طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Sodium silicate2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی سیلیکات سدیم یا شیشه مایع را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

بیش از 40 نوع از سیلیكات های سدیم تجاری شناخته شده است ؛ كه هر یك از آنها مصرف خاص خود را دارند . بطور معمول سیلیكاتهای سدیم بر اساس اسیدی كه از آن مشتق شده اند ، بصورت اورتوسیلیكات (Na4SiO4)، متاسیلیكات (Na2SiO3)، دی سیلیكات (Na2Si2O5) و تتراسیلیكات (Na2Si4O9) دسته بندی می شوند . از موارد کاربرد سیلیکات سدیم می توان به صنایع سرامیك ، صنایع شوینده ، صنایع فلزی و معدنی و ریخته گری ، صنایع كاغذ سازی بتون ، رنگ سازی ، ملات نسوز اشاره کرد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع


 

سیلیكات سدیم ( آب شیشه یا شیشه مایع ) به تركیبات متفاوتی شامل اكسید سدیم (Na2O) و سیلیكا (SiO2) اطلاق می شود . سیلیكات های سدیم دارای فرمول شیمیایی كلی Na20 . mSiO2 . nH2O می باشند ؛ كه به همین جهت خواص شیمیایی متفاوتی را دارا هستند . امروزه بیش از 40 نوع از سیلیكات های سدیم تجاری شناخته شده است ؛ كه هر یك از آنها مصرف خاص خود را دارند .

بطور معمول سیلیكاتهای سدیم بر اساس اسیدی كه از آن مشتق شده اند ، بصورت اورتوسیلیكات (Na4SiO4)، متاسیلیكات (Na2SiO3)، دی سیلیكات (Na2Si2O5) و تتراسیلیكات (Na2Si4O9) دسته بندی می شوند . از نظر فیزیكی سیلیكات سدیم را می توان به دو نوع تقسیم كرد : 1) سیلیكات سدیم جامد 2) سیلیكات سدیم محلول . كه سیلیكات سدیم جامد خود به دو حالت : اندرید شیشه ای و آمورف هیدراته تقسیم بندی می شود .

در بسیاری از سیلیكات های عمومی m برابر با 2 و یا 3.3 است و تركیبات میانگین نیز از اختلاط آنها حاصل می شود . با توجه به اینكه بصورت تجاری ، بیشترین حجم سیلیكات سدیم بصورت مایع بفروش می رسد ، لذا در این طرح دو نوع سیلیكات تجاری مایع با ضریب مدول (m) 2 و نیز 3.3 مدنظر می باشد سیلیكات سدیم مایع معمولاً در درام های فولادی و به حجم های 54 و یا 205 لیتر عرضه می شوند و برای تحویل آن در حجم های بالا توسط تانكرهایی با گنجایش تا 15000 لیتر انجام می شود .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع


 

1. صنایع سرامیك

محلول سیلیكات سدیم در این قسمت به عنوان Binder مواد ریزآسیاب شده استفاده می شود .

2. صنایع شوینده

تركیباتی از این ماده می تواند جایگزین تری پلی فسفات سدیم گردد و نقش بافرینگ در برخی دیگر از تركیبات شوینده را داراست

3. صنایع فلزی و معدنی و ریخته گری

در صنایع فلزی جهت پوشش به عنوان عوامل protective وdetergency و همین طور coating جهت جلوگیری ازخوردگی استفاده می شود .

4. صنایع كاغذ سازی

جهت استفاده در خمیر كاغذ به منظور افزایش میزان چسبندگی

5. بتون

جهت اصلاح سختی بتون و افزایش مقاومت در مقابل نفوذ آب بكار می رود .

6. رنگ سازی

در برخی از رنگ ها كه امكان انحلال با آب را دارند به عنوان ادتیو چسبنده استفاده می شود .

7. ملات نسوز

این تركیب در صنایع نسوز و ساخت كوره ها در برخی از ملات ها كه میزان چسبندگی كم دارند نظیر ملات های شاموتی و منیزیتی استفاده می شود . همچنین در برخی از بردها و لایه های ایزوله جهت چسبندگی بیشتر كاربرد دارد .

 


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع


 

• لیست استانداردهای داخلی

: 2531 845 مواد سیلیكاتی - روش اندازه گیری مقدار اكسیدهای لیتیم، سدیم ،پتاسیم

: 2531 846 مواد سیلیكاتی - روش اندازه گیری اكسید فسفر

: 2531 848 مواد سیلیكاتی - روش اندازه گیری مقدار سیلیس

: 5731 849 مواد سیلیكاتی - روش اندازه گیری مقدار اكسید آهن

: 2531 850 مواد سیلیكاتی - روش اندازه گیری اكسید تیتان

: 2531 851 مواد سیلیكاتی - روش اندازه گیری مقدار اكسیدهای كلسیم و منیزیم

: 2531 861 مواد سیلیكاتی - دستورهای همگانی تجزیه شیمیایی و روشهای حل كردن نمونه ها

: 2531 862 مواد سیلیكاتی - روش اندازه گیری مقدار كرم

: 2531 863 مواد سیلیكاتی - آزمونهای مقدماتی

: 5731 899 سیلیكات سدیم و پتاسیم برای مصارف صنعتی - اندازه گیری مقدار سیلیس

: 5731 900 سیلیكات سدیم و پتاسیم برای مصارف صنعتی - اندازه گیری قلیایی كل برحسب Na2O - K2O

: 5731 901 سیلیكات سدیم و پتاسیم برای مصارف صنعتی - محاسبه رابطه Sio2 : Na2o

: 5731 902 سیلیكات سدیم و پتاسیم برای مصرف صنعتی اندازه گیری ماده خشك

: 5731 903 سیلیكات سدیم و پتاسیم برای مصارف صنعتی اندازه گیری مقدار دی اكسید كربن بر حسب كربنات سدیم یا پتاسیم

لیست استانداردهای بین المللی

BS 3984:1982 : Specification for sodium silicates

BS 6092:1981 (Part 0-12) : Methods of sampling and test for sodium and potassium silicates for industrial use

ISO 1686:1976 :Sodium and potassium silicates for industrial use - Samples and methods of test – General

ISO 1689:197 : Sodium and potassium silicates for industrial use - Calculation of the ratio : silicon dioxide/sodium oxide or silicon dioxide/potassium oxide

ISO 1690:1976 :Sodium and potassium silicates for industrial use - Determination of silica content - Gravimetric method by insolubilization

ISO 1691:1976 :Sodium and potassium silicates for industrial use - Determination of carbonates content – Gas volumetric method

ISO 1692:1976 Sodium and potassium silicates for industrial use - Determination of total alkalinity – Titrimetric : method

ISO 2122:1972 : Sodium and potassium silicates for industrial use - Preparation of solution of products not easily soluble in boiling water and determination of

matter insoluble in water

AWWA B404:2008 : Liquid Sodium Silicate

JIS K 1408:1995 : Sodium silicate

 


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع


 

• کشورهای عمده تولید کننده

تولید كنندگان بزرگ این ماده در جهان كشورهای لهستان ، آلمان ، چین ، هلند، ایالات متحده آمریكا و بلژیك می باشند .

• کشورهای عمده مصرف کننده

مصرف كنندگان بزرگ این ماده در جهان كشورهای ایتالیا ، بلژیك ، ژاپن ، آلمان ، چین ، فرانسه ، كره و هلند می باشند .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع


 

• شرایط واردات

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران ، كالاهای صادراتی و وارداتی به سه گروه زیر تقسیم می شوند :

كالاهای مجاز: كالایی است كه صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به كسب مجوز ندارد .

كالاهای مشروط : كالایی است كه صدور یا ورود آن با كسب مجوز امكان پذیر است .

كالاهای ممنوع : كالایی است كه صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام ، و یا به موجب قانون ممنوع گردد .

سیلیكات سدیم با تعرفه گمركی 28391920 و 28391910 جزء گروه 1 می باشد و واردات این كالا بلا مانع است و نیز حقوق پایه طبق ماده ( 2 ) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمركی ، مالیات ، حق ثبت سفارش كالا، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از كالاهای وارداتی می باشد و معادل % 15 ارزش گمركی كالاها تعیین می شود .

به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی كه طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود . حقوق ورودی برای تعرفه 15 % می باشد . تنها نكته قابل توجه اینكه با توجه به اینكه مایعات شیمیایی وارداتی نیاز به آزمایش شناسایی ماده دارند و تنها از طریق گمركهایی كه دارای تجهیزات آزمایشگاهی مایعات شیمیایی هستند امكان واردات این ماده وجود دارد .

• شرایط صادرات

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران سال7831 ، سیلیكات های سدیم با كد تعرفه 283919 جزء كالاهای مجاز می باشند و بدون هیچگونه شرایط خاص امكان صادرات را دارا می باشد . درصورتی كه كالای تولیدی از استانداردهای لازم برخوردار بوده و قابل رقابت با قیمت جهانی این محصول باشد صادرات آن میسر خواهد بود .

شرایط لازم برای صادرات محصول

- برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت :

یكی از معیارهای مهم در صادرات، قیمت های رقابتی جهانی می باشد كه این مورد نیز به شرایط اقتصاد كلان كشور در مقایسه با كشورهای مقصد صادرات و قیمت جهانی مواد اولیه باز می گردد . از جمله این شرایط می توان به نرخ ارز، نرخ بهره ، قیمت مواد اولیه ، نرخ تورم و موارد مشابه اشاره كرد كه با توجه به متغیر بودن عوامل فوق ، لازم است توجیه پذیری اقتصادی صادرات در زمان واقعی صادرات و كشور های مقصد مورد تحلیل قرار گیرد .

- برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ كیفیت و برخورداری از استانداردهای جهانی :

با توجه به موارد كاربرد ، براحتی قابل ذكر است كه تولید محصول با استانداردهای جهانی و رعایت دقت عمل لازم در آن، از موارد بسیار اساسی تولید این محصولات به شمار می آید . از اینرو رعایت كلیه استانداردها در تولید ، امری ضروری است .

- برخورداری از توان مالی مناسب :

دوره وصول مطالبات در صادرات عموما بالا است از اینرو لازم است صادر كننده از توان مالی مناسب برخوردار باشد .

- آشنایی كامل با امور تجارت جهانی :

فعالیت در بازارها ی جهانی مستلزم آگاهی كامل صادر كننده از مقررات و الزامات تجارت جهانی می باشد .

اهمیت استراتژیک سیلیکات سدیم یا شیشه مایع :

اهمیت كاربردی سیلیكات سدیم با توجه به انواع مختلف و دامنه كاربرد آن غیر قابل انكار است . همانطوریكه در بخش موارد مصرف محصول آورده شد ، این ماده در صنایع سرامیك ، صنایع شوینده ، صنایع فلزی و معدنی و ریخته گری ، صنایع كاغذی ، بتون ، رنگ سازی ، ملات نسوز مورد استفاده فراوان داشته و نمی توان بسادگی ماده دیگری را جایگزین آن نمود . ولی به لحاظ سادگی روشهای تولید و عدم نیاز به دانش فنی تولید در حال حاضر "سیلیكات سدیم" را نمی توان بعنوان یك كالای حیاتی و استراتژیك در نظر گرفت .

 


فرایند تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع

 

جهت تولید سیلیكات سدیم روش های مختلفی بكار رفته است ؛ كه امروزه صرفاً دو روش "خشك " و " تر" ازاهمیت اقتصادی برخوردار می باشند . با توجه به اینكه تنوع محصولات حاصل از فرآیند خشك در مقایسه با فرآیند تر بیشترمی باشد ؛ روش خشك به عنوان فرآیند منتخب مبنای محاسبات طرح و انتخاب ماشین آلات قرار گرفته است . اما باید متذكر شد كه ار لحاظ ماشین آلات تفاوت عمده ای بین دو روش وجود ندارد .

الف - فرآیند تولید سیلیكات سدیم به روش خشك :

سیلیكات های سدیم در كوره های نظیر كوره های تهیه شیشه از ذوب كردن مخلوط شن و كربنات سدیم درحدود 1450 درجه بدست می آید . در این حالت ابتدا شن را ذوب می كنند و همزمان با حرارت دادن و ایجاد فشار با كربنات سدیم مخلوط می شود . واكنش زیر در كوره انجام می شود

Na2CO3 + nSiO2 → Na2O.nSiO2 + CO2

چون درجه حرارت تشكیل سیلیكات های سدیم نامحلول پایین تر از این درجه حرارت می باشد ؛ برای جلوگیری از ایجاد این سیلیكات ها باید در نسبت شن و ماده قلیایی در موقع ذوب كنترل و دقت كافی انجام شود . ماده مذاب بدست آمده تقریباً رنگی آبی تا سبز روشن دارد ؛ كه این رنگ به خاطر ناخالصی های موجود ، كه كمتر از یك درصد و معمولاً از تركیبات آهنی هستند ، ایجاد می شود. مواد ذوب شده در یك سیستم خنك می شوند و بعد در دستگاه بعدی به اندازه كافی خرد می گردند و در آب حل می گردند.

سپس با عمل فیلتراسیون محلول صاف شده سدیم سیلیكات ها بدست می آید . در صورتی كه هدف تهیه سدیم سیلیكاتهای قلیایی باشد در موقع ذوب مقداری سود خشك نیز به كوره اضافه می شود و یا از ابتدا سیلیس را با سود ذوب می كنند و برای حل سدیم سیلیكاتها در صورتی كه مقدار مدول بیشتر از 2 باشد می بایست از بخار پز فشار استفاده نمود .

البته در صورتی كه بخواهیم سیلیكات های سدیم خشك تهیه نماییم می توان مواد ذوب خروجی از كوره را بدون خنك شدن وارد یك سیستم گرداند كه با مقدار مشخص آب مستقیماً سدیم سیلیكاتهای هیدراته بدست می آید .

• فرآیند خشک

1 - توزین مواد اولیه

2- دیگ بخار

3- اتوکلاو

4- مخزن ته نشین

5- فیلتر تانک

6- مخزن رنگبری

7- مخزن تغلیظ

8- خشک کردن

9- بسته بندی

10- انبار محصول

فرآیند تولید سیلیكات سدیم به روش تر :

فرآیند تر بسیار شبیه به فرآیند خشك می باشد ، فقط درآن مواد اوایه سنگ سیلیس و سود می باشند كه مستقیما به كوره حرارت دهی توام با فشار فرستاده می شوند كه منجر به ایجاد واكنش شیمیایی زیر می گردد :

2NaOH + nSiO2 → Na2O.nSiO2 + H2O

محلولهای سیلیكات تا نسبت مواد در حدود 65/2 در اتو كلاوی با دمای حدود 160 درجه سانتیگراد و ازانحلال شنهای پودر شده در محلول سود قابل تهیه می باشند . نسبت های بالاتر با استفاده از سیلیكات های آمورف امكان پذیر است . در این روش سیلیس توسط تسمه نقاله به آسیاب منتقل و پس از تبدیل آن به پودر به وسیله تسمه نقاله دیگری به محل مخصوص حمل می گردد تا آماده تغذیه به راكتورها گردد.

از طرف دیگر سود سوز آور جامد در مخزن گرم كردن سود به مقدار لازم به آب مخلوط گشته تا درجه حرارت لازم بوسیله پمپ به راكتور منتقل می گردد ، پس از بارگیری راكتور با سنگ سیلیس و سود سوز آور و آب به مقدار كافی سیكل پخت ( اتوكلاو ) تا بدست آوردن محلول مواد دلخواه سیلیكات سدیم ادامه یابد ، پس از خاتمه پخت ، محصول به مخزن ته نشینی منتقل می شود.

پس از ته نشین شدن مواد جامد محلول حاصل به خشك كن منتقل و پس از تغلیظ به درصد مورد دلخواه محصول نهایی به مخازن نگهداری حمل و جهت تحویل به مصرف كننده آماده می شود. مواد ته نشین شده در مخزن حوضچه ته نشینی منتقل پس از اختلاط با آب محلول بدست آمده بوسیله پمپ به مواد داخل راكتور افزوده می شود و محصول بدست آمده را در درامهای فولادی به حجم های 54 تا 205 لیتری عرضه می شود و بعضی مواقع توسط تانكرهایی با گنجایش تا 15000 لیتر انجام می گیرد

• فرآیند تر

1- توزین مواد اولیه

2- اتوکلاو

3- مخزن ته نشین

4- فیلتر تانک

5- مخزن رنگبری

6- دیگ بخار

7- مخزن تغلیظ

8- خشک کردن

9- بسته بندی

10- انبار محصول

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع

 

• مخزن آب

• ماشین اتوكلاو

• مخزن ته نشین مواد اضافی

• فیلتر تانك

• مخزن رنگ بری

• مخزن تغلیظ

• ماشین خشك كن

• ماشین بویلر بخار

• تسمه نقاله

• ماشین پركن

 

دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید سیلیکات سدیم یا شیشه مایع ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.