طرح توجیهی تولید نخ ابریشم سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Silk yarn

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نخ ابریشم سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید نخ ابریشم را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

نخ ابریشم که با استفاده از پیله کرم ابریشم بدست می آید ، در تولید انواع فرش های ابریشمی و پارچه های ابریشمی دارای کاربرد می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نخ ابریشم


 ابریشم نوعی الیاف مصنوعی است که از پیله نوعی کرم ابریشم بدست می آید . مسئله مهم در پرورش کرم ابریشم ، تأمین برگ درخت توت برای تغذیه کرم ها است. در دوره پرورش کرم ها ، چنانچه برگ های مورد نیاز به موقع تأمین نشود ، کرم ها ضعیف شده و قادر به تولید پیله سالم و درشت نخواهند شد .

زمان لازم برای یک دوره پرورش ، حدود ۴٠ تا ۴۵ روز است که از اوا یل اردیبهشت با سبز شدن برگها آغاز می شود. از آغاز دوره پرورش تا پایان آن ، مراقبتهای خاصی لازم است که باید انجام گیرد . سه ناحیه لاهیجان، گسکر و فومن از نقاط ابریشم خیز آن به شمار می رفته اند .

نخ ابریشم براساس میزان سرسین موجود به سه دسته ابریشم خام ، ابریشم نرم و ابریشم پخته دسته بندی می گردد . ابریشم خام نخ ابریشمی است که سرسین آن گرفته نشده باشد . در صورت رنگرزی کردن نخ ابریشم خام ، فقط قشر خارجی آن رنگ می شود .

ابریشم نرم ، نخ ابریشمی است که در آب و صابون قسمتی از سرسین آن گرفته شده باشد . پس از صمغ گیری 10 الی 15 درصد کاهش وزن انجام می گیرد . ابریشم پخته نخ ابریشمی است که به مدت 2 ساعت در آب و صابون جوشانده شود ، بطوری که صمغ یا سرسین آن کاملا گرفته شود .

ابریشم از پیله کرم ابریشم بدست می آید . نخی چند رشته ای و تافته است . پس از برداشت موم ( wax ) وصمغ ( gum )طبیعی از روی آن ، پروسه شده و بوسیله رنگ های گیاهی رنگ می شود تا بخوبی در بافت شناسایی شود .

همچنین در مواد خاصی مانند سیلیکون غوطه ور می شود ، تا خاصیت مویینگی خود را از دست بدهد . این نخ بصورت خشک بسته بندی می شود ، با اینکه جزء نخ های غیر قابل جذب است ولی به آهستگی قدرت کششی خود را از دست می دهد و جذب می شود .

معمولا در عرض یک سال 50 درصد و در عرض دو سال کل قدرت کششی خود را از دست می دهد . نخی ارزان بوده که براحتی در دست جراح مهار می شود . دارای امنیت گره ضعیف بوده که اگر با سیلیکون پوشش یابد ضعیف تر می شود . واکنش بافتی بیشتر از دیگر نخ های غیرقابل جذب ایجاد می کند .

در صورتی که به داخل لومن دستگاه گوارش نفوذ یابد ایجاد زخم می کند . در صورت ورود به لومن مثانه یا کیسه صفرا به عنوان هسته سنگ ساز عمل می کند . بنابراین نباید در بخیه نمودن آستر ( پوشش داخلی ) ارگان های توخالی استفاده شود .

از نخ ابریشم در بافت های عفونی و یا آلوده به باکتری نباید استفاده نمود ، زیرا خون و سرم در فواصل رشته های نخ تجمع یافته محیط مناسب برای رشد و تکثیر باکتری ها مهیا می شود . همچنین واکنش بافتی ناشی از آن عفونت بافت را تشدید میکند .

وجود یک بخیه ابریشم در بافت آلوده میتواند تعداد باکتری موردنیاز برای بروز عفونت را از106 به 103 کاهش دهد . کاربرد آن در جراحی های قلبی – عروقی ، چشمی ، گوارش و پوست می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نخ ابریشم


کاربرد های نخ ابریشم عبارتند از :

1- تهیه فرش های ابریشم

2- تهیه پارچه های ابریشمی

با کمک نخ ابریشم ، پارچه های ابریشمی بافته می شود که به عنوان یکی از بهترین و نرمترین پارچه های دنیا محسوب می گردد.

