جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید هگزان نرمال خوراکی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید هگزان نرمال خوراکی را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
هگزان از تركیبات تشكیل دهنده بنزین و چسب های كفش می باشد . همچنین از آن به عنوان حلال برای استخراج روغن های خوراكی واستخراج روغن از دانه های گیاهی ، حلال واكنش دهنده ها ؛ به خصوص در مورد واكنش های پلیمریزاسیون و آماده سازی چسب های لاستیك ، صنایع نگهداری ، تمیز كردن كفش و مبلمان و به عنوان محیط باربر مواد دارویی استفاده می شود .
نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید هگزان نرمال خوراکی
هگزان نرمال از سری هیدروكربن های آلیفاتیك میباشد كه همانطور كه از اسم آن مشخص است از شش كربن تشكیل شده است . فرمول شیمیایی این تركیب به صورت زیر می باشد . CH3 (CH2)4CH3 .C6H14 ایزومرهای هگزان در واكنش های شیمیایی شركت نمی كنند وغالبا به عنوان حلال خنثی در واكنش های آلی استفاده می شود ؛ زیرا بسیار غیرقطبی هستند .
این مواد همچنین از تركیبات تشكیل دهنده بنزین و چسب های كفش می باشد . همچنین از آن به عنوان حلال برای استخراج روغن های خوراكی و همچنین تمیز كردن كفش ، مبلمان استفاده می شود . در آزمایشگاه نیز هگزان برای استخراج نفت و آب از خاك پیش از تعیین كروماتوگرافی گاز و تجربه وزنی به كار می رود . هگزان به طور عمده از پالایش نفت خام حاصل می شود .
عموما از برش نفتا برای استحصال این ماده استفاده می شود . تركیب درصد این برش به طور عمده وابسته به منبع نفت خام و روش پالایش آن است . محصول صنعتی و متداول نفتا به طور عمده حاوی 50 درصد وزنی از هگزان نرمال است . نقطه جوش این برش در حدود 65 الی 70 درجه سانتیگراد گزارش شده است .
برخی از خواص فیزیكی هگزان :
• فرمول شیمیایی : C6H14
• جرم مولكولی : 86.18 g/mol
• رنگ و حالت فیزیكی در دمای محیط : مایع بی رنگ
• چگالی : 0.6548 g/ml
• دمای ذوب : −95 °C (178 K)
• دمای جوش : 69 °C (342 K)
• حلالیت در آب : غیر قابل حل
• ویسكوزیته : 0.294 cP at 25 °C
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید هگزان نرمال خوراکی
• استخراج روغن از دانه های گیاهی
این محصول به طور عمده برای استخراج روغن از دانه های گیاهی نظیر كنجد ، بادام زمینی و پنبه استفاده می شود . این روغن های اكثرا در تولید روغن های خوراكی و به میزان كم در تولید صابون ( به عنوان اسید چرب ) به كار می رود .
• حلال واكنش دهنده ها ؛ به خصوص در مورد واكنش های پلیمریزاسیون
هگزان با توجه به پایداری بسیار بالا از نظر شیمیایی و عدم واكنش با مواد شیمیایی ، به عنوان یك حلال آلی مناسب برای مواد حاضر در محیط واكنش شناخته می شود .
• سایر مصارف
مصارف عمده دیگری كه هگزان نرمال در آن مصرف می شود عبارت است از آماده سازی چسب های لاستیك ، صنایع نگهداری ، تمیز كردن كفش و مبلمان و به عنوان محیط باربر مواد دارویی . البته هگزان نرمال با توجه به خلوص بالا و قیمت بالاتر ، به طور عمده برای استخراج روغن از دانه های روغنی استفاده می شود .
کشور های عمده تولید کننده هگزان نرمال خوراکی :
كلیه كشورهای تولیدكننده روغن گیاهی از این ماده برای استخراج روغن از دانه های گیاهی استفاده می كنند . بزرگترین مصرف كننده این ماده در آسیا ، هند می باشد . البته هند، یه عنوان یكی از بزرگترین تولید كنندگان این ماده نیز در سطح دنیا شناخته شده است . در آسیا كشورهای چین ، تایلند و ایران نیز از سایر تولیدكننده های عمده این محصول به حساب می آیند .
فرایند تولید هگزان نرمال خوراکی
بهترین روش برای تولید هگزان نرمال خوراكی، هیدروژناسیون برش نفتاست . در این روش آروماتیك های هگزان استخراج شده ، كمتر از 20 ppm و گوگرد آن كمتر از 1 ppm و عاری از هر نوع هیدروكربن غیر اشباع است . این فرایند از بخشهای زیر تشکیل شده است :
حرارت دادن خوراك نفتا به دمایی در حدود 70 الی 180 درجه سانتیگراد
افزودن میزان استوكیومتری از هیدروژن در فشاری در حدود 5 الی 30 بار
عبور مخلوط خوراك و هیدروژن از راكتوری حاوی كاتالیست نیكل بر پایه آلومینا
حذف هر گونه هیدروژن اضافی به منظور استحصال حلال پارافینی با گرید خوراكی
درصد آروماتیك در خوراك این واحد بهتر است كمتر از 20 درصد وزنی باشد . به همین جهت بهترین خوراك برای این واحد ، محصول واحد استخراج BTX است . واكنش در راكتور لوله ای بستر ثابت انجام می شود . همانطور كه اشاره شد از فلزات گروه هشت بر پایه یك تركیب خنثی به عنوان كاتالیزور استفاده می شود . به طور معمول از كاتالیست نیكل بر پایه آلومینا استفاده می شود . میزان نیكل در حدود 10 الی 70 درصد وزنی است .
سطح فیزیكی ماده پایه پس از اشباع نیكل در حدود 120 الی 200 متر مربع به ازای گرم می باشد . حجم حفره كاتالیست 0.2-0.3 cc/gm است . درون راكتور اكسید نیكل در حضور هیدروژن و در دمای 400 درجه سانتیگراد به فرم فعال آن یعنی نیكل تبدیل می شود .
در صورتی كه خوراك واحد مرطوب باشد می توان برای حذف رطوبت از بسترهای مولكولی استفاده كرد . در صورتی كه خوراك واحد گوگرد بیشتر از 50 ppm داشته باشد ، می توان از فرایندهای جذب سطحی برای كاهش میزان گوگرد استفاده كرد . در كاربرد ، هیدروژن به میزانی بیشتر از مقدار استوكیومتری واكنش می شود . در انتها نیز بایستی هیدروژن واكنش نداده در یك مخزن از محصول جدا شود .
ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید هگزان نرمال خوراکی
• مبدل حرارتی
• راكتور موازی
• مخزن جدا كننده
• مخزن برای احیا كاتالیست
• مخازن نگهداری مواد اولیه
دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید هگزان نرمال خوراکی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید هگزان نرمال خوراکی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.