طرح توجیهی تولید نانو ذرات نقره سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Silver nanoparticles

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نانو ذرات نقره سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید نانو ذرات نقره را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

نانو ذرات نقره در کاربردهای ضد میکروبی ، یونهای نقره ای از خود آزاد می کنند که موجب مسدود شدن مسیرهای تنفسی میکروب ها شده و بدین ترتیب آنها را از بین می برد و همچنین بکارگیری فناوری نانو ذرات نقره به منظور ضد باکتری کردن سطوح در صنعت لوازم خانگی می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو ذرات نقره


 

امروزه به کمک فناوری های پیشرفته ، هر روزه توانمندی انسان در مقابله با باکتری ها و ویروس های مضر بیشترشده و علیرغم پیچیدگی های درمان و سلامت انسان در قرن حاضر، کنترل عوامل بیماری زا نیز حوزه گسترده تری یافته است . درراستای تحولات اخیر زندگی انسان ، علم و فناوری نانو توسعه متنوعی یافته و تقریباً در همه رشته های علمی از جمله سلامت و تندرستی انسان پیشرفتهای زیادی کرده است .

نانو سیلور یک دستاورد شگرف علمی از نانو تکنولوژی است که در عرصه های مختلف پزشکی ، صنایع مختلف مثل کشاورزی و دامپروری و بسته بندی ، لوازم خانگی ، آرایشی ، بهداشتی ، و نظامی کاربرد دارد . این فناوری از طریق کنترل فعالیت عوامل بیماری زا در خدمت بشر می باشد . از این رو ، به لحاظ بازدهی بالا، عملی بودن ، و افزایش ظرفیت ها و مقرون به صرفه بودن از نظر اقتصادی و سازگاری با محیط زیست و ماندگاری بسیار زیاد ، در مقایسه با دیگر روشهای بهبود فرآوری و تولید ، ارجحیت دارد .

استفاده از فناوری نانو برای تولید نانو ذرات نقره هر چند به تازگی مورد توجه زیادی قرار گرفته و رونق بسیاری پیدا کرده ، اما داستان خاصیت ضد میکروبی نقره داستانی معاصر نیست بلکه این خاصیت از دیرباز شناخته شده بوده و بکار می رفته است . بدون آنکه دلیل تاثیر آن خیلی شناخته شود .

برای مثال در جنگ برای کنترل عفونت زخم سربازان از سکه های نقره استفاده می شده است و جهت ترمیم زخمهای سربازان ، روی زخم سکه ای از جنس نقره قرار میدادند و سپس محل زخم را می بستند و یا برای نگهداری مواد غذایی از ظروف نقره ای استفاده می شده است . همچنین علت شیوع نیافتن بیماریهای مسری در مناطق اعیان نشین را به ظروف نقره نسبت میدهند .

امروزه به مدد فناوری نانو ساخت ذرات نقره در ابعاد نانو میسر گشته است ذرات نانو نقره به ما این امکان را میدهند که با کمترین غلظت خاصیت ضد میکروبی بسیار قوی را از فلز نقره شاهد باشیم . محققان و دانشمندان نانو تکنولوژی بر این باورند که در آینده نه چندان دور فناوری نانو ذرات نقره نقش بسیار زیادی در حوزه سلامت انسان ایفا خواهد کرد . با فناوری نانو، نقره به صورت ذرات نانو نقره (Nano Silver) به صورت کلوئید آبی یا الکلی و یا پورد تولید می شود .

ذرات نقره در حالتهای مختلف خاصیت آنتی باکتریال ( ضد باکتری )، آنتی فونگای ( ضد قارچ ) و آنتی ویروس دارند . محلول های نانو نقره در اندازه های 100- 10 نانومتر تشکیل شده اند و در مقایسه با محلولهای دیگر پایداری بیشتری دارند . در ابعاد نانو ذرات به دلیل اندازه کوچکی که دارند ، سطح تماس بیشتری با فضای بیرون ایجاد میکنند و از اینرو نقش های خود را با سرعت بسیار بالاتری انجام میدهند و در نتیجه تأثیر بیشتری برمحیط پیرامون می گذارند .

