ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید انواع نایلون و نایلکس تجزیه پذیر سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید انواع نایلون و نایلکس تجزیه پذیر را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
فیلم های نایلون ( پلی اتیلن ) با زندگی روزمره عجین شده و کاربردهای فراوانی دارند . در تمام کاربردهای عملی محصول تجزیه پذیر از غیرقابل تجزیه پذیر ، قابل تشخیص نیست و پلاستیک های حاوی مواد تجزیه پذیر از نظر خواص هیچ تفاوتی با دیگر پلاستیک ها ندارند .
در حدود نصف فیلم های پلی اتیلن از پلی اتیلن با دانسیته پایین و مابقی از جنس پلی اتیلن خطی با دانسیته پایین و پلی اتیلن با دانسیته بالا تولید می شوند .
جدا کردن فیلم از صنایع بسته بندی عملا ممکن نیست ، زیرا هر فیلمی در نهایت برای یک مصرف بسته بندی کاربرد دارد و بنا به کاربرد نهایی ، ویژگی های متفاوتی از آن ، از قبیل شفافیت ، تراوایی ، استحکام مکانیکی ، جمع شوندگی و ... اهمیت می یابند .
در جامعه ایران عمدتا به کیسه های پلی اتیلنی که برای بسته بندی های مختلف ( میوه ، لوازم خانگی کلیه قطعات الکتریکی ، چوبی و فلزی ) بکار می رود ، نایلون گفته میشود .
حال ممکن است این محصولات از نظر جنس و ساختار فیزیکی و شیمیایی با هم متفاوت باشند و اما در مهندسی شیمی نایلون گریدهای مختلف داشته ( گرید او گرید 66 و ... ) که از جنس پلی آمید بوده و کلا متفاوت از چیزی است ، که در بین عموم رواج دارد.
ولی در طرح حاضر منظور محصولاتی است ، که از پلی اتیلن ( LDPE ) تولید شده و روی آن ها عملیات چاپ صورت می گیرد . بنابراین در تمام گزارش منظورازنایلون ، نایلون پلی اتیلتی است .
متأسفانه به رغم مزایای فراوانی که محصولات نایلون و نایلکس در زندگی امروزه بشر فراهم نموده اند ، عیب بزرگ دارند که همان عدم تجزیه پذیری این مواد در مدت زمان مناسب است .
به گونه ای که بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ سال طول می کشد ، تا این مواد مخرب در طبیعت تجزیه شوند .
این مواد ممکن است عمومی را وارد چرخه حیاتی کنند که در نهایت بدن انسان را تحت تأثیر قرار می دهد و می توانند اکوسیستم را از شکل طبیعی خارج کنند .
بدون ایجاد یک سیستم بازیافت قوی اجازه می دهیم این مواد تمام این مدت در طبیعت باقی بمانند و بر محیط زندگی مان تأثیر منفی به جا بگذارند .
یکی از راه های مقابله با این خطر استفاده از محصولات پلاستیکی تجزیه پذیر است ، که به تازگی در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار گرفته است .
در این ترکیبات پیشرفت ، تجزیه پذیری اولیه بستگی به ترکیبی از نور ، گرما ، فشار و هوا دارد . ویژگی اصلی اینپلاستیک های حاوی مواد تجزیه پذیر از نظر خواص هیچ تفاوتی با دیگر پلاستیک ها ندارند .
در تمام کاربردهای عملی محصول تجزیه پذیر از غیرقابل تجزیه پذیر ، قابل تشخیص نیست .
به طور مثال استحکام ، شفافیت ، خواص حرارتی ، خواص چاپی و نهایتا نفوذ پذیری در مقابل گاز و رطوبت ، همگی همانند محصول تجزیه ناپذیر در طول عمر مفید است .
همچنین نیازی به تغییر و یا اعمال هر گونه ویژگی پیچیده در فرآیندهای معمول تولید پلاستیک ها نیست و خروجی هم مانند آن هاست .
پلاستیک های تجزیه پذیر می توانند مجددا استفاده شده و بازیافت شوند و در مدت زمان کوتاهی تجزیه و ناپدید گشته و هیچ اثری حتی گاز متان و دیگر مواد مضر از خود باقی نمی گذارند .
