طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

formic acid

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

فرمیک اسید خالص ماده ای بی رنگ ، سمی و خورنده می باشد ، که از موارد کاربرد آن می توان به سنتز مواد شیمیایی و دارویی ، دباغی و تولید چرم ، خوراك دام و صنایع نساجی اشاره کرد . همچنین از فرمیک اسید به عنوان یک ترکیب شیمیایی واسطه ، حلال و ضدعفونی کننده استفاده می شود .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول


 

اسید فرمیک دارای فرمول شیمیاییHCOOH می باشد که با نامهای متانوئیک اسید ، هیدرژن کربوکسیلیک اسید و فرمیلیک اسید شناخته می شود و از ساده ترین و سبکترین اسیدهای کربوکسیلیک می باشد . در ساختار شیمیایی آن یک اتم هیدروژن به گروه کربوکسیلیک (COOH) متصل شده است . در صورتیکه یک گروه متیل به جای هیدروژن به آن متصل شود اسید استیک ایجاد خواهد شد .

این ماده نه تنها جز اسیدها محسوب می شود بلکه به عنوان یک آلدئید نیز محسوب می باشد . بنابراین در نقش اسید با الکلها واکنش داده و استر تشکیل می دهد و در نقش آلدئید به راحتی اکسید می شود . اسید فرمیک خالص ماده ای بی رنگ ، سمی و خورنده با وزن ملکولی 03/46 می باشد و کاملا محلول در آب ، اتر و الکل است . این ماده به عنوان یک ترکیب شیمیایی واسطه ، حلال و ضدعفونی کننده استفاده می شود .

نقطه جرقه این مادهC o50 می باشد ( نقطه جرقه پائین ترین دمایی است که یک مایع در اثر اختلاط با هوا مشتعل می شود ) . مطابق با استانداردNFPA نرخ آن از لحاظ سلامتی 2 ، اشتعال پذیری 2 و واکنش پذیری 1 می باشد و نیز نرخ سمیت برحسب rat LD50 برابر 1100 mg/kg می باشد .

خواص فیزیکی و شیمیایی اسید فرمیک :

نام ماده : اسید فرمیک

فرمول شیمیایی : CH2O2

حالت : مایع

بو : تند

رنگ : بی رنگ

دمای اشتعال خودبخودی : 601 oC

حلالیت در آب در دمای Co02 : کاملا محلول

نقطه جرقه : 50 oC

نقطه جوش : 101 oC

نقطه ذوب : 8 oC

فشار بخار : 40 mmHg at 24 oC

دانسیته : 1.2 g/cm3 at 20 oC

در شرایط معمولی پایدار : پایداری

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول


 

اسید فرمیک در زمینه های مختلفی کاربرد دارد که به شرح زیر می باشند:

• سنتز مواد شیمیایی و داروییاسید

فرمیک به عنوان مواد افزودنی صنایع غذایی ، در تولید کاتالیست آلومینیوم ، سنتز مواد دارویی همچون انسولین و کافئین ، سنتز پنتا اریتریتول ، تولید روغن سویای اپوکسی شده بکار می رود . این ماده در تولید حشره کش ها ، سموم نباتی و رنگ نساجی نیز مورد استفاده قرار می گیرد . لازم بذکر است عمده ترین مصرف اسیدفرمیک در جهان در زمینه سنتز مواد شیمیایی می باشد .

• دباغی و تولید چرم

در صنعت دباغی اسید فرمیک برای گند زدایی و خنثی کردن آهک در هنگام موزدایی پوست خام مصرف می شود و در رنگرزی چرم نیز به عنوان یکنواخت کننده استفاده می شود.

• خوراك دام

به منظور تسهیل در هضم علوفه دامها اسید فرمیک افزوده می شود .

• صنایع نساجی

کاربرد اسید فرمیک در صنایع نساجی به شرح ذیل است :

- پایدار نمودن رنگ بر روی الیاف

- در رنگ آمیزی الیاف طبیعی و مصنوعی همچون پشم و نایلون

- خنثی نمودن محلول قلیایی در هنگام شستشوی پارچه

• سایر مصارف

به عنوان عامل تنظیم کننده pH در خنثی نمودن محیط قلیایی مورد استفاده قرار می گیرد .

 


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول


 

استاندارد ملی برای تولید هر ماده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تعیین می شود شماره استاندارد ملی اسید فرمیک جهت اندازه گیری آن در سبزیجات 1-7772 می باشد و برای سایر کاربردهای آن استاندارد ملی دیگری تعریف نشده است .

استاندارد بین المللی هر ماده شیمیایی بیانگر تستهای آزمایشگاهی مورد نیاز جهت تعیین خلوص و خواص شیمیایی و فیزیکی ماده می باشد که برای مواد شیمیایی از استانداردهای بین المللی بسیاری از قبیلASTM , ISO , DINE , BS , GOST استفاده می شود ، لذا استاندارد بین المللی اسید فرمیک ( British Standard ) BS 4341 معرفی می شود .

 


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول


 

• کشورهای عمده تولید کننده

چین - آلمان - فنلاند - سوئد - ایالات متحده امریکا - جمهوری کره - هند – ژاپن - اندونزی - پاکستان - ترکیه

چین با ظرفیت تولید 300 هزار تن بزرگترین تولید کننده اسید فرمیک به شمار می رود و41% از ظرفیت تولید جهانی را در اختیار دارد و در بین کشورهای آسیایی نیز چین ، کره ، هند و ژاپن با ظرفیت های تولید 300 ، 18،23 و 13 هزار تن بزرگترین تولید کنندگان آسیایی به شمار می روند .

