ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید تترابورات سدیم یا بوراکس سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید تترابورات سدیم یا بوراکس را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
بوراکس ، کانی اصلی دکا هیدرات از مهمترین کانی های گروه بوراته محسوب می شود ، که از بوراکس به عنوان یک ضدعفونی کننده ی ملایم ، در ساخت عایق های فایبر گلاسی و سفید کننده پربورات سدیم استفاده می شود .
بوراکس به 10 H2O.Na2B4O7 گفته می شود . کانه ی این ماده کرنیت 4 H2O.Na2B4O7 است ، که در ذخایر عظیمی در صحرای مجاو در ایالت کالیفرنیای آمریکا یافت می شود ، منبع اصلی عنصر بور در دنیا است .
نام بوراکس borax مشتق از واژه ی عربی گلیستن ( براق ) به معنی درخشان گرفته شده است زیرا این کانی براق است . بوراکس ماده ی تمیز کننده ی خانگی مهمی است .
از بوراکس به عنوان یک ضدعفونی کننده ی ملایم ، در ساخت عایق های فایبر گلاسی و سفید کننده پربورات سدیم استفاده می شود .
بوراکس ، کانی اصلی دکا هیدرات از مهمترین کانی های گروه بوراته محسوب می شود و به صورت بلورهای مونوکلینیک شیشه ای روشن تا مات و یا اجزاء بلوری اتفاق می افتد .
در هوای خشک با از دست دادن مقدار آب ، سفید رنگ شده و به کانی پودری سفید تیره ای به نام تینکالگونیت تغییر می آید .
بوراکس دارای ظاهری چرب و تقریباً شیرین است ، به راحتی قابل سوختن بوده و در آب گرم حل می شود و بوراکس با ارزش ترین ترکیب بوراته برای تهیه مواد شیمیایی تصفیه شده و هم بصورت یک ماده خام می باشد .
سیستم تبلور آن مونوکلینیک بوده و با رخ دو جهتی بصورت بلورهای منشوری و توده های حفره دار متبلور می شود و در طبیعت به صورت شفاف و شیشه ای ، روشن تا مات و یا اجزاء بلوری دیده می شود .
بوراکس در دریاچه ها و یا مناطقی که آب و هوای معمولی دارند ، تشکیل می گردد و بدلیل حلالیت بالا در آب و هوای مرطوب رخنمون ندارد .
بوراکس در مناطق خشک با از دست دادن آب تبلور بیرنگ شده و به کانی پودری سفید کدری به نام Tincaleoniteتغییر می یابد .
بوراکس با ارزش ترین ترکیب بورات ها می باشد . نوع تصفیه شده آن برای تهیه مواد شیمیایی و نوع خام آن مستقیماً در صنایع مصرف می شود .
بوراکس به عنوان گدازآور در ذوب فلزات و در لحیم کاری ، به عنوان کند کننده خوردگی در مایعات ضد یخ ، به عنوان ماده اصلی در کودها ، در تولید بسیاری مواد شیمیایی و داروسازی و به عنوان منبع تهیه بور به کاربرده می شود .
بوراکس عبارت است بورات سدیم آبدار ، یا تترابورات است ، که ابتدا در ثبت تحت نام ایرانی بوره به معنی سفیده ، تهیه می شد و بوراکس متبلور بدون آب ، از آب شور دریاچه سیرلس تهیه می شود .
گرد بوراکس منبسط شده با چگالی ظاهری کم 32 کیلوگرم هر متر مکعب است ، که بسیار حل شدنی و در پاکسازها به کار برده می شود .
اسید بوریک ، که اسید بوریک و اسید اورتوبوریک نیز نامیده می شود ، گرد متبلور سفید رنگی با فرمول 3 H2O.B2O3 است ، که با اضافه کردن اسید کلریدریک یا اسید سولفوریک به محلول بوراکس و متبلور شدن آن به دست می آید .
همچنین ، از کانه های بور به عنوان یکی از مواد شیمیایی تحصیل می گردد .
کاربرد تترابورات سدیم یا بوراکس
بوراکس که آن را در اصطلاح علمی بورات دوسود می گویند ، ملحی است که در طبیعت به مقدار خیلی زیاد یافت می شود ، اگر این ملح را با یک فلز مجاور کرده حرارت دهیم ، نقطه ذوب فلز پایین می آید ، یعنی فلز مزبور در مجاورت بوراکس زودتر ذوب می شود ، به این جهت بوراکس در صنایع شیمیایی اهمیت بسیار دارد ، زیرا برای استخراج فلزات از معادن ، بوراکس را برای سهولت ذوب فلزات و صرفه جویی در سوخت به کار می برند .
از همین خاصیت بوراکس نیز زرگرها استفاده کرده و قطعات کوچک و ظریف فلزات سخت و دیر گداز مثل طلا و نقره و غیره را بدون اینکه تغییر شکل بدهند ، به یکدیگر متصل می نمایند ، در شیمی آنالیتیک ( اصول تجزیه شیمیایی ) نیز برای تعیین نوع فلزات از همین خاصیت بوراکس استفاده می شود ، که در آزمایشگاه ها به نام آزمایش باپرل بوراکس معروف است .
علاوه بر این ها بوراکس همه ساله به مقدار زیاد برای درمان بسیاری از بیماری ها در پزشکی مصرف می شود ، به طوری که طبق تعرفه های گمرکی هر سال به طور متوسط در حدود 150 تن از کشورهای خارجی به ایران وارد شده و در آمریکا سالی تقریبا 3000000 تن استخراج و به علاوه مقدار خیلی زیادی نیز مصنوعا ساخته می شود و همین ارقام دلیل اهمیت بوراکس در صنایع شیمیایی و طب می باشد .
از بوراکس به عنوان علف کش و حشره کش ، به ویژه برای کشتن مگس ها در پِهِن و توده های پسمانده خوراک های دامی استفاده می شود .
کاربردهای دارویی
به عنوان داروی گندزدا و ضدعفونی کننده برای سوختگی ها یا برش های سطحی مورد استفاده قرار می گیرد . سایر کاربردهای پزشکی آن را می توانید در سایت یاد شده ببینید.
حشره کش
بوریک اسید اولین ماده ای است ، که به عنوان حشره کش در سال 1948 ثبت شد ، که می توان از آن برای از بین بردن سوسک و موریانه و کک و ... استفاده نمود . ماده ی نگهدارنده ی غذا و همچنین در صنعت جواهر سازی نیز کاربرد دارد.
بوراکس ، ویژگی ها و روش های آزمون : 1601
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده تترابورات سدیم یا بوراکس
آمریکا و ترکیه بزرگترین تولیدکنندگان بوراکس هستند . این عنصر در طبیعت به صورت اصلی خود یافت نمی شود بلکه بصورت ترکیب در ، اسید بوریک ، بورات کلسیم ، کرنیت ،ulexite و بوراتس وجود دارد . از نظر اقتصادی منابع مهم آن ، سنگ معدن راسوریت اوره ( kernite ) و تینکال ( سنگ معدن باروکس ) است ، که هر دوی آن ها در صحرای موهاوی در کالیفرنیا وجود دارند ( در این محل باروکس مهمترین منبع است) . ترکیه محل دیگری است که میزان بسیار زیادی از این عنصر در آن وجود دارد .
شرایط واردات و صادرات تترابورات سدیم یا بوراکس
بورات های سدیم طبیعی و کنسانتره آنها : 25281000
اهمیت استراتژیک تترابورات سدیم یا بوراکس
به طور کلی افزودنی ها مواد مفیدی هستند ، که مانند بسیاری مواد دیگر در کنار مزایای متعدد ، معایبی نیز دارند و بی شک بر کسی پوشیده نیست که سالم ترین و مطمئن ترین راه استفاده از غذاها و سبزی های تازه است ، که البته در دنیای امروز چندان امکان پذیر نیست .
بنابراین همانطور که در بالا ذکر شد این ماده در نگهداری طولانی مدت مواد غذایی نقشی موثر ایفا می کند.
در آزمایشگاه ها از اثر هیدروکسید سدیم بور اسید بوریک ، بوراکس تهیه می کنند .
چنانچه بوراکس را در درجه حرارت 4400 -3500 درجه سانتی گراد گرم شود ، به بورات سدیم Na2B4O7 تبدیل می شود ، که نقطه ذوب بورات سدیم 878 درجه سانتیگراد است .
ولی امروزه برای تهیه بوراکس اکثرا از کرنایت و بورات کلسیم استفاده می شود و بدین ترتیب کرنایت را در آب جوش تحت فشار حل می کنند ، در این صورت بوراکس بدست می آید .
یکی از مشخصه های بوراکس از دید صنعتی دانستن میزان گرمای مورد نیاز بورای تبدیل هرمول بخار آب از دکاهیدرات به پنتاهیدرات می باشد ، که این مقدار برای بوراکس 943 /12 کیلو کالری محاسبه شده است .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید بوراکس یا تترابورات سدیم