جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf ) - 5.0 out of 5 based on 1 vote
امتیاز کاربر:  / 1
ضعیفعالی 

Disposable vegetable dishes

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

ظروف یکبار مصرف گیاهی در ادارات و کارخانجات ، شرکت های طبخ و توزیع غذا ، رستوران ها ، شرکت های کیترینگ ، مغازه های فروش آبمیوه و بستی و توسط خانواده به منظور نگهداری و جا به جایی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی


 

سابقه استفاده از ظروف یكبار مصرف به سال 1359 برمی گردد . اما تولید ظروف یكبار مصرف نسل جدید از جمله ظروف یكبار مصرف تجزیه پذیر از 3 سال اخیر آغاز شده است . گذر زمان و پیشرفت صنایع از یك سو ، ارتقاء سطح فرهنگ جوامع و افزایش تقاضا برای كالاهای بهداشتی از سوی دیگر باعث شده اند ، كه امروزه انواع ظروف یكبار مصرف جزو لوازم جدایی ناپذیر زندگی روزانه ما شوند .

ظروف یكبار مصرف دراشكال ، اندازه ها و كیفیت های متعدد ما را در محاصره خود قرار داده اند . به طور كلی ظروف یكبار مصرف از مواد مختلفی تولید می شوند .

انواع ظروف یكبار مصرف عبارتند از :

ظروف پلیمری یا پلاستیكی ، كاغذی ، آلومینیومی ، پوسیدنی گیاهی

ظروف یكبار مصرف پلاستیكی از پلیمرهای مختلفی تولید می شوند ، كه عبارتند از : پلی اتیلن با دانسیته بالا ، پلی پروپیلن ، پلی استایرن

هركدام از این مواد اولیه خصوصیات ویژه ای درمحصول ایجاد می كنند . برای نمونه برای بسته بندی و نگهداری روغن ، سركه و محصولات لبنی همچون شیر ، دوغ و ماست ، همچنین مواد غذایی گرم و مرطوب از ظروف پلی اتیلن سفید رنگ استفاده شده و ظروف پلی پروپلین سفید رنگ نیز برای بسته بندی محصولات لبنی همانند ماست ، خامه و پنیر و مواد غذایی گرم و مرطوب مناسب می باشد .

شكل ظاهری این ظروف تا اندازه ای با سلیقه تولید كننده و امكانات فنی قالب ساز تغییر می یابد ، ولی عمدتاً اندازه و ابعاد موجود در بازار مبنای كار تولید كننده می باشد . برای بسته بندی این نوع ظروف پلاستیكی ، بسته بندی اولیه و ثانویه لازم است .

بسته بندی اولیه بدین ترتیب می باشد ، كه تعداد ظروف مورد نظر در كیسه های پلی اتیلنی مخصوص گذارده می شوند . بدین ترتیب از نظر نفوذ ذرات گرد و غبار و آلوده كننده های موجود در هوا و نشست آنها بر روی ظروف جلوگیری می شود . آنگاه نظر به شكنندگی و عدم مقاومت در مقابل ضربه ظروف یكبار مصرف و تغییر شكل ظاهری آنها از كارتن های مقوایی جهت چیدن كیسه های پلی اتیلنی حاوی ظروف استفاده می شود و سپس به بازار مصرف ارائه می گردد .

ظروف یكبار مصرف از پلیمرهای مختلفی تولید می شوند كه اگر تولید كنندگان و مصرف كنندگان این ظروف از آگاهی لازم در مورد آن ها برخوردار باشند ، استفاده از آن ها برای مصارف خاص مانعی ندارد ، زیرا استفاده نادرست از این ظروف می تواند باعث آزاد شدن مواد آلی و تركیباب شیمیایی موجود در ظروف به داخل مواد غذایی شود ، كه این مسأله می تواند سلامت مصرف كننده را به خطر بیندازد .

به همین دلیل ظروف یكبار مصرف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غدایی سرد ، گرم و مرطوب مناسب بوده ، ولی نباید برای مواد غذایی داغ استفاده شود . مثلاً استفاده از این ظروف برای پیتزایی كه در دمای 140درجه سانتیگراد طبخ می شود ، توصیه نمی شود .

اطرافمان انباشته از پلاستیك شده است . هر كارى كه انجام مى دهیم و هر محصولى را كه مصرف مى كنیم ، از غذایى كه مى خوریم تا لوازم برقى به نحوى با پلاستیك سر و كار داشته و حداقل در بسته بندى آن از این مواد استفاده شده است . در كشورى مثل استرالیا سالانه حدود یك میلیون تن پلاستیك تولید مى شود ، كه 40 درصد آن صرف مصارف داخلى مى گردد . در همین كشور هرساله حدود 6 میلیون بسته یا كیسه پلاستیكى مصرف مى شود .

گرچه بسته بندى پلاستیكى با قیمتى نازل امكان حفاظت عالى از محصولات مختلف ، خصوصاً مواد غذایى را فراهم مى كند ، ولى متأسفانه معضل بزرگ زیست محیطى حاصل از آن گریبان گیر بشریت شده است .

اكثر پلاستیك هاى معمول در بازار از فرآورده هاى نفتى و ذغال سنگ تولید شده و غیرقابل بازگشت به محیط هستند و تجزیه آنها و برگشت به محیط چند هزار سال طول مى كشد . به منظور رفع این مشكل ، محققان علوم زیستى در پى تولید پلاستیك هاى زیست تخریب پذیر از منابع تجدید شونده مثل ریز سازواره ها و گیاهان هستند .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی


 

توجه به بهداشت عمومی و جلوگیری از انتقال بیماری ها ، گسترش مراكز فروش و ارائه انواع اغذیه و خوراكی های مختلف و لزوم صرفه جویی هرچه بیشتر در وقت ( شستشو و ارائه مجدد ظروف ) استفاده از ظروف یكبار مصرف را اجتناب ناپذیر ساخته است . ظروف مذكور عمدتاً جهت بسته بندی های مختلف مثل مربا ، عسل و ماست ، خامه ، بستنی ، نوشابه و شیرینی و غذا و ... مورد استفاده قرار می گیرند .

ظروف یكبار مصرف وظیفه مهمی را در افزایش سطح بهداشت عمومی بازی می كنند . محیط اطرافمان انباشته از پلاستیك شده است ، هركاری كه انجام می دهیم و هرمحصولی را كه مصرف می كنیم ، ازغذایی كه می خوریم تا لوازم برقی به نحوی با پلاستیك سر و كار داشته و حداقل در بسته بندی آن از این مواد استفاده شده است . استفاده از ظروف یكبار مصرف برای نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است .

مراكز تهیه ، توزیع و فروش مواد غذایی نظیر سالن های غذاخوری ، ادارات و سازمان ها ، رستوران ها ، بوفه ها ، در كلیه مراسم و جلسات و در مساجد ضمن رعایت دقیق مسائل بهداشتی ، ظروف یكبار مصرف مورد استفاده قرار گیرند .

علاوه بر آبمیوه و بستنی فروشی ها ، پیتزا فروشی ها و سلف سرویس ادارت و دانشگاه ها ، پای ظروف یكبار مصرف به میهمانی های خانگی هم باز شده است و بسیاری ترجیح می دهند ، هنگام پخش غذای نذری و در مراسمی چون جشن تولدهای كودكانه دردسر شستشوی ظرف را به كلی از برنامه حذف كنند و از بشقاب و لیوان های رنگارنگ پلاستیكی استفاده كنند .

ظروف یكبار مصرف بنا به موارد كاربرد می توانند به عنوان محصول واسطه ای یا مصرفی تلقی گردند . در مواردی كه این ظروف برای بسته بندی مربا ، خامه ، سرشیر ، عسل ، ماست و ... مصرف می شوند ، جنبه محصول واسطه ای را دارند ، كه در حمل بهداشتی و توزین این گونه مواد غذایی دخیل می باشند و چنانچه از این ظروف در سر میز غذا و یا اغذیه فروشی ها و رستوران ها به عنوان وسیله سرو غذا ، بستنی و نوشابه استفاده ، شود جنبه كالای مصرفی را پیدا می كند .

به طوركلی بخش های مهم مصرف كننده ظروف یكبار مصرف عبارتند از :

• ادارت و كارخانجات

• شركت های طبخ و توزیع غذا

• رستوران ها

• شركت های كیترینگ

• خانواده ها

• مغازه های فروش آبمیوه و بستنی

تولید كنندگان ظروف لازم است شرایط بهداشتی را رعایت نموده و از مواد اولیه مصرفی Grade Food درخط تولید استفاده نمایند و نیز جنس ظروف را دركف ظرف با علامت اختصاری جهت تعیین نوع كاربرد برای مصرف كنندگان مشخص نمایند و مصرف كنندگان نیز باید به نوع مصرف و كاربرد ظروف براساس علامت اختصاری درج شده بر روی آن توجه داشته باشند .

 


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی


 

از آنجائی كه این محصول به عنوان ظروف بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد ، لذا میبایست كلیه استانداردهای مربوط به صنایع غذایی ، به لحاظ كیفیت و مسائل بهداشتی در مورد آن رعایت گردد . طبق بررسی های به عمل آمده از سازمان استاندارد ملی ایران ، استاندارد مورد نظر برای ظروف پلیمری FDA و EEC می باشد . برخی استانداردهای مرتبط با مواد زیست تخریب پذیر در جدول 2 ارائه شده است.

 


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی :


 

ظروف یكبار مصرف در صنایع مختلف بكار رفته و در ضمن فرآیند تولید آنها نیز پیچیده نبوده و بسیار آسان می باشد . از طرفی با توجه به حجم بالا و وزن كم ظروف یكبار مصرف ، هزینه بالایی جهت حمل و نقل این نوع كالا باید پرداخت شود و به همین دلیل تجار تمایلی به واردات این محصول نداشته و كلاً تبادلات جهانی آن از رونق چندانی برخوردار نیست .

به عبارت دیگر اكثر كشورها نیاز خود را از طریق تولید كنندگان داخلی تأمین می كنند . به طوركلی كشورهای تولید كننده یا وارد كننده مواد بالادست پتروشیمی مانند پلی اتیلن ، پلی پروپیلن و پلی استایرن تولید كننده ظروف یكبار مصرف نیز می باشند . انگلستان از سال 2002 تولید این محصول را به طور رسمی آغاز كرده است .

در حال حاضر طوفانی از جانب غرب و شرق سراسر گیتی را فرا گرفته ، به طوری كه تمام ظروف بسته بندی و حتی كالاهای تبلیغاتی در المپیك 2008 چین كه المپیك سبز نامیده شده از پلیمرهای گیاهی تولید می شوند و خود چینی ها بالای یكصد كارخانه در این زمینه در حال احداث دارند .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی


 

چنان كه در بخش قبل اشاره شد ، ظروف یكبار مصرف و بطور كلی مواد حجیم با وزن سبك و قیمت ارزان در بازارهای جهانی و مبادلات برون مرزی جای چندانی ندارند . از این رو شرایط خاصی نیز برای واردات این محصول دركشور ما تعریف نشده است .

برای صادرات این محصول شرایط خاصی وجود ندارد . البته چنانچه پیش از این گفته شد ، از آنجایی كه محصولاتی از این دست وارد بازارهای بین المللی نمی شوند ، در بخش صادرات نیز مطرح نمی شوند .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی


 

استفاده از ظروف یكبار مصرف به تدریج جزء لاینفك زندگی مردم شده است و اكثر مردم روزانه حداقل یكبار از این ظروف شامل ظروف صرف غذا ، انواع لیوان و یا محصولات بسته بندی شده در این ظروف استفاده می كنند .

توجه به كاربرد ظروف یكبار مصرف به عنوان یك بسته بندی سالم و بهداشتی درجامعه ما كمتر مورد نظر بوده تا حدی كه بسیاری از مواد غذایی و خوراكی از بسته بندی بهداشتی برخوردار نیستند ، به طوركلی افراد جامعه از بسته بندی اطلاع كافی و جامع ندارند و فرهنگ و اهمیت آن درجامعه ضعیف است .

هرچند در سال های اخیر پیشرفت های برای بسته بندی خوب و مناسب ( انواع ظروف یكبار مصرف ) انجام شده ، اما برای عامه مردم ، ضرورت استفاده از بسته بندی های صحیح مثلا استفاده از ظروف یكبار مصرف تجزیه پذیر برای مواد غذایی ، آشامیدنی و ... باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد . كاربرد پلاستیك ها درتمام شئونات زندگی ، گسترده شده است و نمی توان روزی ، زندگی بدون پلاستیك را تصور كرد .

چون از بطری های شیر و نوشابه گرفته تا لباس و قطعات خودرو از پلاستیك هستند ، گرچه تولید زیاد پلاستیك ها اساساً زیر سوال رفته است . انتظار می رود منابع شناخته شده ذخیره جهانی نفت تا 80 سال دیگر تمام شوند و این درمورد گاز طبیعی 70 سال و برای زغال سنگ 700 سال است ، اما تأثیرات اقتصادی كاهش این منابع خیلی زودتر فرا خواهد رسید ، وقتی منابع كاهش یابد ، قیمت ها هرروز بالا خواهد رفت و این واقعیتی است كه نمی تواند از كانون توجه سیاست گذاران خارج شود .

از طرفی علم بسته بندی درسالیان اخیر بسیاری از صنایع را متحول ساخته است و در صحنه رقابت شدید امروزی صنایعی موفق تر عمل می كنند ، كه به این علم توجه داشته باشند و محصولات خود را در بسته بندی مناسب و همگام با بهداشت و اهمیت دادن به سلامت جامعه به بازار عرضه كنند . سرائه مصرف كشورهای صنعتی در رابطه با مصرف ظروف یكبار مصرف نسبت به كشورهای توسعه نیافته و درحال توسعه بسیار بالاتر می باشد .

شاخص سلامت هر جامعه نیز به سرائه مصرف انواع مواد بهداشتی وابسته است و از این لحاظ شاخص سلامت جوامعی كه به این مسائل اهمیت داده اند ، بالاتر از سایر كشورها می باشد . ویژگی بارز پلیمر گیاهی این است كه در محیط های مختلف در مدت زمان فوق العاده كوتاهی تجزیه می شود .

به همین سبب دولت طی بخشنامه ای دستگاه های دولتی را ملزم به استفاده از ظروف یكبار مصرف گیاهی پوسیدنی نموده و این موضوع بازار مصرف گسترده ای را برای تولیدكنندگان این محصول بوجود آورده است . در حال حاضر بازار مصرف این نوع محصول با كمبود عرضه مواجه است . عدم وابستگی به منابع نفتی و مصرف كم انرژی برای ساخت ظروف یكبار مصرف گیاهی از دیگر مزایای آن است .

پلیمرهای گیاهی جهت تولید به دمایی در حدود 130 درجه نیاز دارند ، درحالیكه در پلیمرهای معمولی این دما بالای 190 درجه است و این اختلاف 60 درجه دما باعث صرفه جویی مالی زیادی در طول سال می شود .

 


فرایند تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی

 

به طور خلاصه مراحل فرآیند تولید ظروف یكبار مصرف به صورت زیر می باشد :

1. گازگیری گرانول

2. تغییر ماهیت فیزیكی گرانول در اكسترودر

3. تبدیل شدن گرانول به ورق

4. تغییر ضخامت ورق در سیستم كلندر

5. پرس خوردن ورق

6. رول شدن ورق

7. بازرسی ورق رول شده

8. پیش گرم شدن ورق در كوره حرارتی دستگاه فرمینگ

9. گرم شدن ورق تا دمای 120 در گرمكن اصلی

10. قالبگیری ورق

11. فرمینگ ورق

12. برش ورق

13. بازرسی

14. بسته بندی ظروف یكبار مصرف

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی

 

• میکسر حرارتی

• اکسترودر و تولید ورق گیاهی

• دستگاه وکیوم و تولید ظروف گیاهی

• دستگاه خشک کن مغناطیسی

• دستگاه فرمینگ و تولید ظروف حرارتی

• دستگاه پانچینگ

• دستگاه انتقال گرانول به قیف اکسترودر

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool