ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
ظروف یکبار مصرف گیاهی در ادارات و کارخانجات ، شرکت های طبخ و توزیع غذا ، رستوران ها ، شرکت های کیترینگ ، مغازه های فروش آبمیوه و بستی و توسط خانواده به منظور نگهداری و جا به جایی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند .
نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی
سابقه استفاده از ظروف یکبار مصرف به سال 1359 برمی گردد . اما تولید ظروف یکبار مصرف نسل جدید از جمله ظروف یکبار مصرف تجزیه پذیر از 3 سال اخیر آغاز شده است .
گذر زمان و پیشرفت صنایع از یک سو ، ارتقاء سطح فرهنگ جوامع و افزایش تقاضا برای کالاهای بهداشتی از سوی دیگر باعث شده اند ، که امروزه انواع ظروف یکبار مصرف جزو لوازم جدایی ناپذیر زندگی روزانه ما شوند .
ظروف یکبار مصرف دراشکال ، اندازه ها و کیفیت های متعدد ما را در محاصره خود قرار داده اند . به طور کلی ظروف یکبار مصرف از مواد مختلفی تولید می شوند .
انواع ظروف یکبار مصرف عبارتند از :
ظروف پلیمری یا پلاستیکی ، کاغذی ، آلومینیومی ، پوسیدنی گیاهی
ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از پلیمرهای مختلفی تولید می شوند ، که عبارتند از :
پلی اتیلن با دانسیته بالا ، پلی پروپیلن ، پلی استایرن
هرکدام از این مواد اولیه خصوصیات ویژه ای در محصول ایجاد می کنند و برای نمونه برای بسته بندی و نگهداری روغن ، سرکه و محصولات لبنی همچون شیر ، دوغ و ماست ، همچنین مواد غذایی گرم و مرطوب از ظروف پلی اتیلن سفید رنگ استفاده شده و ظروف پلی پروپلین سفید رنگ نیز برای بسته بندی محصولات لبنی همانند ماست ، خامه و پنیر و مواد غذایی گرم و مرطوب مناسب می باشد .
شکل ظاهری این ظروف تا اندازه ای با سلیقه تولید کننده و امکانات فنی قالب ساز تغییر می یابد ، ولی عمدتاً اندازه و ابعاد موجود در بازار مبنای کار تولید کننده می باشد و برای بسته بندی این نوع ظروف پلاستیکی ، بسته بندی اولیه و ثانویه لازم است .
بسته بندی اولیه بدین ترتیب می باشد ، که تعداد ظروف مورد نظر در کیسه های پلی اتیلنی مخصوص گذارده می شوند و بدین ترتیب از نظر نفوذ ذرات گرد و غبار و آلوده کننده های موجود در هوا و نشست آنها بر روی ظروف جلوگیری می شود .
آنگاه نظر به شکنندگی و عدم مقاومت در مقابل ضربه ظروف یکبار مصرف و تغییر شکل ظاهری آنها از کارتن های مقوایی جهت چیدن کیسه های پلی اتیلنی حاوی ظروف استفاده می شود و سپس به بازار مصرف ارائه می گردد .
ظروف یکبار مصرف از پلیمرهای مختلفی تولید می شوند که اگر تولید کنندگان و مصرف کنندگان این ظروف از آگاهی لازم در مورد آن ها برخوردار باشند ، استفاده از آن ها برای مصارف خاص مانعی ندارد.
زیرا استفاده نادرست از این ظروف می تواند باعث آزاد شدن مواد آلی و ترکیباب شیمیایی موجود در ظروف به داخل مواد غذایی شود ، که این مسأله می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد .
به همین دلیل ظروف یکبار مصرف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غدایی سرد ، گرم و مرطوب مناسب بوده ، ولی نباید برای مواد غذایی داغ استفاده شود و مثلاً استفاده از این ظروف برای پیتزایی که در دمای 140درجه سانتیگراد طبخ می شود ، توصیه نمی شود .
اطرافمان انباشته از پلاستیک شده است . هر کارى که انجام مى دهیم و هر محصولى را که مصرف مى کنیم ، از غذایى که مى خوریم تا لوازم برقى به نحوى با پلاستیک سر و کار داشته و حداقل در بسته بندى آن از این مواد استفاده شده است .
در کشورى مثل استرالیا سالانه حدود یک میلیون تن پلاستیک تولید مى شود ، که 40 درصد آن صرف مصارف داخلى مى گردد و در همین کشور هرساله حدود 6 میلیون بسته یا کیسه پلاستیکى مصرف مى شود .
گرچه بسته بندى پلاستیکى با قیمتى نازل امکان حفاظت عالى از محصولات مختلف ، خصوصاً مواد غذایى را فراهم مى کند ، ولى متأسفانه معضل بزرگ زیست محیطى حاصل از آن گریبان گیر بشریت شده است .
اکثر پلاستیک هاى معمول در بازار از فرآورده هاى نفتى و ذغال سنگ تولید شده و غیرقابل بازگشت به محیط هستند و تجزیه آنها و برگشت به محیط چند هزار سال طول مى کشد .
به منظور رفع این مشکل ، محققان علوم زیستى در پى تولید پلاستیک هاى زیست تخریب پذیر از منابع تجدید شونده مثل ریز سازواره ها و گیاهان هستند .
توجه به بهداشت عمومی و جلوگیری از انتقال بیماری ها ، گسترش مراکز فروش و ارائه انواع اغذیه و خوراکی های مختلف و لزوم صرفه جویی هرچه بیشتر در وقت ( شستشو و ارائه مجدد ظروف ) استفاده از ظروف یکبار مصرف را اجتناب ناپذیر ساخته است .
ظروف مذکور عمدتاً جهت بسته بندی های مختلف مثل مربا ، عسل و ماست ، خامه ، بستنی ، نوشابه و شیرینی و غذا و ... مورد استفاده قرار می گیرند . ظروف یکبار مصرف وظیفه مهمی را در افزایش سطح بهداشت عمومی بازی می کنند .
محیط اطرافمان انباشته از پلاستیک شده است ، هرکاری که انجام می دهیم و هرمحصولی را که مصرف می کنیم ، ازغذایی که می خوریم تا لوازم برقی به نحوی با پلاستیک سر و کار داشته و حداقل در بسته بندی آن از این مواد استفاده شده است .
استفاده از ظروف یکبار مصرف برای نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است و مراکز تهیه ، توزیع و فروش مواد غذایی نظیر سالن های غذاخوری ، ادارات و سازمان ها ، رستوران ها ، بوفه ها ، در کلیه مراسم و جلسات و در مساجد ضمن رعایت دقیق مسائل بهداشتی ، ظروف یکبار مصرف مورد استفاده قرار گیرند .
علاوه بر آبمیوه و بستنی فروشی ها ، پیتزا فروشی ها و سلف سرویس ادارت و دانشگاه ها ، پای ظروف یکبار مصرف به میهمانی های خانگی هم باز شده است و بسیاری ترجیح می دهند ، هنگام پخش غذای نذری و در مراسمی چون جشن تولدهای کودکانه دردسر شستشوی ظرف را به کلی از برنامه حذف کنند و از بشقاب و لیوان های رنگارنگ پلاستیکی استفاده کنند .
ظروف یکبار مصرف بنا به موارد کاربرد می توانند به عنوان محصول واسطه ای یا مصرفی تلقی گردند . در مواردی که این ظروف برای بسته بندی مربا ، خامه ، سرشیر ، عسل ، ماست و ... مصرف می شوند ، جنبه محصول واسطه ای را دارند ، که در حمل بهداشتی و توزین این گونه مواد غذایی دخیل می باشند .
چنانچه از این ظروف در سر میز غذا و یا اغذیه فروشی ها و رستوران ها به عنوان وسیله سرو غذا ، بستنی و نوشابه استفاده ، شود جنبه کالای مصرفی را پیدا می کند .
به طورکلی بخش های مهم مصرف کننده ظروف یکبار مصرف عبارتند از :
تولید کنندگان ظروف لازم است شرایط بهداشتی را رعایت نموده و از مواد اولیه مصرفی Grade Food درخط تولید استفاده نمایند و نیز جنس ظروف را درکف ظرف با علامت اختصاری جهت تعیین نوع کاربرد برای مصرف کنندگان مشخص نمایند و مصرف کنندگان نیز باید به نوع مصرف و کاربرد ظروف براساس علامت اختصاری درج شده بر روی آن توجه داشته باشند .
از آنجائی که این محصول به عنوان ظروف بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد ، لذا میبایست کلیه استانداردهای مربوط به صنایع غذایی ، به لحاظ کیفیت و مسائل بهداشتی در مورد آن رعایت گردد . طبق بررسی های به عمل آمده از سازمان استاندارد ملی ایران ، استاندارد مورد نظر برای ظروف پلیمری FDA و EEC می باشد . برخی استانداردهای مرتبط با مواد زیست تخریب پذیر در جدول 2 ارائه شده است.
ظروف یکبار مصرف در صنایع مختلف بکار رفته و در ضمن فرآیند تولید آنها نیز پیچیده نبوده و بسیار آسان می باشد . از طرفی با توجه به حجم بالا و وزن کم ظروف یکبار مصرف ، هزینه بالایی جهت حمل و نقل این نوع کالا باید پرداخت شود و به همین دلیل تجار تمایلی به واردات این محصول نداشته و کلاً تبادلات جهانی آن از رونق چندانی برخوردار نیست .
به عبارت دیگر اکثر کشورها نیاز خود را از طریق تولید کنندگان داخلی تأمین می کنند . به طورکلی کشورهای تولید کننده یا وارد کننده مواد بالادست پتروشیمی مانند پلی اتیلن ، پلی پروپیلن و پلی استایرن تولید کننده ظروف یکبار مصرف نیز می باشند . انگلستان از سال 2002 تولید این محصول را به طور رسمی آغاز کرده است .
در حال حاضر طوفانی از جانب غرب و شرق سراسر گیتی را فرا گرفته ، به طوری که تمام ظروف بسته بندی و حتی کالاهای تبلیغاتی در المپیک 2008 چین که المپیک سبز نامیده شده از پلیمرهای گیاهی تولید می شوند و خود چینی ها بالای یکصد کارخانه در این زمینه در حال احداث دارند .
چنان که در بخش قبل اشاره شد ، ظروف یکبار مصرف و بطور کلی مواد حجیم با وزن سبک و قیمت ارزان در بازارهای جهانی و مبادلات برون مرزی جای چندانی ندارند . از این رو شرایط خاصی نیز برای واردات این محصول درکشور ما تعریف نشده است .
برای صادرات این محصول شرایط خاصی وجود ندارد . البته چنانچه پیش از این گفته شد ، از آنجایی که محصولاتی از این دست وارد بازارهای بین المللی نمی شوند ، در بخش صادرات نیز مطرح نمی شوند .
استفاده از ظروف یکبار مصرف به تدریج جزء لاینفک زندگی مردم شده است و اکثر مردم روزانه حداقل یکبار از این ظروف شامل ظروف صرف غذا ، انواع لیوان و یا محصولات بسته بندی شده در این ظروف استفاده می کنند .
توجه به کاربرد ظروف یکبار مصرف به عنوان یک بسته بندی سالم و بهداشتی درجامعه ما کمتر مورد نظر بوده تا حدی که بسیاری از مواد غذایی و خوراکی از بسته بندی بهداشتی برخوردار نیستند ، به طورکلی افراد جامعه از بسته بندی اطلاع کافی و جامع ندارند و فرهنگ و اهمیت آن درجامعه ضعیف است .
هرچند در سال های اخیر پیشرفت های برای بسته بندی خوب و مناسب ( انواع ظروف یکبار مصرف ) انجام شده ، اما برای عامه مردم ، ضرورت استفاده از بسته بندی های صحیح مثلا استفاده از ظروف یکبار مصرف تجزیه پذیر برای مواد غذایی ، آشامیدنی و ... باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد . کاربرد پلاستیک ها درتمام شئونات زندگی ، گسترده شده است و نمی توان روزی ، زندگی بدون پلاستیک را تصور کرد .
چون از بطری های شیر و نوشابه گرفته تا لباس و قطعات خودرو از پلاستیک هستند ، گرچه تولید زیاد پلاستیک ها اساساً زیر سوال رفته است . انتظار می رود منابع شناخته شده ذخیره جهانی نفت تا 80 سال دیگر تمام شوند و این درمورد گاز طبیعی 70 سال و برای زغال سنگ 700 سال است ، اما تأثیرات اقتصادی کاهش این منابع خیلی زودتر فرا خواهد رسید ، وقتی منابع کاهش یابد ، قیمت ها هرروز بالا خواهد رفت و این واقعیتی است که نمی تواند از کانون توجه سیاست گذاران خارج شود .
از طرفی علم بسته بندی درسالیان اخیر بسیاری از صنایع را متحول ساخته است و در صحنه رقابت شدید امروزی صنایعی موفق تر عمل می کنند ، که به این علم توجه داشته باشند و محصولات خود را در بسته بندی مناسب و همگام با بهداشت و اهمیت دادن به سلامت جامعه به بازار عرضه کنند . سرائه مصرف کشورهای صنعتی در رابطه با مصرف ظروف یکبار مصرف نسبت به کشورهای توسعه نیافته و درحال توسعه بسیار بالاتر می باشد .
شاخص سلامت هر جامعه نیز به سرائه مصرف انواع مواد بهداشتی وابسته است و از این لحاظ شاخص سلامت جوامعی که به این مسائل اهمیت داده اند ، بالاتر از سایر کشورها می باشد . ویژگی بارز پلیمر گیاهی این است که در محیط های مختلف در مدت زمان فوق العاده کوتاهی تجزیه می شود .
به همین سبب دولت طی بخشنامه ای دستگاه های دولتی را ملزم به استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی پوسیدنی نموده و این موضوع بازار مصرف گسترده ای را برای تولیدکنندگان این محصول بوجود آورده است . در حال حاضر بازار مصرف این نوع محصول با کمبود عرضه مواجه است . عدم وابستگی به منابع نفتی و مصرف کم انرژی برای ساخت ظروف یکبار مصرف گیاهی از دیگر مزایای آن است .
پلیمرهای گیاهی جهت تولید به دمایی در حدود 130 درجه نیاز دارند ، درحالیکه در پلیمرهای معمولی این دما بالای 190 درجه است و این اختلاف 60 درجه دما باعث صرفه جویی مالی زیادی در طول سال می شود .
به طور خلاصه مراحل فرآیند تولید ظروف یکبار مصرف به صورت زیر می باشد :
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی