جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf ) - 5.0 out of 5 based on 1 vote
امتیاز کاربر:  / 1
ضعیفعالی 

aliphaticcarboxylic acid1

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

از مشتقات اسیدهای چرب به طور گسترده در صنعت استفاده می شود ، که شامل الكل های چرب ، آمین ها ، استرها ، صابون های فلزی ، پلاستیك ها ، دتر جنت ها ، صابون ها ، مواد آرایشی ، الكید رزین ها ، رنگ ها ، پلاستیك ها ، تایرها ، نساجی ، چرم و كاغذ ، روان ساز ها ، گریس ها و استفاده های دیگر ( مانند ساخت شمع ) می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک


 

اسیدهای چرب برای كربوكسیلیك به اسیدهایی اطلاق می شده است كه از چربی گیاهی یا حیوانی استخراج شده باشد . امروزه این واژه در مورد همه اسیدهای كربوكسیلیك آلیفاتیك اشباع شده یا نشده به كار می رود كه طول زنجیره كربنی آنهابین 6 تا 24 اتم كربن است . اسیدهای چرب طبیعی از تجزیه چربی های حیوانی و روغن های گیاهی تولید می گردند . در این فرآیند گلیسیرین نیز تولید میگردد . نسبت تولید اسید چرب به گلیسرین در تجزیه چربی و روغنها 9 به1 می باشد .

اسیدهای چرب موادی سمی نیستند و بر اساس استاندارد EC در زمینه خطرات حمل و نقل و نگهداری دارای كدهای R36 - R37- R38می باشند و در زمینه حفاظت دارای كدهای S26 – S36 می باشد . كدهای فوق نشان می دهد كه تماس با اسیدهای چرب باعث حساسیت و تحریك چشم ، پوست و دستگاه تنفسی می شود و در صورت تماس با چشم باید به سرعت با آب شسته شود .

در حین حمل و نقل باید از لباس های محافظ استفاده شود . ماده اولیه تولید اسیدهای چرب طبیعی ، انواع روغنهای حیوانی ، روغن سویا ، روغن نارگیل ، روغن نخل و روغن تال ( كاج ) میباشد . روغن تال (TOFA) محصول جانبی تولید كاغذ از چوب درخت كاج می باشد و مخلوطی از روسین و اسیدهای چرب است .

در فرآیند تولید اسیدهای چرب دو نوع محصول می تواند تولید گردد :

الف- اسید چرب مخلوط

ب- نوعی اسید چرب خاص ، با درجه خلوص بالا

اسید چرب مخلوط متشكل از چند نوع اسید چرب با درصدهای پائین می باشد . بر اثر هیدرولیز چربی ها ایجاد می گردد . ولی با ادامه فرآیند و جداسازی های نهائی ( تقطیر، بلورسازی و هیدروژنه كردن) نوع مشخصی از اسید چرب با خلوص بالاتر تولید خواهد شد .

اسید چرب با خلوص بالاتر معمولاً حاوی یكی از انواع اسید چرب با خلوص 08-35درصد ( متوسط حدود50%) می باشد و سایر مواد همراه آن نیز سایر اسیدهای چرب می باشند . گاهی فرآیند خالص سازی می تواند تا تهیه یك نوع اسید چرب تا خلوص بالای 90% نیز پیش برود منابع اولیه تولید اسیدهای چرب در امریكا 62% چربی حیوانی و مابقی روغنهای گیاهی است .

ولی دراروپای غربی 70درصد از چربی حیوانی و روغن نخل ، و مابقی از سایر روغنهای گیاهی است . در ژاپن 37درصد اسید چرب از روغن حیوانی و مابقی از روغن گیاهی است . با انتخاب نوع محصول بر اساس موارد كاربرد ویژه آن می توان نوع ماده اولیه را تعیین نمود . توجه به این نكته ضروری است كه در فرایند تولید اسید چرب از منابع مختلف ( به جز روغن تال ) گلیسیرین تولید میگردد . ولی در روش تولید اسید چرب از روغن تال ، گلیسیرین تولید نمی گردد .

این امر بدان علت است كه در روغن تال درصد قابل توجهی اسیدهای چرب وجود دارد . اسیدهای چرب نارگیل بسیار گران تر از سایر اسیدهای چرب هستند . از آن جهت كه روغن نارگیل و روغن پالم (نخل) تنها منبع تامین كننده اسیدهای چرب با زنجیره كوتاهتر(C14 ، C12) هستند ، لذا مصرف اسیدهای چرب نارگیل و نخل به علت همین ویژگی در مواد آرایشی و بهداشتی نسبت به سایر اسیدهای چرب بیشتر است . از طرف دیگر صنایع تولید كننده رزین آلكید مصرف كننده اسیدهای چرب تال ( كاج ) سویا و آفتابگران هستند .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک


 

از مشتقات اسیدهای چرب به طور گسترده در صنعت استفاده می شود که شامل الكل های چرب ، آمین ها ، استرها ، صابون های فلزی ، پلاستیك ها ، دتر جنت ها ، صابون ها ، مواد آرایشی ، الكید رزین ها ، رنگ ها ، پلاستیك ها ، تایرها ، نساجی ، چرم و كاغذ ، روان ساز ها ، گریس ها و استفاده های دیگر ( مانند ساخت شمع ) یكی از قدیمی ترین موارد استفاده اسیدهای چرب ساخت شمع بوده است .

استئارین ( اسیدهای چرب اشباع شده با زنجیره كربنی 16 تا 18 تایی ) حدود 150 سال به عنوان ماده اصلی برای این هدف استفاده می شده است . به هر حال امروزه پارافین جایگزین استئارین شمع شده است . الكل های چرب ، آمین های چرب ، و استر اسیدهای چرب در بسیاری از صنایع كاربرد دارند . سنتز این مواد از اسید هومولوگ آنها صورت میگیرد و با افزایش جرم مولكولی فعالیت آنها كاهش مییابد .

استر اسیدهای چرب شامل استرهای متیل ، گلیسیرید ، استرهای واكسی ( استرهای اسیدهای چرب با الكل های چرب ) و استرهای روغنی ( استر اسیدهای چرب با پلی الكل ها ) هستند . استرهای متیل اسیدهای چرب به عنوان حد واسط در ساخت الكلهای چرب و آلكانول آمیدهای اسید چرب مورد استفاده قرار می گیرند .

استرهای مونو و دی گلیسیرید اسیدهای چرب در صنایع غذایی مانند امولسیفایر كیك ، كلوچه و بستنی استفاده می شوند . استرهای روغنی به عنوان روان ساز در موتورها به كار میروند . استرهای اپوكسید دار اسید چرب به عنوان پایدار كننده و نرم كننده در پلاستیك هایی مانند PVC استفاده می شوند . استئارات های سرب و كادمیم هم پایدار كنندههای خوبی برای PVC هستند .

ولی به خاطر سمی بودن با مواد دیگر جایگزین شده اند . در دترجنت ها ، صابونها و مواد آرایشی از اسیدهای چرب به صورت نمك سدیم آنها استفاده میشود . صابون های سدیمی كه در ساخت قالبهای صابون به كار میروند ، به مقدار كم از اسیدهای چرب و یا استر متیل آنها ساخته میشو د. ولی هنوز این ماده به طور عمده از صابونی كردن چربیهای طبیعی به دست می آید .

الكانول آمید های اسید چرب و نمك های چهارتایی چرب الكیل آمونیوم نیز به عنوان دترجنت كار برد دارند . متیل استرهای سولفونه شده اسیدهای چرب از جمله دترجنتهای با درجه زیست تخریب پذیری بالا هستند . گلیسیرید های اسیدهای چرب با زنجیره كوتاه نیز به عنوان یك تركیب روغنی در فرآوردههای آرایشی و داروئی كاربرد دارند .

صابون های فلزی فلزاتی مانند آلومینیوم ، منیزیم و روی در كرم های آرایشی مصرف می شوند . همچنین این صابون های فلزی به دلیل خصلت روان كنندگی در پودرها نیز كاربرد دارند . مقادیر زیادی اسید چرب برای تولید آلكید رزین ها مورد استفاده قرار میگیرد . آلكید رزین ها برای لعاب دادن به چوب ها و فلزات به كار می رود .

آلكید رزین از واكنش پلی اسیدهای چرب اشباع نشده حاصل از روغن های سویا و آفتابگردان با فتالیك انیدرید و پلی الكل ها حاصل میشوند . اسیدهای چرب مزدوج ، اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب با زنجیره كوتاه نیز در ساخت رنگ ها استفاده میشود .

اسید های چرب دیمری حاصل از روغن سویا و آفتابگردان نیز در صنایع رنگ استفاده می شود . آمیدهای اسیدهای چرب دیمری نیز در اپوكسی رزینها به عنوان عامل سفت كننده (Hardner) به كار میروند . پلی آمیدها نیز در فرمولاسیون چسب های با نقطه ذوب بالا به كار میروند .

در صنایع لاستیك ، انواع مختلفی از استئارین ها به عنوان روان ساز استفاده میشوند . در تولید تایر ، استئاریك اسید به عنوان عامل جدا ساز در فرآیند قالب گیری كاربرد دارد . استئارات های روی و منیزیم به عنوان شتاب دهنده در فرآیند ولكانش استفاده میشوند . صابون اسیدهای چرب گوناگون به عنوان امولیسفایر در پلمیریزاسیون امولیسونی در فرآیند تولید لاستیك مصنوعی به كار می رود . اولئین یا همان اولئیك اسید صنعتی سال ها به عنوان روان ساز در صنایع نساجی استفاده شده است .

مشتقات اسید چرب نیز در صنایع نساجی استفاده میشوند . استرها وآمیدهای اسیدهای چرب با زنجیره بلند به همراه پلی گلایكول ها و پلی آمین ها به عنوان عامل پرداخت كننده در نساجی كاربرد دارند . رزین های ملامین اصلاح شده با اسیدهای چرب به عنوان عامل بارور كننده استفاده میشوند صابون های سدیم ، لیتیم ، و كلسیم به عنوان روان ساز در موتورهای با بازده بالا استفاده میشوند . در این گونه روان ساز ها %30 صابون به روغن معدنی افزوده می شود .

استاندارد های قابل توجه اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک :

3561 : استاندارد اسیدهای چرب نارگیل تقطیر شده – ویژگیها

1771 : روش تعیین تركیب اسیدهای چرب به روش گاز كروماتوگرافی

D1983 : روش تست استاندارد برای تعیین تركیب اسیدهای چرب به روش گاز كروماتوگرافی استر متیل اسیدهای چرب

D5974 : روش تست استاندارد برای تعیین تركیب اسیدهای چرب و روزین های چرب در محصولات برشهای روغن تال به روش گاز كروماتوگرافی موئین

 


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک


 

• کشور های عمده تولید کننده اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک

امریكا – بلژیك - آلمان - هلند - انگلستان - اندونزی – مالزی - ژاپن - ایتالیا - اسپانیا – فنلاند

• کشورهای عمده مصرف کننده اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک

امریكا - استرالیا - آفریقای جنوبی - برزیل - كانادا - سوئیس - چین و هنگ كنگ – شیلی - جمهوری چك – الجزایر- مجارستان

اندونزی - اسرائیل - هندوستان - تركیه - ژاپن – سنگاپور- جمهوری كره – نیكاراگوئه – مكزیك - روسیه – مالزی – نروژ- لهستان

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک


 

• شرایط واردات اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک

حقوق پایه طبق ماده (2) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمركی ، مالیات ، حق ثبت سفارش كالا، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از كالاهای وارداتی می باشد و معادل 4% ارزش گمركی كالاها تعیین می شود .

به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی كه طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود . حقوق ورودی برای اسیدهای چرب با شماره تعرفه گمرکی 38231100 و38231300 ،4% می باشد . حقوق ورودی برای اسیدهای چرب با شماره تعرفه گمرکی 38231200 و 38231900، 10% می باشد .

• شرایط صادرات اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک

برای صادرات این محصول شرایط خاصی وجود ندارد . صادرات این محصول در سال های اخیر رشد داشته است . عواملی مانند بهبود كیفیت محصول می تواند زمینه رشد میزان صادرات اتانول را فراهم سازد .

در سال های آتی با تكمیل واحدهای نیمه تمام تولید اسیدهای چرب و افزایش توان تولیدی كشور در این زمینه می توان صادرات این محصول را افزایش داد . از سوی دیگر با توجه به تسهیل در امر صادرات در سال های اخیر، امكان كسب بازار كشورهای دیگر به خصوص كشورهای همسایه وجود دارد .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک


 

میزان تولید اسید های چرب در دنیا بیش از 5/3 میلیون تن متریك است . در حالی كه این رقم در سال 1988 در دنیا 6/2 میلیون تن متریك برآورد شده است . بنابراین برای تأمین نیاز جهانی میزان تولید این ماده بایستی افزایش یابد. به دلیل رشد جمعیت و پیشرفت صنایع شیمیایی در زمینه های مختلف نیاز به این ماده روز به روز بیشتر می شود .

در لاستیک سازی و صنایع شوینده اسید های چرب اهمیت زیادی دارند . از سوی دیگر در كشور ما در صنایع نفتی جهت استخراج نفت نیاز شدیدی به مشتقات اسید چرب از جمله آمین های چرب اتوكسیله احساس می شود.

 


فرایند تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک

 

تولید اسیدهای چرب طبیعی از فرایند هیدرولیز : چربی ها استر اسید های چرب با گلیسرول هستند و تحت عنوان تری گلیسیرید شناخته می شوند. با تجزیه چربی ها می توان اسید های چرب و گلیسرول را جداسازی كرد . در ایران و سایر كشورها بیشتر از این روش جهت تولید اسیدهای چرب استفاده می شود .

مهم ترین واكنش گرهایی كه در این فرآیند استفاده می شوند عبارتند از : آب ( آب كافت ) ، متانول ( متانول كافت ) ، سود سوز آور ( صابونی شدن ) و آمین ها ( آمین كافت ) به خاطر مشكلاتی كه در فرآیند خالص سازی گلیسرول وجود دارد ، فرآیند های صابونی شدن و آمین كافت فاقد اهمیت صنعتی هستند . چربی های صنعتی قبل از استفاده باید تخلیص شوند . ناخالصی های موجود در این چربی ها مواد معدنی ، صمغ ها ، صابون ها و پروتئین ها هستند .

روش معمول برای این كار حرارت دادن چربی و سپس صاف كردن آن و یا حرارت دادن چربی با مقدار كمی (%0/1 –3/0) سولفوریك اسید است . چربی های حیوانی حاصل از كشتارگاه شامل قطعات محلول حاوی پلی هیدرو كربن ها با خواص رئولوژی متفاوت اند . این مواد را با صاف كردن در دمای 700 C با استفاده از كمك صافی جدا می كنند . برای جلوگیری از اكسایش چربی ، زدودن اكسیژن اتمسفری از سیستم واكنش پیشنهاد می شود .

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک

 

• راكتور

• راكتور اسیدی كننده

• كندانسور

• هیتر

• پیش گرم كن خوراك

• پیش گرم كن آب

• كولر

• تبخیر كننده گلیسیرین

• پیش گرم كن برج دفع

• هیتر بخار

• كندانسور برج دفع

• كندانسور جزئی

• مبدل سرمایش

• كریستالایزر

• اكونومایزر

• كالاندریا جوش آور

• راكتور هیدرولیز

• برج دفع اسید چرب

• برج بازیافت حلال اسید غیر اشباع

• برج بازیافت حلال اسید اشباع

• فیلتر پمپ

• تانک ذخیره چربی و روغن خام

• تانک ذخیره سود

• تانک ذخیره اسید سولفوریك

• تانک نواسان گیر چربی و ورغن

• تانک ذخیره آب شیرین

• تانک نواسان گیر خوراك تبخیر كننده

• تانک ذخیره كندانس

• تانک ذخیره گلیسیرین

• تانک ذخیره اسید چرب خام

• تانک ذخیره پساب

• تانک ذخیره اسید چرب تقطیر شده

• تانک ذخیره حلال ( الكل )

• تانک ذخیره سرد ساز

• تانک ذخیره حلال شستشو

• تانک نواسان گیر حلال

• تانک ذخیره اسید چرب اشباع

• تانک ذخیره اسید چرب غیر اشباع

• ناكات درام

• تانک هوا زدا تانك آب زدا

• فلاش درام

• تانك هوا زدای اسید چرب

• سیكلون

• تانک نوسانگیر اسید چرب

• تانک تصفیه

• تانک حلال شستشو

• تانک تصفیه گلیسیرین

• تانک كریستالهای مایع

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید اسیدهای چرب کربوکسیلیک آلیفاتیک ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool