طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Geosynthetic film

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته می باشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید

 

ژئوسنتتیك ها منسوجات و پوشش های ساخته شده از الیاف تولید شده از مشتقات نفتی هستند كه خاصیت اصلی آن ها ، فساد ناپذیری در مقابل عوامل درون خاك است . از ژئوسنتتیك ها به عنوان جداكننده ، فیلتر ، زهكش ، مسلح كننده و حفاظت كننده استفاده می شود و به اشكال بسیار متنوع تقسیم می گردد .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک


 

ژئوسنتتیک ها (Geosynthetics) منسوجات و پوشش های ساخته شده از الیاف تولید شده از مشتقات نفتی هستند كه خاصیت اصلی آن ها ، فساد ناپذیری در مقابل عوامل درون خاك است . از ژئوسنتتیك ها به عنوان جداكننده ، فیلتر ، زهكش ، مسلح كننده و حفاظت كننده استفاده می شود و به اشكال بسیار متنوع تقسیم می گردد .

از اهم مشتقات ژئوسنتتیک ها می توان به ژئوتكستایل ها (Geotextiles) ، ژئوگریدها (Geogrides) ، ژئوممبران ها (Geomembranes) ، ژئودرین ها ( Geodrains) ، ژئوسیل ها ( Geocells) ، و . . . اشاره نمود كه ، هر یك براساس ویژگی های آن ، كاربرد خاصی داشته و در راه و باند ، آب و سد ، هیدرولیك ، خاك ، ژئوتكنیك ، نفت و گاز و پتروشیمی و ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد . در ادامه ، به معرفی هر یك از محصولات یاد شده و خواص آن پرداخته می شود .

1- ژئوتكستایل ها (Geotextiles)

ژئوتكستایل ها غالباً از پلیمرها به ویژه پلی پروپیلن ها ساخته شده اند . پلی پروپیلن ها دارای وزن مخصوص كمتر از واحد بوده (9/0) و محكم و بادوام هستند . از الیاف و فیبرهای رشته ای پلی پروپیلن ها در ساخت ژئوتكستایل های بافته شده (Woven) و بافته نشده (Nonwoven) استفاده می شود .

با توجه به اهمیت و گستردگی كاربرد ژئو تكستایل ها در ادامه به بررسی بیشتر این مواد ژئو سنتتیك پرداخته می شود .

ژئو تكستایل ها اغلب به دو دسته تقسیم می شوند :

الف- ژئوتكستایل های منسوج یا بافته شده (Woven Geotextiles)

این ژئوتكستایل ها از تك رشته های به هم بافته شده (Monofilament) یا چند رشته ای های به هم بافته شده (Multi Filament) و یا نوارهای منسوج بریده شده (Slim Film Fabric) ساخته می شود . تهیه این دسته از ژئوتكستایل ها ، در دو مرحله انجام می گیرد كه عبارتست از :

1- تولید و عمل آوردن الیاف

2- بافت الیاف

ژئوتكستایل های تك رشته ای نسبت به انواع دیگر نفوذپذیری بهتری دارند و برای استفاده به عنوان زهكش و یا جهت كنترل فرسایش خاك مناسب هستند .

ژئوتكستایل های چند رشته ای دارای مقاومت بالایی هستند و اصولاً به عنوان مسلح كننده كاربرد دارند . ژئوتكستایل های تشكیل شده از نوارهای منسوج جهت كنترل رسوبات و محصور كردن لای و لجن ، و پایداری جاده ها و مسیرها مورد استفاده قرار می گیرند .

ب- ژئوتكستایل های غیر منسوج یا بافته نشده (NonWoven Geotextile)

این نوع ژئوتكستایل ها از الیاف كوتاه معمولاً inch) 2/5-10 cm 1-4) و یا الیاف بلند كه به صورت رندوم در لایه هایی برروی یكدیگر ، همانند یك شبكه نمدی توزیع شده اند ، ساخته می شود . سپس این شبكه های نمدی از دستگاه هایی ، جهت به هم متصل كردن لایه ها به یكدیگر ، عبور داده می شوند .

ژئوتكستایل های غیرمنسوج در زهكش ها ، كنترل فرسایش خاك و همچنین جهت پایدارسازی جاده ها و مسیرها بر روی خاك های حساس به رطوبت كاربرد دارند . امروزه در اكثر كشورهای پیشرفته ژئوتكستایل ها را جهت تسلیح ، تقویت و پایدارسازی بستر و ساحل های سست و یا احداث راه و راه آهن روی بستر باتلاقی ، حتی در مواقع دشوار ، بدون نیاز به هرگونه لجن برداری و یا قلوه ریزی و یا احیاء اراضی ساحلی و توسعه بندرگاه ها و یا احداث موج شكن و دیگر سازه های دریایی ، روی بسترهای فوقالعاده سست بكار می برند .

همچنین از كیسه های شنی ژئوتكستایل جهت راه حلی مطمئن برای ترمیم سریع و اقتصادی موقت سازه های ساحلی صدمه دیده ، استفاده می شود .

ژئوتكستایل ها در تسلیح ، فیلتراسیون و حفاظت از كانال ها و لوله ها نیز كاربرد دارند . در این مورد ژئوتكستایل ها دور لوله قرار می گیرد و آن را در مقابل آسیب های فیزیكی و شیمیایی حفاظت می كند . به این ترتیب نیاز به ریختن خاك سرندی در اطراف لوله بر طرف می شود و یا ژئوتكستایل روی كف و بدنه كانال پهن می شود تا از ورود خاك ریزدانه به داخل كانال در اثر بالا آمدن سطح آب زیرزمینی جلوگیری كرده و در سیستم زهكشی شركت می كند .

ژئوتكستایل ها در اطراف لوله های زهكشی زیر خاك به عنوان فیلتر بكار می روند .

مزایای كاربرد این نوع مصالح به عنوان فیلتر در ساخت و نصب سریع ، صرفه جویی اقتصادی ، مقاومت شیمیایی بالا ، دوام عالی ، عدم جدایی بین دانه ها به عنوان فیلتر در ساخت و نصب سریع ، صرفه جویی اقتصادی ، مقاومت شیمیایی بالا ، دوام عالی ، عدم جدایی بین دانه ها كه در فیلترهای خاكی در حین ساخت ایجاد می شود و كاهش عملیات خاكی می باشد .

ژئوتكستایل ها همچنین روی بدنه لوله و جداره كانال به صورت زین اسبی پهن شده و روی آن با خاك پر می شود و با این عمل نیروی Uplift زیر لوله ها توسط ژئوتكستایل از طریق به كشش افتادن (تسلیح) ، جذب می شود .

ژئوتكستایل چند نقش عمده و اساسی را ایفا می كند كه بر حسب شرایط و زمینه كاربرد ممكن است در یك یا چند نقش عمل كند و یا در یک نقش وظیفه اصلی تری داشته باشد:

1- جداسازی :

ژئوتكستایل جدا ساز به معنی حضور یك پارچه متخلخل انعطافی در حد واسط مواد غیر مشابه می باشد ، بطوری كه انسجام و عملكرد هر دو ماده جدا شده ، دست نخورده باقی بماند و حتی بهبود یابد (1994 ، Koerner) .

علت عمده و اصلی شكست و گسیختگی آسفالت جاده ها ناشی از آلودگی مواد سنگی اساس (aggregate ) با مواد ریز بستر می باشد كه موجب اتلاف استحكام لایه aggregate می گردد . اصول طرح در مهندسی راه بر این است كه حجم و كیفیت مواد پی و زیر پی برای نقش های تعیین شده ، ثابت بماند و یا تغییر اندكی داشته باشد ، و این هدف با حضور لایه جدا ساز ژئوتكستایل ایفا می گردد .

سالهای سال ، استفاده اصلی از ژئوتكستایل ، بعنوان جدا ساز بوده و اصولا برای CBR<3 با نقش جدا ساز بكار می رود . مكانیسم جدا سازی ژئوتكستایل به این گونه است كه با قرار گرفتن در بین پی یا زیرپی و خاك های نرم وریز بستر از اختلاط این دوبخش نامشابه برای همیشه جلوگیری می كند و با توزیع نیروهای وارده ، موجب دفع فشارهای موضعی می گردد .

وقتی مواد لایه پی تحت فشار نیروهای زیاد دینامیكی یا ثابت ترافیكی وسایل نقلیه قرار می گیرد ، به درون خاك نرم بستر فرو می رود و این باعث كاهش ضخامت مورد نیاز لایه سنگی پی در طرح می گردد و از استحكام سازه كاسته می گردد و در نتیجه گسیختگی حاصل می شود .

مهندسین بزرگراه ها نوعا برای رفع این مشكل ، لایه های سنگی aggregate را كلفت تر می كنند و با استفاده از مواد اضافی ( جبرانی ) aggregate ، فقدان احتمالی را جبران می كنند ، و در این مورد ، یك لایه جداساز ژئوتكستایل موجب رفع این اختلاط می گردد و نیاز به aggregate اضافی را منتفی می سازد و باعث صرفه جویی در هزینه می گردد و مهمتر اینكه عمر مفید جاده بطور چشمگیری افزایش می یابد .

با حضور ژئوتكستایل جداساز ، انتقال و پمپاژ مواد ریز subgrade به درون حفرات لایه سنگی پی متوقف می شود و بدین ترتیب از ناكارآمد شدن زهكش جلوگیری می شود . حداقل 10 تا 20 در صد از مواد ریز subgrade كه بخاطر فقدان حضور ژئوتكستال جداساز به درون لایه سنگی پمپ می شود ، می تواند كاملا استحكام ساختاری لایه سنگی پی را از بین ببرد .

2- فیلتراسیون :

فیلتراسیون ژئوتكستال بعنوان سیستم تعادلی ژئوتكستایل- خاك برای جریان كافی مایعات ، با محدودسازی اتلاف خاك می باشد (1994 ، Koerner) . فرایند فیلتراسیون ژئوتكستایل ، حفظ خاك محل با اجازه آزاد عبور آب از خاك ، منع عبور ذرات خاك محلول در آب و توزیع فشار هیدرواستاتیك می باشد . ژئوتكستال نقش مهمی را در توسعه منطقه فیلتری خاك بازی می كند و جریان آب را بطور چشمگیری كنترل می كند .

ژئوتكستایل فیلتری در كاربردهای زیر زمینی موجب حفظ زهكش و عملكرد آن و متعاقبا' موجب افزایش عمر مفید سازه ، مثل جاده می شود با حضور ژئوتكستایل فیلتری از پمپاژ شدن مواد ریز بستر به درون مواد سنگی یایه اساس و یا بالاست تحت فشار دینامیكی در جاده و ریل جلوگیری می شود و لایه زهكش از پر و بسته شدن مصون می ماند .

برای فیلتراسیون در مهندسی هیدرولیک ، ژئوتكستایل نقش كلیدی را تقریبا در تمامی كاربردهای زهكشی بازی می كند . در موج شكن ها با قرار گرفتن در زیر سازه های سنگی و آرمه ، با عمل فیلتراسیون ، از شسته شدن بستر و نا كار آمد شدن سازه جلوگیری می كند .

در مقایسه با فیلترهای خاكی سنتی ،ژئوتكستایل با ایجاد یك فیلتراسیون پیوسته و كار آمد ، مزایایی را فراهم میكند . در گذشته ، استفاده از فیلترهای سنگریزه ای موثر شناخته شده بود ، با این وجود ، دسترسی آسان و نصب آن اغلب مشكل ساز بوده و ژئوتكستایل فیلتری جایگزین مناسبی از لحاظ آسانی نصب ، كاهش هزینه و مهمتر از همه كارایی بالا می باشد .

3- تقویت (استحكام) و تثبیت سازی :

مستحكم سازی با كمك ژئوتكستایل ، به معنی بهبود یكپارچه استحكام كل سیستم سازه می باشد كه با حضور یک ژئوتكستایل (دارای مقاومت تنشی خوب) در یك خاك (با واكنش تنشی ضعیف ولی ومستعد تراكم ) با مواد مجزا دیگر می باشد (1994 ، Koerner ) .

ژئوتكستایل در این نقش معمولا برای تثبیت و مستحكم سازی روی بستر ضعیف بكار می رود . در تقویت سازی ژئوتكستایل بعنوان یك عضو كششی در سیستم سازه های دارای استحكام كششی ضعیف ایفای نقش می كند . ژئوتكستایل استحكامی باعث تغییر واكنش آسفالت جاده نسبت به نیروهای وارده می شود .

در این مكانیسم ، كرنش های موجود در توده خاك منجر به كرنش هایی در ژئوتكستایل می گردد كه به نوبه خود موجب نیروهای كششی در استحكامات می شود ، و این نیروها در جهت محدود سازی حركات خاك عمل می كنند و موجب توزیع استحكام برشی مازاد می گردند . این فرایند موجب می شود تا سیستم خاك - ژئوتكستایل ، استحكام برشی بزرگتری در توده خاك ایجاد كند . در این كاربرد ، ژئوتكستایل برای جبران خاك ضعف از طریق تحمل فشار كششی با استحكام خود و اثر متقابل خاك/ ژئوتكستایل عمل می كند .

مدول بالای ژئوتكستایل در نقش مستحكم سازی ( مقاومت نسبت به كشش ) باعث می شود تا نیروها و تنش های ترافیكی را جذب كند و آنها را روی منطقه بزرگتری توزیع نماید . این كاهش فشار روی بستر ضعیف می تواند موجب كاهش قابل توجهی در ضخامت مورد نیاز aggregate گردد .

4- حفاظت :

ژئوتكستایل بعنوان لایه محافظ ، مقاومت ژئوممبران را نسبت به پارگی افزایش می دهد . ژئوتكستایل در نقش محافظ ، باعث می شود تا كارایی یك لایه ، مثل ژئوممبران به نحو احسن صورت گیرد . همچنین بعنوان محافظ دیگر محصولات ژئوسنتتیك بكار می رود .

5- زهكشی :

ژئوتكستایل جایگزین بسیار مناسبی برای فیلترهای تفكیك شده مدرج ( graded) خاكی در اكثر ساختارها از جمله سیستم های كنترل آب های زیرزمینی ، جاده ، زیرسازهای ساختمانی ، سدها ، و دیوارهای حایل می باشد . البته نقش زهكشی ژئوتكستایل ارتباط تنگاتنگ با نقش فیلتراسیون دارد و جز در مشخصه جهت جریان ، در بقیه مشخصه ها همانند فیلتراسیون می باشد .

ژئوتكستایل نبافته نیمه سنگین وقتی در تماس نزدیك با یك geonet یا یك زهكش سنگی واقع می شود ، می تواند ضایعات و خاك را فیلتر نماید و در عین حال به آب و مایعات شیمیایی اجازه عبور دهد . ژئوتكستایل یا خودش نقش زهكشی دارد یا روی هسته های زهكشی به شكل ژئوكمپوزیت ، نقش فیلتراسیون را ایفا می كند . زهكشی ژئوتكستایل به شكل حمل آب در سطح ژئوتكستایل نبافته needle-punched كلفت در كاربردهای زیرزمینی می باشد ، جایی كه آب باید از محل مشخصی بوسیله خود ژئوتكستایل دفع گردد .

2- (Geogrides) ژئوگریدها

از انواع محصولات ژئوگریدها ، نوع مشبك است كه به صورت تار و پود ، یا فواصل معین ، در دو جهت و با مقاومت بالا تولید می شود . از این شبكه ها به اشكال تك لایه و چند لایه ، می توان برای مسلح و مقاوم نمودن سطوح خاكریزی ، با مساحت كم استفاده نمود . ژئوگریدها ضمن بالا بردن پایداری خاك از تغییر مكان های افقی آن جلوگیری می كند .

3- ژئوكامپوزیت (تركیب ژئوگرید با ژئوتكستایل ) (Geocomposite)

ژئوگریدها با توجه به ساختار و خواص پلیمرها دارای مقاومت نهایی محدود شده ای هستند . در یك سیستم مركب ، یك ژئوگرید بهمراه ژئوتكستایل برای سهولت در توسعه سطح خاكریز می تواند بكار گرفته شود و سپس خاكریز برروی آن اجرا گردد .

ژئوكامپوزیت ها همچون كولباندرین (زهكشی عمیق) و یا انكادرین (زهكشی افقی و قائم) در تحكیم اراضی سست ، از طریق تسهیل در خروج آب موجود در خاك و جمع آوری و هدایت آب های نشتی و در تماس با سازه ها با استفاده از زهكشی های قائم و افقی ، مورد استفاده قرار گیرد .

ژئودرین (Geodrain)

یك نوع از ژئوكامپوزیت ها به نام آنكادرین به سه لایه كامپوزیتی عایق رطوبتی ، زهكشی و جمع كنندگی و هدایت و انتقال آبگذری ، با كاربری بسیار بالایی عمل زهكشی و عایق رطوبتی را در دیواره های در ارتباط با خاك انجام می دهد .همچنین از نوع دیگری از كامپوزیتهای آنكادرین با خاصیت زهكشی افقی ، جهت ایجاد فضاهای سبز روی پشت بام ها و باغهای پشت بامی استفاده می شود .

این محصولات با توجه به سبكی وزن ، انعطاف پذیری ، سرعت عمل در نصب و راحتی حمل و نقل ، استفاده وسیعی در صنعت ساختمان ، در كشورهای اروپایی و آمریكایی ، پیدا كرده است . به علاوه نوع دیگری از این محصولات جهت زهكشی و در قال ببندی ( كفراژ) فونداسیون ها و در دیوارهای حائل و یا در زهكشی و تحكیم پاركینگ ها و . . . مورد استفاده قرار می گیرد .

كاركرد عمومی محصولات انكادرین به طور عمده به عنوان زهكش در پشت دیوارهای قائم و حائل لبه جاده ، خاكریزها و تونل ها و به طور افقی به عنوان زهكش در زیر محوطه های پاركینگ زیر فضای سبز (اماكن ورزشی و استادیوم ها) و بام ها ، سیستم های فاضلاب و Landfill است .

4- (Geomembrane) ژئوممبران

ژئو ممبرین ها محافظ های انعطاف پذیر با نفوذ پذیری بسیار پایین هستند و معمولاً از ورق های لاستیكی یا پلاستیكی ساخته می شوند و عملكرد آنها ممانعت از عبور سیال یا بخار می باشد .

ژئوممبران ها به عنوان یك عایق بسیار مقاوم و كم هزینه و دارای طول عمر زیاد ، در بسیاری از صنایع كاربرد دارد كه از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود :

آب و فاضلاب :

از ژئوممبران ها جهت ساخت لاگون ها ، كانال های آبرسانی ، حوضچه ها و استخرها و دریاچه های مصنوعی استفاده می شود . با توجه به اینكه ژئوممبران در تماس با خاك هستند ، برحسب لزوم امكان تركیب آن ها با ژئوتكستایل و یا ژئوگریدها میسر است .

ایزولاسیون سازه های زیرزمینی در برابر نفوذ آب های سطحی و زیرزمینی: در این خصوص می توان به ایزوله دیوارهای متروهای شهری ، ضد آب سازی میان تونل ها و سازههای هیدرولیكی و غیره اشاره نمود .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک


 

طبق اطلاعات موجود در كتاب « آمار واردات و صادرات گمرك جمهوری اسلامی ایران » حقوق ورودی انواع ورقهای پلاستیكی مطابق جدول 2 در طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک می باشد . حقوق ورودی شامل حقوق گمركی ، مالیات ، ثبت سفارش كالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از كالاهای وارداتی است .

همچنین شرایط خاصی برای صادرات این محصول وجود ندارد . البته این محصول كد تعرفه مجزایی ندارد و در گروه فیلم های پلی اتیلن و پلی پروپیلن دسته بندی می گردد . صادرات این محصول آزاد می باشد .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک


 

امروزه پیشرفت صنعت استفاده از ژئوسنتتیك ها آنچنان وسیع و گسترده شده است كه تقریبا غیرممكن را امكانپذیر نموده است ، (حتی اسكی نمودن در فضاهای سربسته برروی یخ با استفاده از لایه های صفحه ای انكادرین) امروزه نه تنها از مواد ژئوكامپوزیتی جهت سالن های اسكیت یخ و برف و استادیوم های ورزشی و زمین های چمن مصنوعی و درختكاری و فضای سبز بام ها استفاده های فراوان می شود ، بلكه حتی می توان با استفاده از تكنولوژی از صنعت ژئوسنتتیك و تلفیق با تكنولوژی های دیگر در كشاورزی ، همچون آبیاری قطره ای ، كویرها را نیز آباد نموده مورد بهره برداری قرار داد و در نتیجه كمك شایانی به اقتصاد و آبادانی كشورها نمود .

کشور های عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک عبارتند از : چین ، آمریکا و ایتالیا

 


فرایند تولید فیلم ژئوسنتتیک


 

ژئو ممبرین ها معمولا توسط سه روش تولید می شوند:

1- فرآیند اكستروژن : ژئو ممبرین های ساخته شده از پلی اتیلن سنگین ، پلی اتیلن سبك با استفاده از این روش ساخته می شوند . فرآیند اكستروژن این قابلیت را داراست كه ورقه هایی با ضخامت زیاد و پایدار با طول عمر طولانی تولید كند . این فرآیند بیشتر از سایر روش ها مورد استفاده قرار می گیرد .

2- فرآیند كلندرینگ : ژئو ممبرین های ساخته شده از پلی اتیلن كلرو سولفونه ، پلی وینیل كلراید با استفاده از این روش ساخته می شوند . در این روش پلیمر مذاب تحت كشش با گذر از بین چندین غلتك به شكل ورق در می آید . یكی از مزایای این روش نسبت به روش اكستروژن آنست كه می توان در حین تولید الیاف تقویت كننده را به ژئو ممبرین افزود و به این وسیله بر استحكام ژئو ممبرین افزود .

3- فرآیند پاشش : در این فرآیند پارچه های بافته شده توسط پاشش رزین پلیمر پوشش داده می شوند .

با توجه به اینكه فیلم های ژئو ممبرین پلی اتیلنی با استفاده از فرآیند اكستروژن ساخته می شوند ، در ادامه به طور مفصل این فرآیند تشریح می شود . اكستروژن ، در صنایع مختلف و با مواد مختلف انجام می گیرد و به طور مشخص در صنایع لاستیك و پلاستیك تولید بخش عمده ای از محصولات را در بر می گیرد . به كمك این فرآیند قطعات پلاستیكی در حالت خام با ابعاد معین قالبگیری می شوند .

دستگاهی كه به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد اكسترودر نامیده می شود . اكسترودر در انواع مختلفی مانند اكسترودر مارپیچی ، فشاری و . . . موجود می باشد . اكسترودرهای تك مارپیچ رایج ترین انواع اكسترودرها هستند . اینگونه اكسترودرها قابلیت فرآیند اكثر مواد موجود را با اقتصادی ترین شرایط بهره برداری در هم آمیخته و بدین لحاظ با استقبال فوق العاده مواجه شده اند .

اكسترودر در فرآیند اكستروژن سه عمل اصلی انجام می دهد :

1- مواد را یا ذوب كرده و یا به حالت خمیری در می آورد .

2- فشاری جهت حركت دادن مواد به طرف مجرای قالب بر آن ها اعمال می كند .

3- عمل اختلاط و اعمال برش (Shear) را روی مواد انجام می دهد .

اساس مكانیكی فرایند اكستروژن ساده است . یك مارپیچ درون سیلندر میچرخد و ماده پلاستیك را به جلو میراند . مارپیچ مانند یك سطح شیب دار است كه پیرامون یك محور پیچیده شده است .

هدف از این كار ( چرخش) ، چند برابر سازی نیرو است تا از این طریق بر نیروهای مقاوم بزرگی كه موجودند ، غلبه شود . در فرآیند اكستروژن سه نیروی مقاوم وجود دارند كه باید بر آنها غلبه كرد . این نیروها عبارتند از : مالش ذرات جامد خوراك بر دیواره سیلندر و همچنین ذرات جامد بر یكدیگر در بخش های نخستین مارپیچ ( ناحیه خوراك ) ، چسبندگی مذاب به دیواره سیلندر و در نهایت مقاومت مذاب سیال در مقابل حركت .

مهمترین منبع گرمایی برای ذوب مواد تقریبا در تمامی سیستم های اكستروژن ، انرژی گرمایی حاصل ازگردش و اصطكاك مارپیچ ( كه توسط موتور در سیلندر می چرخد ) با مواد پلاستیك است در نتیجه در بسیاری از فرآیندها این نكته مهم را باید در نظر داشت كه گرم كن های سیلندر ، منبع عمده و اصلی برای گرم كردن ماده به هنگام ذوب آن محسوب نمی شوند و برخلاف آنچه كه ما فكر می كنیم ، اثری چندانی در فرآیند گرم كردن و ذوب ماده ندارند .

اكستروژن فرآیندی است كه در آن انرژی از موتور و گاهی گرم كن ها به پلاستیك سرد منتقل می شود و در نتیجه مواد از شكل جامد به مذاب تبدیل می شوند . مواد ورودی به بخش خوراك اكسترودر سردتر ازسطح مارپیچ و سیلندر است ، اما دمای سطح سیلندر در ناحیه خوراك همواره بالاتر از محدوده دمایی ذوب ماده پلاستیك است .

سطح سیلندر در تماس با ماده پلاستیك ورودی سرد می شود و همزمان با انتقال گرما از بخش های انتهایی سیلندر و همچنین توسط گرم كن ها گرم می شود . بخش های انتهایی كه به قالب سر اكسترودر نزدیك ترند ، به دلیل گرمای ناشی از اصطكاك بین مارپیچ و مواد ، گرم می شوند و نیازی به گرم كن ندارند ، اما بخشی از سیلندر كه در ناحیه خوراك واقع است ، ممكن است به گرما نیاز داشته باشد و به همین خاطر گرم كن های این ناحیه می بایست روشن باشند .

ماده پلاستیك می بایست به سطح سیلندر بچسبد تا از طریق تراشیده شدن توسط پره های مارپیچ به جلو حركت كند و انتقال داده شود . درنتیجه ضریب اصطكاك بالایی بین ذرات پلاستیك و سطح سیلندر مورد نیاز است كه این ویژگی به شدت تحت تأثیر دمای سطح سیلندر در ناحیه خوراك است . اگر ذرات پلاستیك به سطح سیلندر بچسبد ، فقط به دور خود می چرخند و به جلو حركت نمی كنند اصطكاك سطحی تنها چیزی نیست كه بر حركت خوراك تأثیرگذار است .

بسیاری از ذرات هرگز با سطح سیلندر و یا كف مارپیچ تماس پیدا نمی كنند ، بنابراین می بایست اصطكاك و درهم قفل شوندگی مكانیكی و چسبندگی در میان توده ذرات پلاستیك وجود داشته باشد .

در تولید این محصول نیز ابتدا ماده خام پلیمری به همراه مواد افزودنی ( شامل رنگ و پایدار كننده هابه اكسترودر خورانده می شود ، در طول اكسترودر مواد تحت شرایط دمایی معین و تعیین شده با یكدیگر مخلوط می شود زمان ماندگاری مواد درون اكسترودر ، دمای قسمت های مختلف اكسترودر و سایر پارامترها از جمله سرعت چرخش بسته به نوع اكسترودر ، میزان محصول تولیدی ، ویژگی های ماده خام پلیمری و . . . تنظیم می گردد .

پس از پایان عملیات اختلاط ماده آمیزه مذاب وارد دای می شود و به صورت ورق شكل می گیرد .سپس ورق ها از بین غلطك های با دمای پایین عبور داده می شوند تا خنك شده و شكل آنها تثبیت گردد . این ورقه ها اغلب مستقیما بسته بندی شده و مورد استفاده قرار می گیرند .

 

دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید فیلم خام عکاسی

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید فیلم ژئوسنتتیک ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

 
سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.