از نانو نقره در حوزه های مختلف استفاده میشود. بعضی از محصولات ساخته شده از نانو نقره عبارتند از:

• کلوئیدهای مختلف به صورت اسپری یا محلول

• کامپوزیت های متنوع نانو ذرات نقره با دیگر مواد مانند پلیمرها با کاربرد در مسواك و برسهای بهداشتی حمام ، ظروف پلاستیکی (غذایی ، دارویی ، آرایشی ) ، لوازم خانگی ( یخچال ، جارو برقی ، ماشین ظرف شویی ، سیستم تهویه و تصفیه هوا و رطوبت زا ) ، مواد بسته بندی برای نگهداری مواد غذایی ، بدنه وسایلی مانند گوشی تلفن همراه یا صفحه کلید کامپیوتر و ... محصولات پوششی بر روی سطوح مختلف برای ایجاد خاصیت آنتی باکتریالی در سطح

• منسوجات مانند لباس ، پارچه و جوراب

• داروها و ابزار و تجهیزات پزشکی

• محلول های کشاورزی و یا دامپزشکی

شرکتهای ایرانی نیز بخشی از مواد فوق را تولید میکنند . برای مثال از نانو ذرات نقره در درمان بیماریهای پوستی ، جوش های پوستی ، انواع جراحات و سوختگی ها ، بیماریهای باکتریایی و قارچی و غیره به تازگی استفاده میشود . در همین راستا شرکت ایرانی کیتوتک ، افشانه ها ( اسپری ) و باندهای سوختگی آغشته به نانو ذرات نقره تولید میکند . اما با توجه به مسائل مرتبط با استانداردها و مجوزها ، هنوز کاربرد نانو ذرات نقره در حوزه دارویی گسترش نیافته است .

اما حوزه اصلی کاربرد و مصرف نانو ذرات نقره در حوزه های سلامت به ویژه در ضد باکتری کردن سطوح است . در این حوزه مشکلات استانداردها و مجوزها کمتر است و از طرف دیگر کاربری گسترده ای نیز برای نانو ذرات نقره وجود دارد . از این رو این بخش نسبت به دیگر حوزه های کاربرد نانو ذرات نقره توسعه بیشتری یافته است .

• مکانیزم عملکرد نقره

ذرات نقره در ابعاد بزرگتر از نانو، یک ذره فلزی با خاصیت واکنش دهی کم میباشد ، ولی زمانیکه به ابعاد کوچک در حد نانومتر تبدیل میشود ، خاصیت میکرب کشی آن بیش از 99 درصد افزایش می یابد ، به حدی که می توان از آن جهت بهبود جراحات و عفونتها استفاده کرد . نقره در ابعاد نانو برمتابولیسم ، تنفس و تولید مثل میکروارگانیسم اثر می گذارد . تاکنون بیش از 650 نوع باکتری شناخته شده است که توسط نانو ذرات از بین میروند .

دو مکانیسم عمده تاثیرگذاری نانو نقره برمیکروارگانیزم ها عبارتند از :

• مکانیزم کاتالیستی یا تولید اکسیژن فعال توسط نانو ذرات نقره :

این مکانیسم بیشتر در مورد کامپوزیتهای نانو نقره ای صدق میکند که روی پایه های نیمه SiO2 یا TiO2 هادی مانند قرار گرفته می شود . در این وضعیت ذره مانند یک پیل الکتروشیمیایی عمل میکند و با اکسید کردن اتم اکسیژن ، یون اکسیژن و با هیدرولیزکردن آب ، یون هیدروکسید منفی (OH-) تولید می کند . یون اکسیژن و یون هیدروکسید منفی هر دو از بنیان های فعال و ازقوی ترین عاملین ضد میکربی می باشند.

• مکانیسم یونی یا دگرگون ساختن میکروارگانیسم به وسیله تبدیل پیوند های SH- بهSag- :

دراین مکانیسم ذرات نانونقره فلزی به مرور زمان یونهای نقره ایجاد می کنند . این یونها طی واکنش جانشینی ، باندهایSH- را در جداره میکروارگانیسم به باندهای Sag- تبدیل می کنند ، که نتیجه این واکنش از بین رفتن میکروارگانیسم است .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو ذرات نقره


 

نانو ذرات سیلور خصوصیات متعدد دارد . فهرست بعضی از این خواص به شرح زیر است :

