طرح توجیهی تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Plastoform

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

اشیاء ساخته شده از پلی استایرن شبیه شیشه بوده و 90 درصد طیف مرئی را از خود عبور میدهند. این خاصیت باعث ابداع کاربردهای مفیدی برای این پلاستیک گردیده است. از لحاظ بهداشتی پلی استایرن یک از بی ضررترین پلاستیک ها بشمار میرود. پلی استایرن در زمینه های مواد بسته بندی و ظروف یکبار مصرف ، ساخت وسایل پرمصرف مثل ساخت وسایل آزمایشگاه های موسسات تحقیقاتی پزشکی و داروسازی و ساختمان سازی و وسایل خانه مورد مصرف قرار می گیرد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن


 

پلی استایرن دربرابر اکسید کننده های قوی ناپایدار است و در اکثر حلالهای آلی بجز هیدروکربنهای آلیفاتیک و الکلها حل میشود. مواد حاصل از اشتعال پلی استایرن برای چشم بسیار مضر است . خواص پلی استایرن بر حسب بلندی و کوتاهی زنجیره های پلیمر و تعداد شاخه های جانبی تغییر میکند. بطور کلی افزایش طول زنجیره ها که معرف وزن ملکولی بالاتر میباشد ، باعث اصلاح خواص مکانیکی میگردد ، ولی در عین حال تبدیل آن را به اشکال مختلف دشوار میسازد.

ساختمان پلیمری پلی استایرن دارای شبکه منظمی نبوده و بصورت آمورف ( غیر کریستال ) است و بدین جهت شفا فترین نوع پلاستیک میباشد. اشیاء ساخته شده از پلی استایرن شبیه شیشه بوده و 90 درصد طیف مرئی را از خود عبور میدهند. این خاصیت باعث ابداع کاربردهای مفیدی برای این پلاستیک گردیده است. نوع معمولی پلی استایرن تحت فشار شکل اصلی خود را حفظ میکند ولی در مقابل ضربه شکننده میباشد .

چون ساختمان پلی استایرن عاری از گروه هائی با خواص قطبی است ، بدین جهت این پلاستیک بصورت یک عایق الکتریسیته عمل مینماید. این کیفیت با تغییر درجه حرارت و فرکانس کاهش نمییابد. به دلیل غیر قطبی بودن پلی استایرن ، این ماده در مقابل محلول های رقیق اسیدی و بازی بخوبی مقاومت مینماید. ولی در مقابل حلال های کلرینه و حلقوی آسیب پذیر است .

اشیاء ساخته شده از پلی استایرن در مدتی محدود تا 90 درجه سانتیگراد بدون تغییر شکل باقی میمانند ، ولی چنانچه حرارت برای مدتی طولانی وارد شود نبایستی از 85-80 درجه تجاوز نمود ، بدین جهت میتوان از آن بعنوان ظروف حمل مایعات گرم استفاده نمود. پلی استایرن در مقابل حرارت مستقیم و بالا قابل اشتعال بوده و در برخی کاربردها بایستی مواد ضد اشتعال به آن افزوده گردد .

پلی استایرن در مقابل اشعه ماوراء بنفش و اکسیداسیون به وسیله اکسیژن موجود در جو مقاومت چندانی ندارد ، بنابراین غالباً مواد تثبیت کننده به آن افزوده میشود . از لحاظ بهداشتی پلی استایرن یک از بی ضررترین پلاستیک ها بشمار میرود. مضافاً نظر به اینکه پلیمراستایرن از خلوص زیادی برخوردار بوده و حاوی مقدار ناچیزی مونومر استایرن و اتیل بنزن میباشد ، ظروف و بسته بندی پلی استایرن برای مواد غذائی کاملاً مورد تائید قرار گرفته است .

پلی استایرن ها دارای انواع زیر میباشد :

1- نوع معمولی پلی استایرن که بوسیله پلیمریزاسیون مونومر استایرن بدست می آید و بنام General purpose polystyrene (GPPS) معروف است. این پلاستیک دارای خلوص بیش ازبوده و اشیاء ساخته شده از آن کاملاً شفاف میباشند. ولی به علت کمی مقاومت در مقابل ضربه قابل استفاده در برخی کاربردها نمیباشد .

