جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
موقعیت شما: صفحه نخستدانلودستان سایتدانلود طرح های توجیهی صنعتی و معدنی کاملترطرح های توجیهی صنایع برق و الکترونیکطرح توجیهی تولید الکترود جوشکاری و دریایی سال 1400 + کامفار
طرح توجیهی تولید الکل خرما سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf ) - 4.2 out of 5 based on 5 votes
امتیاز کاربر:  / 5
ضعیفعالی 

photo ۲۰۱۹ ۱۱ ۲۳ ۲۱ ۰۱ ۳۷

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید الکل خرما سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید الکل خرما را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

الکل خرما در دو نوع طبی و صنعتی تولید شده و جهت تولید سرکه ، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی تولید انواع ادکلن ها ، عطرها ، اسانس ها ، صنایع دارویی ، صنایع طبی ، تولید رنگ ها و ... دارای کاربرد می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل خرما


 

امروزه الکل ، به نام اتیلن الكل ، الكل معمولی ، الكل اتیلیك ، روح الخمر ، الكل شراب ، اتانول ، نتیل كربینول ، جوهر شراب ، الكل كشمش ، ئیدروكسیل و . . . مشهور است . الكل ، آبگون های است فرار ، بیرنگ ، با بوی ویژه و مزه سوزان ، رطوبت گیر و از آب سبك تر است . وزن ویژه یا جرم حجمی آن 0,795 تا 8,0 ، در فشار متعارفی ، نقطه جوش آن 53,78 تا 5,78 درجه سانتی گراد و نقطه انجماد آن ، 114درجه سانتی گراد است .

از این رو ، آن را در دماسنج هایی كه برای سنجش سرما بكار می رود ، استفاده می كنند . الكل جامد در 130درجه سانتیگراد گداخته می شود . قابلیت حل شدن اتیل الكل در آب بسیار زیاد است و به هر نسبت با آب مخلوط می شود .

از آمیختن آب و الكل ، كمی گرما هم تولید می شود ، الكل یكی از حلال های بسیار خوب است ، ید ، كافور ، عطرها ، عسل و . . . را در خود ناپدید می كند . الكل به غیر از آب ، در اغلب حلال های آلی محلول است . الكل خاصیت گندزدایی دارد و آلبومین ها را منعقد می كند .

به طور كلی ، زمانی كه نام الكل به تنهایی به كار می رود ، معمولاً منظور اتانول است كه همان الكل گرفته شده از جو یا عرق یا همان مشروبات الكلی می باشد ، كه از تخمیر شكرها به دست می آید و محصول مورد بررسی در این گزارش می باشد .

در شیمی به هر تركیب شیمیایی كه یك گروه هیدروكسیل ( -OH ) متصل به كربن یك آلكیل داشته باشد ، الكل گویند . فرمول كلی یك الكل سادهٔ غیر حلقه ای n+1 2CnH است .

در شیمی الكل ها در شمار گروه مهمی از تركیب های شیمیایی هستند و در واكنش های گسترده ای شركت می كنند و بسیاری از تركیب های شیمیایی از آن ها به دست می آیند . الكل ها بیشتر با صفت های مشخص كنندهٔ ویژهٔ خود می آیند ، مانند الكل چوب ( كه همان متانول است) یا ایزوپروپیل الكل . پسوند « ول » نیز در پایان نام شیمیایی همهٔ الكل ها می آید .

از خواص بسیار مهم الكل ها كه موجب كاربرد فراوان آن ها در انواع صنایع گردیده است ، حلالیت بالا آن ها می باشد ، با توجه به این كه پیوند بین الكل ها مانند آب ، پیوند هیدروژنی است به هر اندازه ای در آب حل می شود . همچنین با توجه به این كه الكل ها از یك سو بخشی آلی داشته و از سوی دیگر گروه هیدروكسید دارند ، بسیاری از مواد آلی را نیز حل می كنند . روش های تهیه الكل بسیار متنوع می باشد كه در ادامه به هریك بطور خلاصه اشاره میكنیم :

تهیه الكل از راه تخمیر

مخمر آبجو ، قارچی است كه با جوانه زدن تكثیر می كند ، اگر این قارچ در مجاور یك ماده قندی تخمیر شود ، موادی از خود خارج می كند ، كه خاصیت آنزیمی داشته و موجب دگرگونی قند می شود . در بین قندها ، گلوكز به فرمول C6H12O6 است كه تخمیر شده ، الكل می دهد (تهیه شراب ) .

تهیه الكل از گلوكز

آنزیمی كه عمل تخمیر گلوكز بوسیله آن انجام می گیرد ، زیماز یا الكلاز نامیده می شود . هر گاه آنزیم را به گلوكز اضافه كنیم ، الكل و دی اكسید كربن یا گاز كربونیك بدست می آید .

تهیه الكل از مواد نشاسته دار

برای تهیه الكل از مواد نشاسته دار مانند برنج ، گندم ، ذرت ، سیب زمینی ، آنزیمی به نام مالتاز ، مالت را به مالتوز تبدیل می كند . سپس مالتوز بوسیله هیدرولیز( آبكافت ) به گلوكز تبدیل می گردد و گلوكز هم تخمیر حاصل می كند ، گاز كربونیك و الكل می دهد ( برای تبدیل مالت به مالتوز ، محیط باید اسید باشد ) .

تهیه الكل از ساكاروز یا قند معمولی

ساكارز را آنزیمی به نام انورتاز ( invertase ) یا انورتین ( invertine ) هیدرولیز ( آبكافت ) می كند و به گلوكز و لولز تبدیل می نماید . محلول های الكلی كه از تخمیر بدست می آید ، از نظر مقدار الكل تفاوت دارند .

روش مورد استفاده در تولید الكل از خرما در این گزارش نیز تخمیر و استفاده از مخمرها می باشد .

تهیه الكل از راه سنتز

تهیه الكل از اتیلن نخستین بار برتلو ( Berthelot ) شیمیدان فرانسوی ، الكل را از اثر آب بر اتیلن به كمك اسید سولفوریك بدست آورد .

تهیه الكل از استیلن

الكل را بطور عمده در صنعت از اثر احیا كردن (هیدروژن افزایی) استالدئید بدست می آورند و برای تهیه استالدئید از استیلن بهره می گیرند .

 


معرفی الکل خرما :


 

خرما از محصولات عمده کشارزی ایران است و حدود 60 درصد وزن خشک آن را قند تشکیل می دهد . بدلیل نامرغوب بودن حدود 30 درصد خرمای تولید شده در کشور مستقیماً جذب بازار مصرف نمی شود و می بایست در واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری تبدیل به فرآورده های با ارزش شود . این فرآورده ها به دو بخش تخمیری و غیر تخمیری تقسیم بندی می شود .

از آنجا که خرما حاوی درصد زیادی قند است لذا به عنوان منبع کربنی در فرایندهای تخمیری استفاده می شود . یکی از فرآورده های تخمیری خرما عبارت است از :

اتانول: تخمیر الکلی مواد قندی یک فرایند بیوشیمیایی است ، که توسط مخمر ساکاروسیس سروزیه انجام می گیرد . برای تولید اتانول از خرما ابتدا لازم است که عصاره گیری از آن صورت گیرد ، تا قند از خرما استخراج گردد . میزان قند استحصال شده در فرایند عصاره گیری به پارامترهای متعددی مانند پیوسته یا مداوم بودن سیستم ، یک یا دو مرحله ای بودن ، زمان ، دما و غیره بستگی دارد .

علاوه بر کاربرد خوراکی از دیگر موارد استفاده از خرما برای مصارف دارویی و طبی از قبیل تهیه سرکه الکل و اسید و همچنین از تفاله آن به عنوان خوراک دام استفاده می کنند و به عقیده صاحب نظران امکانات بالقوه و متنوعی برای دیگر مصارف خرما وجود دارد که هنوز بررسی و شناخته نشده است .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل خرما


 

در صورتی که درصد خلوص آن بیش از 80% حجمی باشد ، با موافقت وزارت بازرگانی پس از کسب نظر وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی مجاز می باشد .

همچنین در خصوص شرایط منع قانون وجود نداشته تنها می بایست استاندارد های مورد نیاز بین امللی رعایت شود .

استاندارد های قابل توجه الکل خرما :

• الكل اتیلیك – ویژگی ها : 161 ISIRI
• الكل اتیلیك – روش های آزمون : 613 ISIRI
• ادویه و چاشنی - روش اندازه گیری عصاره الكلی : 1362 ISIRI
• الكل سنج - چگالی سنج برای الكل : 1735 ISIRI
• اسانس ها - متیل اتیل الكل – ویژگی ها :2233 ISIRI

 


کاربرد الکل خرما


 

موارد مصرف و کاربرد معرفی کاربردهای الکل اتیلیک :

الکل دارای کاربردهای متنوع در صنعت و پزشکی می باشد که در اینجا به موارد مهم آن اشاره شده است :

1- الکل طبی

در حال حاضر الکل طبی دارای بیشترین مصرف در کشور می باشد . این الکل با خلوصیت 96 یا 70 درجه تولید شده و در اختیار بازار قرار می گیرد . ذیلاً موارد مصرف عمده آن آورده شده است .

• تولید سرکه

سرکه ماده ای است که از تخمیر اسیدی الکل تولید می گردد . سرکه دارای مصارف خوبی در صنایع غذایی و مصارف خانگی است .
نکته قابل ذکر در اینجا این است که تولید سرکه بعضاً بطور مستقیم از ملاس نیز صورت می گیرد ، ولی در این حالت سرکه تولیدی دارای مزه گس بوده و از مرغوبیت کافی برخوردار نمی باشد .

• مصارف طبی

الکل دارای خاصیت بالای ضد عفونی است . بنابراین با استفاده از این خاصیت تجهیزات و ابزارآلات پزشکی با الکل مورد ضد عفونی قرار می گیرند ، از مصارف دیگر الکل در طب ، استفاده در تزریقات و پانسمان می باشد .

• مصارف داروئی الکل

الکل دارای دو نوع کاربرد در صنعت داروسازی می باشد:

الف ) استفاده بعنوان حلال

الکل حلال اکثر مواد داروئی موجود در گیاهان و برخی مواد شیمیایی می باشد . از این رو برای استخراج این مواد از بدنه گیاه و یا ترکیب ماده شیمیایی از الکل استفاده می شود.

ب ) استفاده بعنوان دارو

الکل بصورت مستقیم در فرمولاسیون ساخت برخی داروها کاربرد دارد .

2- مصارف الکل صنعتی

موارد مصرف الکل صنعتی بسیار متنوع می باشد .

الف) مصرف الکل بعنوان ماده اولیه در تولید محصولات آرایشی الکل در تولید انواع ادکلن ها ، عطرها ، اسانس ها و دیگر محصولات آرایشی دارای کاربرد است .

اصلی ترین خاصیتی که سبب کاربرد الکل در این حوزه ها می گردد ، خاصیت حلالیت آن می باشد . الکل انواع اسانس ها ( در ساخت ادکلن و عطرها ) و روغن ها و موم ها ( در ساخت انواع رژ لب ، رژ گونه ، ریمل و غیره ) را در خود حل می نماید و پس از مصرف توسط مصرف کننده به واسطه دارا بودن قابلیت تبخیر در دمای پایین ، تبخیر گردیده و از محیط خارج می گردد .

ب) مصرف الکل بعنوان ماده اولیه در تولید برخی محصولات بهداشتی

ترکیب الکل در برخی محصولات بهداشتی یکی دیگر از موارد مصرف الکل می باشند . از موارد نمونه این محصولات می توان به شیشه شورها ، براق کننده ظروف و جلا دهنده ها اشاره کرد .

ج) مصرف بعنوان ماده اولیه تولید رنگ ها

الکل در فرمولاسیون ساخت برخی رنگ ها ، لاک ها و جلا دهنده ها کاربرد دارد . الکل در این محصولات بعنوان حلال رزین های مصرفی و همچنین محمل و حلال رنگده ها ( Pigments ) کاربرد دارد . علت استفاده دیگر الکل در این محصولات ، ایجاد قابلیت پاک کردن سطوح به منظور افزایش چسبندگی رنگ یا لاک روی آن می باشد .

د) تولید مشتقات الکل

الکل در تولید برخی محصولات صنعتی مشتق شده از آن کاربرد دارد . الکل بعنوان ماده اولیه در تولید این محصولات مورد استفاده قرار می گیرد .

اتیلن گلیکول ( ضد یخ خودروها ) ، کلرو فرم استالدئیدها ، اتیلن کلراید ، بوتادین ها ، دی اتیل اتر ، پلی استر ها ، استن

ه ) الکل سوختی

الکل سوختی در واقع همان الکل مطلق است ، که به منظور افزایش درجه اکتان بنزین (جایگزینی برای ماده افزودنی MTBE برای بنزین ) و یا به منظور جایگزینی برای بخشی از بنزین مصرفی ودروها ، مورد استفاده قرار می گیرد .الکل می تواند به طورغیر مستقیم و بصورت ماده اولیه ETBE یا MTBE بعنوان یکی از افزودنی های بنزین بکار رود .

 


اهمیت استراتژیكی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الکل خرما


 

الکل در زمان ما کاربرد فراوانى در صنایع گوناگون پیدا کرده است ؛ فى المثل استفاده از الکل براى ساخت داروها به اندازه اى است که برخى آن را کلید داروسازى دانسته اند . همچنین الکل در صنایع تبدیلى ، آرایشى و امور پزشکى و در آزمایشگاه ها به منظور نگهدارى قطعات بدن انسان یا حیوان مورد استفاده قرار مى گیرد .

کشور های عمده تولیدکننده الکل خرما :

بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان الکل طبی در سال های اخیر عبارتند از : هند ، کانادا ، چین ، برزیل ، تایلند ، استرالیا ، کلمبیا

 


فرایند تولید الکل خرما

 

1 . شستشوی خرما

خرمای مناسب جهت عملیات استحصال شیره ، خرمای درجه درجه 3 یا 4 از نوع سایر ، خضراوی و یا حلاوی می باشد . این خرما بایستی دارای ویژگی های زیر زیر باشد :

a . نرمی بافت

b . پایین بودن میزان پكتین وتانن c . بالا بودن درصد میزان قند انورت d . روشن بودن رنگ خرما

خرمای مصرفی در مرحله اول توسط آب سرد مورد شستشو قرار می گیرد . در مرحله دوم خرماها روی یك تسمه نقاله ریخته شده مورد بازبینی قرار می گیرند . این سیستم شستشو توانایی جداسازی سنگ ، چوب و سایر ناخالصی ها را از خرما دارد . آب مصرفی دراین مرحله دارای درجه حرارتی در حدود 30 تا 40 درجه می باشد .

2 . سولفیتاسیون خرما

گاز SO و یا اضافه كردن نمك های سولفویت (SO) و بی سولفویت (HSO) از تركیباتی هستند كه می توانند روی مخمرها و كپك ها اثر گذاشته ، از تخمیر خرما جلوگیری می كنند . ضمناً توانایی جلوگیری از قهوه ای شدن آنزیمی و غیر آنزیمی ( كاهش مقدار هیدروكسی متیل فوفوران ) را خواهد داشت .

نهایتاً اینكه با توجه به اینكه ، بهترین PH برای فعالیت تركیبات سولفیت بین 2 تا 3 می باشد ، استفاده از سولفیتاسیون باعث جلوگیری از فعالیت میكروب ها خواهد گردید . به عبارت دیگر این مرحله را می توان مرحله ضدعفونی نیز نامید .

3 . خرد كردن و له كردن خرما

خرمای شسته شده از مرحله ضدعفونی به ماشین خردكن منتقل می شود . در این مرحله خرما با هسته به لایه های به قطر 2 تا 3 میلیمتر خرد می گردد . پس از له شدن وارد مرحله استخراج می گردد .

4 . استخراج شربت یا شیره خرما

عمل استخراج شیره از خرما با استفاده از دیفیوزیون صورت می گیرد . میزان آب مصرفی در این مرحله بستگی به درصد رطوبت و با مواد قندی ( 10 - 16 درصد ) از سلول خارج می گردند ، با توجه به اینكه غشاء پرتوپلاست سلول زنده نیمه تراواست یعنی آب را از خود عبور می دهد ، ولی نسبت به انتقال مواد محلول و معلق دارای خاصیت تراوایی انتخابی است .

با حرارت (57-65 درجه سانتی گراد) پروتینهای غشاء سلولی تغییر فرم داده و تراوایی انتخابی حالت فشار اسمزی در واكوتول های سلول و پروتوپلاست نمی تواند وجود داشته باشد ، در نتیجه غشاء سلول به صورت نیمه تراوا در می آید ، بعضی از مولكول ها می توانند نسبت به مولكول های دیگر سریع تر داخل سلول نفوذ كنند ، آب می تواند وارد سلول شده و جانشین قند و سایر تركیبات حلال گردد ، تا زمانی كه تعادل برقرار گردد .

حرارت فوق علاوه بر استخراج قند از خرما سبب جلوگیری از فعالیت باكتری ها ( در بعضی مواقع از تركیبات آلدئید فرمیك ( فرم آلدئید ) استفاده می گردد ) و همچنین فعالیت آنزیم ها می كند . چنانچه عمل دیفیوژن در یك مرحله صورت گیرد خرما با سه برابر وزن خود با آب مخلوط می گردد ، در مرحله اول می توان حدود 53 درصد از مواد متشكله ( قندها ) را به صورت شیره خام استخراج كرد .

با تكرار عمل عصاره گیری می توان از تفاله باقیمانده 70-65 درصد شیره خرما را استخراج كرد . تفاله باقیمانده بلافاصله به دستگاه پرس جهت آبگیری منتقل می گردد آب خروجی از تفاله پس از استریل شدن و تعدیل درجه حرارت با آب مورد مصرف در مرحله استخراج مخلوط شده و وارد سیستم دیفیوژن می گردد . تفاله خشك شده پس از خرد شدن در آسیاب های چكشی می تواند بعنوان خوراك دام بسته بندی گردد .

5 . تهیه مخمرها

در این مرحله برای تهیه الكل مخمرها را برای اضافه كردن به شیره خرما آماده می كنند . مخمر تولید كننده الكل Saccharomyces ellipsoideus و cervisia Saccharimyces می باشد . مخزن رشد مخمر در این بخش می باشد ، كه با آب و نیترات آمونیم و سایر مواد كمكی جهت تسریع در رشد اضافه می گردد . سپس در این مرحله بوسیله همزن اكسیژن مورد نیاز جهت رشد مخمر تأمین می گردد ، مدت زمان لازم در این مرحله 5/2 ساعت می باشد .

6 . فرآیند تخمیر و تولید الكل

در این مرحله شیره رقیق حاصله در مراحل قبل به فرمنتورهایی كه در این قسمت كار گذاشته شده اند انتقال میی ابد و با مخمرهایی كه در قسمت قبل آماده شده اند مخلوط می گردند . فرمنتورها تمام شرایط لازم برای تخمیر را دارا می باشند ( از قبیل اكسیژن ، دما و . . . ) .

به شیره موجود در فرمنتورها 45% آب اضافه می شود ، پس تركیب شیره و آب به نسبت 45% می باشد و در ابتدا در این مرحله مخمرها قند موجود در شیره را به الكل تبدیل می كنند و با توجه به اینكه در اینجا رشد مخمرها بیهوازی است همزن وجود ندارد . الكل بدست آمده در این قسمت دارای 10% غلظت است .

7 . تقطیر

دیگ های تقطیر اولیه در این مرحله كار تقطیر و جدا ساختن آب را انجام می دهند و غلظت الكل به میزان 50 درصد می رسد . سپس الكل تقطیر شده به مخازن جهت نگهداری منتقل می گردند .

در مرحله بعد دیگ های تقطیر ثانویه آب موجود در الكل را بازهم كاهش داده و غلظت الكل به 90 درصد می رسد . الكل بدست آمده نهایی به مخازن نگهداری منتقل می شوند تا جهت بسته بندی فرستاده شوند .

8 . بسته بندی

در این مرحله دستگاه بسته بندی كار بسته بندی الكل تولیدی را انجام می دهد . الكل تولید شده در این قسمت در ظروف شیشه ای 1 لیتری بصورت اتوماتیك بسته بندی شده و بر آنها برچسب زده می شود .

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید الکل خرما

 

• مخلوط كن خرما

• پرس حلزونی

• مخزن ذخیره شیره رقیق

• نوار نقاله ( به طول 6 متر )

• مخزن تهیه مخمر

• مخزن رشد مخمر

• فرمنتور

• مخزن ذخیره الكل 60 %

• مخزن ذخیره الكل 90 %

• دیگ تقطیر اولیه و ثانویه

• برج تقطیر اولیه و ثانویه

• كندانسور اولیه و ثانویه

• دستگاه بسته بندی شیشه الكل

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید الکل خرما

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید الکل خرما ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool