جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
هدف از آبكاری و ایجاد پوشش بر روی قطعات پلاستیكی زینت دادن و زیبا كردن قطعه ، مشتری پسند كردن قطعه ، افزایش مقاومت قطعه در برابر سایش ، قابلیت هدایت سطح قطعه ، صیقلی كردن و قابلیت انعكاس نور می باشد .
نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی
مجموعه فرآیندهایی که تحت آن ، سطح قطعات فلزی و یا غیر فلزی ( اجسام رسانا ، نیمه رسانا و نارسانا) با لایه هایی از فلز یا غیر فلز ، جهت دستیابی به سطوح مناسب برای کاربردهای صنعتی و یا تزئینی و کاهش هزینه تولید ، پوشیده می شوند را آبکاری می گویند . به طور كلی آبكاری قطعات پلاستیكی صنعتی نو محسوب می گردد ، چراكه اولین قطعات پلاستیكی آبكاری شده با جریان برق ( Electroplating ) در سال ۱۹۶۳ وارد بازار شدند .
سبكی پلاستیك ها در مقابل فلزات ، روش تولید ساده ، امكان قالب گیری سریع تر و راحت تر آن ها ، عدم نیاز به پرداخت كاری بعد از قالب گیری ، استحكام فیزیكی قابل قبول و مناسب ، مقاوم بودن آن ها در برابر فرسودگی و قیمت تمام شده پایین تر در مقایسه با مشابه فلزی ، باعث شده است كه این صنعت به سرعت رشد و توسعه یابد .
به طوری كه امروزه علاوه بر ABS ) كه اولین و تنها پلیمری بود ، كه تا سال ها قابل آبكاری بود ) با استفاده از حلال های ویژه ، بسیاری دیگر از پلاستیك ها قابل آبكاری می باشند و استفاده از قطعات پلاستیكی آبكاری شده در صنایع مختلف از جمله اتومبیل سازی ، لوازم خانگی ( یخچال ، تلویزیون ، رادیو ، ضبط و پنكه ) ، اسباب بازی ، موتور سیكلت و دوچرخه ، دكمه و زیور آلات روز به روز كاربرد بیشتری می یابد .
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی
به طور كلی هدف از آبكاری و ایجاد پوشش بر روی قطعات پلاستیكی ، یكی از اهداف ذیل است :
اهداف زینتی :
زینت دادن و زیبا كردن قطعه و مشتری پسند كردن آن
اهداف فنی :
افزایش مقاومت قطعه در برابر سایش ، قابلیت هدایت سطح قطعه ، صیقلی كردن و قابلیت انعكاس نور. در ارتباط با برآوردن اهداف فوق ، عمده خصوصیاتی كه قطعه آبكاری شده بایستی داشته باشد ، عبارتند از :
• صیقلی و براق بودن روكش ( پوشش ) :
این موضوع به خصوص در مواردی كه هدف زینتی است و یا ساخت وسایل منعكس كننده نور ، نظیر كاسه چراغ اتومبیل و یا آینه ها ، بسیار اهمیت دارد.
• ضخامت پوشش :
ضخامت پوشش نیز از موارد بسیار مهم می باشد . بایستی ضخامت لایه حاصل شده برابر مقدار سفارش داده شده باشد . این خصوصیت به ویژه در رابطه با قطعاتی كه در معرض سایش هستند بسیار قابل اهمیت می باشد.
• چسبندگی روكش به پایه :
چسبندگی روكش به پایه نیز از خصوصیات بسیار مهم یك لایه و پوشش نشانده شده بر روی یك پایه پلاستیكی می باشد . عدم وجود چسبندگی لازم و كافی بین روكش و پایه باعث می گردد ، كه در مدت كوتاهی روكش از پایه ( قطعه پلاستیكی ) جدا گردد.
• مقاومت در برابر شرایط محیطی
مقاومت در برابر شرایط محیطی نظیر عوامل شیمیایی و رطوبت نیز از پارامترهایی است ، كه بایستی هنگام انتخاب روكش مورد توجه قرار گیرد . پوشش های فلزی ایجاد شده بر روی پلاستیك ها ، از طریق آبكاری از حدود یك تا بیش از ده میكرون می باشند .
صنعت آبکاری قادر است میزان خسارت ناشی از خوردگی و سایش را به شدت کاهش داده و جامعه بشری را در تولید قطعات و وسایل و ابزار و کالاها با هزینه ای بسیار کم ، با توجه به اولویت حفظ منابع معدنی و طبیعی و استفاده بهینه از آن ها یاری نماید . در ادامه به مزایای آبكاری اشاره می شود .
الف - صرفه جویی کلان اقتصادی در ساخت قطعات و کالاها: صنعت آبکاری می تواند با کمترین هزینه و با ایجاد پوشش های مطلوب فلزی و یا غیر فلزی بر روی قطعات ساخته شده از فلزات ارزان و پلاستیک ها ، نیازهای متنوع جامعه بشری را برآورده سازد .
ب - مقاومت به خوردگی و سایش و افزایش عمر مفید قطعه: خسارات عظیم ناشی از خوردگی برکسی پوشیده نیست . صنعت آبکاری با ایجاد پوشش های مناسب ، سهم عمده ای در کاهش میزان خسارات وارده به قطعات و افزایش طول عمر آن ها دارد.
ج - بهداشتی نمودن قطعات و جلوگیری از مشکلات زیست محیطی : بسیاری از قطعات فلزی و غیر فلزی که روزانه همه افراد با آن ها سروکار دارند ، می توانند حامل و ناقل انواع آلودگی ها باشند. صنعت آبکاری هم زمان در یک فرآیند پوشش دهی ، اهداف فوق را تامین و در خدمت بهداشت و سلامتی افراد نیز قرار می گیرد . نگاهی به یراق آلات ، شیرآلات بهداشتی ، وسایل آشپزخانه و لوازم خانگی نمونه هایی در مورد اهمیت نقش صنعت آبکاری در بهداشتی کردن قطعات است .
د- زیبا سازی قطعات و کالاها: ظاهر محصولات با اهمیت ترین قسمت در جلب مشتری محسوب گردیده و نقشی مهم در بازاریابی دارد . مثال هایی از انواع لوسترها ، صنایع روشنایی ، خودکارها و خودنویس ، صنایع میز و صندلی و تخت خواب را می توان نام برد.
در ادامه به كاربرد آبكاری در صنایع مختلف پرداخته شده است .
1 -صنایع لوازم خانگی در ساخت تلویزیون ، یخچال ، آبگرمکن ، بخاری ، پلوپز
2 -صنایع مخابرات در ساخت تلفن ، کابل های انتقال نیرو .
3 -صنایع موتور سیکلت سازی و دوچرخه سازی
4 -صنعت ساختمان در ساخت و تولید وسائل آشپزخانه ، درب و پنجره آلومینیومی ، تولید شیشه رفلکس
5 -صنایع پزشکی و دندانپزشکی
6 -تولید کنندگان یراق آلات
7-صنایع برقی در تولید کلید و پریز
٨ -صنایع بسته بندی در ساخت و تولید قوطی سازی
9-صنایع نفت ، پتروشیمی
10 -سازندگان ابزار دقیق
11 -صنایع روشنایی در ساخت و تولید لوستر
12 -صنعت کامپیوتر در ساخت مدار ، ساخت انواع مدار چاپی یکی از مهمترین تولیدات صنعت آبکاری می باشد ، که اهمیت ویژه ای در ساخت و تولید رایانه ها ، تلویزیون و قطعات الکترونیک دارند . قابل توجه است که در ساخت مدار چاپی قطعه از پلاستیک ها انتخاب و سپس سطح آن را به روش آبکاری متالیزه نموده و فلز مورد نظر را که عموماً طلا است بر آن رسوب می دهند .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی
• استاندارد پوشش های فلزی - روش اندازه گیری ضخامت به طریق میكروسكوپی : ۱۲۲۷
• پوشش های فلزی - پوشش های الکتروترسیبی نیکل به انضمام کروم و مس به انضمام نیکل و کرم : ۲۱۶۱
• ویژگی ها و روش های آزمون نمك های مس مورد مصرف در آبكاری : ۲۱۶۶
• پوشش های مس اكسید شده - روش آزمون : ۲۱۶۷
• ویژگی های آندهای مسی مورد مصرف در صنایع آبكاری : ۱۷۷۶
• پوشش های فلزی آزمون تسریع شده خوردگی بر روی كلیه پوشش های الكترونیكی به استثنای پوشش های آندیك : ۲۱۸۰
• پوشش های فلزی - پوشش های الکتروترسیبی نیکل : ۲۱۸۱
• آبكاری الكترولیتیكی مس به انضمام نیكل - كروم بر روی آهن و فولاد : ۲۱۸۲
• ویژگی ها و روش های آزمون نمك های نیكل مورد مصرف در آبكاری : ۲۶۶۳
• ویژگی ها و روش های آزمون نمك های روی مورد مصرف در آبكاری : ۲۸۲۳
• ویژگی های اسیدهای مورد مصرف در آبكاری : ۲۸۵۵
• ویژگی های نیكل مورد مصرف در آبكاری به عنوان آند : ۳۸۰۰
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی
آبكاری قطعات پلاستیكی فرآیندی كاملاً فیزیكی است . از این رو ، واحدهای صنعتی در مناطقی احداث می شوند ، كه به مراكز مصرف نزدیك باشند . به همین دلیل ، واردات و صادرات برای این محصول صورت نمی گیرد .
