طرح توجیهی تولید نانو فیلتر سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

نانو الیاف

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نانو فیلتر سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید نانو فیلتر را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.


کاربرد اصلی نانو فیلتر انجام عملیات فیلتراسیون ذرات در ابعاد بسیار ریز و در اندازه نانومتر می باشد . فیلترها اغلب جهت جداسازی ذرات ، تصفیه هوا و آب و به طور کلی گرفتن ذرات نامطلوب از یک محیط مورد نظر می باشد . برخی از مصارف نانو فیلترها عبارت اند از تصفیه هوا ، تصفیه آب و مصارف پزشکی می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو فیلتر


 

فیلترها وسایلی می باشند که همواره دارای سطوح متخلخل و منفذ داری می باشند که بیشتر به منظور جداسازی ذرات از سیالات استفاده می شود . به طور مثال زمانی که یک مایع یا یک سیال از فیلتر عبور داده می شود در اثر اختلاف فشار بین دو سمت فیلتر ، سیال از فیلتر عبور کرده و ذرات جامد با توجه به اندازه حفره های فیلتر نمی تواند از آن عبور نمایند . نانوفیلترها عموماً سطوح متخلخلی هستند که در آنها حفره هایی با اندازه های بسیار کوچک وجود دارد .

در تولید نانوفیلترها عموماً از الیاف پلیمری که اغلب توسط روش الکتروریسی تولید می شوند استفاده می گردد .

این فیلترها با توجه به الیاف مورد استفاده در تولید آن ، از انواع مختلفی ساخته می شوند . همچنین این گونه فیلترها در اشکال مختلفی چون تخت ، استوانه ای یا حتی لوله ای شکل تولید می شوند . از آنجایی که ابعاد الیاف مورد استفاده در تولید این فیلترها بسیار کوچک است ، حفره های ایجاد شده نیز بسیار کوچک و در حد چند نانومتر می باشند ، این بدان معنی است که ذرات نسبتاً بزرگ از این حفره ها امکان عبور را نخواهند داشت .

عوامل مختلفی در عملکرد یک فیلتر موثر است که به برخی از آنها اشاره می شود :

- اختلاف فشار بین دو سطح فیلتر

- سرعت فیلتراسیون

- نوع و مقاومت پارچه فیلتر

- سطح فیلتر

به منظور تولید اغلب فیلترها نیاز است تا یک صفحه مشبک ( Web ) با استفاده از الیاف نانو مورد نظر تولید شود که برای تولید این صفحات از روش الکتروریسی استفاده می شود . در این روش با استفاده از ولتاژ زیاد نیروی الکترواستاتیکی لازم جهت ریسیدن محلول پلیمری فراهم می شود و پلیمر ریسیده شده بر روی یک صفحه جمع می شود . شبکه تولید شده از الیاف نانو با استفاده از این روش اولاً بسیار کوچک بوده ثانیاً در خود دارای حفره های بسیار کوچک می باشند که می توان از آنها به عنوان فیلتر استفاده نمود . این شبکه تولید شده را می توان در اشکال متفاوتی چون تخت یا استوانه ای جهت استفاده در عملیات فیلتراسیون مورد استفاده قرار داد .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو فیلتر


 

کاربرد اصلی این محصول انجام عملیات فیلتراسیون ذرات در ابعاد بسیار ریز و در اندازه نانومتر می باشد . فیلترها اغلب جهت جداسازی ذرات ، تصفیه هوا و آب و به طور کلی گرفتن ذرات نامطلوب از یک محیط مورد نظر می باشد . با توجه به اینکه درتولید این گونه ها معمولا از الیاف در اندازه نانو استفاده می شود این گونه فیلتر ها توانایی جداسازی ذرات بسیار ریز در حدود چند نانومتر را دارا هستند .

استفاده از این فیلترها در صنایع پزشکی جهت جداسازی باکتری ها و قارچ ها استفاده از فرآیند تصفیه خصوصاً تصفیه هوا و آب و برخی مواد دیگر از جمله کاربردهای این فیلترها می باشد . به منظور بیان دقیق تر در خصوص کاربردهای این گونه از فیلترها ، برخی از مصارف نانو فیلترها در ذیل به طور مختصر بیان می گردد .

تصفیه هوا

با توجه به منافذ بسیار ریز این گونه فیلترها ، می توان ذرات گرد و غبار و حتی برخی آلودگی های بسیار کوچک را با استفاده از نانو فیلترها از هوا جدا نمود . مهمترین مصرف نانو فیلترها در این زمینه در خصوص کولرهایی است که علاوه بر خنک کردن ، عمل تصفیه هوا را نیز تواماً انجام می دهند . مکانیزم عمل این گونه کولرها بدین صورت است که هوای محیط اطراف توسط یک سیستم مکش به درون کولر منتقل می گردد . هوای وارد شده به درون کولر خنک شده و در نهایت این هوای خنک به محیط اطراف دمیده می شود .

استفاده از نانو فیلترها در کولر بدین صورت است که در ورودی هوای محیط از یک لایه نانو فیلتر استفاده می گردد تا هنگام مکش هوا از محیط جهت خنک کردن آن ، ذرات گرد و غبار بسیار ریز از محیط اطراف گرفته شود .بدین صورت علاوه بر خنک کردن هوا عمل تصفیه کردن ذرات معلق نیز انجام می شود . مصرف دیگر این فیلتر در یخچال ها می باشد که از این فیلترها در جهت تصفیه هوا و گرفتن بو در محیط بسته یخچال استفاده می گردد . این فیلترها در مسیر چرخش هوای یخچال قرار می گیرند و با عبور هوا از آن ذرات معلق و بوی موجود در هوای داخل یخچال گرفته می شود .

تصفیه آب

آبها با توجه به منابع و سرچشمه های خود ناخالصی های مختلفی نظیرذرات معلق ، فلزات سنگین ، که باعث سختی آب می شود . مواد رنگی و آلودگی های دیگر را درخود جای می دهند . با توجه به مصارف متعدد آب در صنایع مختلف و نیاز اولیه بشر به اب و همچنین مشکلات و سختی های پیشرو در مقابل متخصصین این رشته جهت تصفیه آب و دفعآلودگی های آن استفاده از نانوفیلتر سبب می شود تا فرآیند تصفیه آب با سهولت انجام پذیرد .

اولین مشکل آب خصوصاً ابهای جاریوجود املاح مختلفی نظیر Ca2+ و Mg2+ به عنوان سختی های آب می باشد . نانوفیلترها به گونه ای ساخته شده اند که خلل و فرج آنها از اندازه این املاح بسیار کوچکتربوده و استفاده از این فیلترها سبب می شود این املاح از آب جدا شوند . از طرفی ذرات معلق و برخی از موجودات زنده موجود در آب نظیر باکتری ها و قارچ ها به دلیل اندازه بزرگترشان در مقایسه با خلل و فرج نانوفیلترها ، امکان عبور از نانوفیلترها را ندارند و با استفاده از این فیلترها این مواد را نیز می توان از آب جدا نمود.

مصارف پزشکی

وجود عوامل بیماری زا و خطرناک در عالم پزشکی سبب شده است که تا لزوم محافظت در برابرعوامل بیماری زا نظیر ویروس ها و باکتری ها از اصول اولیه در علم پزشکی به حساب آید . ازآنجا که عوامل بیماری زا اغلب دارای اندازه های بسیار کوچک هستند با استفاده از نانوفیلترها می توان این عوامل را از محیط اطراف جدا کرد و حتی فیلترهای مناسب در مقابل آنها ساخت .

از آنجایی که در اغلب فرآیندهای پزشکی لازم است تا افراد مرتبط با فرآیند مربوطه با عوامل بیماری زا در ارتباط باشد ، از این رو تولید ماسک ها و محافظ های ساخته شده از نانوفیلترها ، از دیگر کاربردهای این گونه از فیلترها می باشد . به طور مثال باکتری E.Coli را می توان با استفاده از برخی نانوفیلترها از محیط جدا نمود . از دیگر کاربردهای این محصول می توان به فیلترهای استفاده شده در صنایع پتروشیمی برای جداسازی مواد نامطلوب و انواع خودروها به عنوان فیلتر هوای اتاق ، فیلتر هوای موتور و .... اشاره کرد .

 


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نانو فیلتر


 

فیلتر هوا : 34

فرآیندهای غشایی میکروفیلتراسیون ، اولترافیلتراسیون ، نانوفیلتراسیون و اسمزمعکوس : 9490

High Eficiency Air Filters : BS EN 1822-3

Filter Papers : BS 6410

 


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو فیلتر


 

آمریکا ، انگلیس ، ژاپن ، چین و تایوان کشورهای عمده تولید کننده محصول می باشند . همچنین با توجه به اینکه این گونه محصولات در کشورهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد ، صنایع مختلفی نظیر پزشکی و نظامی از آن به مقدار زیاد استفاده می کنند . در این میان با توجه به آمارها به طور تقریبی کشورهای آمریکا و انگلیستان از بزرگترین مصرف کنندگان این نوع فیلتر در ارتش و دیگر صنایع خود می باشند .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو فیلتر


 

شرایط واردات

طبق ماده 2 قانون مقررات واردات و صادرات ایران مصوبه 4/7/1372 مجلس شورای اسلامی ، کالاهای صادراتی و وارداتی به سه دسته زیر تقسیم می شوند :

1- کالای مجاز :

کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .

2- کالای مشروط :

کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است .

3- کالای ممنوع :

کالایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا به موجب قانون ممنوع گردد .

نمی توان شرایط محصول را مشخص کرد ، اما با توجه به عمومیت موضوع می توان پیش بینی کرد این محصول نیز همچون فیلترهای معمولی شرایط واردات خاصی نداشته باشد .

شرایط صادرات

در آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی صادرات به دو دسته تقسیم شده است :

1- صادرات قطعی

2- صادرات موقت

صادرات موقت مشمول آن دسته از کالاها می شود که برای دوره موقت مثل تعمیر یا ... از کشور صادر می شوند ، لذا محصول مورد نظر این طرح را در بر نمی گیرد . همچنین محصولات از نظر مجوز صدور به 3 دسته تقسیم بندی می شوند :

1- کالای مجاز :

کالایی است که صدور آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد . منظور از ( ضوابط ) آن دسته ترتیباتی است که رعایت آن برای صادرات پاره ای از کالاها قانوناً ضروری است مانند ضوابط استاندارد ، گواهی بهداشت انسانی ، دامی ، نباتی

2- کالای مشروط :

کالایی است که صدور آن با کسب مجوز امکان پذیر است . پس از اعلام نظر موافق وزارتخانه های ذیربط که اصطلاحاً ( موافقت کلی ) نامیده می شود ، و پس از ابلاغ آن به گمرک توسط وزارت بازرگانی برای صدور کالاهای موضوع موافقت کلی ، نیازی به مراجعه متقاضی به وزارتخانه یا سازمان کربوط و اخذ مجوز موردی نخواهد بود .

3- کالاهای ممنوع الصدور :

کالایی است که صدور آن به موجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا به موجب قانون ممنوع گردد . دولت می تواند بنا به مقتضیات و شرایط خاص زمانی با رعایت قوانین مربوطه صدور بعضی از کالاها را ممنوع نماید .

شرایط صادرات خاصی برای این نوع فیلتر در کتاب مقررات واردات و صادرات یافت نشد .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نانو فیلتر

 

با پیشرفت صنایع مختلف ، استفاده از تکنولوژی های جدیدتری که در خدمت صنعت جدید باشد ضروری به نظر می رسد . استفاده از نانوفیلتر به عنوان ابر فیلترها در صنایع امروزه یک امر ضروری به نظر می رسد . از آنجایی که جداسازی مواد در ابعاد کوچکتر و بسیاری از مواد ، تصفیه آب و هوا و برخی از سیالات نیاز به صرف انرژی ، زمان و هزینه بسیار زیاد می باشد ، با پیشرفت تکنولوژی و پیچیده شدن شرایط تولید مواد مختلف ، بالتبع تصفیه و جداسازی مواد نیز مشکل تر می شود .

از طرفی روش های قدیمی در این رابطه جوابگوی نیاز جامعه صنعتی امروز نمی باشد . از این رو استفاده از نانوفیلتر به منظور کیفیت بالاتر فرآیندهای فیلتراسیون و افزایش راندمان این عمل امری ضروری به نظر می رسد و دستیابی به تکنولوژی تولید این محصول در هر کشور لازم می باشد . همچنین با توجه به تحریم های موجود ، برای خرید محصول در صورت نیاز در مصارف ضروری برای کشورمان ، به هر قیمتی مجبور به خرید آن از کشورهای تولید کننده می باشیم . لذا تولید این کالا به اندازه کافی در کشور دارای اهمیت بالایی می باشد .

 


فرایند تولید نانو فیلتر

 

نانو فیلترها را می توان از مواد مختلفی تهیه نمود . ذرات کربن ، مواد سرامیکی و مواد پلیمری که به صورت شکبه ای از الیاف در می آیند از جمله موادی هستند که در تهیه نانوفیلترها مورد استفاده قرار می گیرند . با توجه به جدید بودن تکنولوژی تولید این فیلترها و اطلاعات ناچیز در خصوص تولید انواع مختلف فیلترها ، در این طرح ، روش تولید نانوفیلترهایی که از جنس الیاف پلیمری هستند مورد بررسی قرار خواهد گرفت .

به منظور تولید صفحه مشبکی از نانو الیاف که می تواند به عنوان یک نانوفیلتر که می تواند به عنوان یک نانوفیلتر عمل کند می توان از روش الکترواسپینینگ استفاده نمود . در روش الکترواسپینینگ از یک میدان الکتریکی استفاده می شود . این میدان میان سیال پلیمر با بار مثبت و یک سرنگ شیشه ای که دارای یک نوک موییه است ریخته می شود . در این سیستم یک الکترود درون محلول پلیمر قرار گرفته و الکترود دیگر به صفحه جمع کننده الیاف متصل می شود .

با افزایش ولتاژ هنگامی که ولتاژ به یک مقدار بحرانی می رسد ، شارژ مثبت موجود بر کشش سطحی پلیمر غالب می شود و پلیمر به صورت الیاف بسیار ظریف از سرنگ خارج شده و بر روی صفحه جمع کننده ایجاد یک شبکه از الیاف می کنند . هنگامی که این شبکه الیاف بر روی صفحه جمع کننده به صورت مسطح قرار گرفت ، الیاف رفته رفته جامد می شود . عمل انجماد در پلیمرهای محلول با تبخیر حلال پلیمر و در پلیمرهای مذاب ، با سرد شدن مذاب پلیمر صورت می پذیرد

پارامترهای متعددی در این روش مؤثر می باشند ، این پارامتر ها عبارتند از :

1- پارامترهای سیستم نظیر وزن مولکولی ، توزیع وزن مولکولی و ساختار پلیمر ( نظیر خطی و یا شبکه ای بودن آن ) و خواص محلول پلیمر ( نظیر ویسکوزیته ، هدایت پذیری ، پابت دی الکتریک ، کشش سطحی و قابلیت انتقال شارژ الکتریکی توسط جت ریسندگی .)

2- پارامترهای فرآیند نظیر پتانسیل الکتریکی ، غلظت و جریان سیال ، فاصله بین لوله موییه ریسنده و صفحه جمع کننده پلیمر ، پارامترهای محیطی ( نظیر دما ، رطوبت ، سرعت هوا در محیط انجام عملیات ) و در نهایت میزان تحرک به سوی صفحه جمع کننده . غلظت محلول پلیمر مورد استفاده باید به گونه ای باشد تا امکان ریسیدن آن وجود داشته باشد .

این بدین معنی است که نه آنقدر کم باشد که درگیری بین زنجیرهای مولکولی کم نشود و نه آنقدر زیاد باشد که امکان ریسیدن آن وجود نداشته باشد . بر اساس مطالعات و آزمایشات عملی انجام شده توسط محققان کشورمان ، غلظت پلیمر پلی اتیلن اکساید می بایست با غلظت 8% و با نسبت حجمی 50:50 با بیوپلیمر سدیم آلجینات مخلوط شود .

در خصوص پارامترهای دیگر می توان گفت که چگالی بار الکتریکی به اندازه کافی باید زیاد باشد با تغییر فاصله بین سرنگ حاوی پلیمر و صفحه جمع کننده ، خواص مورفولوژی پلیمر تغییر نماید .

با کاهش میدان الکتریکی و افزایش فاصله بین سرنگ حاوی پلیمر و صفحه جمع کننده ، چگالی لایه تولید شده کم می شود . به طور کلی با تغییر پارامترهای ذکر شده می توان لایه های نانو الیاف با پارامترهای متغیری از قبیل چگالی حفره ها ، اندازه حفره ها ، ضخامت لایه و ... تولید نمود . الیاف تولیدی می توانند به صورت تک رشته و یا چند رشته تولید شوند .

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید نانو الیاف

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید ماسک تنفسی نانو فیلتر

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید نانو فیلتر ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.