• تاثیر بسیار زیاد به علت اندازه ذرات بسیار کوچک و درنتیجه اثرگذاری بالای واکنش ؛

• تاثیر سریع به علت اندازه ذرات بسیار کوچک و درنتیجه سرعت بالای واکنش ؛

• غیر سمی ( تاثیرات نانو نقره بر بدن و محیط زیست هنوز در حال بررسی است و گزارشات مختلفی برله یا علیه آن در دسترس است . )

• غیر محرك و غیر حساسیت ( هنوز در حال بررسی است اما تاکنون گزارش مستندی ارایه نشده است . )

• قابلیت تحمل شرایط مختلف به علت پایداری زیاد ؛

• آب دوست بودن

• سازگاری با محیط زیست ( تاثیرات نانو نقره بر محیط زیست هنوز در حال بررسی است وگزارشات متنوعی مخالف و موافق آن در دسترس است . )

• مقاوم در برابر حرارت

• عدم ایجاد و افزایش مقاومت و سازگاری در میکرو ارگانیسم

• قابلیت اضافه شدن به الیاف ، پلیمر، سرامیک ، سنگ ، رنگ و... ، بدون تغییر دادن خواص ماده .

نانو ذرات نقره در کاربردهای ضد میکروبی ، یونهای نقره ای از خود آزاد می کنند که موجب مسدود شدن مسیرهای تنفسی میکروبها شده و بدین ترتیب آنها را از بین میبرد . استفاده از نقره ، اما امروزه فناوری نانو امکان از بین بردن بیش از 650 نوع باکتری را با استفاده ازنانویونهای نقره فراهم کرده است . با این نوع قابلیت بالقوه امکان استفاده از نانو ذرات نقره برای ضد باکتری کردن کلیه سطوحی که انسان در تعامل با آن می باشد وجود دارد .

همچنین سطوحی که درتماس با دام و طیور نیز میباشند ، نیز قابلیت کاربست نانونقره را دارند . از این رو حوزه بسیار وسیعی است که میتواند مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به بحث استانداردها و مجوزهای مورد نیاز و ابهام در مورد تاثیرات نانو ذرات نقره بر محیط زیست و انسان و دام توصیه های اکیدی در مورد عدم استفاده ازنانو ذرات نقره در حوزه های مرتبط با خوراك و تغذیه انسان شده است .

همچنین تاکید زیادی شده که نانو ذرات نقره باید به گونه ای استفاده شوند که امکان آزادسازی آنها از ماده و ورود آنها به صورت رها در طبیعت وجود نداشته باشد . با این رویکرد شرکتهای بزرگ از نانو ذرات نقره درمحصولات خانگی استفاده کرده اند .

البته آنها نیز مجوز مشخصی نداشته اما اکثر آنها با توجه به بزرگ بودن و دارای برند ( نام تجاری ) معتبر بین المللی بودن معمولا از اصول کلی خاصی پیروی میکنند و مردم جهان کم و بیش به محصولات آنها اعتماد دارند . در این زمینه به کارگیری فناوری نانو ذرات نقره به منظور ضد باکتری کردن سطوح در صنعت لوازم خانگی به عنوان یک مورد مورد اشاره قرارگرفته است .

• بکارگیری فناوری نانو ذرات نقره به منظور ضد باکتری کردن سطوح در صنعت لوازم خانگی

از نانو ذرات نقره برای ضد باکتری و ضد میکروب کردن سطوح مختلف در صنایع متفاوت استفاده میشود . یکی از مهمترین این صنایع ، صنعت لوازم خانگی است . در ادامه به کاربردهای نانو ذرات نقره برای ضد عفونی کردن سطوح لوازم خانگی مانند یخچال و فریزر، سیستم تهویه مطبوع ، ماشین لباسشویی و جاروبرقی پرداخته شده است .

از آنجا که فناوری های جدید معمولا توسط شرکتهای دارای برند و نام تجاری معتبر و بزرگ که دارای منابع مالی عظیم برای مدیریت و تجاری سازی فناوری های جدید در حوزه کاری خود هستند مورد استفاده قرار میگیرد ، از این رو تعدادی از شرکتهای بزرگ لوازم خانگی که محصولات تجاری خود را با استفاده از فناوری نانو ذرات نقره بهینه کرده اند ارایه شده است .

o سامسونگ

شرکت سامسونگ از روکش های نانونقره در محصولات لوازم خانگی خود استفاده می نماید تا خاصیت آنتی باکتریال و ضدمیکروبی به آنها بدهد . سامسونگ از این فناوری در بیش از 100 مدل جدید از محصولات خود بهره برده است که شامل موارد زیر می شوند :

o سیستمهای تهویه مطبوع

استفاده از نانو ذرات نقره در دستگاه های تهویه مطبوع که با استفاده از فناوری یون میکروپلاسما متعلق به خود شرکت سامسونگ صورت میگیرد ، موجب حذف عوامل بیماریزایی همچون ویروس سارس و آنفلوآنزا میگردد . همچنین این دستگاه ها دارای نانوفیلترهای هوا می باشند که موجب حفاظت پوست در برابر رادیکالهای مضر می گردند .

o یخچال ها و فریزر ها

در یخچالها و فریزها تولید شده توسط شرکت سامسونگ از روکشهای نانونقره ای روی دیواره های درونی این دستگاهها استفاده شده است. این روکشها از رشد باکتریها و قارچها جلوگیری می کنند و علاوه بر پاکیزه نگه داشتن محیط درون یخچال ، زمان نگهداری مواد غذایی را نیز افزایش می دهند . همچنین از بدبو شدن محیط داخلی یخچال و فریزرجلوگیری میکنند . همچنین این نانو ذرات نقره در بخش خنک کننده آب نیز قرار داشته و آب مورد استفاده ، باکتری زدایی میشود .

o ماشین لباسشویی

شرکت سامسونگ یک ماشین لباسشویی جدید به بازار عرضه نموده است که از آب برای شستشواستفاده نمیکند. در این دستگاه ها به جای آب از هوای داغ برای پاکیزه کردن لباسها استفاده شده وموجب کاهش مصرف آب ، کاهش دفعات شستشو، و افزایش عمر لباسها میشود . نانو ذرات نقره به کار رفته در این ماشینهای لباسشویی موجب از بین رفتن 9/99 درصد میکروبها میشود که درصد بسیار بالایی محسوب میشود .

o ال جی

شرکت ال جی نیز از فناوری نانو ذرات نقره برای تولید لوازم خانگی بهتر استفاده کرده است. این شرکت درمحصولات مختلفی همچون دستگاه تهویه مطبوع ، یخچال و فریزر، جاروبرقی و ماشین لباسشویی از این فناوری جدید استفاده کرده است که در ادامه شرح داده میشود .

o ماشین لباسشویی

شرکت ال جی از نانو ذرات نقره به صورت روکش برای داخل ماشین لباسشویی استفاده کرده است . این نانو ذرات دارای خاصیت ضدباکتری بوده و درنتیجه موجب استریلیزه شدن لباسها و همچنین آب شده و در نتیجه پس از پایان فرایند شستشو لباسها عاری از باکتری و میکروب خواهند بود.

این شرکت توانسته است از سازمانها و موسسات مختلفی همچون همچون FDA آمریکا ، SIAA ،EPA ژاپن ، و همچنین موسسه آزمایش و تحقیقات صنایع شیمیایی و موسسه آزمایش و تحقیقات FITI در کره تأییدیه کیفیت و ایمنی دریافت کند .

o جاروبرقی

در محفظه گرد و غبار جاروبرقیهای از LG CYKING نانو ذرات نقره استفاده شده است. این ذرات به دلیل دارا بودن خاصیت ضدمیکروبی خود مانع از تکثیر انواع باکتریها درون جاروبرقی شده و در نتیجه محیط پاکیزه تری در منزل یا محل کار ایجاد میکنند .

o یخچال و فریزر

در یخچالها و فریزرهای تولیدی شرکت ال جی هم ازنانو ذرات نقره و هم از نانوکره های کربنی استفاده شده است . نانو ذرات نقره به صورت پوششی سطحی در درون این دستگاه ها قرار گرفته است . این سطوح ضد باکتری با حذف باکتریها و قارچها ، علاوه برسالم نگه داشتن مواد غذایی ، مدت زمان نگهداری آنها را نیز افزایش می دهند.

همچنین در درزگیر دریخچال و فریزر نیز از این نانو ذرات استفاده شده است که مانع از ورود عوامل بیماری زا از خارج به درون یخچال میشود. از نانوکره های کربنی نیز به عنوان یک جاذب قوی برای حذف بوهای نامطبوع حاصل از مواد غذایی درون داخل یخچال استفاده شده است .

شرکت های دیگر لوازم خانگی مانند هیتاچی نیز ازفناوری نانو ذرات نقره برای بهبود کیفیت محصولات تولیدی خود استفاده کرده است. در اکثر این شرکت ها از این نانو ذرات در یخچالها و فریزرهای به منظوراز بین بردن باکتریها و عوامل بیماری زا استفاده شده است .

 


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو ذرات نقره


 

در خصوص تولید این محصول نمی توان از کشوری به عنوان تولید کننده و یا مصرف کننده نام برد . زیرا توزیع جغرافیایی شرکتها در بیش از ده کشور جهان وجود دارد. این کشورها عبارتند از :

آمریکای شمالی ، چند کشور اروپایی و تایوان ، چین و کره جنوبی و ژاپن. البته لازم به ذکر است که گرید نانو ذرات تولیدی هر کدام از این کشورها متفاوت است. اما فناوری تولید نانو ذرات نقره در اختیار این کشورها است .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو ذرات نقره

 

• شرایط واردات نانو ذرات نقره

از آنجا که این محصول جدید بوده و چندان توسط متصدیان گمرك کشور شناخته شده نیست ، لذا شرایطی در مورد واردات این محصول وجود ندارد . بعضی از شرکتها که اقدام به واردات آن کرده اند ، نانو نقره را به عنوان پودر مخلوط نقره صنعتی معرفی کرده اند . آزمایشگاه استاندارد نیز آن را بررسی و ادعای وارد کننده ها را تایید کرده و سرانجام با تعرفه 4% نانو ذرات نقره وارد کشور شده است .

به عبارت دیگر فعلا شرایط خاصی برای واردات نانو ذرات نقره وجود ندارد وتعرفه آن نیز مانند سایر مواد معمولا 4% در نظر گرفته میشود . طبق اظهار نظر بعضی از واردکنندگان ، قوانین گمرگ ایران حساسیت چندانی به اندازه و ابعاد ذرات نداشته و بیشتر نوع ماده و کاربرد تجاری آن مطرح است ، از این رو فضای شفافی در مورد این ماده وجود ندارد . با توجه به واردات بسیارمحدود این ماده تاکنون در فرآیند های واردات این کالا مانند ثبت سفارش ، ترخیص کالا و غیره تغییرخاصی ایجاد نشده است .

شرایط صادرات نانو ذرات نقره

تاکنون هیچ کدام از شرکتها موفق به صادرات محصولات نانو ذرات نقره یا سطوح ضد باکتری نشده اند. این از چند منظر قابل بررسی است . اولا صادرات فناوری های پیشرفته قبل از بازاریابی نیاز به بازارسازی دارد تا مشتریان با محصول و کاربردهای آن آشنا شوند . کشورهای توسعه یافته که معمولا این محصولات را میشناسند و بازار آنها بالغ یافته است ، در دسترس شرکتهای ایرانی نیستند .

کشورهای در حال توسعه یا کشورهای همسایه که بازار آنها به نسبت دیگر کشورهای پیشرفته در دسترس بیشترایرانی هاست ، با این محصول و کاربردهایش آشنا نیستند . ثانیا با توجه به چالشهای مختلفی که شرکتهای ایرانی پیش روی صادرات محصولات خود دارند ، در عمل صادرات محصولات فناوری پیشرفته با چالشهای بیشتری روبرو است . ثالثا شرکتهای فناور ایرانی هنوز بزرگ نشده اند و بیشتر ازجنس شرکتهای تازه تاسیس ( کمتر از 5 سال ) و در ابعاد شرکتهای مرکز رشدی میباشند .

رابعا محصولات شرکتهای ایرانی فاقد استانداردهای مورد قبول میباشد . برای مثال توزیع ابعاد نانو ذرات نقره اگرچه زیر 100 نانومتر است اما گستره ذرات تیز نیست . این دلایل در جمع بندی نشان میدهد که درعمل تولید این کالا تقریبا تنها جهت تامین بازار داخلی می باشد این محصول با شرایط فعلی شرکتها و شرایط بازارهای در دسترس ایرانی علیرغم تلاش شرکتها هنوز در سطح صادرات قرار نگرفته است .

 


فرایند تولید نانو ذرات نقره

 

روش های ساخت نانو ذرات نقره

• رسوب نانو ذرات به طور مستقیم (DND)

این روش برای ساخت نانو ذرات تیتانا ، نقره و نقره / تیتانیا است که از رسوب نانو ذرات بدست می آیند . این روش بر پایه تکنیک اسپری مش علهای مایع است . در این روش ذرات میکرو سایز مواد اولیه درشعله H2 -O2 با دمای خیلی بالا اسپری میشوند . تیتانیوم اتو کسید (TEOT) و نیترات نقره درمحلول اتانول حل شده و سپس اسپری می شوند . سرعت تولید mg/min 40- 5/1به همراه افزودنی نقره از 1,2,4,8 درصد وزنی نسبت به TiO2 می باشد .

نانو ذرات رسوبی با نمونه گیری ترموفورتیک کنترل می شود . نمونه ها با روش های TEM وSAED آنالیز می شوند . رو شهای دیگر، آنالیز، اندازه گیری سطح وXPS می باشد . اندازه ذره و دانسیته مؤثر بعد از شعله در آئروسل با روش SMPS و دیگر روش ها آنالیز می شود . محصول حاصله به خواص فیزیکی و شیمیایی مواد اولیه ، غلظت آن ها در شعله و نموداردمای شعله وابسته است . دو نوع رسوب بدست می آید که از دو روش متفاوت است .

روش اول مخلوط شدن مواد اولیه در محیط به طور همزمان و روش دوم مرحله اسپری هر یک از مواد در مراحل پشت سرهم است . در روش یک مرحل های اندازه ذرات الگومره و اولیه با افزودن نقره کاهش مییابد .

• روش sol-gel

در این روش ابتدا لایه نازك به روش sol-gel و با استفاده از روش لایه نشان غوطه وری بر روی سطح زیر لایه های soda-lime تهیه شده و خواص نوری و ساختار های سطحی آن ها مورد مطالعه قرار می گیرد . سپس سیستم لایه نازك Ag-SiO2 تهیه شده با غلظت های مختلف نقره ساخته می شوند .

در ادامه نمونه های تهیه شده در دما های مختلف به مدت 2 ساعت پخته می شوند . به منظوربررسی خواص فیزیکی شیمیایی لایه های نازك سیلیکا (Sio2) حاوی نانو ذرات نقره ، از تکنیک های مختلف آنالیز مواد استفاده می شود . بر اساس تحلیل های به دست آمده از روش های آنالیز (XRS، SEM ،AFM...) با تغییر مقدار نیترات نقره ( پیش ماده ساخت نانو ذرات ) اندازه آن ها تغییر می کند .

• سنتز احیای شیمیایی

در این واکنش از نمک فلز و احیا کننده هایی مثل هیدرازین و سدیم بورو هیدرید ، نیترات سدیم ، اسید سیتریک ، فرمات سدیم ، اسید فرمیک ، هیدروسولفید سدیم و اسید اسکوریک می توان استفاده کرد . مکانیزم هایی که بر توزیع اندازه ذرات اثر دارند ، هسته زایی و رشد هستند .

در این روش نانو ذرات نقره با استفاده از واکنش نیترات نقره و هیدرازین تولید می شوند . در روش سنتز احیای شیمیایی از نیترات نقره و NaBH4 نیز استفاده می شود . بعد از افزایش عامل انتقال فاز NaH2 PO4 یک فیلم نازك ازنانو ذرات نقره بین سطوح آبی و آلی تشکیل می شود . این لایه می تواند بر روی سطح شیشه تشکیل شود .

• سنتز نانو ذرات نقره به روش انفجاری

در این روش نانو ذرات نقره از مفتول فلزی نقره تهیه میشود . مفتول فلزی در دستگاه با ولتاژ بالا و تحت خلا قرار میگیرد و منفجر میشود . در انفجار مفتول فلزی به ذرات ریز نانو تبدیل میگردد . این روش که منبع اصلی آن از یک مرکز تحقیقاتی روسی بوده است ، هم اکنون توسط یکی از شرکتهای ایرانی به نام پیام آوران نانو فردا نگر تولید میشود . البته این شرکت دستگاه های تولید نانو پودرهای فلزی ازمفتول آنها به روش انفجاری را درست میکند و خود کمتر به عنوان تامین کننده نانو ذرات نقره شناخته شده است .

