جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نانو کامپوزیت سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید نانو کامپوزیت را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
از نانو کامپوزیت مورد نظر در صنایع خودروسازی برای کاربردهای مختلف استفاده می شود . از جمله این کاربردها استفاده برای تولید سپر خودرو و همچنین قالپاق چرخ می باشد .
از نانوکامپوزیت در زمینه های زیر استفاده می شود :
1- هواپیما ، هوافضا ، صنایع دفاعی : اجزاء هواپیما ، سپرهای حرارتی ، پوسته موتور راکت و ملزومات دیگر
2- ملزومات و تجهیزات اداری ، دستگاه های کپی ، اجزاء کامپوتر ، ملزومات خانگی و ابزار الکتریکی
3- ساخت و ساز : استخرهای شنا ، وان حمام ، برجهای خنک کننده ، کف پل ها و علائم راهنمایی و رانندگی
4- حمل و نقل : بدنه و اجزاء اتومبیل ، قطعات مختلف خودرو و ....
نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو کامپوزیت
مواد طبیعی و مواد مهندسی در واقع میکروکامپوزیت هایی هستند که خواص آنها از پراکندگی مناسب فازها به دست می آید . یک کامپوزیت ماده ای است که یک فاز متمایز فیزیکی و یا شیمیایی پخش شده در یک فاز پیوسته دارد و عموماً دارای خصوصیاتی متفاوت و یا بهتر از آن دو جزء می باشد . فاز پیوسته ، فاز زمینه نام دارد و فاز پخش شده معمولا فاز تقویت کننده نامیده می شود . فاز تقویت کننده میتواند به صورت ذره ، رشته یا صفحه باشد .
مرسوم است که کامپوزیت ها بر اساس خصوصیات فاز زمینه طبقه بندی می کنند . از این نظر با توجه به اینکه مواد مذکور به سه دسته کلی تقسیم می شوند ، سه نوع کامپوزیت وجود دارد : کامپوزیت های زمینه سرامیکی ( CMC ) ، کامپوزیت های زمینه فلز ( MMC ) و کامپوزیت های زمینه پلیمری ( PMC ) . در هر زمینه ای فاز تقویت کننده می تواند از جنس سرامیک ، فلز و یا پلیمری باشد . نانوکامپوزیت ها نیز همان کامپوزیت ها در مقیاس نانو هستند که خواص آنها را بهبود بخشیده اند .
کامپوزیت های زمینه پلیمری با الیاف تقویت کننده ای مثل کربن ، شیشه یا آرمید ( Aramid ) به عنوان مواد مهندسی ، کاملاً شناخته شده هستند . فلزات حاوی ذرات و الیاف سرامیکی نیز اهمیت زیادی دارند و کامپوزیت های زمینه سرامیکی جدیدترین نوع کامپوزیت ها می باشند . اغلب کامپوزیت ها زمینه پلیمری از زرین های ترموست و الیاف تقویت کننده ساخته می شوند . ترموست به محصولی گفته می شود که در یک واکنش بازگشت ناپذیر شیمیایی ساخته می شود .
برخلاف پلاستیک ها با حرارت نمی توان یک محصول ساخته شده پلیمری ترموست را نرم کرد . الیاف تقویت کننده در کامپوزیت ها هنگامی که با رزین ترکیب می شوند نقش استحکام بخشی به آن را ایفا می نمایند . صنایع کامپوزیت طیف وسیعی از محصولات را تولید می کنند .
• مزایای کامپوزیت
1- استحکام بالا
2- وزن کم
3- قابلیت شکل دهی
4- عمر نسبتا طولانی
نحوه ساخت کامپوزیت ها
روش های متعددی برای ساخت کامپوزیت های پلیمری وجود دارد . هر روشی برای ترکیبهای خاصی از محصول ، بازار و مواد خام مناسب است . تمام کامپوزیت ها در موارد ذیل مشترک هستند :
• در تمام آنها میزان مناسبی از رزین ، پرکننده های تقویت کننده و الیاف به کاررفته است .
• در تمام آنها یک سیال یا یک ماده خمیری شکل به فرم نهایی در می آید .
• در تمام آنها عمل پلیمریزاسیون در حین پخت صورت می گیرد .
• در تمامی آنها مخلوطی از رزین ، تقویت کننده و مواد دیگر به فرم یک جامه صلب در می آیند .
فاز تقویت کننده که در نانوکامپوزیت ها استفاده می شود شامل نانوذرات ، نانوصفحات ، نانوالیاف و همچنین نانولوله ها می باشد . نانوذرات بیشترین کاربرد را به عنوان ماده تقویت کننده در نانوکامپوزیت ها دارند . نانوذره ای که در تهیه اغلب نانوکامپوزیت ها استفاده می شود خاک رس ( Nanoclay ) است . اما اخیراً نانوذرات دیگری همچون سیلیکا ، نانوذرات و ذرات آلی نیز مورد استفاده قرار می گیرد . در توسعه مواد چند جزئی چه در مقیاس نانو و یا میکرو سه موضوع مستقل باید مورد توجه قرار گیرد :
• انتخاب اجزاء
• تولید
• فرآوری و کارآیی
در مورد نانوکامپوزیت های پلیمری هنوز در ائل راه می باشیم و با توجه به کاربرد نهایی آنها زمینه های بسیاری برای توسعه وجود خواهد داشت .
