طرح توجیهی تولید پارافین کلره سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Paraffin Chlorine

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پارافین کلره سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید پارافین کلره را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

پارافین های كلره با فرمول عمومی C Hn 2 2n+ −mClm نام گروهی از محصولات صنعتی می باشد ، كه طی فرآیند كلراسیون پارافین 30 C10 −C با محتوای كلر 07-20 درصد وزنی به دست می آیند .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پارافین کلره


پارافین های كلره تحت عناوین تجارتی نظیر chlorowax , chlorafin, cereclor , chloroparaffin witaclor و 000 توسط تولید كننده های مختلف به بازار عرضه می شود.

نام تجارتی پارافین كلره نشان دهنده دو مشخصه یعنی محتوای كلر و كارخانه سازنده محصول می باشد . به عنوان مثال 40chlorowax پارافین كلره ای با محتوای 40% كلر محصول كارخانه Diamond و 70 cereclor پارافین كلره ای با محتوای 70% كلر محصول كارخانه ICI است .

در حال حاضر سالانه بیش از 300,000 تن پارافین كلره در دنیا تولید می شود . دلیل این میزان تولید بالا خواص گوناگون و در نتیجه كاربرد وسیع این محصولات در صنعت است .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پارافین کلره


پارافین های كلره به طور وسیع به عنوان پلاستی سایزر ، دیر سوز كننده ( flame retardant ) ، حلال و به عنوان افزودنی در فلزكاری در فشارهای بالا مورد استفاده قرار می گیرند . از این مواد در مقادیر كم تر به عنوان گسترنده رزین استفاده می شود . انتخاب گرید مناسب برای هر كاربرد بستگی به خواص فیزیكی ماده از قبیل مقدار كلر موجود در آن ، گرانروی و فراریت دارد . از سوی دیگر بایستی پارافین كلره مورد نظر با پلیمر یا روغن پایه مورد استفاده ، سازگاری داشته باشد .

1 - پارافين كلره به عنوان پلاستيسايزر:

پارافين كلره به عنوان پلاستيسايزر به طور خاص در تهيه كابل ها، كفپوش ها، پوشش ديوارها و براي پلاستيك هايي كه از طريق اكستروژن يا تزريق توليد مي شوند ، به كار مي رود. محصولاتي كه به طور عمده در اين زمينه استفاده مي شوند با نام تجاري Cereclor 45S و 52Cereclor S به بازار عرضه مي شوند.

فراريت كم، طبيعت خنثي و حّلّاّليت كم آنها در آب از جمله ويژگي هايي است كه سبب شده است كه از آنها به عنوان يك پلاستيسايزر مؤثر در سيستم هاي رنگ استفاده شود.

پارافين هاي كلره در صنعت به عنوان پلاستيسايزر به طور گسترده در لاستيك هاي كلره، پلي اتيلن هاي كلروسولفونيل (Hypalon) ، لاستيك هاي استايرن – بوتادي ان و آكريليك هاي اصلاح شده استفاده مي شود.

2 - پارافين كلره به عنوان دير سوز كننده:

پارافين هاي كلره مواد دير سوز كننده بسيار مؤثري هستند . درمورد PVC پارافين هاي كلره هم به عنوان دير سوز كننده و هم به عنوان پلاستيسايزر كاربرد دارند . اينمواد جايگزين پلاستيسايزر هاي گران قيمت فسفاتي شده اند .

پارافين هاي كلره معمولاً همراه با مواديمثل تري اكسيد آنتيموان استفاده مي شود. تركيب اين دو ماده خصلت دير سوز كنندگي فرمولاسيون هاي PVC بر پايه فتالات ها را افزايش مي دهد. اين دسته از PVC ها در توليد سيم ها و كابل ها استفاده ميشوند.

از پارافين هاي كلره در لاستيك هايي مانند لاستيك طبيعي، نيتريل، استايرين بوتادي ان و هيپالونبه عنوان ديرسوز كننده استفاده مي شود. همچنين اين مواد در پلي اورتان ها به خصوص فوم هاي سخت ، فوم هاي يك تركيبه (OCF) و پلي استرهاي غير اشباع كاربرد دارند.

گريد پارافين كلره اي كه استفاده مي شود به طور قابل ملاحظه اي بستگي به پليمر مورد نظر دارد اما به طور معمول پارافين كلره با اينكاربرد حاوي 60 تا 70% كلر است . واكس هاي پارافيني كلره جامد 70% وزني نيز به عنوان ديرسوز كنندهدر پلي اتيلن، پلي پروپيلن و HIPS استفاده مي شوند.

3 - پارافين هاي كلره به عنوان افزودني فشار بالا در فلزكاري :

از پارافين هاي كلره به عنوان روان ساز درفشارهاي بالا و همچنين در پرداخت فلزات استفاده مي شود. روان سازهاي هيدروديناميك در اين مواردنمي توانند استفاده شوند. در اين فرآيند ها پارافين كلره به عنوان منبع آزاد كننده كلر عمل مي كند.

گرماي ناشي از اصطكاك سبب مي شود كه پارافين كلره، كلرش را آزاد كند و يك لايه كلريد روي سطحفلزي را بپوشاند. لايه كلريدي تشكيل شده بر روي سطح فلز قدرت تنشي كمتري نسبت به خود فلز دارد واين سبب كاهش اصطكاك مي شود.

پارافين كلره در روغن خالص و به ميزان كمتري در امولسيون هايروغني محلول استفاده مي شود. پارافين هاي كلره به همراه ساير افزودني هاي فشار بالا مانند اسيدهايچرب و تركيبات حاوي فسفر و گوگرد استفاده مي شوند.

پارافين هاي كلره در فرآيندهاي نقش زني، شكلدهي، كشش و برخي فرآيندهاي برش فلزات كاربرد دارند. قبلاً گريد پارافين مورد استفاده 13C10 -C بود. اما امروزه به دليل زيست محيطي از پارافين هايي با جرم مولكولي بالاتر استفاده مي شود . در شمالآمريكا α – اولفين هاي كلره نيز به طور وسيع به عنوان افزودني فشار بالا كاربرد دارند.  

4 - پارافين هاي كلره به عنوان حلال :

پارافين هاي كلره به عنوان حلال در تشكيل دهنده هاي كربن دركاغذ كپي بدون كربن استفاده مي شود. مزيت استفاده از آنها قدرت حلاليت خوب در مورد تشكيل دهندههاي رنگ به همراه فراريت كم و پايداري در فرآيند encapsulation است.

پارافين هاي كلره مي توانند مقادير بالاتري از رقيق كننده را نسبت به محصولات مشابهي مانند دي الكيل نفتالن ها تحمل كنند .

کشور های عمده تولید کننده پارافین کلره

تولید کنندگان عمده پارافین کلره عبارتند از : انگلستان ، آلمان ، فرانسه ، اسپانیا ، كانادا ، استرالیا ، برزیل ، ترکیه ، آمریکا ، مکزیک ، ژاپن ، تایوان ، ترکیه ، آفریقای جنوبی


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پارافین کلره


شرایط واردات پارافین کلره

حقوق پایه طبق ماده (2) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمركی ، مالیات ، حق ثبت سفارش كالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از كالاهای وارداتی می باشد و معادل 4% ارزش گمركی كالاها تعیین می شود . به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی كه طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود .

شرایط صادرات پارافین کلره

برای صادرات این محصول شرایط خاصی وجود ندارد . در سال های آتی با تكمیل واحدهای نیمه تمام تولید پارافین كلره و افزایش توان تولیدی كشور در این زمینه ، می توان صادرات این محصول را افزایش داد . از سوی دیگر با توجه به تسهیل در امر صادرات در سال های اخیر ، امكان كسب بازار كشورهای دیگر به خصوص كشورهای همسایه وجود دارد .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پارافین کلره

پارافین های كلره اوایل دهه 1930 ارزش صنعتی پیدا كردند و از آغاز جنگ جهانی دوم مصرف آنها به طرز چشم گیری افزایش یافت زیرا از این ماده به عنوان عامل ضد آتش و جلوگیری كننده از پوسیدگی در ساخت مواد دیگر استفاده شد . از دهه 1960 باز هم مصرف آنها افزایش یافت و این به خاطر فراوانی و قیمت پایین پارافین بود و سبب شد كه پارافین كلره به عنوان یك پلاستی سایزر مؤثر برای PVC به كار می رود .

در حال حاضر بیش از 300,000 تن پارافین كلره هر سال در دنیا ( به جز در كشور چین ) مصرف می شود و این مقدار زیاد مصرف به دلیل وسعت كاربرد های این ماده است .

بزرگترین مصرف كننده این ماده ایالات متحده است كه بالغ بر 41,000 تن از این ماده را مصرف می كنند . اروپا و خاور دور نیز از بازارهای مصرف بزرگ این ماده هستند .


فرایند تولید پارافین کلره

مواد اولیه : به خاطر ناپایداری اتم های كربن كلره چهارتایی فقط پارافین های راست زنجیر با كمترین مقدار ایزومرهای شاخه دار می توانند به عنوان ماده اولیه برای تولید صنعتی پارافین های كلره به كار روند . كیفیت این محصول ، وقتی به طور چشم گیر افزایش پیدا می كند كه صنایع پتروشیمی بتواند پارافین های غنی شده از تركیبات راست زنجیر را تولید كند . این تركیبات از طریق افزایش اوره و سپس صاف كردن محصول با صافی مولكولی تولید می گردند .

برش هایی از پارافین كه معمولاً برای تولید پارافین های كلره استفاده می شود 3 مخلوط راست زنجیر 3 برش 13C18-C20 , C14-C17 , C10-C و واكس های در محدوده 28C20-C است . از α – الفین های خطی 14C یا 16C و یا مخلوط هر 2 برای ساخت الفین های كلره استفاده می شود . برشی از پارافین كه معمولاً استفاده می شود بستگی به دسترسی منطقه ای مواد اولیه مناسب نیز دارد .

تهیه پارافین های كلره : پارافین های كلره از واكنش گاز كلر خالص با پارافین بدون حضور هیچ حلالی در دمای C800 تا C1000 تهیه می شوند . واكنش تهیه آنها به شرح زیر است :

CnH2n+2 + mCl2 CnH2n+2-mClm + mHCl

مقدار كمی اكسیژن نیز به عنوان كاتالیزور در فرآیند كلریناسیون استفاده می شود . دمای سیستم از C1200 نباید بالاتر برود زیرا سبب ایجاد محصولات سیاه یا تیره می شود . برخی تولید كنندگان پارافین كلره از پرتو فرابنفش برای آغاز واكنش در دمای پایین استفاده می كنند . هنگامی كه واكنش شروع شد ، شدت منبع تابش فرابنفش را كاهش می دهند و یا آن را حذف می كنند .

واكنش بین كلر و پارافین گرمازاست . انتالپی واكنش تقریباً Kj/mol 150- است . بنابراین زمانی كه واكنش شروع می شود با خنك كردن باید دمای سیستم را كنترل كرد. نكته مهم دیگر در این واكنش هم زدن به طور كامل است تا از ایجاد گرمای اضافی در یك نقطه خاص از راكتور پیش گیری شود . در ضمن سرعت جریان گاز كلر نیز باید در كمترین حد خود باشد تا مقدار گاز كلر واكنش نداده در گاز خروجی به حداقل خود برسد . هر چه قدر واكنش پیش رود 2 نكته اخیر اهمیت بیشتری پیدا می كند .

با پیشرفت واكنش ویسكوزیته محصولات نیز افزایش می یابد . به همین دلیل تقریباً تولید پارافین كلره با درصد وزنی كلر بالای 71% با این روش غیر ممكن است . در پایان واكنش نیز وقتی پارافین كلره به درصد وزنی كلر مطلوب رسید ، گاز كلر قطع می شود . نقطه پایانی واكنش را با روش های مختلفی از جمله ضریب شكست و ویسكوزیته می سنجد . سپس در داخل محصول گاز نیتروژن دمیده می شود تا گاز كلر واكنش نداده و HCl باقیمانده را از آن خارج كند .

در بسیاری از موارد قبل از اینكه محصول به دست آمده را داخل مخزن یا بشكه بریزند ، مقداری پایدار كننده ذخیره سازی كه معمولاً روغن گیاهی اپوكسیده است ، به آن اضافه می كنند . نكته مهم دیگر در مورد این فرآیند تولید بالای HCl به عنوان محصول جانبی است كه بایستی فكری برای آن كرد . برای تولید پارافین های كلره در مقیاس صنعتی هم از فرآیند batch و هم فرآیند پیوسته استفاده می شود . فرآیندهای batch ارجحند .

چون گستره وسیعی از محصولات ویژه در این فرآیند ساخته می شوند . مواد مورد استفاده در ساخت تجهیزات تولید پارافین های كلره : راكتورهای قدیمی تولید پارافین های كلره عموماً دارای لایه سربی ، سرامیكی و همچنین در مواردی نقره ای بودند اما امروزه از راكتورهای دارای پوشش شیشه ای ( glass-lined ) استفاده می شود .

از استفاده از سطوح آهنی باید پرهیز شود زیرا این سطوح سبب سیاه شدن یا تغییر رنگ محصول نهایی می شوند . سایر تجهیزات از قبیل پمپ ها ، هم زن ها ، لوله ها و شیر ها بایستی از مواد مقاوم نسبت به خوردگی به خصوص نسبت به خوردگی در برابر هیدروكلریك اسید ( HCl ) ساخته شود .

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پارافین کلره

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید پارافین کلره ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.