اکثر شرکتهای ایرانی غیر از پیام آوران نانو فردا نگر از روش سل - ژل برای تولید نانو ذرات نقره استفاده میکنند . این روش نسبتا قدیمی بوده و تقریبا دانش فنی آن در اختیار اکثر محققان و آشنایان با فناوری نانو قرار دارد . شاید بعضی ظرایف کاری باشد که در عمل نیاز به تجربه و دانش عملیاتی است . به هرحال میتوان به جرات اظهار کرد که دانش تولید نانو ذرات نقره به روش سل - ژل چندان پیچیدگی ندارد .

محصول این روش معمولا کلویید نقره است که باید با عملیات مختلفی تبدیل به پودر شود یا به همان صورت کلوییدی مصرف گردد . در کشور ما به سختی میتوان پودر نانو ذرات نقره تولید کرد . دانش فنی تولید پودر در روش انفجاری در دستگاه های شرکت پیام آوران نانو فردا نگر وجود دارد . که آن نیز نیاز به پمپ ها و فیلترهای خاص و ویژه دارد و چندان به راحتی به دست نمی آید .

تولید پودراز کلوئید نیز چندان ساده نیست و شرکتهای ایرانی هنوز نتوانسته اند متولیان توسعه فناوری نانو را قانع کنند که این پودر را خود تولید میکنند . محصولات تولیدی این شرکتها با توجه به نوع ویژگی که دارند ، مشخصات متنوعی دارد . برای اینکه محصولات نانو ذرات نقره در روی سطوح خاصیت آنتی باکتریال مناسبی داشته باشد ، باید حداقل PPM (Part Per Million) 300 باشد . محلول های زیر این غلظت عملا خاصیت مناسبی برای ضد باکتری بودن از خود نشان نمی دهند .

اما در این غلظت محلولهای ایرانی بی رنگ نیستند و اگرموضوع رنگ و شفافیت مهم باشد دیگر نمیتوان از آنها استفاده کرد . از طرف دیگر در روش سل - ژل که روش شیمیایی است و از احیاء نمک نقره استفاده میشود ، باید از التراسونیک یا مایکروویو استفاده کرد تا پیک ذرات زیر 50 نانو قرار گیرد . اکثر شرکتهای ایرانی فاقد این بخش مهم هستند . همچنین استفاده از زمان طولانی برای التراسونیک هزینه نانو ذرات نقره را به شدت افزایش میدهد که دیگر امکان اقتصادی بودن و رقابت را از تولید کننده می گیرد .

سایز ذرات خیلی مهم است . هرچه سایز ذرات ریزتر باشد ، خواص ضد میکروبی بیشتر خواهد شد و بالعکس . البته روش های بیولوژیکی نیز وجود دارد که از لجن مس نانو ذرات نقره تهیه میشود . در این روش محلولهای زیر 50 نانومتر بنفش رنگ است و PPM 10 آن زرد کمرنگ متمایل به قرمز است . شرکت PNF محلولهایی با رنگ خاکستری تولید میکند . از طرف دیگر نمودار توزیع ذرات محصولات این شرکت پیک پهن دارد و توزیع ذرات باریک نیست .

یعنی توزیع ذرات در یک ابعاد مشخص بالا نیست . بلکه توزیع ذرات پخش شده است و تمرکز بر یک طیف محدود ذرات نیست . این پیک پهن باعث شده است که محلول این ذرات دارای رنگ باشد وگرنه اگر ابعاد آن محدود بود ، شرایط متفاوت بود . اما در مقایسه این شرکتها ، شرکت سامسونگ نانو ذرات نقره زیر 5 نانو متر تولید میکند . در این ابعاد طول موج نور بزرگتر از ابعاد ذره است ، لذا این محلول بی رنگ است و در ان سایز فوق العاده خواص ضد باکتری را نشان میدهد .

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید نانو ذرات نقره

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید نانو ذرات نقره ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.