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو کامپوزیت
از نانو کامپوزیت مورد نظر در صنایع خودروسازی برای کاربردهای مختلف استفاده می شود . از جمله این کاربردها استفاده برای تولید سپر خودرو و همچنین قالپاق چرخ می باشد . البته شرکتهای بزرگی چون تویوتای ژاپن و ژنرال موتورز آمریکا بدنه خودروها را نیز از این نانو کامپوزیت تولید کرده اند .
در زیز زمینه های مختلفی که محصولات کامپوزیتی در آن مورد استفاده قرار گرفته اند ارائه شده است :
• هواپیما ، هوافضا ، صنایع دفاعی : اجزاء هواپیما ، سپرهای حرارتی ، پوسته موتور راکت و ملزومات دیگر
• ملزومات و تجهیزات اداری ، دستگاه های کپی ، اجزاء کامپوتر ، ملزومات خانگی و ابزار الکتریکی
• ساخت و ساز : استخرهای شنا ، وان حمام ، برجهای خنک کننده ، کف پل ها و علائم راهنمایی و رانندگی
• ورزشی : چوب گلف ، کمپ ، وسایل ورزشی ، صندلی ، یخ نوردی ، اسکی و چوب ماهیگیری
• تجهیزات مقاوم به خوردگی : لوازم کنترل آلودگی ، محصولات تصفیه آب ، لوله ها و فیتینگ ها ، تانک های ذخیره سازی زیر زمینی و ...
• الکتریک والکترونیک : جعبه فیوز ( دکل های برق ) ، اتصالات الکترونیکی و لوله ها
• دریایی : قایق ، کرجی ، کانو ، کشتی و سازه های دریایی
• حمل و نقل : بدنه و اجزاء اتومبیل ، قطعات مختلف خودرو
استاندارد های قابل توجه نانو کامپوزیت :
8794 : لاستیک و محصولات لاستیکی – تعیین اجزای سازنده آمیزه های پخت نشده و ولکانیده – گرما وزن سنجی – روش آزمون قسمت اول – لاستیک های وتا دی ان ، کوپلیمر و ترپلمیر اتیلن – پروپیلن ، ایزوبوتن – ایزوپرن و استیرن بوتادی ان
کشورهای عمده تولید کننده نانو کامپوزیت :
شرکت های آمریکایی و سپس بعد از آن شرکت های اروپایی و آسیایی بزرگترین تولید کننده این محصول می باشند .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو کامپوزیت
• شرایط واردات
طبق ماده 2 قانون مقررات واردات و صادرات ایران مصوبه 4/7/1372 مجلس شورای اسلامی ، کالاهای صادراتی و وارداتی به سه دسته زیر تقسیم می شوند :
1- کالاهای مجاز :
کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .
2- کالای مشروط :
کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است .
3- کالای ممنوع :
کالایی است که صدور یا ورود آن بهموجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا به موجب قانون ممنوع گردد .
بر اساس جستجوی انجام شده در کتاب مقررات واردات و صادرات محصول مورد نظر جزء دسته اول می باشد .
همچنین حقوق ورودی 10 درصد دست . طبق ماده 2 قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی تجمیع گردیده است و معادل 4% ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود . به مجموع این دریافتی ( حقوق پایه ) و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیأت وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود .
شرایط صادرات
در آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی صادرات به دو دسته تقسیم شده است :
1- صادرات قطعی
2- صادرات موقت
صادرات موقت مشمول آن دسته از کالاها می شود که برای دوره موقت مثل تعمیر یا ...از کشور صادر می شوند ، لذا محصول مورد نظر این طرح را درر نمی گیرد . همچنین محصولات از نظر مجوز صدور به 3 دسته تقسیم بندی می شوند :
1- کالای مجاز :
کالایی است که صدور آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد . منظور از ( ضوابط ) آن دسته ترتیباتی است که رعایت آن برای صادرات پاره ای از کالاها قانوناً ضروری است مانند ضوابط استاندارد ، گواهی بهداشت انسانی ، دامی ، نباتی .
2- کالای مشروط :
کالایی است که صدور آن با کسب مجوز امکان پذیر است . پس از اعلام نظر موافق وزراتخانه های ذیربط که اصطلاحاً ( موافقت کلی ) نامیده می شود ، و پس از ابلاغ آن به گمرک توسط وزارت بازرگانی برای صدور کالاهای موضوع موافقت کلی ، نیازی به مراجعه متقاضی به وزارتخانه یا سازمان مربوط و اخذ مجوز موردی نخواهد بود .
3- کالاهای ممنوع الصدور :
کالایی است که صدور آن به موجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا به موجب قانئن ممنوع گردد . دولت می تواند بنا به مقتضیات و شرایط خاص زمانی با رعایت قوانین مربوطه صدور بعضی از کالاها را ممنوع نماید . در کتاب مقررات واردات و صادرات شرایط ویژه ای برای صدور محصول ذکر نشده است .
اهمیت استراتژیک نانو کامپوزیت
با توجه به مزایای بسیار این ساختارها در برابر ساختارهای سنتی همچون انواع فلزات و نیز تاثیر مستقیمی که بر میزان استحکام ، هزینه صرف شده و مصرف انرژی کالای نهایی خواهد داشت این محصول را دارای اهمیت بسیار دانست . امروزه کشورهای صنعتی پیشرو در تکنولوژی در حال فعالیت بسیار بر روی صنعت نانو تکنولوژی می باشند .
فرایند تولید نانو کامپوزیت
به طور کلی سه روش برای تولید نانوکامپوزیت های زمینه پلیمری وجود دارد . این روش ها شامل مخلوط سازی مستقیم ، فرآوری محلول و پلیمریزاسیون درجا می باشد . در ادامه این روش ها شرح داده خواهد شد :
الف ) مخلوط سازی مستقیم
در این روش ابتدا نانوذرات تهیه شده به صورت سوسپانسیون در یک حلال حل شده و سپس به محلول پلیمری اضافه می شود و مخلوط حاصله توسط یک پرس هیدرولیک در یک قالب اکسترود می شود و در نهایت صفحات نازک به دست می آیند . در این روش انتخاب بستر پلیمری ، انتخاب نوع ذرات و سازگاری این دو گونه با یکدیگر و نحوه ی توزیع ذرات از نکات حائز اهمیتی است که بایستی بر آن فائق آییم .
معمولاً برای تولید نانوکامپوزیت های زمینه پلیمر حاوی نانوالیاف کربنی از این روش استفاده می شود . محدودیت این روش میزان فاز تقویت کننده یا همان مواد پرکننده است . به عنوان مثال برای تولید نانوکامپوزیت سیلیکا / پلی پروپیلن حداکثر میزان نانوذرات سیلیکا 20 درصد وزنی می تواند باشد . البته به نظر می رسد آگلومره شدن ( به هم چسبیدن ) ذرات نیز از دیگر محدودیت های این روش باشد .
ب ) فرآوری محلول
با استفاده از این روش می توان بر بعضی از محدودیتهای روش مخلوط سازی مستقیم غلبه کرد ، ضمن آنکه می توان میزان آگلومراسیون و کلوخه ای شدن نانوذرات در ماده پلیمری را کاهش داد . در این روش به دو صورت می توان نانوکامپوزیت های پلیمری را تولید کرد .
اگر ماده ی زمینه پلیمری و نانوذرات تقویت کننده ی آن در یکدیگر قابل حل شدن باشند ، محلول حاصل را می توان در یک قالب ؛ ریخته گری کرده و نانوکامپوزیت تولید نمود . در غیر این صورت مخلوط مواد نانوکامپوزیت در یک حلال حل شده و در نهایت با تبخیر حلال ، نانوکامپوزیت مورد نظر به دست می آید .
ج) پلیمریزاسیون درجا
در این روش پلیمریزاسیون بستر پلیمری در حضور نانوذرات انجام می شود و منومر در حین رشد ، ذرات پرکننده را در ر می گیرد ، نکته کلیدی در این روش نحوه توزیع ذرات نانو در منومر است . با کنترل پیوند بین ذرات نانو و ماده زمینه ، می توان توزیع مورد نظر را به دست آورد . بسیاری از نانوکامپوزیت های زمینه پلیمری را می توان با این روش تولید کرد .
به طور مثال نانوکامپوزیت های حاوی نانولایه های گرافیت که دارای هدایت الکتریکی بالا و نفوذ پذیری کمی هستند ، از این روش تولید می شوند . برای تولید این نانوکامپوزیت ها ابتدا با امواج مافوق صوت لایه های گرافیت در منومر به صورت یکنواخت توزیع می شوند و در نهایت با پلیمریزاسیون درجا نانوکامپوزیت به دست می آید .
نکته ای که در روش های تولید نانوکامپوزیت های پلیمری اهمیت دارد و آن را از یکدیگر متمایز می کند ، توزیع مناسب ماده پرکننده است . با اصلاح سطحی می توان این توزیع را به شکل یکنواخت به گونه ای انجام داد که از آگلومراسیون اجزای نانومتری ماده پرکننده جلوگیری شود و توزیع مناسب فاز تقویت کننده فراهم گردد .
در واقع نکته مهم در تمام این فرآیندها ، اصلاح فصل مشترک بین پلیمر و نانوذره می باشد . استفاده از فرآیندهای سطحی سبب توزیع یکنواخت فاز تقویت کننده در بستر پلیمری شده ، افزایش مدول و استحکام نانوکامپوزیت را به دنبال خواهد داشت .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید نانو کامپوزیت
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید نانو کامپوزیت ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.