طرح توجیهی تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

furfural

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

فرفورال محصولی می باشد ، که به عنوان حلال در صنایع رنگبر ، رزین ، تقطیر استخراجی بوتادین ، تولید محصولات تجاری صنعتی و ... مورد استفاده قرار می گیرد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی


از فورفورال برای ساختن ترکیبات فوران و تترا هیدروفوران استفاده می شود .

فورفورال به عنوان یک حلال انتخاب شده برای جدا کردن ترکیبات اشباع شده از ترکیبات اشباع نشده در نفت روغنه ای چرب کننده ( گریس ) ، نفت گاز و سوخت دیزل ، همچنین در روغن نباتی به عنوان یک عامل ترکیبی در رزین ها و مخصوصاً در رزین های فنل ، آلدئیدها به عنوان عامل رنگبر باقی مانده تقطیر روغن ترپانتین چوب ، به عنوان حلال رزین و در تقطیر استخراجی بوتادین و سایر هیدروکربن های C4 که در ساختن لاستیک سنتزی به کاربرده می شود مورد استفاده واقع می شود .

فورفورال حد واسط شیمیایی مهم است و برای ساختن انواع گوناگون محصولات تجاری که از قطر صنعتی اهمیت بسزایی دارند بکار می رود .

از جمله پیرول ، پیرولیدین ، پای پیریدین ، متیل فوران ،متیل تتراهیدروفوران ، دی هیدروفوران ، تتراهیدروپیران و . . . مورد استفاده واقع می گردد .

فورفورال یکی از حلال هایی است که در تصفیه روغن های چربکننده برای ازدیاد ثبات در هنگام کار ، اصلاح نسبت بین ویسکوزیته و درجه حرارت مورد استعمال بسیار وسیعی دارد .

ترکیبات مازاد آروماتیک و اولفینیک روغن به طور دلخواه در فورفورال حل شده و با این ترتیب از ترکیبات مورد احتیاج پارافینیک و نفتالینیک جدا می شود .

با استفاده از حلال فورفورال ، روغن های گلیسرید طبیعی به دو یا چند قسمت تقسیم شده و جدا شدن این گلیسرید بستگی به درجه غیر اشباع بودن آنها دارد .

فورفورال را نیز به عنوان عامل رنگبر از مواد باقی مانده تقطیر چوب مورد استفاده قرار می دهند و همچنین به عنوان محیط تقطیر استخراجی در یکی از روش های ساختن بوتادین در نفت که بوسیله شرکت فیلیپ پترولیوم توسعه یافت بکار می رود .

تمام هیدروکربن ها با چهار کربن از قبیل نرمال بوتان ، ایزوبوتان ، 1-2 بوتن ، 2- بوتن و بوتادین دارای نقطه جوش متشابه ، ولی قابلیت حل متفاوت هستند .

صنایع شیمیایی ، بهداشتی و دارویی از فورفورال به عنوان ماده پایه جهت سنتز انواع ترکیبات استفاده می کنند .

در ضمن خود فورفورال نیز موارد مصرف متعددی دارد . از این لحاظ کاربردها و موارد مصرف فورفورال را به دو دسته تقسیم می کنند .

کاربردهای مستقیم و کاربردهای غیر مستقیم و یا به عبارتی کاربردهایی که از خود فورفورال بدون اینکه هیچگونه تغییری در ساختار شیمیایی آن داده شود و کاربردهایی که نقش ماده خام اولیه را به عهده دارد .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی

تولید جهانی فورفورال سالانه 250- 300 هزار تن و با قیمت 1200-1000 دلار به ازاء هر تن به فروش می رسد .

تولید جهانی فورفورال طی سال های اوایل دهه 1990 از کشورهای توسعه یافته به سوی کشورهای در حال توسعه تغییر جهت داده است .

کل ظرفیت جهانی تولید فورفورال در حدود 450 هزار تن می باشد و بازده آن در حدود 250 هزار تن می باشد .

تولید اروپای غربی به طور قابل توجهی کاهش یافته ، در حالی که تولید کشور چین افزایش نشان می دهد و تقریباً 74 درصد از ظرفیت جهانی این محصول در کشور چین تولید می شود(2008) .

در حال حاضر بزرگترین تولید کنندگان فورفورال چین و شرکت مرکزی رومانا در جمهوری دومنیکن و افریقای جنوبی میباشند و این سه کشور در حدود 90 درصد از ظرفیت تولید جهانی را به خودشان اختصاص داده اند(2008) .

در فاصله سالهای 2005 تا 2010 متوسط رشد سالانه پنج درصدی در تولید و مصرف فورفورال و فورفوریل الکل مشاهده شد .

چین تنها منطقه مهمی است که افزایش تولید فورفورال طی پنج سال آینده برای آن انتظار می رود (win ، 2005) .

کشور چین بزرگترین کشور تولید کننده و مصرف کننده فورفورال در جهان می باشد و پس از آن اروپا و آمریکا و کشورهای آسیایی قرار دارند .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی


شرایط صادرات فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی :

سود گمرکی برای این محصول 4 درصد می باشد . از آنجایکه تکنولوژی مورد استفاده وارداتی می باشند ، در صورت استفاده و دقت در خرید تکنولوژیهای مناسب و برتر و حمایتهای دولتی ، امکان دسترسی به بازارهای منطقه فراهم خواهد شد .

جدول ضریب حمایتی از کالاهای صادراتی در سال 1388 طبق دستورالعمل شماره 3234/1 مورخ 10/05/1388 برای فورفورال و فورفورال اکستراکت برابر صفر می باشد و متاسفانه بین فورفورال تولید شده از ضایعات کشاورزی با محصول فرعی بدست آمده از واحد فورفورال پالایشگاه ها (یعنی فورفورال اکسترکت غنی از ترکیبات آروماتیک مرزی قائل نشده و هر دو محصول با نام فورفورال در بازار ایران داد و ستد می شود . صادرات فورفورال از طریق تعرفه انجام می گیرد .

فورفورال از جمله کالاهای مجاز جهت صادرات بوده و پس از طی مراحل قانونی گمرکی ممانعت و یا شرایط خاصی که از صادرکردن آن جلوگیری نماید ، ندارد .

با توجه به تاسیس تنها کارخانه تولید فورفورال در خوزستان از سال 1385 هنوز کشور به عنوان وارد کننده این محصول می باشد .

همین طور که در شکل 4 مشاهده می کنید ، حلال فورفورال در واحد فورفورال به لوبکات پالایشگاه تولید روغن برای جدا کردن ترکیبات آروماتیک اضاف می گردد ، که رافینات به عنوان محصول اصلی برای تولید روغن بکار برده می شود و فورفورال اکسترکت به عنوان محصول جانبی از واحد فورفورال تهیه می شود و اکسترکت در بازار با نام فورفورال اکسترکت معامله می شود .

شرایط واردات فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی :

حقوق پایه طبق ماده (2) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی می باشد و معادل 4% ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود .

به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود . حقوق ورودی برای تعرفه 29321200 تحت عنوان فورفورال (2-فورآلدئید) ، 4% می باشد .

همچنین طبق بخشنامه گمرك جمهوری اسلامی ایران مصوبه شماره 241869/ت42087هـ مورخ 22/12/1388 ، 109 قلم کالا از جمله فورفورال مشمول استاندارد اجباری قرار گرفته اند ، که اخذ گواهی استاندارد از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و ارائه آن به گمرك ضروری است . لذا واردات ، تمرکز ، توزیع و فروش اینگونه کالاها باکیفیت پایینتر از استاندارد مورد قبول مؤسسه ، ممنوع می باشد .

گمرك ایران در ارتباط با فرآورده های که اجرای استاندارد آنها اجباری اعلام گردیده بر طبق قانون و آئین نامه اجرائی قانون مقررات صادرات و واردات از ورود کالاهای فاقد گواهینامه انطباق از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران جلوگیری بعمل می آورد


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی


امروز استفاده از فورفورال به صورت مستقیم و یا به عنوان ماده واسطه ای در تولید محصولات مختلف هر روز بیش از پیش گسترش می یابد . به گونه ای که تولید و مصرف آن از سال 2000 تا 2010 با رشد 5 درصد روبرو شده است و پس از کاهش قیمت آن از سال 1996 تا 2002 دوباره از سال 2001 تا 2010 رشد صعودی و تقریباً ثابت به خود گرفته است .

سالانه حجم عظیمی از ضایعات کشاورزی ( باگاس ، برنج ، چوب ذرت و . . . ) ایجاد می گردد .

جمع آوری و دفع این ضایعات نه تنها مستلزم صرف هزینه فراوان و ایجاد آلودگیهای زیست محیطی می باشد بلکه اتلاف سرمایه ای است که قابلیت های متعددی برای بکارگیری در صنایع مختلف دارد . یکی از این کاربردها ، تولید ماده ارزشمند فورفورال می باشد .

این ماده در سنتز و تولید ترکیبات شیمیایی گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد و بعنوان حلال در صنایع روغن و رنگ و لاك ها بکار می رود .

در دنیای کنونی پیشرفت علوم همواره به کمک جوامع بشری آمده است و این جوامع توانسته اند با بکارگیری شیوه های نوین بر مشکلات و کاستی های موجود چیره شوند.

در شرایطی که انتشار گازهای گلخانه ای و گرم شدن زمین ، قیمت های بالای نفت و دلارهایی که صرف تضمین واردات نفت می شود ، همه و همه دست به دست هم داده اند که استفاده از سوخت های فسیلی محدود شود ، پالایش زیستی فرصت های جدیدی را فراروی کشورها قرار داده است .

استفاده از منابعی از قبیل ضایعات کشاورزی و چوب برای تولید مواد شیمیایی (مانند فورفورال ، متانول ، اتانول ، اسیداستیک ، استون ، اتیلن ، هیدروژن ، لوگلوکوزان و . . .) ، سوخت زیستی ، پلاستیک و غیره دستاورد جدید علمی است که به کاهش اهمیت نفت به عنوان اصلی ترین ماده اولیه صنعتی کمک نموده است (گراویتی و همکاران ، 2000؛ سازمان بیوتکنولوژی صنعتی ،2000) .

فورفورال دارای ویژگی های بینظیری بوده و به علت کم بودن هزینه های تولید آن ، توجه تولید کنندگان را به خود جلب نموده است . تولید دارو و مواد شیمیایی ویژه ، جایگزینی با فنول در تولید رزین ها و نیز تولید پلیمرهای ویژه برخی از کاربرد این ماده می باشد .

علاوه بر این طی سال های اخیر در آفریقای جنوبی و آمریکا استفاده از این ماده به عنوان یک آفت کش دوست دار محیط زیست برای دفع نماتد ( کرمک ) در مزارع کشاورزی رواج یافته است ( آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا ، 2006) .

در سال های اخیر بحث استفاده از مواد تجدید شونده در فرآیندهای صنعتی و تولید مواد شیمیایی ، به طور جدی توسط دولت ها و مراکز تحقیقاتی کشورهای پیشرفته دنبال می شود . با توجه به نقش پالایش زیستی در احیای محیط زیست بیانگر آن است که در آینده زیست توده مهمترین ماده اولیه برای تهیه موادشیمیایی صنعتی خواهد بود (گراویتی و همکاران ،2000؛ گراویتی ، 2006) .

فناوری های مکمل پالایش زیستی نیز که از پسماندهای آلی حاصل از کشاورزی ، جنگلداری ، شیلات ، شهرها و صنایع استفاده می کنند ، این مواد را ازمحیط زیست زدوده و از ضرائب خطر آنها می کاهند .

در مقابل مواد فراوان ساخته شده از نفت ، مواد زیستی سمیت کمتر و تخریب پذیری زیستی بیشتری دارند .

مفهوم پالایش زیستی همچنین جداسازی دیاکسید کربن را آسان کرده و انتشار آن را کاهش می دهد .

فناوری پالایش زیستی ، مواد لیگنوسلولزی متفاوت را به مواد شیمیایی ، سوخت های زیستی و ماده قابل تجزیه میکروبی تبدیل می کنند ( گراویتی و همکاران ، 2000 ) .

راهبرد جایگزینی محصولات نفتی بامواد شیمیایی غیر آلاینده حاصل از زیست توده شامل جایگزینی مستقیم ، جایگزینی غیرمستقیم و جایگزینی با محصولات اساساً نو می باشد .


فرایند تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی

فرآیندهای تهیه فورفورال بسیار متنوع است چرا که از گذشته ته حال بسته به شرایط و امکانات موجود در کشورهای مختلف روش های گوناگونی ابداع گشته است .

هر یک از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارد . اما آنچه حائز اهمیت می باشد آسان است که بتوان فورفورال را از منابع گیاهی حاوی پنتوزان به گونه ای تهیه کرد که فشار و دما تا حد امکان پایین باشد و بهره فورفورال نیز تا حد امکان بالا برود .

در فرآیندهای جدید ، می توان فورفورال را از منابع خام گیاهی حاوی پنتوزان طی دو مرحله تهیه کرد ، به گونه ای که در مرحله اول دما در حدود 20 تا 70 درجه سانتیگراد بوده و فشار در حد فشار اتمسفر و در مرحله دوم دما حدودا زیر ºC 110 و فشار در دامنه 1 تا 2 اتمسفر باشد .

در این فرآیند از اسید غلیظ استفاده می شود و هر یک از واکنش ها در یک راکتور جداگانه صورت می گیرد . فورفورال بدست آمده از طریق فرآیندهای خالص سازی نسبتا راحت ، خالص سازی می شود .

در مرحله اول که واکنش هیدرولیز صورت می گیرد از اسید هیدروکلریک 5 تا 6 نرمال که معادل غلظت آزئوتروپیک 20 درصد وزنی است استفاده می شود .

زمان واکنش هیدرولیز حداکثر می تواند 2 ساعت باشد چرا که با زیاد شدن زمان واکنش مواد سلولزی موجود در ماده خام گیاهی مورد حمله اسیدی غلیظ قرار خواهند گرفت و در نتیجه انواع شکر و نهایتا گلوکز را خواهیم داشت .

بهم زدن محیط واکنش به طور دائم فراند هیدرولیز را سریع تر می کند . برای برهمزدن محیط واکنش محلول اسیدی حاوی پنتوز بدست آمده از مرحله ی بر گشت داده شده و وارد محیط واکنش حاوی مواد خام گیاهی و اسید غلیظ می شود .

مرحله ی دوم که در واقع واکنش آبگیری از پنتوز است ، که در دمای حدودا ºC100 تا C°110 انجام می شود . در مرحله ی آبگیری جریان بخار آب و جریان محلول حاوی پنتوز در جهت مخالف هم حرکت کرده و بدین ترتیب برخورد بیشتر شده و راندمان واکنش بالاتر می رود .

در ضمن از آنجایی که زمان تماس فورفورال در فاز مایع بسیار کوتاه است واکنش های اتلافی در این شیوه کاملا حذف خواهند شد . لازم است که محلول حاوی پنتوزان قدری از یک ضد کف مناسب مانند ضد کف های سیلیکونی را دارا باشد .

پس از پایان یافتن واکنش آبگیری اسید غلیظ را که در فاز آبی وجود دارد از طریق دکانته کردن از فاز آلی جدا میکنیم . اسید پیش از آنکه به مرحله اول برگردانده شود لازم است که به غلظت آزئوتروپیک برسد ، یعنی 20 درصد وزنی .

سرعت مرحله اول فرآیند تولید فورفورال ، واکنش آبکافت ، به طور متوسط در حدود 50 برابر بیشتر از مرحله دوم ، یعنی واکنش آبزدایی است ، از این رو مرحله محدود کننده در فرآیند تشکیل فورفورال ، واکنش آبزدایی است ( گراویتی و همکاران ، 2000) .

روش های تولید آن به صورت پیوسته و ناپیوسته صورت می گیرد ، ولی امروزه بیشتر از فرآیند ناپیوسته استفاده می شود .

به کارگیری فرآیندهای ثانویه برای پسماندهای لیگنوسلولزی یا استفاده از آنها و در هر یک از این روش ها ، بازده ، بازیابی ، تولیدات جانبی ، مواد خام و قیمت تمام شده آنها ، اندازه دستگاه ها ،سرمایه ثابت و کیفیت محصول تولید متفاوت می باشد .

ماشین آلات خط تولید طرح توجیهی فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی
  • تجهیزات پیش آماده سازی ( خرد کن برای چوب ذرت ، یا خشک کن چرخشی برای باگاس و . . . )
  • مخلوط کن اسید .
  • راکتورها
  • فیلترها
  • تولید کننده بخار ثانوی
  • یک برج تقطیر آزوتروپیک
  • یک برج تصفیه با بخش کنترل دیجیتال
  • پانل کنترل
  • کامپیوتر با نرم افزار کنترلی
  • دو عدد پمپ خلاء
  • پمپ
  • مخازن
  • لوله کشی و نشانگرها
  • بویلر
  • تصفیه پساب
  • برج خنک کن
  • تجهیزات بازیابی اسید استیک

دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید فورفورال از بازیافت ضایعات کشاورزی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.