بدلیل خاصیت براقی نخ ابریشم ، پارچه های بافته شده از ابریشم همانند منشورهایی هاستند که اگر از جهات مختلف به آن ها نگاه کنید رنگ های متفاوتی از آن میبینید

استاندارد های قابل توجه نخ ابریشم :

شماره استاندارد    موضوع

5157 : ویژگی های نخ ابریشم خام

8074 : نساجی - تولید نخ ابریشم حام تک لا - آیین کار

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده نخ ابریشم :

چین ، کره ، ژاپن ، ایران ، هند ، فرانسه ، ایتالیا


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نخ ابریشم


 ورود نخ ابریشم و نخ تابیده از آخال ابریشم جهت تولید نخ های جراحی به تشخیص و موافقت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است . ورود و صدور پیله ابریشم موکول به رعایت ماده 7 قانون دامپزشکی مصوب سال 1350 می باشد .

شرح ماده 7 قانون دامپزشکی : ورود و صدور هر نوع دام زنده ، تخم مرغ نطفه دار ، اسپر م دام ، فرآورده های خام دامی ، داروها ، واکسن ها و سرم ها و مواد بیولوژیکی و مواد ضدعفونی و سموم دامپزشکی و مواد غذائی متراکم و مکملهای غذای دام و داروهایی که برای ساختن مواد نامبرد ه مورد نیاز است باید با موافقت وزارت کشاورزی صورت گیرد .

همچنین در رابطه با صادرات نخ ابریشم خام قوانین خاصی وجود ندارد .

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نخ ابریشم

 استفاده از الیاف مصنوعی در صنایع نساجی باعث شده است تا توجه به الیاف طبیعی کمتر صورت بگیرد . با گذشت زمان و به دلیل برخی مشکلات ناشی از استفاده از الیاف مصنوعی توجه به استفاده از الیاف طبیعی در حال افزایش است .

الیاف ابریشم به دلیل داشتن خواص منحصر بفرد دارای اهمیت ویژه ای است . به علت تولید محدود این الیاف و تقاضای بالای مصرف این ماده قیمت این الیاف در مقایسه با الیاف طبیعی دیگر بسیار بالاتر می باشد .

از این رو توجه و سرمایه گذاری در بخش تولید ابریشم سبب می شود تا ارزش افزوده بالایی در تولید این الیاف ایجاد شود . از آنجایی که تولید این الیاف اغلب در مراکز روستایی صورت می پذیرد ، از این رو تولید و سرمایه گذاری در این بخش بطور غیر مستقیم سبب رونق بخش کشاورزی کشور نیز می گردد .


فرایند تولید نخ ابریشم

 روش سنتی تولید نخ ابریشم

نوغانداران پس از دریافت تخم نوغان ، ابتدا آن را در محل گرمی قرار داده و پس از بیرون آمدن تخمها و نامیده می شود، انتقال می دهند . کرم ها در طی دوره رشد « تلمبار » رشد اولیه ، آنها را به محلی که خود ، چهار بار پوست می اندازند و در این مدت ، مرتباً باید تغذیه شوند.

در گذشته برای بیرون آمدن کرم ها از تخم ، زنان گیلانی آنها را روی کاغذ چسبانده و کاغذ را روی پوست بدن قرار می دادند تا با استفاده از گرمای بدن زودتر خارج شوند ؛ لیکن امروزه آنها را در محلی گرم قرار می دهند و معمولاً برای این کار از وسایل گرم کننده استفاده می شود .

پس از پایان دوره پرورش، پیله ها را بر حسب رنگ ، سالم بودن و درشتی از یکدیگر جدا و طبقه بندی می کنند. پیله حاصل را که « کج » یا « کژ « نام دارد ابتدا کشته و سپس با فرو بردن در آب جوش ، تارهای ابریشم را از آن جدا کرده و کلاف می کنند .

روش صنعتی تولید نخ ابریشم

  • جداسازی پیله های نامناسب
  • کرک گیری پیله ها
  • خشک کردن پیله
  • پخت پیله
  • برس زنی
  • ابریشم کشی
  • سورتینگ 1
  • کلاف پیچی از قرقره های کوچک
  • سورتینگ 2
  • سانتریفیوژ
  • ضربه زدن
  • خشک سازی
  • قرقره پیچی
  • تابندگی
  • تثبیت تاب
  • کلاف پیچی
  • بسته بندی
  • محصول

1- جداسازی پیله های ناجور :

پیله های سوراخ دار و کوچک و غیر قابل ریسندگی جدا می گردد در این مرحله با عبور پیله ها از روی نوار نقاله پیله های معیوب توسط کارگرها جدا می گردد .

2- کرک گیری :

روی پیله ها معمولا الیاف بسیار کوتاه و نسبتا ضخیمی قرار دارند که توسط ماشین کرک گیری درابتدای عمل ابریشم ریسی جدا می گردد .

3 - خشک سازی :

پیله ها در این مرحله توسط نوار نقاله با سرعت از داخل محفظه هوای گرم عبور کرده و خشک می گردد .

4- پخت پیله :

جهت انجام عمل ابریشم کشی بایستی صمغ موجود روی ابریشم نرم شده و تخ فیلامنت آزاد گردد . ماشین پخت شامل شش اطاقک بوده که طبق برنامه در دما و رطوبت های تنظیم شده عمل پخت پیله انجام می شود .

5 - برس زنی :

برای یافتن سرنخ ابریشم از روی پیله عملیات برس زنی توسط جاروبک های مخصوص انجام می گیرد .

6 - ابریشم کشی :

سرنخ های آزاد از روی پیله بار شده روی قالب های پلاستیکی بصورت قرقره های کوچک پیچیده می شود .

7- سورتینگ 1:

عمل سورتینگ باعث حذف مقداری از صمغ موجود روی قرقره ها شده عمل باز شدن را آزاد می کند . این عمل در 5 مرحله در فشار ، دما و زمان های برنامه ریزی شده انجام می گیرد .

8 - کلاف پیچی از قرقره های کوچک :

در این مرحله نخ ها از روی قرقره ها باز شده با حذف ضایعاتی مثل لاس و مواد گیاهی روی کلافهای بزرگتر پیچیده می شود .

9- سورتینگ 2:

کلاف های ابریشم با از دست دادن دما و رطوبت به واسطه صمغ موجود عمل باز شدن کلاف را با مشکل روبه رو می سازد . در این مرحله مقداری از صمغ موجود توسط عملیات سورتینگ 2 حذف می گردد . در این مرحله از مواد شیمیایی مخصوص شرپرلایت و بیتاگون استفاده می شود .

10 - سانتریفیوژ :

این عمل جهت آبگیری کلاف ها انجام می گیرد .

11 - ضربه زنی :

پس از عمل آبگیری سانتریفیوژ توسط عمل ضربه زدن نخهای بهم چسبیده در کلاف باز می گردد .

12 - خشک سازی کلاف :

کلاف ها پس از عملیات ضربه زنی به مدت 6 ساعت در حرارت 70 درجه سانتیگراد خشک میگردد .

13- قرقره پیچی :

آن دسته از نخ هایی که بایستی بصورت دولا به مصرف برسند ، توسط دستگاه کلاف به دوک قرقره پیچیده میشود .

14- تابندگی :

عمل تابندگی توسط دستگاه دولاتابی رینگ جهت تولید نخ های ابریشمی انجام می گیرد .

15- تثبیت رنگ :

عمل تثبیت تاب نخ های تابیده شده در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 40 دقیقه انجام می گیرد .

16- کلاف پیچی مجدد :

نخ های تابیده شده روی ماسورهای رینگ قرار گرفته اند به دلیل اینکه بستر مناسب برای محصول کلاف های نخ خام می باشد عمل کلاف پیچی مجدد توسط دستگاه کلاف انجام می شود .

17- بسته بندی

ماشین آلات خط تولید نخ ابریشم
  • ماشین انتخاب پیله
  • پخت پیله
  • توزیع کننده
  • ابریشم کشی
  • سوکینگ
  • کلاف
  • حمام سوکینگ
  • سانتریقیوژ
  • ضربه زن
  • خشک کن کلاف
  • قرقره پیچ
  • تابندگی
  • محفظه تثبیت تاب
  • کلاف

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث واحد تولید نخ ابریشم

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.