طرح توجیهی تولید کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

wegiel

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

مواد تشکیل دهنده کک نفتی ، رزین ها ، آسفالت ها و آروناتیک ها هستند و عمده کاربرد آن ها در مصارف سوختی ، صنعت فولاد سازی ، سیلیکون کاری ، صنایع برقی ، پوشش عایق در کوره و صنایع آلومینیوم می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز


کک ماده جامد و دیرگدازی است که از ذغال سنگ ، قیر ، بازمانده های نفتی سایر مواد کربنی پس از عمل کربنی کردن باقی می ماند .

مواد تشکیل دهنده کک نفتی رزین ها ، آسفالت ها و آروناتیک ها هستند و عمده کاربرد آن ها عبارت است از :

مصارف سوختی ، صنعت فولاد سازی ، سیلیکون کارباید ، صنایع برقی ، پوشش عایق در کوره و صنایع آلومینیوم .

کک سازی فرایندی متشکل از مراحل تجزیه حرارتی ، پلیمریزاسیون و کندانسیون است ، که در آن ته مانده های سنگین نفتی ( Residue Petroleum ) به انواع گازها ، مایعات و ماده جامد با درصد بالای کربن ، به نام کک نفتی تبدیل می شود .

کک نفتی به دست آمده ، که تکلیس نشده باشد ، کک سبز نیز نامیده می شود . بر اساس خوراک اولیه ، کک های گوناگونی به دست می آید .

ساختار فیزیکی و میزان خلوص کک نفتی کاربرد آن را تعیین می نماید. کک نفتی یکی از محصولات حاصل از پالایش نفت خام محسوب می شود .

یکی از پر اهمیت ترین فرایندها برای تبدیل ته مانده های نفتی به فرآورده های مفید ، کک سازی به روش تاخیری است .

طرح کلی فرایند به این صورت است ، که ته مانده های سنگین برج خلا به کوره تزریق شده و تا دمای 480 درجه سانتی گراد حرارت داده می شوند .

در این برج ها فرایند کراکینگ انجام شده و محصولات سبک از بالا و کک تولیدی پس از اتمام فرایند از پایین برج استخراج می گردد .

کک نفتی یک محصول فرعی حاصله از پالایش نفت خام می باشد ، که از کربن تشکیل شده و دارای مقدار زیادی گوگرد و فلزات سنگین مانند نیکل و وانادیم است .

در کوره های سیمان می توان از کک نفتی با گوگرد بال به صورت مخلوط با زغال سنگ ، گاز و یا مازوت استفاده نمود ، چرا که مقادیر محدود گوگرد موجود می تواند با آهک و مواد اولیه در کوره واکنش داده و به صورت ترکیبات سولفات ، همراه با کلینر کوره از سیستم پخت فرایند سیمان خارج گردد .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز

کک نفتی کاربردهای گوناگون غیرسوختی مانند الکترودهای گرافیتی ، الکترودهای کربنی یا همان آندها در صنایع مختلف از جمله آلومینیوم و فولاد دارد.

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز :

تولید کک نفتی در جهان در سال 2014 میلادی 24 میلیون و 700 هزار تن بود ، که کشور چین به تنهایی 49 درصد تولید دنیا را به خود اختصاص داد .

در خاورمیانه نیز در سال مذکور 950 هزار تن کک نفتی تولید شد ، که کشور کویت رتبه نخست منطقه را داشت .

مصرف کک نفتی در جهان به میزان 76 درصد در صنعت آلومینیوم ، پنج درصد در صنعت فولاد و بقیه در سایر صنایع است .

شرایط واردات و صادرات کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز :

مجوزهای قانونی مورد نیاز این طرح می بایست از اداره کل صنعت ، معدن و تجارت و سایر دستگاه های ذیربط اخذ گردد .


فرایند تولید کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز

در فرایند تولید کک نفتی ، ماده اولیه ( وکیوم باتوم پالایشگاهی ) ، به مواد با ارزش تر نظیر کک نفتی و محصولات مایع ( نفتا ، گازوئیل ، LPG ) تبدیل می شود .

نیاز فعلی صنعت آلومینیوم کشور به کک ، سالانه 200 هزار تن است ، که در حال حاضر بخش زیادی از آن از طریق واردات تامین می شود و با توجه به رشد تولید آلومینیوم در کشور ، نیاز به کک نیز افزایش خواهد یافت .

در صنعت فولاد که تولید آن در حال حاضر حدود 15 میلیون تن در سال است ، سالانه به حدود 45 هزار تن کک سبز نیاز است ، که این رقم برای افق 1404 که ظرفیت تولید فولاد 55 میلیون تن پیش بینی شده ، حدود 135 هزار تن در سال است .

افزایش تولید آلومینیوم و فولاد در برنامه های توسعه کشور ، نشان می دهد ، که توسعه بخشی از زنجیره تامین مواد در صنایع مهم کشور به شدت به کک نفتی وابسته است .

از طرفی با تولید این ماده در کشور ، از خروج سالانه نزدیک به 100 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد .

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کک نفتی کلسینه شده یا کک سبز

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.