمینه سرژه 3 تاری و یا باتاویا ترسیم کرده و در نتیجه خطوط تمایلی روی پارچه آشکار می گردد. برش این پارچه با ماشین مخصوص این کار انجام می گیرد .
5- مخمل بریده شده با وسایل مکانیکی :
برش مخمل هایی که تا کنون ذکر شد ، غالباً با وسایل دستی انجام می گرفت . به همین سبب برای بافت زمینه این گروه نقشه ، جنس نازک و ظریفتری در نظر گرفته می شد .
لیکن در صورتی که بخواهیم عمل برش را با وسایل تکنیکی جداگانه و یا در روی ماشین انجام دهیم ، بایستی نخ محکم تری برای زمینه انتخاب کنیم تا در حین برش از هم متلاشی نشود و به همین منظور نیز از نقشه های دورو و دولا استفاده می شود .
در مخمل پودی دیدیم که در نقشه ها با رگه های بلند مواج ترسیم می شد و لذا برای این که عمل برش به سهولت و خوبی انجام گیرد ، پودهای مصرفی را از جنس نرم و کمتاب انتخاب می کنیم .
البته این پارچه را از ضخامت ( در حین بافت پس از اتمام بافت ) ، با ماشین مخصوص ، از یکدیگر جدا می کنند تا تشکیل پرز دهد ، سپس با ماشین های دیگری پرزها را منظم و یکنواخت می کنند .
6- مخمل مشابه پوست بخارایی :
برای بافت این پارچه بایستی نخ های زمینه و یا متن پارچه از جنس ظریف و محکم و مرغوبی انتخاب شده ، و نخ ها بیشتر متراکم هم قرار گیرند .
7- مخمل ابریشمی لیون :
این پارچه همیشه براساس نقشه مخمل تاری ترسیم می شود . برش آن صاف و به نام برش صاف لیون معروف است .
8- مخمل پان :
پرز و یا کرک این مخمل به طرز تمایلی و بدون پیچ یعنی راست و مستقیم منتهی به حالت کج در سطح پارچه قرار گرفته است .
یکی از مصارف عمده پارچه مخمل به سبب نوع بافت و ضخیم بودن آن ، در لباس های زمستانی است .
به علاوه پارچه های مخمل در تولید جعبه جواهر ، جعبه فیلم ، فرش های حمام ، پرده ها ، ومبلی ، تزئینات داخلی خودروها ، جانماز و قالیچه های دیواری و همچنین مخمل های با خاب بلند ، برای شبیه سازی خز و پارچه های فنی به کار می روند .
استاندارد های قابل توجه پارچه مخمل :
جهت جلب اعتماد مصرف کنندگان محصول تولیدی و نیز رعایت کلیه نکات مربوط به کنترل کیفیت محصول ، توجه به استانداردهای موجود ، امری ضروری است .
به طور کلی در مورد هر محصول ، استانداردهای مختلف ملی و بین المللی وجود دارد.
استانداردهای ملی توسط موسسه استانداردها و تحقیقات صنعتی ایران تهیه می گردد و کلیه تولیدکنندگان محصول ملزم به رعایت این استانداردها می باشند .
با توجه به اینکه می باشد و از آخرین پیشرفت های علمی و ( ISO ) موسسه استاندارد از اعضاء سازمان بین المللی استاندارد فنی و صنعتی جهان استفاده می نماید ، همچنین شرایط کلی و نیازمندی های خاص کشور را مورد توجه قرار می دهد ؛
استانداردهای ذکر شده در این مورد مطابق با استانداردهای جهانی بوده و کاملاً قابل قبول و لازم الاجراء است .
شماره استاندارد نام استاندارد
3385 پارچه مخمل تار و پودی لباسی- ویژگی ها
برای تولید پارچه سه روش اصلی وجود دارد :
در بافندگی تاری - پودی برای بافت پار چه از دو دسته نخ « تار» و« پود » استفاده می شود ( نظیر انواع پارچه های کت و شلواری ، چادری ، ملحفه ای ، مخمل ، چیت و .. ) در بافندگی حلقوی ، پارچه از حلقه شدن نخ و درهم رفتن این حلقه ها به وجود می آید و اگر در بافت از یک دسته نخ تار موازی با هم ( به شکل حلقه ) استفاده شود ، بافت آن پارچه « حلقوی- تاری » است ، مانند پارچه های توری و پرده ای .
اگر در بافت پارچه فقط از یک نخ پود برای ایجاد حلقه استفاده شود ، به آن پارچه « حلقوی – پودی » گفته می شود ، مانند پارچه های کاموایی دستباف و کش باف ماشینی .
در تولید منسوجات « بی بافت » ، الیاف با روش های دیگری ، مستقیماً به منسوجات تبدیل می شوند و کاربرد آنها بیشتر در کالاهای صنعتی ، مانند فیلترهاست .
در این طرح به علت نیاز به سرمایه ثابت بالا در زمینه تهیه تجهیزات و ماشین آلات واحد ریسندگی و بافندگی ، پارچه خام را به عنوان ماده اولیه خریداری می کنند .
بنابراین عملیات تولید در این واحد شامل رنگرزی و تکمیل منسوجات پلی استر نایلون می باشد .
تکمیل کالای نساجی شامل تمامی عملیاتی است ، که بعد از ماشین بافندگی روی پارچه تولیدی جهت افزایش کیفیت پارچه ، بهبود ظاهر و دادن خصوصیات ویژه به آن انجام می گیرد .
عملیات تولید عبارتند از : مقدمات و آماده سازی که شامل مرحله شستشو و رنگرزی می باشد و پس از این مرحله ، تکمیل که شامل خارزنی ، تیغ زنی و در نهایت بسته بندی می باشد .
شستشو :
پس از ورود پارچه خام به کارخانه ، اولین قدم در تولید مخمل، شستشوی پارچه خام می باشد .
به طور کلی برای افزایش مقاومت ، استحکام و براقیت نخ در پارچه به آن آهار می زنند . مقدار و نوع آهاری که به نخ تار قبل از بافت می زنند ، به عوامل زیر بستگی دارد :
1- نمره و نوع نخ :
به نخ های چندلا که دارای قدرت کافی باشند ، آهار زده نمی شود . ولی نخ های ظریف تر به آهار قوی تر احتیاج دارند ؛
2- تراکم تار و پود :
ازدیاد تار و پود باعث افزایش اصطکاک و سایش بین نخ ها شده و در نتیجه به آهار قوی تری احتیاج دارند ؛
3- نوع بافت :
از آنجایی که در بافت های ساده تعداد دفعات حرکت و ردها بیشتر از بافت هایی مثل ساتین می باشد ، استفاده از آهار قوی تری در بافت پارچه های ساتین معمول است .
به طور کلی آهار مصرفی ممکن است آهار مصنوعی و طبیعی باشد.
اما در پارچه های نایلون پلی استر از روغن استرچ استفاده می کنند که البته این روغن در مرحله تکمیل ، چاپ و رنگرزی به عنوان یک مانع عمل می کند و بایستی از بین برود .
روغن های استرچ توسط یک حرارت و شستشوی ساده از بین می روند . اما اگر از آهار طبیعی استفاده شود ، توسط آنزیم ها، عملیات آهارگیری انجام می شود .
عملیات شستشو در دستگاهی به نام هاسپل انجام می پذیرد ، که پس از هر مرحله شستشو ، روغن استرچ و در صورت وجود آلودگی ، از سطح پارچه جدا شده و آماده مرحله بعد می باشد .
برای شستشو از آب 80 - 70 درجه سانتی گراد و صابون غیرآنیونیک (nonanionic) استفاده می شود . پارچه خام قبل از ورود به مرحله بعد ، وارد سانتریفوژ شده و آبگیری انجام می پذیرد .