2- برای افزایش مقاومت در مقابل ضربه معمولاً نوعی از لاستیک مصنوعی بر پایه بوتادین به مقدار 10-3 درصد به مونومر استایرن در هنگام ( پلیمریزاسیون ) افزوده میشود. این ترکیب باعث بالا رفتن مقاومت مکانیکی شده ولی شفافیت و مقاومت در مقابل اکسیداسیون و اشعه ماوراء بنفش را تقلیل میدهد . نوع لاستیک اضافه شده غالباً پلی بوتادین یا استایرن بوتادین میباشد. در واقع این ترکیب یک کوپلیمریزاسیون بمعنی واقعی نیست بلکه ذرات لاستیک بصورت پراکنده در پلی استایرن باقی میمانند.

عمل کوپلیمریزاسیون مابین مولکول های لاستیک و استایرن در حاشیه ذرات لاستیک صورت میگیرد ولی در داخل ذرات و لاستیک بصورت اولیه باقی میماند. با اینکه لاستیک بیش از 10-3 درصد وزن پلی استایرن را تشکیل نمی دهد ولی چون مقداری پلی استایرن در داخل ذرات لاستیک محبوس میشود، لذا حجم فاز لاستیک به 40-10 درصد پلاستیک میرسد . این نوع پلی استایرن بنام High Impact polystyrene (HIPS) معروف است .

3- در مواردی که ترکیبی از خواص نوع GP با مقاومت مکانیکی مورد نیاز باشد مخلوطی از انواع GP وHI بکار میرود. البته این ترکیب نوع مستقلی از پلی استایرن بشمار نمیرود.

4- در کاربردهائیکه وزن سبک همراه با مقاومت مکانیکی مطلوب باشد از پلی استایرن قابل انبساط استفاده میشود. این نوع پلی استایرن با پلیمریزه نمودن مونومر استایرن به طریقه سوسپانسیون همراه با یک عامل انبساطی ( گاز پنتان ) و بصورت دانه های کروی با قطر 5/2 – 3/0 میلیمتر عرضه میشود (Spherical Beads) قبل از قالب گیری ، در نتیجه حرارت پنتان تبخیر یافته و باعث ایجاد تخلخل و انبساط در پلیمر میگردد ، حجم پلاستیک ممکن است تا 60 برابر حجم اولیه انبساط یابد.

پس از قالب گیری شکل نهائی قطعه مورد نظر حاصل میشود . در واقع این پلی استایرن ماده اولیه تولید پلاستوفوم میباشد و میتوان گفت که این محصول خواص پلی استایرن انبساطی را دارد .

5- نوع دیگری از پلی استایرن اسفنجی بنام Expanded polystyrene foam معروف است. برای تولید این نوع پل یاستایرن ابتدا پلیمر بدون ماده انبساطی ( مانند (GPPS در اکسترودر گرم شده و سپس ماده انبساطی به آن افزوده میشود. مقدار ماده انبساطی با توجه به محصول نهایی و وزن مخصوص آن تنظیم میشود. منافذ موجود در این نوع پلاستیک اسفنجی مانند نوع قبلی (EPS) با یکدیگر ارتباط ندارند و همین امر کیفیت عایق سازی را افزایش می بخشد .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن


 

پلی استایرن از رزینهای ترموپلاستیکی است که به خاطر قیمت نسبی پایین و شکل دهی آسان ، محصولات آن در بسیاری از زمینه ها به کار می رود. از جمله موارد مصرف پلی استایرن میتوان به کاربرد آن در ساخت ظروف یکبار مصرف ، بسته بندی مواد ، اسباب بازی و ظروف آشپزخانه اشاره کرد . این ماده همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد زیادی دارد .

موارد مصرف پلی استایرن در زمینه های مختلف به قرار زیر است :

1- مواد بسته بندی و ظروف یکبار مصرف

پلی استایرن در ساخت وسایلی که برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شود ، بخصوص ظروف یکبار مصرف کاربردهای زیادی دارد .

