ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
اسیدهای آمینه به دو گروه ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند . اصطلاح اسیدهای آمینه ضروری بدین دلیل گفته می شوند ، که بدن انسان قادر به ساخت آن ها نیست و حتماً باید از طریق مواد غذایی به بدن برسند . این اسیدهای آمینه عبارتند از : آرژنین - لیزین - تره - اونین - متیونین – والین – فنیل آلانین لوسین – تریپتوفان – ایزولوسین- هیستیدین .
اسید آمینه ها با مقاصد پزشکی و اهداف طبی مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند مثلا در تهیه و تولید مواد تزریقی از زمانی مورد استفاده قرار گرفته اند که نقش متابولیک مهمشان در نیمه نخست قرن بیستم کشف شد . بعضی از اسیدهای آمینه همانند D و L- متیونین ، L- لیزین یا L- ترئونین در غذای حیوانات به عنوان افزودنی ( Additive ) به کار رفته شده اند .
اسیدهای آمینه به دو گروه ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند . در بدن انسان و در بسیاری از چهارپایان اصلی و دام های وابسته به آن اسیدهای آمینه ای همانند L- متیونین و L- لیزین ، اسید آمینه های آروماتیک همانند L-فنیلآلانین ، L-تیروزین و L-تریپتوفان و اسید آمینه های آب گریز یا هیدروفوبیک همانند L- والین و L- ایزولوسین وجود دارد . اسیدهای آمینه واحدهای تشکیل دهنده پروتئین ها هستند .
هر پروتئین زنجیری از اسیدهای آمینه است که با پیوند شیمیایی در کنار هم قرار گرفته اند . این زنجیر پروتئینی می تواند شکل های فضایی مختلفی داشته باشد . همین شکل های متعدد به پروتئین این قابلیت را می دهد که کارهای متفاوتی را در سلول انجام دهد . در تمام اسید های آمینه ، یک گروه شیمیایی ثابت وجود دارد ، اما باقی مولکول در اسید آمینه های مختلف ، متفاوت است .
حدود 20 نوع اسید آمینه در ساخت پروتئین به کار می رود . که به دو گروه اصلی اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند .
اسیدهای آمینه ضروری :
• تریپتوفان
• لیزین
• متیونین
• فنیل آلانین
• تریونین
• والین
• لیوسین
• ایزولیوسین
• هیستیدین
• آمینورکس
اسیدهای آمینه غیرضروری :
• تیروزین
• گلیسین
• سیستئین
• پرولین
• سرین
• اسید آسپارتیک
• آرجینین
• آلانین
• سیستین
• گلوتامین
• اسید گلوتامیک
• تریونین
• پروتئین برای ساخت و بازسازی عضلات ، گلبول های قرمز ، مو و دیگر بافت های بدن و برای ساخت هورمون یک ماده اساسی و ضروری است .
وقتی کربوهیدرات به طور کافی در دسترس نباشد ، می توان به جای آن از پروتئین استفاده کرد . حدود 15% انرژی مورد نیاز روزانه باید از غذاهای پرپروتئین مثل ماهی ، مرغ و تخم مرغ تأمین شود .
بسیاری از ورزشکاران مقدار زیادی گوشت گاو ، تخم مرغ ، جوجه یا پروتئین دیگر مصرف می کنند ، با این تصور که پروتئین عضله سازی می کنند با این وجود پروتئین اضافی بر حجم نمی افزاید ، بلکه تمرینات درست و فشرده است که حجم عضلات را زیاد می کند ، نسبت نیاز روزانه بدن افراد از درصد پروتئین با یکدیگر متفاوت است . معمولاً مصرف پروتئین براساس هر کیلوگرم وزن افراد معمولی 1 تا 2/1 گرم می باشد و در ورزشکاران 5/1 تا 2/2 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن پیشنهاد شده است .
پروتئین ها از ترکیباتی آلی به نام اسیدهای آمینه تشکیل شده اند . که این اسیدهای آمینه را به دو گروه تقسیم می کنند :
1 - اسیدهای آمینه ضروری :
اصطلاح اسیدهای آمینه ضروری بدین دلیل گفته می شوند ، که بدن انسان قادر به ساخت آن ها نیست و حتماً باید از طریق مواد غذایی به بدن برسند . این اسیدهای آمینه عبارتند از : آرژنین - لیزین - تره - اونین - متیونین – والین – فنیل آلانین لوسین – تریپتوفان – ایزولوسین- هیستیدین .
2 - اسیدهای آمینه غیرضروری :
این اسیدهای آمینه عبارتند از : گلیسین – آلانین – سرین - سیستئین - آسپارتیک اسید - پرولئین – سیستئین – هیدروکسی پرولئین .
اگرچه تمام اسیدهای آمینه برای بدن و رشد عضلات لازم هستند . ولی بعضی از آنان در مقایسه با بقیه از اهمیت خاصی برخوردارند . برای مثال اسیدهای آمینه ارژنین و گلیسین در تحریک ترشح هورمون رشد خود بدن تأثیر دارند . از طرف دیگر گلیسین در کنترل افسردگی حائز اهمیت است . اسید گلوتامیک فراوانترین اسید آمینه موجود در عضلات است که نقش مهمی در تولید انرژی دارد و برای این کار خود به ویتامین B6 و B3 نیازمند است .
پس به طور خلاصه :
آرژنین
1- آزاد کردن هورمون رشد از مغز
2- تحریک رشد عضله
گلیسین
1- آزاد کردن هورمون رشد از مغز
2- کمک به ساخت کراتین
3- کنترل افسردگی
4- جلوگیری از تشکیل اسید لاکتیک و دیرخسته شدن ورزشکار .
هیستیدین
1- تحریک رشد نوزادان و شیرخواران
2- جلوگیری از دردهای مفصلی .
اسید گلوتامیک
1- تقویت حافظه و تمرکز حواس
2- عضله سازی
3- تولید انرژی در عضله
سرین
1- بالابردن قند خون
2- تولید انرژی در عضله
آلانین
1- کمک به تنظیم قند خون
2- جلوگیری از تحلیل عضلات
سیستین
1 - کاهش درد ناشی از التهاب
2 - به تأخیر انداختن پیری
3 - کاهش التهاب ناشی از آسیب 4- آنتی اکسیدان بافت های بدن .
لیزین
1 - جلوگیری از آب شدن عضلات
2- کمک به ساخت کارنی تین البته به کمک ویتامین
3- بالابردن توان فرد در ورزش های استقامتی .
لوسین و ایزولوسین
1- ضروری برای رشد و نمو عضلات بدن
2- دارای خاصیت آنابولیکی و بالابردن کارایی ورزشی . تمرینات بدنی و فعالیت های شدید باعث تحلیل پروتئین های بافت عضلانی می شود و این کمبود پروتئین در واقع زمینه را برای مصرف پروتئین درخواستی ایجاد می کند و مصرف پروتئین مورد نیاز بعد از تمرین باعث افزایش حجم عضلات می گردد .
موارد مصرف و کاربرد اسیدهای آمینه ( آمینو اسیدها ) عبارتند از :
اسیدهای آمینه ( دارای کربنی که سه عامل آن همیشه ثابت است و یک عامل متغییر دارد .COOH, NH2 .H همیشه ثابتند ) که زیربنای اصلی پروتئین ها هستند ، فعالیت های زیستی متنوعی در سلول زنده برعهده دارند . با وجود این تنها 20 نوع اسید آمینه در ساختمان پروتئین ها شرکت می کند . تمام اسید های آمینه موجود در ساختار پروتئین ها از نوع L هستند .
اسیدهای آمینه را بر مبنای خصوصیتی که در نظر می گیرند ، به گروه های مختلفی تقسیم بندی می کنند . مثلا اگر بخواهیم آمینواسید ها را بر اساس خصوصیات ساختمانی و عوامل شیمیایی تقیسم بندی کنیم در 7 گروه قرار می گیرند ، و اگر بخواهیم بر اساس قطبی یا غیر قطبی بودن زنجیر جانبی آن ها تقسیم بندی کنیم در 4 گروه قرار می گیرند و … . .
تقسیم بندی بر اساس خصوصیات ساختمانی و عوامل شیمیایی :
1- اسید امینه که زنجیر جانبی آن ها خطی است : گلایسین ، آلانین ، والین ، لوسین ، ایزو لوسین
2- آمینو اسیدهایی که زنجیر کربنی آن ها شامل گروه هیدروکسیل ( OH ) است : سرین ، ترئونین ، تیروزین
3- آمینو اسیدهایی که زنجیر کربنی آن ها حاوی گوگرد است : متیونین ، سیستئین
4 - اسید آمینه هایی که دارای یک عامل اسیدی یا مشتقات آمیدی هستند : آسپاراژین ، اسیدآسپارتیک ، گلوتامین ، اسیدگلوتامیک
5- آمینو اسیدهایی با گروه بازی در زنجیر کربنی : آرژنین ، هیستیدین ، لیزین
6-آمینو اسیدهای دارای حاقه عطری : هیستیدین ، فنیل آلانین ، تیروزین ، تریپتوفان
7- اسیدامینه ایمینو اسید : پرولین
اهمیت ریشه های کربنی ( جانبی ) آمینو اسیدها :
1- زنجیر جانبی خطی آمینو اسیدهای آلانین ، والین ، لوسین ، ایزولوسین و همچنین ریشه های حلقوی فنیل آلانین تیروزین و تریپتوفان ، خاصیت غیر قطبی ( آب گریز ) دارند ، به همین علت این امینو اسیدها بیشتر در ساختمان پروتئین های سیتوزول یافت می شوند .
