ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
هدف از آبکاری و ایجاد پوشش بر روی قطعات پلاستیکی زینت دادن و زیبا کردن قطعه ، مشتری پسند کردن قطعه ، افزایش مقاومت قطعه در برابر سایش ، قابلیت هدایت سطح قطعه ، صیقلی کردن و قابلیت انعکاس نور می باشد .
مجموعه فرآیندهایی که تحت آن ، سطح قطعات فلزی و یا غیر فلزی ( اجسام رسانا ، نیمه رسانا و نارسانا) با لایه هایی از فلز یا غیر فلز ، جهت دستیابی به سطوح مناسب برای کاربردهای صنعتی و یا تزئینی و کاهش هزینه تولید ، پوشیده می شوند را آبکاری می گویند .
به طور کلی آبکاری قطعات پلاستیکی صنعتی نو محسوب می گردد ، چراکه اولین قطعات پلاستیکی آبکاری شده با جریان برق ( Electroplating ) در سال ۱۹۶۳ وارد بازار شدند .
سبکی پلاستیک ها در مقابل فلزات ، روش تولید ساده ، امکان قالب گیری سریع تر و راحت تر آن ها ، عدم نیاز به پرداخت کاری بعد از قالب گیری ، استحکام فیزیکی قابل قبول و مناسب ، مقاوم بودن آن ها در برابر فرسودگی و قیمت تمام شده پایین تر در مقایسه با مشابه فلزی ، باعث شده است که این صنعت به سرعت رشد و توسعه یابد .
به طوری که امروزه علاوه بر ABS ) که اولین و تنها پلیمری بود ، که تا سال ها قابل آبکاری بود ) با استفاده از حلال های ویژه ، بسیاری دیگر از پلاستیک ها قابل آبکاری می باشند .
استفاده از قطعات پلاستیکی آبکاری شده در صنایع مختلف از جمله اتومبیل سازی ، لوازم خانگی ( یخچال ، تلویزیون ، رادیو ، ضبط و پنکه ) ، اسباب بازی ، موتور سیکلت و دوچرخه ، دکمه و زیور آلات روز به روز کاربرد بیشتری می یابد .
اهداف زینتی :
زینت دادن و زیبا کردن قطعه و مشتری پسند کردن آن
اهداف فنی :
افزایش مقاومت قطعه در برابر سایش ، قابلیت هدایت سطح قطعه ، صیقلی کردن و قابلیت انعکاس نور.
در ارتباط با برآوردن اهداف فوق ، عمده خصوصیاتی که قطعه آبکاری شده بایستی داشته باشد ، عبارتند از :
صیقلی و براق بودن روکش ( پوشش ) :
این موضوع به خصوص در مواردی که هدف زینتی است و یا ساخت وسایل منعکس کننده نور ، نظیر کاسه چراغ اتومبیل و یا آینه ها ، بسیار اهمیت دارد.
ضخامت پوشش :
ضخامت پوشش نیز از موارد بسیار مهم می باشد . بایستی ضخامت لایه حاصل شده برابر مقدار سفارش داده شده باشد . این خصوصیت به ویژه در رابطه با قطعاتی که در معرض سایش هستند بسیار قابل اهمیت می باشد.
چسبندگی روکش به پایه :
چسبندگی روکش به پایه نیز از خصوصیات بسیار مهم یک لایه و پوشش نشانده شده بر روی یک پایه پلاستیکی می باشد . عدم وجود چسبندگی لازم و کافی بین روکش و پایه باعث می گردد ، که در مدت کوتاهی روکش از پایه ( قطعه پلاستیکی ) جدا گردد.
مقاومت در برابر شرایط محیطی :
مقاومت در برابر شرایط محیطی نظیر عوامل شیمیایی و رطوبت نیز از پارامترهایی است ، که بایستی هنگام انتخاب روکش مورد توجه قرار گیرد . پوشش های فلزی ایجاد شده بر روی پلاستیک ها ، از طریق آبکاری از حدود یک تا بیش از ده میکرون می باشند .
صنعت آبکاری قادر است میزان خسارت ناشی از خوردگی و سایش را به شدت کاهش داده و جامعه بشری را در تولید قطعات و وسایل و ابزار و کالاها با هزینه ای بسیار کم ، با توجه به اولویت حفظ منابع معدنی و طبیعی و استفاده بهینه از آن ها یاری نماید .
در ادامه به مزایای آبکاری اشاره می شود که به شرح زیر است :
الف - صرفه جویی کلان اقتصادی در ساخت قطعات و کالاها :
صنعت آبکاری می تواند با کمترین هزینه و با ایجاد پوشش های مطلوب فلزی و یا غیر فلزی بر روی قطعات ساخته شده از فلزات ارزان و پلاستیک ها ، نیازهای متنوع جامعه بشری را برآورده سازد .
ب - مقاومت به خوردگی و سایش و افزایش عمر مفید قطعه :
خسارات عظیم ناشی از خوردگی برکسی پوشیده نیست . صنعت آبکاری با ایجاد پوشش های مناسب ، سهم عمده ای در کاهش میزان خسارات وارده به قطعات و افزایش طول عمر آن ها دارد.
ج - بهداشتی نمودن قطعات و جلوگیری از مشکلات زیست محیطی :
بسیاری از قطعات فلزی و غیر فلزی که روزانه همه افراد با آن ها سروکار دارند ، می توانند حامل و ناقل انواع آلودگی ها باشند.
صنعت آبکاری هم زمان در یک فرآیند پوشش دهی ، اهداف فوق را تامین و در خدمت بهداشت و سلامتی افراد نیز قرار می گیرد .
نگاهی به یراق آلات ، شیرآلات بهداشتی ، وسایل آشپزخانه و لوازم خانگی نمونه هایی در مورد اهمیت نقش صنعت آبکاری در بهداشتی کردن قطعات است .
د- زیبا سازی قطعات و کالاها :
ظاهر محصولات با اهمیت ترین قسمت در جلب مشتری محسوب گردیده و نقشی مهم در بازاریابی دارد .
مثال هایی از انواع لوسترها ، صنایع روشنایی ، خودکارها و خودنویس ، صنایع میز و صندلی و تخت خواب را می توان نام برد.
در ادامه به کاربرد آبکاری در صنایع مختلف پرداخته شده است .
ساخت انواع مدار چاپی یکی از مهمترین تولیدات صنعت آبکاری می باشد ، که اهمیت ویژه ای در ساخت و تولید رایانه ها ، تلویزیون و قطعات الکترونیک دارند .
قابل توجه است که در ساخت مدار چاپی قطعه از پلاستیک ها انتخاب و سپس سطح آن را به روش آبکاری متالیزه نموده و فلز مورد نظر را که عموماً طلا است بر آن رسوب می دهند .
آبکاری قطعات پلاستیکی فرآیندی کاملاً فیزیکی است . از این رو ، واحدهای صنعتی در مناطقی احداث می شوند ، که به مراکز مصرف نزدیک باشند .
به همین دلیل ، واردات و صادرات برای این محصول صورت نمی گیرد .
همچنین ، آمار دقیقی در خصوص ظرفیت ، تولید و مصرف قطعات پلاستیکی آبکاری شده در مناطق مختلف جهان وجود ندارد .
اما آنچه مسلم است ، کشورهای تولید کننده لوازم خانگی ، لوازم الکتریکی و الکترونیکی و مخابراتی و وسایل تزیینی تولید کننده این نوع قطعات هستند و می توان چنین نتیجه گرفت ، که فرایند آبکاری قطعات پلاستیکی تقریبا در اکثر کشورهای دنیا صورت می گیرد .
شرایط واردات و صادرات آبکاری قطعات پلاستیکی :
حقوق ورودی برای دکمه از مواد پلاستیکی پوشانده نشده با مواد نسجی تحت تعرفه ۲۱/۹۶۰۶ برابر ۴۰% می باشد.
صادرات قطعات پلاستیکی آبکاری شده از هرگونه تعهد و پیمان ارزی معاف می باشد .
بر طبق قانون معافیت صادرات کالا و خدمات از پرداخت عوارض، تصویب شده در تاریخ ۲۷/۱۲/۱۳۷۹ ، صادرات کالا و خدمات از پرداخت هر گونه عوارض معاف است .
هیچ یک از وزارتخانه ها ، سازمان ها ، نهادها ، دستگاه های اجرایی ، شهرداری ها و شوراهای محلی که بر طبق قوانین و مقررات حق وضع و اخذ عوارض را دارند ، مجاز نیستند از کالاها و خدماتی که صادر میشوند عوارض اخذ نمایند یا مجوز اخذ آن را صادر نمایند .
با توجه به اهمیت زیاد فلزات در دنیای امروز و محدود بودن منابع فلزات و گران بودن این مواد و نیز تولید روزافزون پلاستیک ها ، که با قیمت مناسب در اختیار صنایع قرار گرفته است ، لزوم استفاده از پلاستیک ها به جای فلزات بیش از پیش نمایان می گردد .
در مواردی که نیاز به درخشندگی و فلز باشد ، می توان قطعه پلاستیکی را آبکاری نمود .
همچنین با این کار مقاومت قطعه نیز افزایش می یابد و با هزینه کمتری می توان قطعات زیادتری تولید کرد .
الف - مراحل رسانا کردن یک قطعه پلاستیکی
ب - مراحل آبکاری مس – نیکل - کروم قطعه هادی شده
ج - مراحل رسانا کردن یک قطعه پلاستیکی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه آبکاری قطعات پلاستیکی