جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
طرح توجیهی تولید الکل خرما سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf ) - 4.2 out of 5 based on 5 votes
امتیاز کاربر:  / 5
ضعیفعالی 

photo ۲۰۱۹ ۱۱ ۲۳ ۲۱ ۰۱ ۳۷

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید الکل خرما سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید الکل خرما را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

الکل خرما در دو نوع طبی و صنعتی تولید شده و جهت تولید سرکه ، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی تولید انواع ادکلن ها ، عطرها ، اسانس ها ، صنایع دارویی ، صنایع طبی ، تولید رنگ ها و ... دارای کاربرد می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل خرما


 

امروزه الکل ، به نام اتیلن الكل ، الكل معمولی ، الكل اتیلیك ، روح الخمر ، الكل شراب ، اتانول ، نتیل كربینول ، جوهر شراب ، الكل كشمش ، ئیدروكسیل و . . . مشهور است . الكل ، آبگون های است فرار ، بیرنگ ، با بوی ویژه و مزه سوزان ، رطوبت گیر و از آب سبك تر است . وزن ویژه یا جرم حجمی آن 0,795 تا 8,0 ، در فشار متعارفی ، نقطه جوش آن 53,78 تا 5,78 درجه سانتی گراد و نقطه انجماد آن ، 114درجه سانتی گراد است .

از این رو ، آن را در دماسنج هایی كه برای سنجش سرما بكار می رود ، استفاده می كنند . الكل جامد در 130درجه سانتیگراد گداخته می شود . قابلیت حل شدن اتیل الكل در آب بسیار زیاد است و به هر نسبت با آب مخلوط می شود .

از آمیختن آب و الكل ، كمی گرما هم تولید می شود ، الكل یكی از حلال های بسیار خوب است ، ید ، كافور ، عطرها ، عسل و . . . را در خود ناپدید می كند . الكل به غیر از آب ، در اغلب حلال های آلی محلول است . الكل خاصیت گندزدایی دارد و آلبومین ها را منعقد می كند .

به طور كلی ، زمانی كه نام الكل به تنهایی به كار می رود ، معمولاً منظور اتانول است كه همان الكل گرفته شده از جو یا عرق یا همان مشروبات الكلی می باشد ، كه از تخمیر شكرها به دست می آید و محصول مورد بررسی در این گزارش می باشد .

در شیمی به هر تركیب شیمیایی كه یك گروه هیدروكسیل ( -OH ) متصل به كربن یك آلكیل داشته باشد ، الكل گویند . فرمول كلی یك الكل سادهٔ غیر حلقه ای n+1 2CnH است .

در شیمی الكل ها در شمار گروه مهمی از تركیب های شیمیایی هستند و در واكنش های گسترده ای شركت می كنند و بسیاری از تركیب های شیمیایی از آن ها به دست می آیند . الكل ها بیشتر با صفت های مشخص كنندهٔ ویژهٔ خود می آیند ، مانند الكل چوب ( كه همان متانول است) یا ایزوپروپیل الكل . پسوند « ول » نیز در پایان نام شیمیایی همهٔ الكل ها می آید .

از خواص بسیار مهم الكل ها كه موجب كاربرد فراوان آن ها در انواع صنایع گردیده است ، حلالیت بالا آن ها می باشد ، با توجه به این كه پیوند بین الكل ها مانند آب ، پیوند هیدروژنی است به هر اندازه ای در آب حل می شود . همچنین با توجه به این كه الكل ها از یك سو بخشی آلی داشته و از سوی دیگر گروه هیدروكسید دارند ، بسیاری از مواد آلی را نیز حل می كنند . روش های تهیه الكل بسیار متنوع می باشد كه در ادامه به هریك بطور خلاصه اشاره میكنیم :

تهیه الكل از راه تخمیر

مخمر آبجو ، قارچی است كه با جوانه زدن تكثیر می كند ، اگر این قارچ در مجاور یك ماده قندی تخمیر شود ، موادی از خود خارج می كند ، كه خاصیت آنزیمی داشته و موجب دگرگونی قند می شود . در بین قندها ، گلوكز به فرمول C6H12O6 است كه تخمیر شده ، الكل می دهد (تهیه شراب ) .

