طرح توجیهی تولید كربنات باریم سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Barium Carbonate 1

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید كربنات باریم سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید كربنات باریم را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

كربنات باریم در ساخت شیشه های طبی ، ساخت تیتانات ها ، فریت ها و دیرگدازها دارای کاربرد می باشد . از دیگر كاربردهای آن ، توانایی در جذب اشعه ایكس در جهت محافظت و جلوگیری از انتشار به ویژه در محیط های عكسبرداری پزشكی ، به سبب كیفیت بهتر و درخشندگی بالاتر در رنگ های تصویر تلویزیون ، به جهت پتاسیل های كاتدی بزرگتر می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید كربنات باریم


 

كربنات باریم به دو صورت موجود می باشد : یكی كربنات باریم طبیعی یا ویتریت و دیگری كربنات باریم سنتزی . كربنات باریم یا ویتریت كه یكی از دو تركیب شیمیایی مهم باریم می باشد با ترکیب شیمیایی BaCO3 است . ( دیگر تركیب مهم باریم ، سولفات باریم یا باریت است ) این ماده در سیستم اورتورومبیک متبلور می شود .

وزن مخصوص آن 35/4 گرم برسانتی متر مکعب ، سختی آن 75/3-3 جلای شیشه ای و گاهی صمغی می باشد . ویتریت به رنگ سفید ، متمایل به زرد و خاکستری با رنگ خاک سفید و بلورهای شفاف تا نیمه شفاف می باشد.

این کانی معمولاً نسبت به باریت کمیاب بوده و غالباً رگه های گالن را همراهی می کند و با اسید سولفوریک تبدیل به سولفات باریم می شود . كربنات باریم یا ویتریت در آمار كالاها و محصولات تولیدی وزارت صنایع و معادن با عنوان " كربنات باریم " ثبت گردیده و كد آیسیك ٣ این محصول ٤٢١١٣١٢ می باشد .

دیگر نوع كربنات باریم كه سنتزی می باشد نیز با همین عنوان " كربنات باریم " ثبت گردیده و كد آیسیك ٣ آن عبارت است از٢٤١١٢٠١٤ كربنات باریم طبیعی یا ویتریت به صورت همراه ، در معادن باریم وجود دارد ولی كربنات باریم سنتزی ، تولید صنعتی داشته و به صورت یك محصول تولیدی در واحدهای صنعتی تولید شده و به بازار عرضه می گردد .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید كربنات باریم


 

كربنات باریم در ساخت تیتانات ها ، فریت ها ، دیرگدازها كاربرد دارد. از كاربردهای دیگر این تركیب ، توانایی آن در جذب اشعه ایكس در جهت محافظت و جلوگیری از انتشار به ویژه در محیطهای عكسبرداری پزشكی است و به همین دلیل نیز از این تركیب در جداره لوله های اشعه كاتدی و به ویژه در سلول های نوری تلویزیون استفاده می شود. كاربرد آن سبب كیفیت بهتر و درخشندگی بالاتر در رنگ های تصویر تلویزیون ، به جهت پتاسیل های كاتدی بزرگتر، می شود .

علاوه بر كاربردهای ذكر شده ، كربنات باریم در ساخت شیشه های طبی كاربرد دارد. افزودن آن به شیشه ، شفافیت شیشه را بیشتر كرده و پراكنش نوری را در آن كاهش می دهد. علاوه بر آن سختی بیشتری به شیشه بخشیده و آن را در برابر خراشیدگی مقاوم می سازد. این تركیب بصورت بخشی یا كلی ، می تواند سرب را از شیشه بلورین جدا سازد. از دیگر كاربردهای این تركیب ، بهبود بخشیدن روان شدگی در شیشه های مذاب است .

کاربرد دیگر كربنات باریم در صنعت سرامیك است این تركیب دو مورد استفاده مهم در صنایع سرامیك دارد كه عبارتند از :

الف) تبدیل سولفات های محلول به سولفات باریم غیرقابل حل: تركیب اكسید باریم در داخل سرامیك یكی از موارد استفاده كربنات باریم در ساخت وسایل سفالی پخته شده است. درصورت عدم استفاده از كربنات باریم در ساخت این وسایل ، سولفات های قابل حل موجود در سفال ها ، رطوبت هوا را جذب نموده و انبساط حاصل می كنند و سرانجام خرد می شوند.

علاوه بر این در اثر خشك شدن سولفات های محلول موجود در سرامیك ها ، حبابهایی بر سطح سرامیك ایجاد یشود. سولفات محلول موجود در توده سرامیكی مانع یكنواختی توده سرامیكی و مانع چسبندگی لعاب برروی سرامیك میشود. اضافه كردن كربنات باریم به این مواد باعث تبدیل سولفات های محلول به سولفات باریم غیر قابل حل شده و مشكلات ذكر شده را بر طرف می كند.

برای ساخت لعاب مورد مصرف در سرامیك نیز از كربنات باریم استفاده میشود. این تركیب به مخلوط لعاب در جریان گداختن اضافه شده و سبب تبدیل كربنات باریم به اكسید باریم شده كه این امرباعث افزایش سطح واكنش و غلظت لعاب ذوب شده میگردد و نهایتاً منجر به شفافیت سطح لعاب خواهد شد .

ب) كاربرد دیگر كربنات باریم در ساخت الكتروسرامیك ها است. این نوع سرامیك ها از اكسید و كربنات آهن به همراه باریم یا استرانسیم و سرب ساخته میشود. بخش كوچك ولی مهمی از كربنات باریم در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. در ساخت الكتروسرامیك ها. كربنات باریم به تیتانات باریم ٢BaTiO تبدیل می شود. این تركیب در اثر واكنش میان كربنات باریم با اكسید تیتانیم در حالت جامد و در درجه حرارت بالا بوجود می آید.

مورد استفاده تیتانات باریم در ساخت دی الكتریك ها است . فریت باریم نیز بخشی از مصرف كربنات باریم را تشكیل می دهد. از این تركیبات در صنعت الكترونیك استفاده می شود و رشد این صنعت باعث افزایش میزان تقاضا برای كربنات باریم در سال های اخیرشده است .

از سایر موارد مصرف كربنات باریم می توان تثبیت كننده چسب آهار، انعقاد پلاستیك های مصنوعی ، حشره كش ها ، میكروب كش ها و سموم كشاورزی ، عامل ذوب كننده در جوشكاری ، در ذوب كردن و تصفیه منیزیم ، در استحصال ایندیم ، بازیافت روی از تفاله اشاره كرد .

استاندارد های قابل توجه كربنات باریم :

استاندارد ملی تدوین شده برای كربنات باریم سنتزی عبارت است از ٢٨٦٠ ISIRI


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید كربنات باریم


 

بخش اعظم كربنات باریم تولیدی جهان توسط كشورهای چین ، هندوستان ، امریکا ، مراكش تولید می شود . بطور كل میزان تولید جهانی كر بنات باریم به شكل سهمی بوده و دارای كمینه تولیدی در سال بوده است .

چین بزرگترین تولیدکننده كربنات باریم در جهان از شروع دهه ١٩٨٠ تاکنون بوده و ایالات متحده آمریکا علاوه بر دارا بودن رتبه دوم ، بزرگترین مصرف کننده آن نیز یباشد . کشورهای هند ، مراکش ، تایلند و جمهوری ایرلند نیز از دیگر تولیدکنندگان بزرگ این محصول هستند .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید كربنات باریم


 

• شرایط واردات كربنات باریم

طبق بررسی های صورت گرفته از مقررات صادرات و واردات سال ١٣٨٦ وزارت بازرگانی ، مطابق با كدهای تعرفه فوق الذكرهردو نوع كربنات باریم ( طبیعی و سنتزی ) دارای سود بازرگانی ٦ درصد و حقوق گمركی ٤ درصد می باشد .

• شرایط صادرات كربنات باریم

صادرات این ماده معدنی تحت تعرفه گمرك جمهوری اسلامی ایران ، مشتمل برسولفات باریم طبیعی ( باریت ) و كربنات باریم طبیعی( ویتریت ) و لوتكلیس شده صورت می گیرد طی سال های گذشته كربنات باریم از ایران به كشورهای امارات متحده عربی ، دوبی ، قطر، كویت ، عراق ، عربستان ، لیبی ، یمن ، آذربایجان ، تركمنستان ، ازبكستان ، قزاقستان ، گرجستان ، اكراین ، روسیه ، تایوان ، تركیه و آلمان صادر شده است .

عمده ترین كشورهای وارد كننده این محصول از ایران امارات متحده عربی ، كویت ، قطر، تركمنستان ، آذربایجان ، اكراین ، لیبی و یمن هستند . كربنات باریم از جمله محصولاتی است كه محدودیت صادراتی نداشته و در زمره محصولات با مشوق های صادراتی محسوب می گردد . كربنات باریم طبق ماده ٢ قانون مقررات صادرات و واردات ایران ( مصوب 4/4/1372 مجلس شورای اسلامی ) دارای كد شماره ١ می باشند .

ماده ٢ قانون مقررات صادرات و واردات ایران : كالاهای صادراتی و وارداتی به سه گروه تقسیم می شوند:

١- كالاهای مجاز : كالاهایی كه صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به كسب مجوز ندارد .

٢- كالاهای مشروط : كالایی است كه صدور یا ورود آن با كسب مجوز امكان پذیر است .

٣- كالاهای ممنوع : كالایی است كه صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا به موجب قانون ممنوع است .

 


اهمیت استراتژیک كربنات باریم


 

اهمیت كاربردی كربنات باریم با توجه به دامنه وسیع كاربرد آن غیر قابل انكار است. همانطوری كه در بخش موارد مصرف محصول آورده شد، این ماده در شیشه های نوری ( عینک ) و تلویزیون ، لعا بکاری ، سرامیك سازی ، چینی ، فریت ، كنترل تفاله در آجرسازی و تهیه سم موش و همچنین در تولید سموم کشاورزی برای از بین بردن جوندگان استفاده می شود .

مشاهده می شود كه این محصول مورد استفاده فراوان داشته و نمی توان از اهمیت وجود آن به راحتی عبور كرده و ماده دیگری را جایگزین آن نمود . بنابراین دستیابی به این منبع طبیعی و این سنگ معدن و همچنین بهره برداری اصولی و استخراج صحیح آن به عنوان یكی از مواد اولیه متمم و مكمل ، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و نقش تعیین كنند های در كیفیت محصولات نهایی دارد .

 


فرایند تولید كربنات باریم

 

كربنات باریم سنتزی یكی از محصولات سنتز شده از باریت ( سولفات باریم ) است . ابتدا باریت توسط سنگ شكن فكی خرد شده و سپس توسط آسیاب چكشی به دانه بندی مورد نظر( كمتر از مش ٢٠ ) رسانده می شود. كك مصرفی نیز به صورت پودر تهیه شده و سپس با غربال كردن به دانه بندی مش ٢٠ رسانده می شود. از بوته های چینی بدون لعاب به عنوان ظرف واكنش استفاده می شود .

دمای كوره 1100 درجه سانتیگراد و زمان ماند ٢ ساعت انتخاب می شود . پس از انجام واكنش احیا از هر نمونه مقدار معینی برداشته شده و سولفید باریم آن با مقدار آب اضافی در دمای ٧٠ درجه سانتیگراد و درمدت ٤٥ دقیقه استخراج می شود.

مواد جامد حل نشده توسط قیف بوخنر جدا شده و در مرحله بعد به محلول های حاوی سولفید باریم مقدار اضافی محلول كربنات سدیم اضافه شده تا تمامی سولفید باریم موجود در محلولها به كربنات باریم تبدیل شود.

رسوب سفید حاصل توسط فیلتر، جداسازی و درون دسیكاتورخشك شده و سپس وزن می گردد . واكنش سولفید باریم با كربنات سدیم طبق معادله زیر می باشد :

BaS + Na ٢ CO ٣ BaCO٣ + Na ٢S (۳)

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید كربنات باریم

 

• ماشین سیلوی ذخیره

• كوره كلسینه

• ماشین سیكلون گردگیر

 مخزن شستشوی اولیه گاز

• برج شستشوی گاز

• ماشین بونكر اختلاط آهك و آب

• ماشین هیدراتور

• ماشین شن گیر

• ماشین دكانتور

• راكتور كربناتور

• ماشین فیلتر پرس

• ماشین خشك كن

• آسیاب

• ماشین الك برقی

• ماشین كمپرسور گاز CO2

• مخازن نگهداری دوغاب

• ماشین كیسه پركنی و دوخت كیسه

• پمپ های انتقال

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کربنات باریم

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید كربنات باریم ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.