2- ساخت وسایل پرمصرف

در این بخش از پلی استایرن در ساخت وسایل پرمصرف آزمایشگاه های موسسات تحقیقاتی پزشکی و داروسازی مانند لوازم کشت بافتهای زنده برای مطالعات میکروسکوپی ، همچنین برای ساخت وسایل ورزشی و تفریحی مثل لوازم ماهیگیری و وسایل منزل استفاده های زیادی می شود. لازم به ذکر است که عمده قطعات تهیه شده در این بخش به روش قالبگیری تزریقی تهیه میشوند .

3- ساختمان سازی و وسایل خانه

در ساختمان سازی از پلی استایرن عمدتاً برای ساخت قطعات در و پنجره استفاده میشود. عمده پلی استایرنی که در این بخش مصرف میشود به صورت ورقه است و با روشهای تزریقی شکل دهی میشود. در این بخش پلی استایرن مصرفی غالبا از نوع پلی استایرن قابل انبساط است. لازم به ذکر است که قیمت ورقه های پلی استایرن تولیدی متأثر از عواملی مثل میزان جذب رطوبت ، دانسیته ورقه ها و شرایط نصب است .

استاندارد های قابل توجه پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن :

GSH quality Conditions

DIN ١٨١٦٤, Part نوع کاربرد 1

DIN٥٣٤ پایه بر

EN ٨٢٦

 


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن


 

پلاستوفوم در فرآیند کاملاً فیزیکی تولید می شود و محصولی سبک است. از اینرو، واحدهای صنعتی در مناطقی احداث میشوند که به مراکز مصرف نزدیک باشند. به همین دلیل ، واردات و صادرات برای این محصول صورت نمیگیرد. همچنین ، آمار دقیقی در خصوص ظرفیت ، تولید و مصرف پلاستوفوم در مناطق مختلف جهان وجود ندارد. بر پایه اطلاعات موجود برای پلی استایرن انبساطی تنها میتوان روند رو به رشدی را برای کاربرد این محصول در صنایع مختلف خصوصا صنعت بسته بندی متصور دانست .

اکثر کشورهای تولید کننده پلی استایرن انبساطی ، تولید کننده این محصول نیز میباشند. کشورهای بزرگ تولید کننده پلی استایرن عبارتند از : آمریکا ، چین ، آلمان ، فرانسه ، کره جنوبی ، سنگاپور و ژاپن . در این کشورها به میزان نیاز پلی استایرن انبساطی تبدیل به پلاستوفوم میشود.

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن


 

• شرایط واردات پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن

عرضه و تقاضای جهانی و منطقه ای پلاستوفوم متداول نیست . در سالهای گذشته نیز پلی استایرن انبساطی برای تولید پلاستوفوم بعنوان ماده اولیه به کشور وارد شده است و در واحدهای صنعتی ، پلاستوفوم تولید شده است . پیش بینی می شود با وجود مصرف رو به رشد پلاستوفوم در کشور و عدم تامین ماده اولیه در داخل کشور، واردات ماده اولیه این محصول در سالهای آینده افزایش یابد . در سالهای گذشته ، واردات ماده اولیه تو لید پلاستوفوم یعنی پلی استایرن قابل انبساط به اشکال ابتدائی با تعرفه 11/3903 ( سیستم هماهنگ شده توصیف و کدگذاری کالا ) با موافقت وزارت بازرگانی و با سود %4 انجام پذیرفته است .

• شرایط صادرات پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن
صادرات و واردات این محصول با توجه به حجیم بودن و اشغال جای زیاد و اشغال فضای زیاد در حمل و نقل رایج نیست. همچنین فرایند تولید ساده و سرمایه گذاری کم واحد تولیدی باعث شده است تا اکثرمصرف کنندگان خود مبادرت به تولید این محصول کنند و از محصول وارداتی استفاده نکنند. تولید این محصول حتی اگر با ماده اولیه وارداتی هم باشد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از واردات میباشد. چون صادرات پلاستوفوم رواج ندارد لذا برای این محصول شرایط صادراتی هم وجود ندارد .

اهمیت استراتژیک پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن :

پلاستوفومها دارای اهمیت فوق العادهای در دنیای امروز هستند ، بدین معنی که این محصول با توجه به اهمیت بسته بندی از اهمیت فوق العادهای برخوردار است. همچنین این محصول با توجه به اینکه سبک می باشد از این حیث نیز برای بسته بندی مناسب تر از بقیه محصولات مشابه مورد استفاده در بسته بندی می باشد .

 


فرایند تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن

 

• فرآیند فیزیکی فوم شدن

وقتی که اجزای فرمولاسیون فوم با یکدیگر اختلاط پیدا کردند ، واکنش های شیمیایی بطور همزمان شروع می شود ، پس از گذشت زمان اندکی ، رنگ سیستم در حال واکنش کدر می گردد. در این مرحله تشکیل حباب های گاز با چشم قابل مشاهده است. به این فاصله زمانی که از شروع اختلاط آغاز میگردد ، زمان کرمی شدن (cream time) گفته می شود. ( از آنجائیکه زمان کرمی شدن، زمان کوتاهی است و ویسکوزیته سیال اختلاط یافته نسبتاً بالاست ، معمولا جریان مواد واکنش در قالب ضعیف است.

بنابراین برای تولید فوم یکدست ، باید ریخته گری در داخل قالب بصورت یکنواخت انجام پذیرد . ) در این شرایط ابتدا گازهای تولید شده در سیستم مایع حل شده ، وقتی که به حد اشباع رسیدند ، تشکیل هسته های اولیه را می دهند. پس از این مرحله ، عمل بالا آمدن فوم شروع می گردد. با ادامه فرآیند تولید گاز، عمل انتقال مولکول های گاز تولید شده از مایع به داخل سلول های بوجود آمده ، صورت می پذیرد. هر چه اندازه سلولها کوچکتر باشد ، فشار داخل آن بیشتر است.

همین امر باعث ناپایداری سلول های کوچکتر و ادغام آنها درسلول های بزرگتر مجاور میشود. با ادامه این فرآیند از تعداد سلو لها کاسته شده و بر اندازه آنها افزوده می شود. در ابتدا وقتیکه سلو لها تشکیل میشوند ، کروی هستند ولی با گذشت زمان به صورت چند ضلعی هایی در می آیند که در جهت بالا آمدن فوم ، حالت کشیده پیدا می کنند . بطور کلی شکل هندسی سلول ها به سمتی میل میکند که حداقل سطح را ایجاد نماید ، در نتیجه انرژی کمتری داشته باشد .

برای تولید فومهای پلی استایرن مورد استفاده در بلوکهای سقفی یک روش وجود دارد که در ادامه فرآیند آن تشریح شده است .

• شرح فرایند تولید

تولید فوم پلی استایرن منبسط شده شامل سه مرحله است. در مرحله اول ، دانه های پلی استایرن حاوی عامل پف زا وارد یک تانک عمودی مجهز به همزن و ورودی بخار می شود. این مرحله را پیش انبساط (Pre-expansion) می نامند و در این مرحله است که دانسیته نهایی فوم تعیین می شود . دانه های منبسط شده در این مرحله اصطلاحاً ، پوف اولیه (Prepuff) نامیده می شوند که حجمشان تا ٤٠ برابر قبل از انبساط افزایش یافته است.

این دانه ها در این مرحله تا چندین ساعت در ظروف در بازنگه داشته می شوند تا خلاء ایجاد شده در داخل دانه ها با اتمسفر به تعادل برسد . بعد از مرحله ثبات فشار، دانه های پف شده اولیه به داخل یک قالب بسته ریخته می شود و مجددًا تحت حرارت بخار قرار می گیرد. در این مرحله ، دانه های پف شده اولیه در یکدیگر نفوذ کرده و قطعه یکپارچه ای که به شکل قالب است را ایجاد می کند .

در قسمت های زیر سه مرحله پیش انبساط ، تعادل فشار و قالبگیری مورد بحث بیشتر قرار می گیرد .

الف- پیش انبساط

به منظور قالبگیری کردن قطعاتی با دانسیته مورد نیاز الزامی است که در ابتدا پف شده اولیه با دانسیته لازم تهیه شود . پلی استایرن انبساطی در ابتدا دارای دانسیته حدد 3 lb/ft 40 است. پیش انبساط این مواد خام در یک پیش منبسط کننده مجهز به ورودی بخار کنترل شده ، ورودی هوا ، همزن و سیستم اتوماتیک خوراک دهی انجام می شود.

با کنترل سرعت خوراک دهی مواد اولیه ، جریان هوا و بخار، سرعت دور همزن ، دانه های پلی استایرن در دمای ° C ٩٠ که بالاتر از نقطه جوش عامل پف زا است نرم می شوند . فشار بخار درونی نیز افزایش می یابد و انجام همزمان این دو پدیده باعث انبساط دانه ها و رسیدن به دانسیته مورد نیاز می شود. میزان حداقل دانسیته بدست آمده بسته به نوع محصول تغییر می کند و به عواملی نظیر اندازه اولیه دانه ها، محتوای عامل پف زا، حضور یا عدم حضور افزودنی ها بستگی دارد .

زمان طولانی نگهداری در پیش منبسط کننده ( یا دمای بخار خیلی بالا ) منجر به افزایش دانسیته و کولاپس کردن دانه ها می شود. این کولاپس شدن ناشی از کاهش فشار داخل دانه ها در نتیجه خارج شدن عامل پف زاست . این مرحله پیش انبساط میتواند به صورت پیوسته (continuous) یا ناپیوسته (batch) انجام شود . در پیش منبسط کنند ه های پیوسته ، دانه های پلی استایرن انبساطی بصورت پیوسته از ته پیش منبسط کننده وارد شده و دانه های منبسط شده ( پف شده اولیه ) از بالای آن خارج می شود .

در روش ناپیوسته دانه های پلی استایرن انبساطی از پیش ، وزن شده و از بالای پیش منبسط کننده وارد و بعد از انبساط از ته آن خارج می شوند . تنظیم دانسیته محصول از طریق کنترل مدت زمانی که دانه ها در منبسط کننده باقی می مانند و یا با فشاری که در پیش منبسط کننده وجود دارد ، کنترل می شود. در پیش منبسط کننده های ناپیوسته با کنترل دما، فشار و مقدار دانه های وارد شده ، می توان به موادی با حداقل دانسیته دست یافت.

پرپوف خارج شده از پیش منبسط کننده به یک خشک کن با بستر سیال منتقل شده و به دقت خشک می شود. این پف شده اولیه خارج شده از پیش منبسط کننده بدلیل خلأ موجود در ساختار سلولی آن و بخاطر گرم و نرم بودن بسیار حساس است .

ب- پایدارسازی پف شده اولیه

پرپوف خارج شده از پیش منبسط کن و خشک کن با سیستم بستر سیال ، وارد ظروف پلاستیکی بزرگی می شود تا به دمای معمولی برسد. در حین این مرحله که ممکن است سه الی چهار روز ( بسته به دانسیته ، دمای اتاق و جریان هوا ) طول بکشد ، تراکم عامل پفزای باقیمانده و بخار آب اطراف دانه ها اتفاق میافتد . این فرآیند پایدارسازی می تواند با نفوذ هوا به داخل دانه ها نیز همراه باشد تا تعادل فشار در طرفین دانه وجود داشته باشد.

این مرحله پایدارسازی یا بلوغ (maturing) امکان خارج کردن آب جذب شده به داخل یا سطح دانه ها که برای فرآیند قالبگیری مضر است را فراهم می کند . همچنین برای کاربردهایی با دانسیته بالا، این مرحله بلوغ اجازه میدهد تا مقدار اضافی عامل پف زا خارج شود .

ج- قالبگیری

ساختمان قالب ها اغلب با توجه به کاربرد و نوع فوم تولیدی تعیین می شوند. با توجه به شرایط تولید مواد ساختمانی می تواند فولاد گالوانیزه یا معمولی ، آلومینیوم و یا حتی چوب باشد. در فرآیندهای قالبگیری بسته ، نسبت به حالت های قالبگیری باز در شرایط قالب یکسان ، مواد زیادتری استفاده می گردد. در چنین شرایطی دانسیته فوم بیشتر شده و فشار قابل توجهی در قالب ایجاد می شود. بنابراین برای جلوگیری از بازشدن قالب ، استفاده از اتصالات مناسب ضروری است .

چرخه قالبگیری شامل چندین مرحله است که در ذیل به هر یک از آنها پرداخته خواهد شد .

- چرخه پرکردن : (Fill cycle) این مرحله شامل بستن قالب و جابجایی هوا از داخل آن است .

- چرخه خلأ : (Vacuum cycle)این مرحله شامل یک کاهش سریع در فشار است که از طریق بار کردن اتصال تانک خلأ ( پریود ١) انجام می شود. مجددًا با کار کردن پمپ خلأ ، خلأ افزایش می یابد ( پریود ٢ ) این مرحله پیش خلأ اجازه می دهد تا هوا و آب موجود در قالب خارج شود و مرحله بعدی پیش فیوژن تسهیل شود .

- چرخه بخار دادن : (Steaming cycle) در این مرحله با بستن خروجیه ای قالب ، قالب تحت فشار بخارقرار می گیرد تا اینکه به فشار اتمسفر برسد ( پریود ٣ ) . بعد از اینکه به فشار اتمسفر رسید ، مسیر خروجی برای خروج مواد تراکمی باز می شود ( پریود ٤) .

فشار بخار از طریق وارد شدن بخار از دو طرف دیواره قالب در حالیکه خروجی ها در چهار دیواره دیگر باز هستند، افزوده می شود ( پریود ٥) . بخار باعث نرم شدن پف شده اولیه شده و این مواد شروع به انبساط میکنند. اما از آنجاییکه فضائی برای انبساط وجود ندارد عمل فیوژن رخ می دهد .

- چرخه اتوکلاو : (Autoclave cycle) در این مرحله پایدارسازی ، ( پریود ٦) تمامی دریچه های خروجی بسته شده و فشار بخار برای یک زمان کوتاه ٣ تا ١٥ ثانیه ای نگه داشته می شود که در این مرحله فیوژن نهایی محصول کامل می شود .

- چرخه سرد کردن : (Cooling cycle)در این مرحله شیرهای خروجی مواد متراکم شده باز می شود و فشار داخل قالب کاسته می شود ( پریود ٧) . سپس مجددًا شیرها بسته شده و مجددًا خلأ اعمال می شود ( پریود ٨ و ٩) و هرگونه مواد متراکم باقیمانده از قالب خارج می شود. در حین این چرخه ، بلوک ایجاد شده سرد میشود. وقتی که خلأ داخل قالب به مقدارbar 1/0 رسید ، خلأ متوقف میشود ( پریود 10) وقتی که فشار قالب به شرایط اتمسفر رسید ، قالب باز می شود.

کل این چرخه های قالبگیری بین ٣ تا ٥ دقیقه ( بسته به نوع قالب ، دانسیته دانه های پیش منبسط شده و نوع مواد اولیه ) طول می کشد . دمای بلوک وقتی که از قالب خارج می شود حدود ٩٠ تا ٩٥ درجه سانتیگراد است و سلول های آن هنوز یک خلأ نسبی دارند. بنابراین باید مواظبت نمود تا یک شوک حرارتی به بلوک وارد نشود. زیرا باعث جمع شدگی آن می شود. بلوک تازه از قالب خارج شده بر روی یک تسمه نقاله قرار گرفته و معمولاً 24 ساعت در شرایط مناسب نگهداشته می شود تا پایدار شود .

قالبگیری به شکل مورد نظر

با استفاده از ماشین های مجهز به پرکن اتوماتیک ، پران و قالبهایی با اشکال مختلف می توان به انواع طراحی ها و اندازه ها از فوم های پلی استایرن دست یافت. اصول استفاده از قالب ها مشابه آنچه در خصوص قالب های بلوکی عنوان شده ، می باشد. قالب شامل دو قسمت میباشد که یکی از این قسمتها متحرک بوده و توسط یک سیستم سیلندری حرکت میکند و قسمت دیگر ثابت می باشد. سه نوع اصلی از این نوع قالبها وجود دارند که عبارتند از قالب های تحت خلأ ، قالب های انتقالی و قالب های پیچیده .

الف- قالبگیری تحت خلا (Vacuum molding)

پلی استایرن پیش انبساط یافته ( پف شده اولیه ) از طریق چند راه مختلف وارد قالب می شود. سپس سیکل های بخار دهی مشابه همان مراحلی که برای قالب های بلوکی بیان شد ( شامل پیش گرم کردن قالب ، بخار دهی جانبی ، افزایش فشار، حفظ فشار ) انجام می شود. سرد کردن قالب ابتدا از طریق آبی که به پشت دیواره های قالب وارد می شود انجام می شود و در نهایت از طریق خلأ در قالب انجام می شود. سپس قالب باز شده و قطعه توسط پران یا هوا فشرده از قالب خارج می شود .

ب- قالبگیری انتقالی (Transfer molding)

در قالبگیری انتقالی از دو قالب برای فرآیند استفاده می شود. به این ترتیب که ابتدا در قالب اول که یک قالب داغ است دانه های پیش فوم شده وارد شده و سپس در حالی که مواد داغ هستند به یک قالب سرد انتقال داده می شوند. در نتیجه قطعه در قالب سرد پایدار شده و سپس از آن خارج می شود مصرف انرژی دراین نوع قالبگیری کمتر است ، اما هزینه اولیه آن بیشتر است .

ج - قالبگیری مرکب (Complex molding)

در این نوع قالبگیری قال بها طوری طراحی می شوند تا امکان قالبگیری همزمان پلی استایرن انبساطی و سایر فیلم های پلاستیکی وجود داشته باشد. دو نوع فرآیند امکان پذیر است :

الف ) در روش اول ، ابتدا قالبگیری قسمت پلی استایرن انبساطی انجام می شود. سپس فیلم پلاستیکی روی آن لامینه می شود .

ب ) در روش دوم ، ابتدا یک فیلم پلاستیک از طریق ترموفورمینگ به شکل خاصی تبدیل شده و سپس قالبگیری پلی استایرن انبساطی در درون آن انجام می شود .

فیلم پلیمری که اغلب برای این منظور استفاده می شود از جنس پلی استایرن است تا بازیافت قطعه راحت تر باشد. با استفاده از این روش امکان تولید قطعات پلی استایرنی که دارای مقاومت مکانیکی خوب و کیفیت مناسب برای چاپ کردن هستند، ایجاد می شود .

شکل دهی فو م ها

فوم ها علاوه بر قالبگیری ، گاهی با عمل برش به شکل های دلخواه تبدیل می شوند . با استفاده از تلفیق عمل فشار و برش ، می توان اشکال مختلفی در فوم ایجاد کرد و با عمل پرداخت نیز می توان لبه های فوم را شکل دهی کرد.

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن

 

• مخازن تحت فشار و مخازن و ظروف کوچک ذخیره

• ظروف خشک کن ها و ظروف کوچک اتمسفریک

• راکتورهای ناپیوسته

• پمپهای سانتریفیوژ

• پمپهای انتقال دوغاب

• پمپهای تزریق مواد شیمیایی

• دمنده های حمل دانه های پلیمر

• مبدلهای حرارتی لوله - پوسته ای

• مبدلهای حرارتی صفحه ای

• پکیج چیلر

• سانتریفیوژ

• کوره آشغال سوز

• غربال ها

• پکیج خشک کن آنی

• پکیج هوای لازم برای خشک کن

• بهم زن ها

• ماشین های Coating

• بسته بندی و سیستم حمل اکتابینها

• سیستم کنترل

• دیزل ژنراتور

• کمپرسورهای هوای فشرده

• پکیج تولید ازت ، هوای ابزاردقیق ، هوای پروسسی

• واحد تولید بخار

• برج خنک کننده

• واحد تصفیه آب

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پلاستوفوم یا یونولیت از پلی استایرن

:: دانلود طرح توجیهی تولید ورق های پلی استایرن

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.