طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Image result for Self cleaning glass

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

مهمترین خاصیت شیشه خود تمیز کن ، تمیز شدن خود به خود در اثرتابش نوراست ، به این ترتیب كه تابش نورخورشید به آن باعث واكنش شیمیایی این فیلم با كثیفی های آلی نشسته بر سطح شیشه می شود و آنها را ازبین می برد . از موارد کاربرد این محصول می توان به شیشه های پنجره ساختمان ها و ویترین مغازه ها ، سقف های شیشه ای ، نمای ساختمان ها ، آینه ها ، سلول های خورشیدی و گلخانه ها اشاره کرد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو


 

محصول طرح ، شیشه خود تمیزكن میباشد كه با استفاده از كوتینگ نانو ذرات تیتانیوم بر روی شیشه فلوت تولید میشود و مهمترین خاصیت آن تمیز شدن خود به خود در اثرتابش نوراست به این ترتیب كه تابش نورخورشید به آن باعث واكنش شیمیایی این فیلم با كثیفی های آلی نشسته بر سطح شیشه می شود و آنها را ازبین می برد و درصورت بارش باران یا گرفتن شلنگ آب بر آن قطرات آب به طور یكنواخت و هموار روی سطح شیشه پخش می شود .

این محصول كه نتیجه تكنولوژی نانو میباشد تا كنون در ایران تولید نشده و در دنیا محصولی كاملا جدید و با تكنولوزی بالا میباشد . شیشه در زمان حاضر یكى از مهم ترین اقلام تولیدى براى مصارف مختلف از نماى ساختمان گرفته تا اتومبیل است . تولید شیشه در تمام كشورهاى جهان از صنایع مهم به حساب مى آید . محصول مورد نظر طرح شیشه خود تمیز كن میباشد كه از كوتینگ شیشه فلوت حاصل میگردد .

نانو ذرات با قرار گرفتن بر روی شیشه ها و پوشاندن سطح آنها مانع از كثیف شدن و خیس شدن سطح می شود و در نتیجه با یك بار بارش باران و یا آب ریختن بر روی سطح تمامی كثیفی آن از بین می رود و تابیدن نور خورشید سبب تمیز شدن سطح آنها میگردد .

• مزایای استفاده از نانو شیشه

1- پس زدن آب از روی سطوح

2- عدم چسبیدن آلودگی و كثافات بر روی سطوح

3- عدم رسوب گرفتن سطوح

4- عدم رؤیت توسط چشم

5- پایدار نمودن سطوح در برابر فرسایش

6- ممانعت از خوردگی سطح توسط هوا

7- جلوگیری از رشد قارچ ها

8- سهولت پاكیزگی

9- صرفه جویی در آب و مواد پاك كننده

10- مقاومت بالا تا حدود 350 درجه سانتی گراد

11- برای بدن مضر نمی باشد و مسموم كننده نیست .

مایع نانو شیشه مانع از ماندن آب و یا هر نوع آلودگی دیگر بر روی سطوح می شود . نانو شیشه ماده ای است كه باعث می شود آلودگی بر روی شیشه خود به خود و در كمتر از یك ثانیه پاك شود . این ماده كه بصورت اكسید تیتانیوم می باشد و با آغشته نمودن سطح شیشه به یك لایه نازك و نامرئی از آن ، می توان از نشستن هر چیز بر روی شیشه جلوگیری كرد . این مایع به مولكولهای سطح شیشه میچسبد و باعث منحرف شدن آب و آلودگی دیگر بر روی شیشه می شود .

زمانی كه لایه نازكی از 2TiO مستقیماَ بر روی سطح شیشه قرار داده می شود ، شیشه شفافی بدست می آید كه قدرت فوتوكاتالیستی بالائی از خود نشان می دهد كه این به خاطر درجه خلوص بالای كوارتز است . این لایه باعث تمیز شدن شیشه در تابش اشعه ماورا بنفش خورشید و باران می گردد . معمولاٌ برای رشد لایه شفاف و نازكی از 2TiO بر روی سطح ، یك تركیب آلی ، حاوی تیتانیم ، در اثر حرارت بر روی سطح تجزیه می شود .

برای ایجاد لایه سخت 2TiO بر رو ی شیشه ، لازم است درجه حرارت را نزدیك به 400 درجه سانتی گراد (592 درجه فارن هایت ) برسد ، اگر درجه حرارت بسیار بالا رود ، شیشه سودالایم (sodalime) شروع به نرم شدن می كند و یونهای های سدیم از شیشه خارج شده ، تركیبی از اكسیژن – سدیم و تیتانیوم شكل می دهند كه این تركیب ، فعالیت فتوكاتالیستی ندارد . این صفحه شیشه ای هم اكنون شیشه خود تمیز كننده نامیده می شود ، زیرا كثیفی و گردوغبار از روی سطح آن ناپدید میشود .

مواد اولیه تولید شیشه فلوت :

سیلیس ، كربنات سدیم ، دولومیت ، آهك ، فلدسپار، سولفات ، ذغال و شیشه خرده

مخلوط تك تك مواد اولیه كه درمقادیر معین با یكدیگر تركیب می شوند تا نوع شیشه مورد نظر راتشكیل دهندشارژ ( بار ) شیشه نامیده می شوند . وقتی شارژ شیشه دقیقا " تعیین شد ، مخلوط سازی شده و برای ذوب به كوره شارژ شوند مواداولیه نامیده میگردد .

هر بچ مواد اولیه تولید شیشه شامل موارد زیر است :

• شكل دهنده ها

• كمك ذوب ها ، مخلوطی از عناصر مختلف كه باعث پائین آمدن

• مواد رنگی یا رنگدانه ها

• سیلیس

سیلیس مهمترین ماده اولیه برای ساخت شیشه است . تقریبا " نیمی از سطح جامد زمین متشكل ازدی اكسید سیلیسیم است . كه جزء اصلی ماسه ها است بااین حال ماسه یا سنگهای سیلیسی دارای خلوص لازم جهت استفاده برای تولید شیشه نیستند ، چراكه آنها دارای مقادیر زیادی از اكسیدهای رنگ دهنده ، بالاخص اكسیدآهن هستند .

ماسه های حاوی مقادیركمی چون %1,0 اكسیدآهن برای استفاده درمحصولاتی مانند شیشه تخت غیرمفید می باشند چرا كه رنگ مایل به سبزی به شیشه می دهند . منابع طبیعی برای سلیس دارای %30,0 -01,0 اكسید آهن جهت تولید شیشه های فنی خاص بسیاركمیاب هستند . اكسیدآهن شكل بسیارجدی تری درسنگ كوارتز لازم برای ذوب شیشه اپتیكی است مقداراكسیدآهن بایستی كمتراز %100,0 باشد كه درواقع بسیارپایین است .

مقدار دیگراكسیدهای رنگ دهنده ازقبیل كروم ، مس ، نیكل ودیگرناخالصی های نامطلوب دركوارتزاپتیكی بایستی اساسا " كمترازاین باشد . تنها معادن معدودی درسرتاسر سطح زمین می توانند جوابگوی این نیازمندیها باشند . برای برآورده كردن این تقاضاهای دشوار وسخت ماده خرد شده و درمعرض خلوص سازی شیمیایی اضافه ای قرارمی گیرند وبا استفاده از اسیدهای مناسب در دماهای بالا فرآوری انجام می شود . اندازه دانه سیلیس مصرفی به صورت ایده ال بایستی بین 1,0 و 4,0 mm باشد .

• كربنات سدیم

به منظور كاهش دمای ذوب سیلیس (1700 oc)لازم است اكسید به آن اضافه شود . اكسید سدیم ازكربنات سدیم حاصل می شود . درطی ذوب اكسید سدیم بخشی ازشیشه می شود دی اكسید كربن آزاد می شود واز دودكش كوره خارج می شود .

مشخصات كربنات سدیم مصرفی در صنعت شیشه عبارتست از :

- در جه خلوص CO3Na2 بدون آب بیش از 5,98%

- كربنات سدیم مصرفی از نوع سنگین

- نمك طعام موجود حداكثر 7,0%

- حداكثر 10% دانه بندی كمتر از 15,0 میلی متر

- حداكثر رطوبت 5,1%

• سولفات سدیم

سولفات سدیم می تواند درشكل بی آب با كك پودرشده مخلوط شود و به مواداولیه اضافه شود . این ماده جهت كمك به تكمیل فرایند ذوب وحباب زدایی ازمذاب به كارمیرود .
مشخصات سولفات سدیم قابل مصرف در صنایع شیشه به شرح زیر است:

- SO4Na2 بیش از 97% باشد .

- NaCl آن كمتر از 5,0% باشد .

- Fe2O3 كمتر از 01,0% باشد .

- سولفات بصورت پودرباشد .

• دولومیت

دولومیت یا كربنات مضاعف كلسیم و منیزیم در صنعت شیشه بعنوان عنصر تامین كننده CaO وMgO كاربرد دارد . این ماده در طبیعت بصورت رسوبی و دگرگونی یافت میشود . دولومیتی كه در صنعت شیشه مورد استفاده قرار می گیرد بایستی حاوی Mg 20 % باشد كه باعث تسریع ذوب شیشه شده و مقاومت شیمیایی شیشه را افزایش می دهد .

دولومیت بصورت ذخایر معدنی در برخی از استان های كشور وجود دارد .

مشخصات دولومیت مصرفی در صنایع شیشه جام عبارتست از :

مشخصات شیمیایی اكسید منیزیم 20 -%21

اكسید كلسیم 32-30 %

اكسید آهن 07/0 %

مواد فرار 46-45 %

و حداكثر 5/0 درصد آن نامحلول در اسید كلریدریك باشد .

• كربنات پتاسیم

كربنات پتاسیم یك پودر سفیدرنگ دانه ای است كه امروزه به صورت تجاری از سولفات پتاسیم تولید می شود . كربنات پتاسیم به اكسیدپتاسیم تجزیه می شود كه درشیشه می ماند ودی اكسید كربن از طریق دودكش دراتمسفرآزاد می شود .

• پایداركننده ها جهت افزایش مقاومت شیمیایی ، استحكام وسختی .

تعدادی ازاكسیدهای فلزات چندظرفیتی هستند كه می توان آنها را به مذاب شیشه اضافه كرد تا خواص فیزیكی وشیمیایی كه جهت كاربرد حائزاهمیت است حاصل شود برخی ازمواد می توانند شبكه ساختاری را تقویت كنند كه منجر به مقاومت شیمیایی بهبود یافته وخواص مكانیكی بهترمی گردند . این ارتباط ، اكسیدهای كلسیم منیزیم ، آلومینیم و روی همچنین تری اكسید بر نقش مهمی را ایفاءمی كنند . جایگزین Na2O وK2O معمولا " شیشه رابه لحاظ شیمیایی مقاوم ترمیسازد .

• آهك

كربنات كلسیم به صورت طبیعی به عنوان سنگ آهك یا گچ یافت می شود . دردمای حدود oc 1000 دی اكسید كربن آزاد ازآهك می شود تنها اكسید كلسیم می ماند و وارد ساختار شیشه می شود . آهك به مواداولیه اضافه می شود تا سختی ومقاومت شیمیایی شیشه بهبود یابد . درشیشه تخت بخشی ازآهك توسط اكسید منیزیم جایگزین می گردد كه به صورت تركیبی با آهك درماده اولیه دولمیت تشكیل می گردد . این ماده سبب كاهش ذوب نیزمیشود .

آهك مصرفی در شیشه بایستی مشخصات ذیل را داشته باشد :

- درصد CaO در حدود (7/0 ± 55 ) %

- درصد MgO در حدود 3/0 %

- درصد Fe2O3 حداكثر حدود 60/0 %

- حداكثر یك درصد نامحلول در اسید كلریدریك

- از نظر دانه بندی دانه های درشت تر از 4 میلی متر حداكثر 5/0 درصد و دانه های زیر 60/0 میلی متر حداكثر 10 % .

• اكسید آلومینیم

اكسید آلومینیم معمولا " به مواداولیه به شكل فلدسپار های قلیا كه دربسیاری ازنقاط دنیا فراوان است اضافه می شود . آلومینیم سه ظرفیتی گروه بندیهای 4 AlO را درشیشه تشكیل می دهد كه با وارد شدن یك یون قلیا خودشان را درشبكه چهار و جهی های 4 SiO جای می هند وبدین ترتیب فواصل را پرمی كنند . این مطلب به مقاومت شیمیایی بهبود یافته و ویسكوزیته افزایش یافته ای درمحدوده های دمای پائین تر منجرمی گردد .

فلدسپات مصرفی در صنایع شیشه بایستی حداقل شرایط زیر را داشته باشد :

- آلومین (Al2O3) 20 % - 18 %

- Fe2O3 حداكثر 20/0 %

- (K2O + Na2O) حداكثر 20/0 ±11/0

- دانه های بزرگتر از 1 میلی متر داشته باشد .

- بیش از 10/0 زیر 14/0 میلی متر نداشته باشد

• اكسیدهای سرب

اكسیدهای PbO ( سرب زرد ) وPb3O4 ( سرب قرمز ) جهت وارد كردن سرب به شیشه به كارمی روند افزودن كم و متوسط PbO در داخل شیشه منجر به افزایش مقاومت شیمیایی می گردد . مقدارسرب بالا دمای ذوب را كاهش داده وبه سختی كمتری منجر می گردد درحالیكه ضریب شكست شیشه افزایش می یابد . واین مطلب جهت درخشندگی مهم است .

• اكسید باریم

اكسیدباریم كه ازكربنات باریم حاصل می شود عمدتا " درشیشه اپتیكی وشیشه كریستال به جای آهك یا سرب قرمز استفاده می شود شیشه حاوی باریم كاملا " به سنگینی كریستال سربی نیستند ولی درخشندگی مشابهی به علت ضریب شكست پالایش به دست می آورد .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو


 

امروزه از شیشه به عنوان یكی از پركاربرد ترین مواد در صنعت استفاده می شود كه مهمترین موارد كاربرد آن در نمای ساختمان ها ، وسایل نقلیه ، ساخت پروژكتورها و غیره می باشد . از آنجائی كه شیشه ها اغلب در معرض آلودگی های محیطی قرار دارند لذا از شفافیت و زیبایی آن ها كاسته می شود .

برای غلبه بر این مشكل ، نیاز به تمیز كردن دارند . این امر موجب مصرف پاك كننده های شیمیایی و انرژی زیاد و ایجاد هزینه های بسیار به خصوص در مواردی كه دسترسی به سطوح شیشه مشكل است ( نظیر برج ها و آسمان خراش ها ) می گردد . بنابراین ساخت شیشه های خود تمیزكننده كه حذف مشكلات مذكور را موجب می شود ، مورد توجه قرار گرفته است . بدین منظور یك لایه نازك در ابعاد نانومتر از ماده ی نیمه هادی 2 TiO به روش های مختلف كوتینگ بر روی شیشه نشانده می شود .

• موارد استفاده از نانو شیشه

- شیشه های پنجره ساختمانها و ویترین مغازه ها

- سقفهای شیشه ای ، نمای ساختمانها

- آینه ها

- سلولهای خورشیدی

- گلخانه ها

 


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو


 

برای تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو باید استانداردهای شماره 43 رعایت شوند .

کشورهای عمده تولید کننده شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو :

امریكا - سن گوبن – فرانسه – گلاوربل – بلژیك - امریكای شمالی – چین – ژاپن - امریكای جنوبی

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو


 

• شرایط واردات

حقوق ورودی هر كالا شامل حقوق پایه و سود بازرگانی است.حقوق پایه طبق بند 2 قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، حقوق گمركی ، مالیات ، حق ثبت سفارش كالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از كالاهای وارداتی تجمیع گردیده است و معادل 4% ارزش گمركی كالا ها تعیین میشود . به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی كه طبق قوانین مربوطه توسط هیئت وزیران تعیین میشود ، حقوق ورودی اطلاق میشود . با بررسی بر روی اطلاعات موجود در كتاب مقررات واردات و صادرات گمرك جمهوری اسلامی ایران حقوق ورودی محصولات طرح با كد تعرفه های 70052110 ، 70052120 ، 70052130 ، 70052190 به ترتیب 10، 20 ، 20، 20 می باشد .

• شرایط صادرات

دركتاب مقررات صادرات و واردات بازرگانی جمهوری اسلامی ایران برای تعرفه های ذكر شده شرایط خاصی عنوان نشده است .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو

 

ظهور فناوری نانو در دهه اخیر و رشد فزآینده آن از ابتدای قرن جاری این فناوری را به پارادایمی جدید درعرصه علم و تكنولوژی مبدل نموده است كه موجب تحول جدی و بنیادین در بسیاری از رشته ها و مقوله های فنی و علمی شده است .

ظهور این پارادایم نو فرصتی استثنائی برای كشورمان جهت جبران عقب ماندگی خود نسبت به كشورهای توسعه یافته در زمینه تكنولوژی فراهم كرده است تا با سوار شدن برامواج بلند این فناوری بتواند به یكباره و با یك حركت مستمر و هوشمندانه جایگاه خود را در این عرصه تغییرات اساسی بدهد .

خوشبختانه كشور ما نیز همسو با تحولات جهانی , چشم اندازی را در افق 20 ساله برگزیده است تا در سال 1404 هجری شمسی ( 2025 میلادی ) به كشوری توسعه یافته و دارای جایگاه اول اقتصادی , علمی و فناوری در سطح منطقه تبدیل گردد كه این امر مستلزم توجه جدی به فناوریهای پیشرفته به ویژه نانو در تمام مراحل زنجیره علم تا صنعت در كشورمیباشد .

بر اساس پیش بینی مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بازار محصولات مبتنی بر فناوری نانو تا سال 2015 بالغ بر هزار میلیارد دلار و اشتغال تولید شده تا آن زمان پانزده میلیون نفر می باشد و در صورتی كه هم اكنون گامهای بلندی جهت تصاحب بخشی از این بازار بزرگ برنداریم ، بازپس گیری آن از كشورهای پیشرو به مراتب مشكلتر و مستلزم هزینه های بیشتری خواهد بود .

ابهامات ناشی از نوپا بودن فناوری نانو و ناشناخته بودن بازارهای آن مانعی برای ورود بخش خصوصی كه پذیرش ریسك بالا را ندارد به این عرصه محسوب می شود، لذا دخالت هدفمند دولت از طریق اعمال سیاستهای تشویقی ، ایجاد بستر قانونی ، حمایت از شكل گیری هسته های مرتبط با این فناوری و اختصاص بودجه های مناسب می تواند مشوق مناسبی برای بخش خصوصی جهت حضور فعالانه در این عرصه باشد .

همراه با مسائل فنی و كمكهای اقتصادی ، فرهنگ سازی و آشنا ساختن اقشار مختلف جامعه از دانشگاهیان و صنعتگران گرفته تا مردم عادی با این فناوری و اهمیت آن ضروری ترین نیاز جهت رشد نانو تكنولوژی در سطح كشوراست كه در همین راستا در دوران دولت قبل ستادی در دفتر همكاریهای فناوری ریاست جمهوری با عنوان ستاد ویژه توسعه نانوفناوری شكل گرفت كه تا كنون منشا تحولات مثبت فراوانی در این بخش بوده است .

تجربه نشان میدهد اتخاذ رویكرد برنامه ریزی بخشی كه هم اكنون در ستاد ویژه توسعه نانوفناوری مبنای فعالیت قرار گرفته است ، در صورتی كه همراه با برنامه ریزی منطقه ای و توجه جدی به استانها نباشد جهش مورد نیاز كشور در این فناوری را موجب نخواهد شد .

اگر چه بر اساس سند رویكرد نهادهای ملی و استانی این ستاد در سال 1385 فعال كردن 10 استان كه صنایع مختلف آنها قابلیت و پتانسیل بیشتری درخصوص سرمایه گذاری و فعالیت در عرصه فناوری نانو را دارند در دستور كار این ستاد بوده است ، اما عدم تخصیص بودجه مناسب به این ستاد و اولویت دهی به برنامه های ملی موجب مسكوت ماندن و عدم تحقق این موضوع شد .

استان خراسان رضوی به عنوان یكی از قطبهای اقتصادی و صنعتی كشور و با برخورداری از صنایع دارای مزیت در فناوری نانو به عنوان یكی از مهمترین استانها در توسعه این تكنولوژی می بایست در نظر گرفته شود . مجموعه پتانسیلهای موجود و همچنین زمینه های قابل توسعه در فناوری نانو در خراسان رضوی مبین این حقیقت است كه ظرفیتهای لازم برای ایجاد یك قطب در فناوری نانو وجود دارد .

خوشبختانه حركت در این راستا با برنامه های توسعه كلان استان و كشورانطباق داشته و این حركت می تواند یك ماموریت پذیری در برنامه های ملی از طرف استان محسوب گردد .

 


فرایند تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو

 

مراحل مختلف تولید شیشه فلوت به شرح زیر است :

• اختلاط مناسب مواد اولیه

مواد اولیه ابتدا خرد ، آسیاب و سرند شده و در سیلوهای كوچكی كه در ارتفاع قرار دارند به صورت جداگانه ذخیره می شوند . سپس تركیبات خشك تشكیل دهنده بچ از طریق سیستم تغذیه ثقلی به صورت جداگانه وارد بخش توزین و اختلاط می گردند . شیشه های برگشتی خرد شده نیز به بچ مواد اولیه افزوده شده و مخلوط نهایی به قیف تخلیه یا هاپر فرستاده می شود كه از آنجا وارد كوره میگردد . تجهیزات مورد استفاده برای آماده سازی مواد اولیه معمولا در مكانی جدای از كوره قرار دارند و به همین خاطر به مجموعه آنها واحد بچ اطلاق می شود .

• مراحل مختلف ذوب شیشه در كوره

مواد اولیه هنگام عبور از كوره ذوب اساساً چهار فاز زیر را طی می نمایند :

- ذوب

- تصفیه مذاب

- همگن شدن

• فرآیند فلوت :

ریزش مذاب شیشه به قسمت فلوت از طریق كانالی رخ میدهد كه در آن مقدار ریزش به وسیله یك بلوك آجر عمودی (Tweel) كنترل میگردد . شیشه با دمایی حدود 1050 درجه سانتیگراد از روی یك سنگ لبه از جنس فیوزكست بر روی حمام قلع مذاب میریزد كه قلب طرح قسمت شناور است و به صورت فیلمی با ضخامت ثابت گسترده میشود . فیلم مزبور در جهت طولی به صورت نواری با عرض بیش از 3 متر گسترده می شود و با كنترل از 1050 به 600 درجه سانتیگراد سرد می گردد .

در این دما ، نوار شیشه پیوستگی و سفتی لازم را دارد كه بتواند از حمام قلع بیرون آورده شده و به كانال تنش زدایی برسد . در 150 متر طول قسمت تنش زدایی كه سخت شدن شیشه رخ میدهد نوار شیشه با كنترل سرد میگردد تا ازتنشهای باقیمانده جلوگیری شود . پس از كوره تنش زدایی نوار شیشه به صورت پیوسته از بازرسی اپتیكی می گذرد تا معایب شیشه شناسایی گردد و نهایتاً نوار شیشه بریده می شود .

شیشه فلوت آماده شده به كارخانه مورد نظر طرح حمل شده و ابتدا در كوره ایستاده پیش گرم شده و به دمای حدود 600 درجه سانتی گراد میرسد . سپس وارد سیستم تولید شیشه خود تمیز كن شده وعملیات كوتینگ ذرات نانو تتراكلرید تیتانیوم بر روی آن انجام میشود شرح آن در زیر آمده است :

• فرایند كوتینگ

فرآیند تولید یك لایه فرعی خود تمیزكن فعال ( به طریقه فیلم عكاسی ) بر روی یك لایه شیشه ، عبارت از ته نشست یك لایه اكسید تیتانیوم برروی سطح لایه شیشه است ، این فرایند بوسیله تماس دادن آن با یك مخلوط سیال ، حاوی یك منبع تیتانیوم و یك منبع اكسیژن یا هوا انجام می شود . لایه در دمای حداقل C 600 قرار دارد . این سطح پوشانده شده دارای ماندگاری خوب ، فعالیت فوتوكاتالیك بالا و انعكاس نور قابل مشاهده كم است .

بهترین دمای ته نشست ترجیحاً بین C ْ 645 تا C ْ 7200 است كه متضمن ماندگاری خوب است . مخلوط سیال ترجیحاً شامل تترا كلرید تیتانیوم است . سطح روكش شده دارای فعالیت فوتوكاتالیتیكی بیشتر از 3- 10×5 1- cm -1 min است و انعكاس نور قابل مشاهده سطح روكش شده % 35 یا كمتر است . فرآیند زمانیكه سطح لایه با مخلوط سیال تماس داده می شود و رنج دما در 600 تا 750 درجه است می تواند انجام شود .

بنابراین ، فرآیند برای تولید یك سطح روكش شده فعال فتوكاتالیكی انجام می گیرد كه شامل ته نشست یك لایه اكسید تیتانیوم با ضخامت حدود nm 200میباشد . مخلوط سیال ممكن است به شكل مایع باشد ، خصوصاً اینكه بصورت پاشش ذرات منتشر شود ( فرآیندی كه بیشتر به ته نشست پاششی اشاره دارد ) ، اما ترجیحاً مخلوط سیال ، یك مخلوط گازی است .

فرآیند ته نشستی كه با استفاده از مخلوط گازی بعنوان یك پیش ماده انجام می شود بیشتر به ته نشست بخار شیمیایی CVD اشاره دارد . شكل ترجیحی CVD ، لایه های نازك جریان CVD است در حالیكه جریان متلاطم CVD نیز مورد استفاده قرار می گیرد . فرآیند روی لایه های ورق شیشه ، خصوصاً روی لایه های بریده شده ورق شیشه انجام می شود .اگر فرآیند بصورت آنلاین انجام گیرد ترجیحاً این كار در زمانیكه شیشه در حمام غوطه وری است انجام می گیرد .

اما در طرح مورد بررسی تولید به صورت off line انجام میشود به این معنی كه شیشه فلوت از كارخانجات تولید آن خریداری شده و فقط عملیات كوتینگ بر روی آن انجام میگیرد. مخلوط گازهای واكنش دهنده ، جریانی در طول سطح داغ شیشه در جهت موازی با حركت شیشه به عنوان یك جریان متلاطم ایجاد می كند .

فرآیند برای كوتینگ شیشه داغ از دوگاز كه با هم واكنش می دهند تهیه می شود كه فرآیند شامل :

A. برقرار كردن اولین جریان از اولین واكنش دهنده گاز در طول سطح شیشه داغ در اولین جهت عمومی اساساً موازی با جهت حركت شیشه

B. برقرار كردن دومین جریان از دومین گاز واكنش دهنده به عنوان جریان متلاطم در دومین جهت عمومی به صورت زاویه دار با اولین جهت عمومی و سطح شیشه

C. معرفی كردن جریان دومی ذكر شده در جریان اولی ذكر شده ، در حالی كه از مخالفت جریان دوم گاز واكنش دهنده در جریان اول جلوگیری می كنیم .

D. هدایت كردن جریان گاز كوتینگ تركیب شده در طول سطح داغ شیشه در اولین جهت عمومی گفته شده به عنوان یك جریان متلاطم در ناحیه كوتینگ

E. گاز كوتینگ استفاده شده در منطقه كوتینگ بهتر است كه پس از انجام عملیات از شیشه داغ دور شود . هر یك از اولین و دومین جریان ممكن است شامل یك یا بیشتر واكنش دهنده كوتینگ و حامل گاز باشد برای مثال نیتروژن یا هوا .

این بسیار مطلوب است كه در هر یك از دو جریان اول و دوم از اختلاط جلوگیری به عمل آید . گازهایی كه با هم واكنش می دهند ته نشست جامد نامطلوبی را بر روی شیشه یا دستگاه كوتینگ ایجاد میكنند كه فبل از اختلاط جریان اول و دوم با یكدیگر تولید شده است . جریان دوم ، كه به عنوان جریان متلاطم مورد استفاده قرار می گیرد لازم است كه به یك درجه مطلوبی از اختلاط با جریان اول كه از قبل با شیشه در تماس بوده است دست پیدا كند .

اغتشاش جریان دوم نتیجه اختلاط سریع دوگاز است و توانایی شكل دادن كوتینگ تا ته نشین شدن در منطقه كوتینگ را همان طور كه قبلاً گفته شد دارد . اصطلاح جریان متلاطم در اینجا به معنای جریانی كه نوسان می كند به كار می رود كه به صورت اتفاقی در زمان و مكان در سرعت و جهت اضافه شده است .

جریان متلاطم مورد نیاز ممكن است بوسیله عملیاتی در ضریب دیمانسیون بالا بدست آید (معمولاً كمتر از 2500 ). تا زمانی كه ضریب دیمانسیون كمتر از 2500 باشد ممكن است مورد استفاده قرار بگیرد ، بشرط آنكه جریان به اندازه كافی تابع آشفتگی باشند .ضریب دیمانسیون كمتر از 1700 معمولا مورد نیاز است تا تلاطم مورد نیاز را تامین كند اگر چه جریان متلاطم می تواند ضریب دیمانسیون كمتر نیز بوجود آید اگر برش كافی به كاررود .

جریان تركیب شده معمولاً در ضریب دیمانسیون كمتر از 2500 خواهد بود و ضریب بهتری نسبت به 6000 دارد . ضریب دیمانسیون ، R ، مقدار دیمانسیون است . فرآیند تولید شیشه روكش شده فعال فوتوكاتالیتیكی مقاوم ، شامل ته نشست اكسید تیتانیوم در سطح لایه شیشه بوسیله تماس دادن سطح شیشه دمای C ْ 600 تا C ْ 720 با یك مخلوط سیال حاوی یك منبع تیتانیوم است .همانطور كه در بالا اشاره شد ، هر چه ضخامت روكش كمتر باشد انعكاس هم كمتر است .

این نوآوری هم چنین محصولات نویی را با خاصیت تركیب فعالیت فوتوكاتالیتیكی بالا و معتدل و انعكاس نور كم وجود می آورد . فعالیت فوتوكاتالیتیكی بالا یك مزیت محسوب می شود بخاطر اینكه مقدار ذرات ( شامل گرد و غبار روی این سطح روكش شده ) زودتر كاهش پیدا می كنند نسبت به سطوح روكش شده با فعالیت فوتوكاتالیتیكی نسبتاً كمتر همچنین محو شدن ذرات از روی سطح روكش شده در سطوح پایینتر UV ( شدت نور) سریعتر انجام خواهد شد .

انعكاس نوركم ترنسبت به شیشه یك مزیت محسوب می شود بخاطر اینكه كمتر باعث حواسپرتی می شود ، خصوصاً برای لایه های شیشه ، انعكاس نور كم قابل مشاهده رابطه دارد با ( قابلیت عبور دهی ) قابل مشاهده كه اغلب در شیشه های خودروها و در امور معماری به كار می رود .

ماشین آلات مورد نیاز تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو

• كوره بلند اتومات

• ماشین عمود زن تراش اتومات

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید شیشه خود تمیز کن با تکنولوژی نانو ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.