همچنین ، آمار دقیقی در خصوص ظرفیت ، تولید و مصرف قطعات پلاستیكی آبكاری شده در مناطق مختلف جهان وجود ندارد . اما آنچه مسلم است ، كشورهای تولید كننده لوازم خانگی ، لوازم الكتریكی و الكترونیكی و مخابراتی و وسایل تزیینی تولید كننده این نوع قطعات هستند و می توان چنین نتیجه گرفت ، كه فرایند آبكاری قطعات پلاستیكی تقریبا در اكثر كشورهای دنیا صورت می گیرد .
شرایط واردات و صادرات آبکاری قطعات پلاستیکی :
حقوق ورودی برای دكمه از مواد پلاستیكی پوشانده نشده با مواد نسجی تحت تعرفه ۲۱/۹۶۰۶ برابر ۴۰% می باشد.
صادرات قطعات پلاستیكی آبكاری شده از هرگونه تعهد و پیمان ارزی معاف می باشد . بر طبق قانون معافیت صادرات كالا و خدمات از پرداخت عوارض، تصویب شده در تاریخ ۲۷/۱۲/۱۳۷۹ ، صادرات كالا و خدمات از پرداخت هر گونه عوارض معاف است و هیچ یك از وزارتخانه ها ، سازمانها ، نهادها ، دستگاه های اجرایی ، شهرداری ها و شوراهای محلی كه بر طبق قوانین و مقررات حق وضع و اخذ عوارض را دارند ، مجاز نیستند از كالاها و خدماتی كه صادر میشوند عوارض اخذ نمایند یا مجوز اخذ آن را صادر نمایند .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی
با توجه به اهمیت زیاد فلزات در دنیای امروز و محدود بودن منابع فلزات و گران بودن این مواد و نیز تولید روزافزون پلاستیك ها ، كه با قیمت مناسب در اختیار صنایع قرار گرفته است ، لزوم استفاده از پلاستیك ها به جای فلزات بیش از پیش نمایان می گردد .
در مواردی كه نیاز به درخشندگی و فلز باشد ، می توان قطعه پلاستیكی را آبكاری نمود . همچنین با این كار مقاومت قطعه نیز افزایش می یابد و با هزینه كمتری می توان قطعات زیادتری تولید كرد .
تشریح فرایند آبكاری قطعه پلاستیكی شامل سه مرحله اصلی است
الف - مراحل رسانا كردن یك قطعه پلاستیكی
ب - مراحل آبكاری مس – نیكل - كروم قطعه هادی شده
ج - مراحل رسانا كردن یك قطعه پلاستیكی :
1- چربی گیری
2- اسید شویی یا پیش زبر سازی
3- زبر سازی ( Etching )
4- كروم گیری
5- خنثی سازی
6- فعال سازی
7- شتاب دهی
8- آبكاری شیمیایی بدون برق ( Plating Electroless )
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه آبکاری قطعات پلاستیکی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی آبکاری قطعات پلاستیکی ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.