در واقع هیچ روش ساده ای جهت تشخیص پلاستیک تجزیه پذیر از پلاستیک های معمولی وجود ندارد .
عمر مفید محصولات تجزیه پذیر در زمان تولید برنامه ریزی می شود و به طور معمول مدت کوتاهی هم جهت انعطاف پذیری می تواند کم و زیاد باشد .
عوامل متعددی مانند نور آفتاب ، گرما و تنش ( کشیدن و پاره کردن ) می توانند تجزیه را سرعت بخشند و با این که فرآیند تجزیه شدن حتما اتفاق می افتد ، می توان آن را با سرد کردن یا انجماد به طور قابل ملاحظه ای به تأخیر انداخت و شرایط نگهداری متناسب با محصول نیز مورد نیاز است .
تقریبا همه فیلم های منعطف و نیمه سخت تک لایه و چند لایه پلی اتیلن و پلی پروپیلن را می توان به کمک فن آوری تجزیه پذیری بدون تغییر فرآیند تولید ، تجزیه پذیر نمود .
فرآیند تجزیه دقیقا پس از خروج پلی اتیلن از اکسترودر با اختلاط مقدار کمی افزودنی آغاز می شود .
این افزودنی ها زنجیره کربن - کربن را می شکنند و به این ترتیب موجب کاهش وزن مولکولی و در نتیجه استحکام و دیگر خواص مکانیکی می شوند .
امروزه فیلم های نایلون ( پلی اتیلن ) با زندگی روزمره عجین شده و کاربردهای فراوانی دارند . برخی از کاربردهای نایلون به شرح زیر می باشند ، ولی به هیچ وجه موارد مصرف و کاربردهای این نوع فیلم ها را در کل بیانگر نخواهد بود و قطعا دامنه موارد مصرف و کاربرد این محصول بسیار وسیع می باشد .
صنایع بسته بندی :
مورد مصرف فیلم های پلی اتیلن در صنعت بسته بندی بسیار گسترده است ، یکی از این مصارف با عرض ها و ضخامت های گوناگون است ، که جهت بسته بندی کارتن ها ، بطری ها و ظروف و محصولات متنوعی می باشد ، که اصطلاحا آن ها را شرینک پک ( shrink pack ) می نامند .
به طور مثال نایلون دور بطری های نوشابه و یا آب معدنی و با کارتن های مواد غذایی مانند بیسکویت و یاقوطی های کنسرو ، مانند تن ماهی و غیره . معمولأ عرض این فیلم ها بین ۳۰ الی ۷۰ سانتی متر و ضخامت آن ها از ۹۰ الی ۹۰ میکرون به سفارش مشتری می باشد .
مصرف دیگر فیلم های پلی اتیلن در صنعت بسته بندی ، جهت چاپ الفاف های گوناگون می باشد . این فیلم ها معمولا به صورت لمینت شده استفاده می شوند ، که تشکیل شده از یک لایه فیلم پلی اتیلن جرقه خورده ، که طرح های مورد نظر روی آن چاپ می شود و لایه دیگری که روی آن چسبانیده و پرس شده است . به طور مثال لفاف های اقلام بهداشتی مانند دستمال های کاغذی و با مواد غذائی و غیره .
مصارف عمومی نایلون های عریض در همه جا کاربرد دارند ، برای پوشش موقت انبارها و بناهای مختلف و جلوگیری از خسارات ناشی از آب و هواو گرد و خاک و غیره . فیلم های پلی اتیلن تک لایه تولید شده تا عرض ۳ متر به صورت باز شده و ضخامت ۳۰ الی ۲۲۰ میکرون قابل تولید می باشند .
فیلم های پلی اتیلن سه لایه اما ، کاربردی اختصاصی تر دارند . از آن جا که این گونه فیلم ها با ضخامت کمتر استقامت بیشتری دارند در جایی که خواص فیزیکی حائز اهمیت است ، کاربرد بیشتری دارند . به طور مثال ، فیلم نایلون سه لایه کم عرض ، در صنعت مواد غذایی مثلا در بسته بندی لبنیات کاربرد گسترده ای پیدا کرده و با برای کیسه های تبلیغاتی گوناگون با استقامت خوب از این نوع فیلم ها استفاده می شود .
فیلم های گلخانه ای :
فیلم های با عرض ۳۳۰ سانتی متر و ضخامت ۳۵ میکرون جهت پوشش دوم گلخانه ها و برای ایجاد عایق حرارتی در فصل زمستان کاربرد خاص دارد . فیلم های نایلون گلخانه ای تنوع بسیار زیادی دارند .
لازم به ذکر است که کاربرد عمده نایلون و نایلکس تجزیه پذیر در موارد بسته بندی می باشد و در مواردی همچون پوشش بنا ها و فیلم های گلخانه ای کاربرد چندانی ندارد زبرا فرآیند تخریب پذیری این مواد با قرار گرفتن در معرض نور خورشید تشدید می شود .
طبق بررسی های انجام شده از شرکت های مختلف تولید کننده مشخصات فنی و استانداردهای کیسه های نایلوئی به شرح زیر می باشد .
الف ) اقسام نایلون استاندارد :
ب ) اقسام نایلکس استاندارد
1- نایلکس معمولی ضخیم باید خشک و سبک با دوخت محکم باشد .
2- نایلکس پر تعداد نازک باید خشک و سبک بوده و حداکثر تعداد را در کیلوگرم بدهد و علاوه بر آن محکم نیز باشد .
استاندارد بین المللی برای تولید پلاستیک تجزیه پذیر 13432 EN و ASTM D64 می باشد . همچنین این محصولات طبق استاندارد USA - FDA ( استاندارد غذایی ، دارویی و بهداشتی ایالات متحده آمریکا ) در بسته بندی و تماس با مواد غذایی ، دارویی ، آرایشی و بهداشتی کاملا بی ضرر و مطابق با مقررات شناخته شدند .
از طرفی به طور کامل با راهنمای 2002/72 /EC و 89 / 109/EEC مطابقت دارد و جواز حضور در اتحادیه اروپا را کسب نموده است . استاندارد کسب شده دیگر این محصولات ، CA CFIA ( آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا ) می باشد .
با توجه به الزامات و استانداردهای موجود در کشورهای اروپایی ( مانند انگلیس و فرانسه ) ، آمریکایی و آسیای شرقی ( مانند ژاپن و چین ) بیشترین مصرف این محصولات در این کشورها می باشد .
تعداد تولید کنندگان این محصول نیز در این کشورها بیشتر از نقاط دیگر جهان است.
شرایط واردات و صادرات انواع نایلون و نایلکس تجزیه پذیر :
مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید نایلون و نایلکس با قابلیت تجزیه پذیری قانون سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی می باشد و حقوق ورودی برای این تعرفه ۳۵% می باشد .
همچنین این محصول از نظر صادرات جزء کالاهای مجاز بوده، یعنی صادرات آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .
اهمیت استراتژیک انواع نایلون و نایلکس تجزیه پذیر :
محصولات نایلونی از کیسه های نایلونی از جمله محصولاتی هستند ، که مستقیما به دست مصرف کننده می رسند ، یعنی در واقع جزء محصولات End Use می باشند .
این محصولات بنا به کاربردهای ویژه و خاصی که دارند ، از جایگاه حساسی در زندگی مصرفی مردم و همچنین صنعت بسته بندی برخوردار بوده ، بطوری که حمل و نقل کالا را بسیار راحت تر نموده و هزینه های تمام شده و حمل و نقل را بسیار پایین تر می آورد .
به عنوان مثال کیسه های نابلونی که برای بسته بندی انواع نوشیدنی ها مثل نوشابه ها به کار می رود .
مثلا کارخانه کارخانه های تولید نوشابه و آب معدنی با بسته بندی های 6 عددی و ۱۲ عددی محصولات خود ، بسیار سریع تر و راحت تر آن ها را به دست مصرف کننده می رساند و بسته بندی باعث توان و سرعت تولید بالاتر و کم کردن هزینه های تمام شده می شود .
علاوه بر این در سایر صنایع نظامی ، رفاهی و ... نقش نایلون به عنوان محصول محوری بسته بندی نقشی حیاتی ، حساس و انکارناپذیر بوده ، به طوری که می توان گفت هیچ محصولی نمی تواند این نقش را به عنوان جایگزین داشته باشد .
در مورد محصولات تجزیه پذیر با توجه به الزامات زیست محیطی برای کاهش مصرف محصولات غیر قابل بازیافت ، اهمیت استراتژیکی تولید آن ها برجسته تر می شود .
فناوری پلاستیک های کاملا تجزیه پذیر ، استفاده از یک نوع افزودنی تجزیه اکسایشی پلیمر است ، که به عنوان کاتالیزور عمل کرده و شکست زنجیرهای طویل مولکولی را تسریع می کند .
این مواد نمک های فلزی هستند و موجب شکستن و جدا شدن پیوندهای کربن- کربن در زنجیرهای مولکولی می گردند .
این مواد معمولا نام های تجاری دارند و به عنوان مواد تسهیل گر تجزیه پلاستیک ها شناخته می شوند و انواع و خاصیت های متفاوتی دارند ، که تولید کنندگان مواد افزودنی تامین کننده آن ها هستند .
با وجود افزودنی های پیش گفته شده در فرمولاسیون مواد اولیه ، محصولات پلاستیکی شکننده شده و سریعا به قطعات کوچک خرد تبدیل می شوند .
با افزایش کاهش ابعاد زنجیرها ، اکسیژن می تواند با کربن ترکیب شده و CO2 حاصل شود .
با پیشرفت این کار ، جرم مولکولی به کمتر از ۴۰۰۰۰ واحد افت کرده و در این مرحله ماده قابلیت خیس شدن توسط آب را پیدا می کند و میکروارگانیسم ها می توانند به کربن و هیدروژن دسترسی پیدا کنند .
کربن در ساختار دیواره سلولی استفاده می شود و به شکل CO آزاد شده و هیدروژن هم تولید آب می کند . این مرحله را زیست تجزیه پذیری می نامند .
افزودنی های تجزیه اکسایشی در مرحله اکستروژن ( وقتی که ماده گرم شده و برای تشکیل فیلم های بسته بندی ذوب می شود ، افزوده می شوند .
افزودنی تجزیه پذیر به صورت مستربچ اضافه شده و استفاده از آن تنها در مقادیر کم برای واکنش تجزیه پذیری نیاز است تنها بین ۱ تا ۳ درصد ) .
تجزیه پذیری پس از خروج از اکستروژن آغاز می شود و در زمان کاربرد بسیار کند است ، به گونه ای که عملا هیچ تاثیری روی خواص فیلم ندارد .
پایدارکننده ها هم در این مستربچ ها افزوده شده اند ، که از تجزیه پذیری در حین فرآیند ذوب جلوگیری کرده و مقیاس زمانی آغاز واکنش را تعیین می کنند .
بنابراین دوره های متفاوت متناسب با کاربرد را می توان با توجه به کاربرد نهایی محصول طراحی کرد .
تکنولوژی تولید نایلون ( فیلم پلی اتیلنی ) در واقع یکی از ساده ترین تکنولوژی های تولید بوده ، که در داخل کشور به آسانی قابل دسترسی است .
مواد اولیه این طرح به نسبت مورد نیاز توزین گردیده و جهت مخلوط شدن به مخلوط کن هدایت می گردند .
سپس مواد مخلوط شده به دستگاه اکسترودر هدایت شده ، ذوب و سپس با عبور از قالب مخصوص به صورت لوله ای شکل در می آیند ، لوله مذاب پلیمر با استفاده از دمش باد به ضخامت و عرض مشخص باد شده و سرد می گردد .
در نهایت به صورت رول پیچیده شده کناره های آن برش داده شده و ضایعات حاصل از برش به آسیاب اولیه برگشت داده می شود و فیلم پلی اتیلن آماده چاپ می گردد .
تفاوتی که ممکن است تولید کنندگان این محصول با هم داشته باشند ، فقط در مدل دستگاه های استفاده شده می باشد و الا تکنولوژی تولید فیلم یکسان می باشد .
خوشبختانه تجهیزات خط تولید این محصول در داخل کشور ساخته می شود .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید نایلون و نایلکس تجزیه پذیر