• کشورهای مصرف کننده

چین - آلمان - فنلاند - سوئد - هند - برزیل - ترکیه - ایالات متحده آمریکا - جمهوری کره - ژاپن - آرژانتین - تایوان - تایلند - اندونزی - مکزیک - لهستان - پاکستان - روسیه - ویتنام - کانادا - اسپانیا - مالزی - اقیانوسیه - کلمبیا - بنگلادش - مجارستان - آفریقای جنوبی - اروگوئه - شیلی - سوازیلند - پرو – فیلیپین - جمهوری چک – ونزوئلا - مصر- اسلواکی - سریلانکا - عربستان سعودی - رومانی - اوکراین – سنگاپور- ایران - سوئیس – الجزایر- نیجریه - بلغارستان – استونی – بلاروس – کرواسی - لتونی - اسلونی - اتیوپی - فرانسه لیتوانی - سوریه - پرتغال – دانمارك

چین ، آلمان ، فنلاند ، سوئد ، هند و برزیل به ترتیب بالاترین میزان مصرف را دارا می باشند و مجموع مصرف این کشورها از 70% مصرف جهانی بالاتر است .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول


 

• شرایط واردات

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران کالاهای صادراتی و وارداتی به سه گروه زیر تقسیم می شوند :

کالای مجاز : کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .

کالای مشروط : کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است .

کالای ممنوع : کالایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا بموجب قانون ممنوع گردد .

اسید فرمیک با تعرفه گمرکی 29151100 جزء گروه 1 می باشد و واردات این کالا بلا مانع است و نیز حقوق پایه این ماده که طبق ماده (2) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمرکی، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی می باشد ، معادل 4% ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود .

به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود . حقوق ورودی برای تعرفه 29151100 4% می باشد . تنها نکته قابل توجه اینکه با توجه به اینکه مایعات شیمیایی وارداتی نیاز به آزمایش دارند تنها از طریق گمرکهایی که دارای تجهیزات آزمایشگاهی مایعات شیمیایی هستند امکان واردات این ماده وجود دارد .

• شرایط صادرات

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران سال 1387، این کالا با شماره تعرفه 29111500 جزء کالاهای مجاز ( گروه1) می باشد و بدون هیچگونه شرایط خاص امکان صادرات را دارا می باشد و درصورتی که کالای تولیدی از استانداردهای لازم برخوردار بوده و قابل رقابت با قیمت جهانی این محصول باشد صادرات آن میسر خواهد بود .

اهمیت استراتژیک فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول :

اگرچه اسید فرمیک با توجه به کاربردهای مختلفی که اشاره گردید کالای پر کاربردی به شمار می رود اما با توجه به سادگی فرایند تولید آن و زمینه های مصرف نمی توان آن را کالای استراتژیک به شمار آورد .

 


فرایند تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول

 

اسید فرمیک طریق از 3 فرایند شیمیایی قابل تولید می باشد :

• تولید اسیدفرمیک از متانول و مونوکسیدکربن .

• تولید اسیدفرمیک از نرمال بوتان یا نفتا بوسیله اکسیداسیون .

• تولید اسیدفرمیک با استفاده از هیدرولیز اسیدی نمک فرمات .

که این فرایندها به صورت مختصر در زیر توضیح داده شده است :

• فرایند تولید اسیدفرمیک از متانول و مونوکسیدکربن

شرکتهای صاحب لیسانس BASF, HALCON/SD LEONARD و KEMIRA از واکنش متانول ومونوکسیدکربن طی دو مرحله کربونیلاسیون متانول و تولید متیل فرمات ، هیدرولیز متیل فرمات و تولید اسیدفرمیک تولید می شود و 65% کارخانجات تولید اسیدفرمیک در جهان از این روش استفاده می نمایند .

• فرایند تولید اسیدفرمیک از نرمال بوتان یا نفتا بوسیله اکسیداسیون

شرکتهای صاحب لیسانسBP ، Celanese وDaicel اسید فرمیک را به عنوان محصول جانبی در تولید اسید استیک بوسیله اکسیداسیون نرمال بوتان، تولید می نمایند این روش در شرایطی که بسته به میزان تقاضای بازار تولید اسیداستیک و اسیدفرمیک مورد نظر باشد و نیاز اسید استیک بیش از اسیدفرمیک باشد بکار برده می شود که حدود 15% از کارخانجات تولید اسیدفرمیک از این روش استفاده می نمایند

• فرایند تولید اسیدفرمیک با استفاده از هیدرولیز اسیدی نمک فرمات

شرکت صاحب لیسانسPerstorp در امریکا از هیدرولیز اسیدی فرمات سدیم اسیدفرمیک تولید می نماید . در این روش ابتدا از احتراق ناقص کک ، مونوکسیدکربن و دی اکسیدکربن تولید می نمایند و پس از جدانمودن مونوکسیدکربن از مخلوط و واکنش آن با سود ، فرمات سدیم تولید می شود . در نتیجه هیدرولیز اسیدی فرمات سدیم با اسید سولفوریک، اسید فرمیک و سولفات سدیم تولید می شود که با استفاده از فرایند تقطیر جداسازی اسیدفرمیک انجام می شود .

تولید مقدار زیاد سولفات سدیم از معایب این روش می باشد . این روش قدیمی ترین فرایند تولید اسیدفرمیک می باشد و حدود 15% کارخانجات تولیدی در جهان از این روش استفاده می نمایند . در ایران نیز شرکت نیکو سریر با استفاده از این روش ، اسیدفرمیک را با ظرفیت 1000 تن در سال تولید می نمود . این شرکت تنها تولید کننده اسید فرمیک بوده است .

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول

 

• ماشین راکتور

• ماشین ستون

• تانکها

• مبلهای حرارتی

• کمپرسور

• پمپ

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید فرمیک اسید از منوکسید کربن و متانول

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید فرمیک اسید از منو کسید کربن و متانول ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.