تهیه الكل از گلوكز

آنزیمی كه عمل تخمیر گلوكز بوسیله آن انجام می گیرد ، زیماز یا الكلاز نامیده می شود . هر گاه آنزیم را به گلوكز اضافه كنیم ، الكل و دی اكسید كربن یا گاز كربونیك بدست می آید .

تهیه الكل از مواد نشاسته دار

برای تهیه الكل از مواد نشاسته دار مانند برنج ، گندم ، ذرت ، سیب زمینی ، آنزیمی به نام مالتاز ، مالت را به مالتوز تبدیل می كند . سپس مالتوز بوسیله هیدرولیز( آبكافت ) به گلوكز تبدیل می گردد و گلوكز هم تخمیر حاصل می كند ، گاز كربونیك و الكل می دهد ( برای تبدیل مالت به مالتوز ، محیط باید اسید باشد ) .

تهیه الكل از ساكاروز یا قند معمولی

ساكارز را آنزیمی به نام انورتاز ( invertase ) یا انورتین ( invertine ) هیدرولیز ( آبكافت ) می كند و به گلوكز و لولز تبدیل می نماید . محلول های الكلی كه از تخمیر بدست می آید ، از نظر مقدار الكل تفاوت دارند .

روش مورد استفاده در تولید الكل از خرما در این گزارش نیز تخمیر و استفاده از مخمرها می باشد .

تهیه الكل از راه سنتز

تهیه الكل از اتیلن نخستین بار برتلو ( Berthelot ) شیمیدان فرانسوی ، الكل را از اثر آب بر اتیلن به كمك اسید سولفوریك بدست آورد .

تهیه الكل از استیلن

الكل را بطور عمده در صنعت از اثر احیا كردن (هیدروژن افزایی) استالدئید بدست می آورند و برای تهیه استالدئید از استیلن بهره می گیرند .

 


معرفی الکل خرما :


 

خرما از محصولات عمده کشارزی ایران است و حدود 60 درصد وزن خشک آن را قند تشکیل می دهد . بدلیل نامرغوب بودن حدود 30 درصد خرمای تولید شده در کشور مستقیماً جذب بازار مصرف نمی شود و می بایست در واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری تبدیل به فرآورده های با ارزش شود . این فرآورده ها به دو بخش تخمیری و غیر تخمیری تقسیم بندی می شود .

از آنجا که خرما حاوی درصد زیادی قند است لذا به عنوان منبع کربنی در فرایندهای تخمیری استفاده می شود . یکی از فرآورده های تخمیری خرما عبارت است از :

اتانول: تخمیر الکلی مواد قندی یک فرایند بیوشیمیایی است ، که توسط مخمر ساکاروسیس سروزیه انجام می گیرد . برای تولید اتانول از خرما ابتدا لازم است که عصاره گیری از آن صورت گیرد ، تا قند از خرما استخراج گردد . میزان قند استحصال شده در فرایند عصاره گیری به پارامترهای متعددی مانند پیوسته یا مداوم بودن سیستم ، یک یا دو مرحله ای بودن ، زمان ، دما و غیره بستگی دارد .

علاوه بر کاربرد خوراکی از دیگر موارد استفاده از خرما برای مصارف دارویی و طبی از قبیل تهیه سرکه الکل و اسید و همچنین از تفاله آن به عنوان خوراک دام استفاده می کنند و به عقیده صاحب نظران امکانات بالقوه و متنوعی برای دیگر مصارف خرما وجود دارد که هنوز بررسی و شناخته نشده است .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل خرما


 

در صورتی که درصد خلوص آن بیش از 80% حجمی باشد ، با موافقت وزارت بازرگانی پس از کسب نظر وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی مجاز می باشد .

همچنین در خصوص شرایط منع قانون وجود نداشته تنها می بایست استاندارد های مورد نیاز بین امللی رعایت شود .

استاندارد های قابل توجه الکل خرما :

• الكل اتیلیك – ویژگی ها : 161 ISIRI
• الكل اتیلیك – روش های آزمون : 613 ISIRI
• ادویه و چاشنی - روش اندازه گیری عصاره الكلی : 1362 ISIRI
• الكل سنج - چگالی سنج برای الكل : 1735 ISIRI
• اسانس ها - متیل اتیل الكل – ویژگی ها :2233 ISIRI

 


کاربرد الکل خرما


 

موارد مصرف و کاربرد معرفی کاربردهای الکل اتیلیک :

الکل دارای کاربردهای متنوع در صنعت و پزشکی می باشد که در اینجا به موارد مهم آن اشاره شده است :

1- الکل طبی

در حال حاضر الکل طبی دارای بیشترین مصرف در کشور می باشد . این الکل با خلوصیت 96 یا 70 درجه تولید شده و در اختیار بازار قرار می گیرد . ذیلاً موارد مصرف عمده آن آورده شده است .

• تولید سرکه

سرکه ماده ای است که از تخمیر اسیدی الکل تولید می گردد . سرکه دارای مصارف خوبی در صنایع غذایی و مصارف خانگی است .
نکته قابل ذکر در اینجا این است که تولید سرکه بعضاً بطور مستقیم از ملاس نیز صورت می گیرد ، ولی در این حالت سرکه تولیدی دارای مزه گس بوده و از مرغوبیت کافی برخوردار نمی باشد .

• مصارف طبی

الکل دارای خاصیت بالای ضد عفونی است . بنابراین با استفاده از این خاصیت تجهیزات و ابزارآلات پزشکی با الکل مورد ضد عفونی قرار می گیرند ، از مصارف دیگر الکل در طب ، استفاده در تزریقات و پانسمان می باشد .

• مصارف داروئی الکل

الکل دارای دو نوع کاربرد در صنعت داروسازی می باشد:

الف ) استفاده بعنوان حلال

الکل حلال اکثر مواد داروئی موجود در گیاهان و برخی مواد شیمیایی می باشد . از این رو برای استخراج این مواد از بدنه گیاه و یا ترکیب ماده شیمیایی از الکل استفاده می شود.

ب ) استفاده بعنوان دارو

الکل بصورت مستقیم در فرمولاسیون ساخت برخی داروها کاربرد دارد .

2- مصارف الکل صنعتی

موارد مصرف الکل صنعتی بسیار متنوع می باشد .

الف) مصرف الکل بعنوان ماده اولیه در تولید محصولات آرایشی الکل در تولید انواع ادکلن ها ، عطرها ، اسانس ها و دیگر محصولات آرایشی دارای کاربرد است .

اصلی ترین خاصیتی که سبب کاربرد الکل در این حوزه ها می گردد ، خاصیت حلالیت آن می باشد . الکل انواع اسانس ها ( در ساخت ادکلن و عطرها ) و روغن ها و موم ها ( در ساخت انواع رژ لب ، رژ گونه ، ریمل و غیره ) را در خود حل می نماید و پس از مصرف توسط مصرف کننده به واسطه دارا بودن قابلیت تبخیر در دمای پایین ، تبخیر گردیده و از محیط خارج می گردد .

ب) مصرف الکل بعنوان ماده اولیه در تولید برخی محصولات بهداشتی

ترکیب الکل در برخی محصولات بهداشتی یکی دیگر از موارد مصرف الکل می باشند . از موارد نمونه این محصولات می توان به شیشه شورها ، براق کننده ظروف و جلا دهنده ها اشاره کرد .

ج) مصرف بعنوان ماده اولیه تولید رنگ ها

الکل در فرمولاسیون ساخت برخی رنگ ها ، لاک ها و جلا دهنده ها کاربرد دارد . الکل در این محصولات بعنوان حلال رزین های مصرفی و همچنین محمل و حلال رنگده ها ( Pigments ) کاربرد دارد . علت استفاده دیگر الکل در این محصولات ، ایجاد قابلیت پاک کردن سطوح به منظور افزایش چسبندگی رنگ یا لاک روی آن می باشد .

د) تولید مشتقات الکل

الکل در تولید برخی محصولات صنعتی مشتق شده از آن کاربرد دارد . الکل بعنوان ماده اولیه در تولید این محصولات مورد استفاده قرار می گیرد .

اتیلن گلیکول ( ضد یخ خودروها ) ، کلرو فرم استالدئیدها ، اتیلن کلراید ، بوتادین ها ، دی اتیل اتر ، پلی استر ها ، استن

ه ) الکل سوختی

الکل سوختی در واقع همان الکل مطلق است ، که به منظور افزایش درجه اکتان بنزین (جایگزینی برای ماده افزودنی MTBE برای بنزین ) و یا به منظور جایگزینی برای بخشی از بنزین مصرفی ودروها ، مورد استفاده قرار می گیرد .الکل می تواند به طورغیر مستقیم و بصورت ماده اولیه ETBE یا MTBE بعنوان یکی از افزودنی های بنزین بکار رود .

 


اهمیت استراتژیكی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل خرما


 

الکل در زمان ما کاربرد فراوانى در صنایع گوناگون پیدا کرده است ؛ فى المثل استفاده از الکل براى ساخت داروها به اندازه اى است که برخى آن را کلید داروسازى دانسته اند . همچنین الکل در صنایع تبدیلى ، آرایشى و امور پزشکى و در آزمایشگاه ها به منظور نگهدارى قطعات بدن انسان یا حیوان مورد استفاده قرار مى گیرد .

کشور های عمده تولیدکننده الکل خرما :

بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان الکل طبی در سال های اخیر عبارتند از : هند ، کانادا ، چین ، برزیل ، تایلند ، استرالیا ، کلمبیا

 


فرایند تولید الکل خرما

 

1 . شستشوی خرما

خرمای مناسب جهت عملیات استحصال شیره ، خرمای درجه درجه 3 یا 4 از نوع سایر ، خضراوی و یا حلاوی می باشد . این خرما بایستی دارای ویژگی های زیر زیر باشد :

a . نرمی بافت

b . پایین بودن میزان پكتین وتانن c . بالا بودن درصد میزان قند انورت d . روشن بودن رنگ خرما

خرمای مصرفی در مرحله اول توسط آب سرد مورد شستشو قرار می گیرد . در مرحله دوم خرماها روی یك تسمه نقاله ریخته شده مورد بازبینی قرار می گیرند . این سیستم شستشو توانایی جداسازی سنگ ، چوب و سایر ناخالصی ها را از خرما دارد . آب مصرفی دراین مرحله دارای درجه حرارتی در حدود 30 تا 40 درجه می باشد .

2 . سولفیتاسیون خرما

گاز SO و یا اضافه كردن نمك های سولفویت (SO) و بی سولفویت (HSO) از تركیباتی هستند كه می توانند روی مخمرها و كپك ها اثر گذاشته ، از تخمیر خرما جلوگیری می كنند . ضمناً توانایی جلوگیری از قهوه ای شدن آنزیمی و غیر آنزیمی ( كاهش مقدار هیدروكسی متیل فوفوران ) را خواهد داشت .

نهایتاً اینكه با توجه به اینكه ، بهترین PH برای فعالیت تركیبات سولفیت بین 2 تا 3 می باشد ، استفاده از سولفیتاسیون باعث جلوگیری از فعالیت میكروب ها خواهد گردید . به عبارت دیگر این مرحله را می توان مرحله ضدعفونی نیز نامید .

3 . خرد كردن و له كردن خرما

خرمای شسته شده از مرحله ضدعفونی به ماشین خردكن منتقل می شود . در این مرحله خرما با هسته به لایه های به قطر 2 تا 3 میلیمتر خرد می گردد . پس از له شدن وارد مرحله استخراج می گردد .

4 . استخراج شربت یا شیره خرما

عمل استخراج شیره از خرما با استفاده از دیفیوزیون صورت می گیرد . میزان آب مصرفی در این مرحله بستگی به درصد رطوبت و با مواد قندی ( 10 - 16 درصد ) از سلول خارج می گردند ، با توجه به اینكه غشاء پرتوپلاست سلول زنده نیمه تراواست یعنی آب را از خود عبور می دهد ، ولی نسبت به انتقال مواد محلول و معلق دارای خاصیت تراوایی انتخابی است .

با حرارت (57-65 درجه سانتی گراد) پروتینهای غشاء سلولی تغییر فرم داده و تراوایی انتخابی حالت فشار اسمزی در واكوتول های سلول و پروتوپلاست نمی تواند وجود داشته باشد ، در نتیجه غشاء سلول به صورت نیمه تراوا در می آید ، بعضی از مولكول ها می توانند نسبت به مولكول های دیگر سریع تر داخل سلول نفوذ كنند ، آب می تواند وارد سلول شده و جانشین قند و سایر تركیبات حلال گردد ، تا زمانی كه تعادل برقرار گردد .

حرارت فوق علاوه بر استخراج قند از خرما سبب جلوگیری از فعالیت باكتری ها ( در بعضی مواقع از تركیبات آلدئید فرمیك ( فرم آلدئید ) استفاده می گردد ) و همچنین فعالیت آنزیم ها می كند . چنانچه عمل دیفیوژن در یك مرحله صورت گیرد خرما با سه برابر وزن خود با آب مخلوط می گردد ، در مرحله اول می توان حدود 53 درصد از مواد متشكله ( قندها ) را به صورت شیره خام استخراج كرد .

با تكرار عمل عصاره گیری می توان از تفاله باقیمانده 70-65 درصد شیره خرما را استخراج كرد . تفاله باقیمانده بلافاصله به دستگاه پرس جهت آبگیری منتقل می گردد آب خروجی از تفاله پس از استریل شدن و تعدیل درجه حرارت با آب مورد مصرف در مرحله استخراج مخلوط شده و وارد سیستم دیفیوژن می گردد . تفاله خشك شده پس از خرد شدن در آسیاب های چكشی می تواند بعنوان خوراك دام بسته بندی گردد .

5 . تهیه مخمرها

در این مرحله برای تهیه الكل مخمرها را برای اضافه كردن به شیره خرما آماده می كنند . مخمر تولید كننده الكل Saccharomyces ellipsoideus و cervisia Saccharimyces می باشد . مخزن رشد مخمر در این بخش می باشد ، كه با آب و نیترات آمونیم و سایر مواد كمكی جهت تسریع در رشد اضافه می گردد . سپس در این مرحله بوسیله همزن اكسیژن مورد نیاز جهت رشد مخمر تأمین می گردد ، مدت زمان لازم در این مرحله 5/2 ساعت می باشد .

6 . فرآیند تخمیر و تولید الكل

در این مرحله شیره رقیق حاصله در مراحل قبل به فرمنتورهایی كه در این قسمت كار گذاشته شده اند انتقال میی ابد و با مخمرهایی كه در قسمت قبل آماده شده اند مخلوط می گردند . فرمنتورها تمام شرایط لازم برای تخمیر را دارا می باشند ( از قبیل اكسیژن ، دما و . . . ) .

به شیره موجود در فرمنتورها 45% آب اضافه می شود ، پس تركیب شیره و آب به نسبت 45% می باشد و در ابتدا در این مرحله مخمرها قند موجود در شیره را به الكل تبدیل می كنند و با توجه به اینكه در اینجا رشد مخمرها بیهوازی است همزن وجود ندارد . الكل بدست آمده در این قسمت دارای 10% غلظت است .

7 . تقطیر

دیگ های تقطیر اولیه در این مرحله كار تقطیر و جدا ساختن آب را انجام می دهند و غلظت الكل به میزان 50 درصد می رسد . سپس الكل تقطیر شده به مخازن جهت نگهداری منتقل می گردند .

در مرحله بعد دیگ های تقطیر ثانویه آب موجود در الكل را بازهم كاهش داده و غلظت الكل به 90 درصد می رسد . الكل بدست آمده نهایی به مخازن نگهداری منتقل می شوند تا جهت بسته بندی فرستاده شوند .

8 . بسته بندی

در این مرحله دستگاه بسته بندی كار بسته بندی الكل تولیدی را انجام می دهد . الكل تولید شده در این قسمت در ظروف شیشه ای 1 لیتری بصورت اتوماتیك بسته بندی شده و بر آنها برچسب زده می شود .

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید الکل خرما

 

• مخلوط كن خرما

• پرس حلزونی

• مخزن ذخیره شیره رقیق

• نوار نقاله ( به طول 6 متر )

• مخزن تهیه مخمر

• مخزن رشد مخمر

• فرمنتور

• مخزن ذخیره الكل 60 %

• مخزن ذخیره الكل 90 %

• دیگ تقطیر اولیه و ثانویه

• برج تقطیر اولیه و ثانویه

• كندانسور اولیه و ثانویه

• دستگاه بسته بندی شیشه الكل

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید الکل خرما

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید الکل خرما ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool