ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
پتاسیم سولفات ماده معدنی است ، که می تواند پتاسیم مورد نیاز گیاهان را از نظر کمی و کیفی تامین کرده و باعث بالا بردن کیفیت محصول ، میزان رشد و همچنین مقاومت در برابر عوامل بیماریزا در گیاهان می شود .
پتاسیم سولفات با فرمول شیمیایی K2SO4 یکی از نمک های مهم دارای پتاسیم است ، که سفید رنگ بوده و به شکل های مختلف تولید می شود . در حلال هایی مانند گلیسرول و آب حل شده ، در صورتی که در حلالهایی مانند استون و الکل حل نمی شود . میزان حلالیت آن در آب به دما وابسته است به طوری که با افزایش دما افزایش می یابد .
امروزه در دنیا تلاش بر این است که برای تولید محصولی بهتر و سالمتر و همچنین آسیب رساندن کمتر به محیط زیست از کودها به صورت بهینه استفاده شود . در مصرف کود باید دقت زیادی انجام داد تا اثرات منفی بر روی گیاه کمتر گردد . در بیانیه جهانی مربوط به غذا (WFS ) که در سال 1998 منتشر شد ، حاصلخیزی خاك مهمترین عاملی است ، که به طور مستقیم بر میزان تولیدات کشاورزی اثر می گذارد .
مهمترین عامل در حاصلخیزی خاك استفاده از کود مناسب می باشد ، به گونه ای که در سالهای اخیر افزایش 40 تا 50 درصدی محصولات کشاورزی مرهون مصرف کودها در زمین های کشاورزی می باشد . به عبارتی می توان گفت که مصرف کود به منظور تامین عناصر مورد نیاز گیاه می باشد . کودهای پتاسیم دار ( پتاسیم کلرید و پتاسیم سولفات ) جزو کودهای پرمصرف در جهان می باشند .
پتاسیم سولفات به دلیل فراوانی نسبتاً خوب در طبیعت ، منبع غذایی مناسب برای گیاه و ارزان بودن آن نسبت به کودهای دیگر برای تغذیه گیاه ترجیح داده می شود و برای غلاتی مانند ذرت ، چغندرقند ، سویا ،گندم و پنبه از این کود استفاده می شود که به دلیل داشتن خواص نزدیک با پتاسیم کلرید جایگزین بسیار خوبی برای این کود بویژه در مناطقی که به دلیل وجود یون کلر زمین شور است ، می باشد .
به دلیل حلالیت خوب این کود و همچنین هدر رفتن کم آن هنگام شسته شدن ، جذب پتاسیم توسط خاك به خوبی انجام می شود که این ویژگی برای اغلب کودهای پتاسیم دار صادق است .
استاندارد های قابل توجه پتاسیم سولفات جامد :
بر اساس اطلاعات بدست آمده از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی جمهوری اسلامی ایران کد استاندارد ملی برای پتاسیم سولفات 1367 :128-ICS می باشد .
کشور های عمده تولید کننده پتاسیم سولفات جامد :
کشورهای عمده تولید کننده شامل : آمریکا ، روسیه ، آلمان ، انگلستان ، کانادا ، بلاروس ، اسپانیا
شرایط واردات پتاسیم سولفات جامد :
حقوق پایه ، طبق ماده شماره (2) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی می باشد و معادل 4% ارزش گمرکی کالا تعیین می شود .
به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود (برای این محصول سود بازرگانی برای سال 1388 صفر در نظر گرفته شده است ) ، حقوق ورودی اطلاق می شود . حقوق ورودی برای پتاسیم سولفات با تعرفه 31043000 ، 4% می باشد .
شرایط صادرات پتاسیم سولفات جامد :
در حال حاضر و بر اساس اطلاعات اخذ شده از وزارت صنایع هر چند که تعدادی شرکت مجوز تولید این محصول را گرفته اند ، ولی قسمت اعظم پتاسیم سولفات مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود .
با استناد به مدارك موجود ، در سال 1384 بخش کشاورزی 25% اشتغال ،18 % تولید ناخالص ملی و تامین کننده 85% نیاز غذایی کشور را به خود اختصاص داده است و از این نظر از اهمیت بالایی برخوردار است . در حال حاضر استفاده از کودهای شیمیایی یکی از اقداماتی است ، که ما را در جهت بالا بردن تولید با بهترین کیفیت در واحد سطح کمک می کند .
با توجه به گزارش های موجود در زمینه پتاسیم موجود در خاك ، مناطقی مانند سواحل دریای خزر ، حاشیه رودخانه زاینده رود ، زمین های شمال استان خوزستان و بعضی مناطق دیگر مقدار پتاسیم موجود در خاك حتی از مقدار فسفر نیز کمتر گزارش شده است ، که بدلیل استفاده کم از کودهای پتاسیم دار از جمله پتاسیم سولفات می باشد.
با اینکه جذب پتاسیم توسط گیاه نسبت به جذب فسفر بیشتر بوده ، لذا مقدار پتاسیم خاك پس از چند سال کاهش پیدا کرده ، که به طبع باید توسط عوامل خارجی مانند کود جبران شود . در کشورهای پیشرفته مقدار مصرف کودهای ازته و پتاسیم دار تقریبا یکسان و برابر بوده ، در حالی که در کشور ما نسبت استفاده از کودهای ازت دار تقریبا 15 برابر بیشتر از مصرف کودهای پتاسیم دار می باشد .
برای تهیه پتاسیم سولفات روش های زیادی در مقالات مختلف گزارش شده که اساس آنها واکنش بین پتاسیم کلرید با نمک های سولفات فلزات مختلف می باشد ، که در زیر به 2 مورد آن اشاره می شود :
از واکنش بین KCl و CaSO4
واکنش تهیه پتاسیم سولفات توسط این فرآیند در زیر نشان داده شده است :
2KCl + CaSO4·2H2O → K2SO4 + CaCl2 + 2H2O
این واکنش در حضور آمونیاك انجام می شود . چرا که عدم حضور آمونیاك باعث تولید محصولات جانبی K2SO4·CaSO4·H2O و K2SO4·5CaSO4·H2O می شود . همچنین به دلیل آنکه حضور آمونیاك در محلول سبب کاهش حلالیت نمک های معینی می شود ، بنابراین بازیابی پتاسیم سولفات در محلول آبی حاوی نمک های NaCl و CaCl2 در حضور آمونیاك راحت تر انجام می شود . علاوه بر آمونیاك عوامل زیر نیز بر بازده تولید و تبدیل KCl به K2SO4 نقش دارند :
الف) مقدار اضافی KCl
ب) نسبت بلیلی آمونیاك بهPhosphogypsum
ج) غلظت ایزوپروپانول
د)فشار
ه) مقدار اضافی Phosphogypsum
2- از واکنش بین KCl و Na2SO4
واکنش تهیه پتاسیم سولفات توسط این فرآیند در زیر نشان داده شده است :
6KCl + 4Na2SO4 → 2K3Na(SO4)2 + 6NaCl
2KCl + 2K3Na(SO4)2 → K2SO44 + 2NaCl
بر اساس پتنت های شماره 16899 WO و 16900 WO این فرآیند در 25 درجه سلسیوس انجام می شود که شامل دو مرحله 1 و 2 می باشد . در مرحله 1 ، از واکنس پتاسیم کلرید با محلول اشباع Na2SO4 ، محصول حد واسط 2(4K3Na(SO تولید می شود .
در مرحله دوم از واکنش این محصول حد واسط با مقدار اضافی پتاسیم کلرید ، محصول مورد نظر یعنی پتاسیم سولفات بدست می آید . در انتهای واکنش مواد ناخالص اضافی اولیه (Na2SO4) و تولید شده (NaCl) در دمای صفر درجه سلسیوس از محلول مادر جدا می شوند .
• مخلوط کننده
• فیلتر پرس
• خشک کن
• بخش بسته بندی
و ....
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سولفات پتایسم جامد