طرح توجیهی تولید الکل برنج سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Rice Alcohol

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید الکل برنج سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید الکل برنج را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

برای تهیه الکل از مواد نشاسته دار مانند برنج ، گندم ، ذرت ، سیب زمینی ، آنزیمی به نام مالتاز ، مالت را به مالتوز تبدیل می کند . سپس مالتوز بوسیله هیدرولیز ( آبکافت ) به گلوکز تبدیل می گردد و گلوکز هم تخمیر حاصل می کند ، گاز کربونیک و الکل می دهد . الکل در صنایع آرایشی و بهداشتی ، دارویی ، پزشکی ، رنگسازی ، عطر سازی و ... دارای کاربرد می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل برنج


 

تولید الکل از مواد قندی صورت می گیرد و لذا در حال حاضر بعلت کاهش قیمت تمام شده آن ، عموماً تولید آن بعنوان یکی از محصولات جانبی صنایع تولید شکر محسوب می گردد.

در فرایند تولید شکر ، ملاس حاصل می گردد .

تهیه الکل از مواد نشاسته دار :

برای تهیه الکل از مواد نشاسته دار مانند برنج ، گندم ، ذرت ، سیب زمینی ، آنزیمی به نام مالتاز ، مالت را به مالتوز تبدیل می کند . سپس مالتوز بوسیله هیدرولیز ( آبکافت ) به گلوکز تبدیل می گردد و گلوکز هم تخمیر حاصل می کند ، گاز کربونیک و الکل می دهد ( برای تبدیل مالت به مالتوز ، محیط باید اسیدی باشد . )

گلوکز ------< آب + نشاسته

این واکنش در حضور اسیدسولفوریک 2 % صورت می گیرد .

در تخمیر الکلی لازم است که یکی از از فسفات ها در محیط عمل باشد ، تا تخمیر الکلی به آسانی و بسادگی انجام گیرد . بر حسب موادی که در محیط عمل وجود داشته باشند ، مواد گوناگونی بدست می آید که سودمندترین آن ها تبدیل گلوکز به گلسیرین است . مثلا در مجاورت بی سولفیت سدیم یا سولفیت هیدروژن سدیم به فرمول 3NaHSO معادله واکنش تخمیر گلوکز چنین است :

گلیسیرین + استالدئید + دی اکسید کربن -------< گلوکز

C6H12O6 → CH3CHO + C3H5(OH)3 + CO2

عمل تخمیر بر روی هگزوزها ( قند شش کربن دار ) انجام می گیرد ، ولی چون در این قندها ماده اولیه گران بها است ، اغلب از چند قندی ها ( پلی ساکاریدها ) مانند نشاسته ، سلولز و . . . به عنوان ماده اولیه بهره می گیرند . از دی ساکاریدها مانند ملاس کارخانه های قند و . . . هم به عنوان ماده اولیه می توان برای تهیه اتیل الکل بهره گرفت ) .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل برنج


 

معرفی کاربردهای الکل اتیلیک :

الکل دارای کاربردهای متنوع در صنعت و پزشکی می باشد که در اینجا به موارد مهم آن اشاره شده است :

1- الکل طبی

در حال حاضر الکل طبی دارای بیشترین مصرف در کشور می باشد . این الکل با خلوصیت 96 یا 70 درجه تولید شده و در اختیار بازار قرار می گیرد .ذیلاً موارد مصرف عمده آن آورده شده است .

• تولید سرکه

سرکه ماده ای است که از تخمیر اسیدی الکل تولید می گردد . سرکه دارای مصارف خوبی در صنایع غذایی و مصارف خانگی است .
نکته قابل ذکر در اینجا این است ، که تولید سرکه بعضاً بطور مستقیم از مالت نیز صورت می گیرد ، ولی در این حالت سرکه تولیدی دارای مزه گس بوده و از مرغوبیت کافی برخوردار نمی باشد .

بنابراین در صورتی که فرایند تولید الکل و سرکه بصورت متوالی مد نظر بگیریم :

قابل ذکر است که مالت ابتدا به وسیله فرایند تخمیر الکلی به الکل تبدیل می گردد و پس از آن الکل مجدداً مورد تخمیر اسیدی قرار گرفته و تولید سرکه می نماید .

در کارخانجات تولیدی عموماً مالت ابتدا تبدیل به الکل گردیده و پس از آن به تانک های نگهداری پمپ می گردد . پس از این مرحله الکل از تانک های نگهداری به تانک های رقیق سازی منتقل شده و با اضافه کردن آب رقیق و قابلیت انجام تخمیر اسیدی را پیدا می کند و در نهایت با اضافه کردن مخمر فرآیند تخمیر اسیدی شکل گرفته و سرکه تولید می شود .

بنابراین باید در اینجا عنوان نمود که تولید الکل و سرکه دو فرآیند کاملاً مجزا بوده و ارتباط تکنولوژیکی به همدیگر ندارند و حتی همان طوری که پیشتر اشاره گردید از نظر حفظ مرغوبیت سرکه تولیدی ، امکان تولید مستقیم سرکه از مالت وجود ندارد . لازم به ذکر است که از هر یک لیتر الکل ، حدود ده لیتر سرکه حاصل می گردد .

• مصارف طبی

الکل دارای خاصیت بالای ضد عفونی است . بنابراین با استفاده از این خاصیت تجهیزات و ابزارآلات پزشکی با الکل مورد ضد عفونی قرار می گیرند ، از مصارف دیگر الکل در طب ، استفاده در تزریقات و پانسمان می باشد .

• مصارف داروئی الکل

الکل دارای دو نوع کاربرد در صنعت داروسازی می باشد :

الف ) استفاده بعنوان حلال

الکل حلال اکثر مواد داروئی موجود در گیاهان و برخی مواد شیمیایی می باشد . از این رو برای استخراج این مواد از بدنه گیاه و یا ترکیب ماده شیمیایی از الکل استفاده می شود.

ب ) استفاده بعنوان دارو

الکل بصورت مستقیم در فرمولاسیون ساخت برخی داروها کاربرد دارد .

• مصارف آشامیدنی الکل

در کشور های دیگر از الکل برای تهیه مشروبات الکلی استفاده می شود .

2- مصارف الکل صنعتی

موارد مصرف الکل صنعتی بسیار متنوع می باشد .

الف) مصرف الکل بعنوان ماده اولیه در تولید محصولات آرایشی

الکل در تولید انواع ادکلن ها ، عطرها ، اسانس ها و دیگر محصولات آرایشی دارای کاربرد است .

اصلی ترین خاصیتی که سبب کاربرد الکل در این حوزه ها می گردد ، خاصیت حلالیت آن می باشد . الکل انواع اسانس ها ( در ساخت ادکلن و عطرها ) و روغن ها و موم ها ( در ساخت انواع رژ لب ، رژ گونه ، ریمل و غیره) را در خود حل می نماید و پس از مصرف توسط مصرف کننده به و اسطه دارا بودن قابلیت تبخیر در دمای پایین ، تبخیر گردیده و از محیط خارج می گردد .

ب) مصرف الکل بعنوان ماده اولیه در تولید برخی محصولات بهداشتی

ترکیب الکل در برخی محصولات بهداشتی یکی دیگر از موارد مصرف الکل می باشند . از موارد نمونه این محصولات می توان به شیشه شورها ، براق کننده ظروف و جلا دهنده ها اشاره کرد .

ج) مصرف بعنوان ماده اولیه تولید رنگ ها

الکل در فرمولاسیون ساخت برخی رنگ ها ، لاک ها و جلا دهنده ها کاربرد دارد . الکل در این محصولات بعنوان حلال رزین های مصرفی و همچنین محمل و حلال رنگده ها (Pigments) کاربرد دارد . علت استفاده دیگر الکل در این محصولات ، ایجاد قابلیت پاک کردن سطوح به منظور افزایش چسبندگی رنگ یا لاک روی آن می باشد .

د) تولید مشتقات الکل

الکل در تولید برخی محصولات صنعتی مشتق شده از آن کاربرد دارد . الکل بعنوان ماده اولیه در تولید این محصولات مورد استفاده قرار می گیرد .

اتیلن گلیکول ( ضد یخ خودروها ) ، کلرو فرم استالدئیدها ، اتیلن کلراید ، بوتادین ها ، دی اتیل اتر ، پلی استرها ، استن

ه ) الکل سوختی

الکل سوختی در واقع همان الکل مطلق است که به منظور افزایش درجه اکتان بنزین ( جایگزینی برای ماده افزودنی MTBE برای بنزین ) و یا به منظور جایگزینی برای بخشی از بنزین مصرفی و دروها ، مورد استفاده قرار می گیرد .الکل می تواند به طور غیر مستقیم و بصورت ماده اولیه ETBE یا MTBE بعنوان یکی از افزودنی های بنزین بکار رود .

 


استاندارد های قابل توجه جهت اجرای طرح توجیهی تولید الکل برنج


 

• الکل اتیلیک - روش آزمون : 613

• الکل اتیلیک – ویژگی ها : 161

• برنج ویژگی ها و روش های آزمون : 127

• برنج – تعیین مقدار آمیلوز قسمت اول : 1-13216

• برنج – تعیین مقدار آمیلوز - آزمون های معمولی قسمت دوم : 2-23216

• تعیین مقدار برنج پوست کنده و پرداخت شده : 3357

• برنج – تعیین زمان ژلاتینه شدن دانه هنگام پخت : 8796

• برنج خوش تراش – ویژگی ها و روش های آزمون : 4051

• برنج آهنگری – ویژگی ها و روش های آزمون : 4050

• ویژگی ها و روش های آزمون سبوس برنج جهت خوراک دام و طیور : 2514

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل برنج


 

در صورتی که درصد خلوص آن بیش از 80% حجمی باشد ، با موافقت وزارت بازرگانی پس از کسب نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجاز می باشد .

همچنین در خصوص شرایط منع قانون وجود نداشته تنها می بایست استاندارد های مورد نیاز بین المللی رعایت شود .

اهمیت استراتژیک الکل از برنج :

الکل در زمان ما کاربرد فراوانى در صنایع گوناگون پیدا کرده است ؛ فى المثل استفاده از الکل براى ساخت داروها به اندازه اى است که برخى آن را کلید داروسازى دانسته اند .

هم چنین الکل در صنایع تبدیلى ، آرایشى و امور پزشکى و در آزمایشگاه ها به منظور نگهدارى قطعات بدن انسان یا حیوان مورد استفاده قرار مى گیرد .

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده الکل از برنج :

بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان الکل طبی در سال های اخیر عبار تند از : هند ، کانادا ، چین ، برزیل ، تایلند ، استرالیا ، کلمبیا

 


فرایند تولید الکل برنج

 

روش های تولید الکل اتیلیک

اتانول به دو طریق مصنوعی ( سنتزی ) و تخمیر تولید می شود . در روش تولید سنتزی این ماده از مواد نفتی استحصال می گردد و در روش تخمیر از مواد غذایی و گیاهان حاوی قند استفاده می شود ، بیشترین اتانول تولیدی در جهان ( حدود 93 درصد ) از روش تخمیر و فقط حدود 7 درصد از روش مصنوعی تولید می گردد .

لازم به ذکر است که از کل تولید الکل جهان به روش تخمیر ، حدود 65 درصد از طریق تخمیر از محصولات جانبی صنایع شکر و 35 درصد دیگر از تخمیر سایر مواد قنددار مانند ذرت ، گندم ، خرما و غیره حاصل می گردد .

• تولید الکل اتیلیک به روش تخمیر یا فرمانتاسیون Fermentation :

اتانول تخمیری را می توان از مواد اولیه متعددی تولید کرد . این مواد در سه دسته قند دار ، نشاسته دار و ترکیبات سلولزی قرار می گیرند .

مواد اولیه قند دار معمولاً بطور مستقیم توسط میکروارگانیسم ها به اتانول تبدیل می شوند ، در حالی که نشاسته و سلولز ابتدا باید هیدرولیز شده و به قند تبدیل گردند و سپس در فرآیند تخمیر تبدیل به اتانول شوند .

تولید الکل از ترکیبات نشاسته دار :

تولید الکل از ترکیبات نشاسته دار نظیر ذرت ، سیب زمینی و گندم معمولاً در دو مرحله ( همزمان و یا متوالی ) صورت می گیرد .

نشاسته یک پلیمر از منومرهای گلوکز است . واکنش مرحله اول که شکستن این پلیمر به منومرهای اولیه آن است ، به دو روش اسیدی و آنزیمی قابل انجام است . در روش اول عموماً اسید سولفوریک و روش دوم آنزیم آلفا آمیلاژ برای هیدرولیز نشاسته بکار می رود .

با توجه به قیمت مناسب آلفا آمیلاژ و راندمان بالای روش آنزیمی ، روش اسیدی تقریباً در دنیا منسوخ شده است .

در مرحله دوم که شباهت بسیاری به فرآیند تولید الکل از ترکیبات قندی دارد ، گلوکز حاصله در مرحله اول توسط مخمرها به الکل تبدیل می شود .

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید الکل برنج

 

• مخلوط کن برنج

• پرس حلرونی

• خشک کن تفاله و هیتر

• آسیاب و پرس تفاله

• مخزن ذخیره شیره رقیق

• فیلتر مکانیکی

• دیگ تغلیظ تحت خلاء

• مخزن ذخیره شیره غلیظ

• پرکن قوطی 1 کیلو گرمی

• مخزن تهیه مخمر

• مخزن رشد مخمر

• فنتور الکل

• فنتور اسید سیتریک

• مخزن ذخیره الکل 60 %

• مخزن ذخیره الکل 95%

• دستگاه بسته بندی شیشه الکل 600cc

• دیگ تقطیر اولیه و ثانویه

• برج تقطیر اولیه و ثانویه

• کندانسور اولیه و ثانویه

• فرمنتور ثانویه اسید سیتریک

• ابزار آلات کارگاهی

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید الکل برنج

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید الکل برنج ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.