2- ریشه های جانبی دارای بار الکتریکی ( آمینو اسیدهای اسیدی و بازی ) با ایجاد پیوند یونی یا نمکی موجب ثبات بیشتر
ساختمان سه بعدی پروتئین ها می شود ، که این امر در هموگلوبین ها نقش مهمی دارد .
3- ریشه ایمیدازول در هیستیدین نقش متفاوت تری به این آمینو اسید می دهد ، به طوری که باعث می شود این آمینو اسید هم به
صورت اسیدی و هم بازی عمل کند ، ولی در حالت هیستیدین فاقد بار است .
4- گلایسین که کوچکترن اسید امینه است ، در زنجیره پروتئین ها در مکان هایی جای می گیرد ، که رشته پپتیدی با تاخوردگی همراه است .
5 - عامل OH سرین و عامل SH سیستئین ، نقش های مهمی در واکنش های کاتالیزوری برعهده دارند .
6- عامل OH سرین ، ترئونین ، تیروزین ، در فعالیت های فسفریلاسیون پروتئین ها و فعال و غیر فعال شدن آنها نقش مهی دارند .
اهمیت زیست پزشکی
انسان و سایر پستانداران تعدادی از اسیدآمینه ها را که به اسیدامینه ضروری معروفند نمی توانند به اندازه کافی بسازند ، از طرفی برای رشد طبیعی و سلامتی باید این ده ( متیونین ، ترئونین ، لیزین ، هیستیدین ، فنیل الانین ، تریپتوفان ، لوسین ، ایزو لوسین ، والین ) نوع اسید امینه که برای بدن لازمند به مقدار کافی از طریق مواد غذایی تامین گردند .
اسیدهای آمینه در شکل پروتئینی خود فعالیت های زیستی زیادی دارند و از نظر ساختمانی ، هورمونی ، کاتالیزوری برای زندگی و سلامت ضروری هستند . بروز اختلالات ژنتیکی در متابولیسم اسید های امینه باعث بیماری می شود .
مثلا بیماری فنیل کتونوری و بیماری ادرار شربت افرا ( maple syrup urine) حاصل بروز اختلال در متابولیسم برخی اسیدهای امینه است ، که اگر به موقع درمان نشود باعث عقب افتادگی ذهنی و مرگ زودرس می شود . اختلال در نقل و انتقال فعال اسیدهای امینه خاص به داخل سلول باعث دفع آن ها از بدن می شود ( aminoaciduria ) .
پپتید و پروتئین :
آمینو اسیدها که مونومرهای پپتیدها هستند و در اثر پلیمر شدن توسط پیوندهای پپتیدی اسکلت اصلی ساختمان پروتئین ها رو ایجاد میکنند به صورت L هستند .
پیوند پپتیدی
پیوندی که بین دو اسید امینه وجود دارد . همیشه این پیوند بدین صورت است ، که اسیدامینه اولی از قسمت کربوکسیل خود ( COOH ) خود با عامل آمین اسید امینه دوم ( NH2 ) پیوند ایجاد می کند . پس به طور قراردادی در فرمول ساختمانی پپتیدها گروه آمین انتهایی را در طرف چپ و گروه کربوکسیل را در طرف راست قرار می دهند .
نام گذاری پپتیدها
در پپتیدها اگر گروه آلفا کربوکسیل اسیدآمینه در پیوند شرکت کند آن را ریشه آمینو اسیل می نامیم و برای خواندن آن به جای لفظ ine یا ateبرای آن ها لفظ yl را به کار می بریم . مثلا لیزین تبدیل به لیزیل می شود ، یا آسپارتات تبدیل به آسپارتیل می شود . هرگاه بخواهیم یک پپتید را نام گذاری کنیم ، آنرا به عنوان مشتق ریشه آمینو اسید مربوط به گروه کربوکسیل انتهایی مشخص می کنیم .
مثلا تری پپتید ( lys-leu-Gln ) را به عنوان یک مشتق گلوتامین ( لیزیل-لوسیل- گلوتامین ) می نامند . لفظ ine در گلوتامین به این معناست که گروه α- کربوکسیل گلوتامین در پیوند شرکت نکرده است .
آمینو اسیدها علاوه بر علائم اختصاری سه حرفی با علائم یک حرفی نیز مشخص می شوند .
پروتئین ها
پروتئین ها از اجزای بسیار مهم سلول اند . در واقع می توان گفت پروتئین ها نشانگر توالی DNA هستند . چون توالی DNA هست که به پروتئین ترجمه می شود و پروتئین ها نقش های بسیار مهمی در سلول به عهده دارند : بعضی هورمون ها وآنزیم ها که پروتئینی هستند ، پروتئین ها در غشای سلول نقش های مختلفی دارند ، حتی ریبوزوم ها که در ساخت پروتئین نقش دارند یکی از اجزایشان پروتئین است و…
تولید سالیانه اسید آمینه ها بیشتر از یک میلیون تن در سال و حجم بازار جهانی شان بیشتر از دومیلیارد دلار آمریکا می باشد و اغلب تولید کنندگان جهانی در آسیا واقع شده اند . مهمترین محصول " سديم L - گلومات " با حجم توليدی بالغ بر بيشتر از يک ميليون تن می باشد ، پس از آن L- لیزین با حجم تولیدی چهارصد هزار تن و Dو L- متیونین باحجم تولید تقریبا برابر دویست هزار تن قراردارد . در حدود 65% اسید های آمینه ای که به طور صنعتی تولید شده اند در غذا ، 30% در غذای حیوانات و کمتر از 5% در پزشکی ( درمان بیماری ها ) و تولید داروهایی با خلوص بالا به کار می روند .
کشورهای آسیایی و بخصوص کشور چین تولید کنندگان اصلی این محصول می باشند .
با توجه به بررسی های انجام شده ، مشخص شده است که کشور چین با واردات نسبتا زیاد متیونین یکی از بزرگترین تولید کنندگان اسید آمینه متیونین می باشد .
شرایط واردات و صادرات آمینورکسی
برای وارد کردن این محصول قوانین خاصی وجود ندارد و وارد کنندگان می توانند با پرداخت 4% عوارض گمرکی نسبت به ورود کالا اقدام نمایند .
همچنین مطابق کتابچه " مقررات صادرات و واردات " که هر ساله توسط وزارت بازرگانی براساس آخرین تصویب نامه هیات وزیران منتشر می شود ، شرایط ویژه ای جهت صادرات این محصول لحاظ نشده است .
چهار روش مختلف برای ساخت و تولید اسیدهای آمینه به کار رفته اند :
1- استخراج از پروتئین های هیدرولیز شده یا مواد هیدرولیز شده پروتئینی (hydrolyzates Protein )
2- ( Chemical synthesis) سنتز شیمیایی
3- تبدیلات زیستس یا بیوترانسفورماسیون پیش سازه های شیمیایی با استفاده از آنزیم ها یا راکتورهای سلولی
4- تولید میکروبی از طریق فرآیند تخمیر
• استخراج اسید آمینه ها از هیدرولیز شده های پروتئین یا مجموعه های پروتئینی نامتقارن به لحاظ اقتصادی به ویژه برای تولید L- سیستئین ، L-لوسین ، L- آسپاراژین ، L-آرژینین ، L-تیروزین بسیار جذاب است . پروتئین های گیاهی گوناگون و ضایعات و تلفات پروتئینی حاصل از کشتارگاه ها به عنوان مواد آغاز کننده مورد استفاده قرار گرفته اند.
پس از هیدرولیز اسیدی ، اسید آمینه های هیدروفوبیک L- فنیل آلانین ، L- لوسین و L- ایزولوسین در ابتدا از طریق رسوب دهی و استخراج توسط حلال جداسازی می شود .
اسید آمینه های حلال در آب از طریق کروماتوگرافی مبادله یون در یک برش یا مقطره بازی ، اسیدی و خنثی جداسازی می شوند و در ادامه کریستالیزاسیون انجام می شود .
سنتز شیمیایی معمولا ، اسید آمینه های راسمیک ( دارای درصد یکسانی از ایزومرهای نوع D و نوع L که به لحاظ نوری فعال نیستند ) را تولید می کنند . از آنها می توان به طور تجاری استفاده کرد ، حتی اگر فقدان فعالیت نوری از کارکرد آن ها ممانعت به عمل نیاورد .
این مسئله در مورد D و L- آلانین ( برای طعم نهایی آبمیوه ها ) کاملا صدق می کند و به ویژه D و L- متیونین به عنوان افزودنی غذایی استفاده می شود .
• سنتز شیمیایی اسید آمینه گوگرددار Dو L-متیونین شامل 5 مرحله است و در آن از اکرولئین ، متان تیول و HCN استفاده می شود ، که منجر به تشکیل فوری هیدانتوئین ( Hydantoin ) می شود .
• همزن
• فرمانتور
• پمپ ترکیب مخزن
• مخزن محلول سازی مواد اولیه
• ph متر آنلاین
• تجهزات آزمایشگاهی
• دماسنج آنلاین
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید آمینورکسی | اسید آمینه متیونین
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید آمینورکسی | اسید آمینه متیونین ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.