جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید انواع فیلترهای صنعتی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید انواع فیلترهای صنعتی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
فیلتر های صنعتی دارای انواع مختلفی از قبیل فیلتر های استنلس استیل ، فیلتر های ضداسید ، فیلتر های صنعتی هوا ، پیش فیلتر های فلزی قابل شستشو و ... می باشند ، که در صنایع گوناگون ، بهداشتی ، خدماتی و ... دارای کاربرد هستند .
نکاتی درباره انواع فیلتر های صنعتی
فیلترها مواد متخلخلی هستند ، که در فرایند جداسازی یا تغلیظ مورد استفاده قرار می گیرند . مهمترین ویژگی فیلترها ، داشتن خلل و فرج هایی با اندازه و ابعاد مشخص است ، به همین دلیل ، فیلتر را یک محیط متخلخل می نامند . سوراخ ها درصد بسیار زیادی از حجم فیلتر را دربرمی گیرند و شبکه پیچیده ای از حفره ها را می سازند . برای انتخاب فیلتر صحیح متناسب با کاربرد مدنظر می بایستی فاکتورهای تأثیرگذار برعملکرد فیلتر مورد توجه قرارگیرد .
این فاکتورها عبارتند از خصوصیات محیط اطراف فیلتر ( دما ، رطوبت ، شرایط جریان ، ترکیبات شیمیایی ، جرم جریان ) ، پیکربندی فیلترها ( فیلترکسیدای ، کاتریج ، استوانه ، . . . ) ، خصوصیات ذرات ( اندازه ذرات ، توزیع اندازه ، غلظت ذرات ، نوع مواد ذرات ، . . . ) ، نیروها و نقش های اعمال شده به فیلتر می باشد . بنابراین با در نظر گرفتن این فاکتورها ، فیلترها به جداسازی گاز - جامد ، مایع - جامد ، مایع - مایع ، مایع - گاز و گاز - گاز دسته بندی می شوند .
مهمترین روش ( براساس روش طبیعت محیط اطراف فیلتر ) برای دسته بندی فیلترها براساس سه محور ذیل می باشد :
فیلتراسیون خشک ، تر
فیلتراسیون خشک برای جداسازی ذرات پراکنده مایع و گاز از محیط گازی یا جامد بکار می رود . ساختار فیلترهای خشک حجیم می باشد . بازار فیلترهای خشک شامل فیلترهای خانگی ( فیلترهای خانگی در گرمایش ، تهویه مطبوع ، جاروبرقی ، . . . ) ، فیلترهای صنعتی ( فیلتر ذرات ریز هوا با راندمان بالا HEPA ، فیلتر با نفوذ بسیار کم ULPA ، فیلتر گرد و غبار در نیروگاه ها ، . . . ) و فیلترهای خودرو ( فیلتر موتور ، فیلتر هوای کابین ، . . . ) می باشند .
فیلتر سطحی یا عمیق
فیلتراسیون تر در جداسازی ذرات معلق جامد ، مایع و گازی از محیط مایع استفاده می شود . ساختار فیلترهای مورد استفاده متراکم و با ضخامت کم می باشد . کاربرد فیلترهای تر شامل فیلتر آب ( آب شرب ، آب فاضلاب ) ، فیلتراسیون در صنایع غذایی ، داروسازی ، خون ، فیلتر کیسه چای ، قهوه ، آبمیوه ، فیلتر روغن های پخت و پز و روغن های سوخت ماشین می باشد .
اندازه ذرات فیلترشده
در دسته بندی دیگر فیلترها براساس سطح نشست ذرات فیلتر شده به فیلترهای سطحی و عمیق دسته بندی می شوند . زمانیکه اندازه ذرات از اندازه منافذ مدیای فیلتر بزرگتر باشد ذرات بر روی سطح مدیا نشست می کنند ، که در این حالت به آن فیلتر سطحی گفته می شود . در فیلتراسیون عمیق ذرات با اندازه کوچکتر از منافذ ذرات فیلترشده در خلل و فرج مدیا ته نشین می شود .همچنین فیلترها براساس اندازه ذرات ، به فیلترهای عمومی ، فیلترهای نانو ، فیلتر با راندمان بالا ، فیلتر ذرات میکرو وفیلتر اسنمو معکوس تقسیم می شوند .
جداسازی ذرات با ابعاد در محدوده میلی متر تا نانومتر از محیط های گازی یا مایع توسط فیلترهای صنعتی به صورت فیلتراسیون خشک و یا تر با فیلتر سطحی و یا عمیق ، یکی از بخش های ضروری در فرآیندهای مختلف صنعتی است که منجر به خلوص سازی محصول ، صرفه جویی در انرژی ، ارتقاء فرآیند بهره وری و کنترل آلودگی می شود.
در تولید فیلترهای صنعتی از مدیای منسوج و مش های فلزی و یا ترکیب این دو استفاده می شود . در فیلترهای صنعتی با مش فلزی ، نوع مدیای سطحی می باشد که اندازه منافذ در سراسر آن با یکدیگر یکنواخت بوده و عمر مفید آن ها تابعی از سطح آزاد مدیای فیلتر می باشد . اندازه منافذ ، نوع توری ( مش ) و نوع فلز که برای سطح آن استفاده می شود ، همگی جزء دسته بندی این گروه قرار می گیرد .فیلترهای صنعتی منسوج ، نوع مدیای منسوج می باشد ، که اندازه منافذ در جهت جریان کاهش می یابد . این نوع از مدیاها دارای ظرفیت مشخصی بوده و می توانند حجم بخصوصی از آلاینده ها را جذب نمایند .
فیلترهای صنعتی را می توان بصورت زیر دسته بندی نمود :
1 . فیلترهای استنلس استیل
2. فیلترهای ضداسید
3. فیلترهای صنعتی هوا
4. پیش فیلترهای فلزی قابل شستشو
5. فیلترهای کیسه ای و پیش فیلترها
6. فیلترهای کارتریجی
7. فیلتر گاز
8. فیلترهای هیدرولیک
معرفی مهمترین فیلترهای صنعتی با توجه به تنوع کاربرد فیلترهای صنعتی
ـ فیلترهای هیدرولیک ( فشار قوی و فشار ضعیف )
با توجه به حساسیت سیستم های هیدرولیکی که عموماً وظیفه تأمین فشار را به عهده دارد و با وجود حساسیت متخلفات مجموعه هیدرولیک ذرات و ناخالصی می توانند آسیب جدی به مجموعه وارد نمایند ، که باید با دقت بالایی عمل فیلتراسیون صورت پذیرد . از منسوجات و مش های فلزی در تولید این نوع فیلترها بعنوان مدیا استفاده می شود .
فیلترهای هوای ورودی به توربین های گاز
سه مشکل اساسی و مهم که هوای کثیف می تواند برای توربین های گاز به وجود آورد عبارتند از : ساییدگی پره ها ، کثیف شدن کمپرسور و گرفتگی راهگاه های خنک کنندگی در پره ها . شرایط فوق باعث می شود که راندمان توربین گاز ، کاهش یابد که نتیجه آن کاهش تولید برق و در انتها کاهش در سود نیروگاه ، است .
علاوه بر آن ، صدمات و خسارات مالی نیز به قسمت های دوار مخصوصاً پره های توربین ، کمپرسور و . . . وارد می شود . بنابراین فیلتر و تمیز کردن هوای ورودی به کمپرسور ، نقش بسیار مـهمی در عمـلکرد توربین های گازی ایفا می کند .
(Bag House filter) ـ فیلتر بگ هاوس
این نوع فیلترها با اشکال و اندازه های مختلف ساخته می شوند ، که عموماً از پارچه بافته شده و یا نمدی که از الیاف طبیعی ، مصنوعی و یا غیر آلی مانند پلی استر یا پلی پروپیلن می باشد . این نوع فیلترها برای ذراتی با قطر حدود 5 میکرون به کار می روند و اگر به طور مناسب طراحی شوند دارای
راندمان پالایش 95 درصد خواهند بود . فیلتر کیسه ای قادر است در دبی هوای 25 درصد تا 150 درصد ظرفیت اسمی خود عملکرد مناسبی را ارائه دهد ، که بویژه برای استفاده در سیستم های حجم متغیر هوا مناسب خواهد بود . فیلترهای کیسه ای قادرند افت فشار کمی را تا حدود 8000 ساعت کاری ارائه نمایند .
فیلترهای بگ هاوس نمونه ای از فیلتر های کیسه ای هستند ، که اساس کارشان شبیه فیلترهای کیسه ای معمولی می باشد . فیلترها بگ هاوس از یک سری ( 4 تا 8 کیسه ) نمد و کیسه پارچه ای بافته شده که درون یک محفظه فلزی نگه دارنده موسوم به cage به طورموازی در کنار هم قرار می گیرند ، تشکیل می شوند .
نوع پارچه به کار رفته در آن ها اغلب از نایلون ، اورلون ، آکریلیک ، داکرون ، تفلون و یا فایبرگلاس می باشد . مزیت عمده این نوع فیلتر اثرپذیری کمتر غبارخروجی با تغییر مشخصه های گاز ورودی و دستیابی آسان تر به غبار خروجی کمتر در محدوده 10 میلی گرم بر متر مکعب می باشد .
مورد مصرف این نوع فیلترها در صنایع سیمان ، لاستیک ، پتروشیمی ، فولاد ، صنایع تولید پودرهای مختلف و کاربردهای خاصی شامل هواسازهای تهویه هوای کارخانجات ، انبارها ، فروشگاه های زنجیره ای ،ادارات ، ساختمان های عمومی ، بیمارستان ها ، آزمایشگاه ها ، تصفیه هوای خنک کن ورودی توربین های گازی ، کمپرسورها و موتورها می باشند . این نوع فیلترها برای تصفیه مقدماتی هوای ورودی کابین های پاشش رنگ و قبل از فیلترهای ریز یا خیلی ریز مورد استفاده قرار می گیرند .
امکان طراحی آسان و متنوع مدیای منسوج فیلترها بر اساس ویژگی های ذرات فیلتر شونده ، کیفیت فیلتراسیون مورد انتظار و خواص فیلتر متناسب با عملکرد مورد نظر موجب شده که مصرف فیلترهای منسوج در همه بخش ها برای بهبود کیفیت ، خالص سازی ، بهره وری مواد و کاهش آلایندگی در محیط های بسته و باز تولیدی و صنعتی کاربرد داشته و در این شاخه ها روزافزون در حال افزایش و گسترش است .
بنابراین با توجه به تنوع تولید مدیای منسوج در فیلترهای صنعتی و همچنین مزیت نسبی تولید آن در داخل نسبت به سایر مدیای مورد مصرف در فیلترهای صنعتی ، در این طرح امکانسنجی تولید فیلترهای صنعتی با مدیای منسوج در نظر گرفته شده است .
امروزه فیلترهای منسوج با توجه به نوع ساختمان منسوج مورد استفاده ( تاری و پودی حلقوی یا بی بافت ) کاربردهای فراوانی در فیلتراسیون گازها ( جداسازی ذرات معلق ) و مایعات ( جداسازی جامدات ) و جداسازی گازهای یکسان داشته و براساس نوع الیاف مورد استفاده ، نوع ساختمان ، تکنولوژی ساخت فیلتردارای عملکردهای مختلف و متفاوتی هستند .
پارچه ( منسوج ) یک ساختار مسطح است که از درهم رفتن الیاف یا نخ به دست می آید . تولید منسوجات به روش های مختلفی صورت می گیرد . همچنین ساختار پارچه می تواند شامل یک لایه یا چند لایه باشد ، که هر لایه نیز از یک یا چند نوع لیف یا نخ تولید شود . محصولات هر یک از روش های تولید پارچه ، دارای ویژگی های خاصی می باشند و کاربردهای متفاوتی دارند .
امروزه اغلب پارچه ها با روش های بافندگی تاری ـ پودی ، حلقوی پودی ، حلقوی تاری و بی بافت تهیه می شوند که در هر یک از آنها ، یک سری فرآیندهای جداگانه وجود دارد . برای تهیه منسوجات صنعتی و به ویژه مدیای منسوج فیلترهای صنعتی با توجه به گستـردگی کاربردشان و نیاز به ویژگی های مختلف ، از هر سه روش تهیه پارچه استفاده می شود .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع فیلترهای صنعتی
خلوص سازی مواد ، ارتقائ بهره وری فرآیند و صرفه جویی انرژی توسط فیلترها از الزامات فرآیندهای صنعتی در تعداد گسترده ای از صنایع ، از جمله مواد شیمیایی ، صنایع غذایی ، صنایع پتروشیمی ، نفت ، گاز ، داروسازی ، معدن ، . . . می باشد . همچنین فرآیند توسعه پایدار صنعتی بدون کنترل آلودگی های محـیط زیسـت با کنترل آلودگی و تصفیه پساب های صنعتی امکان پذیر نیست .
بنابراین محدوده استفاده از فیلترهای صنعتی دارای جایگاه ویژه ای در کشورهای صنعتی پیشرفته پیدا کرده روز به روز افزایش می یابد . همچنین با توجه به محدودیت ها و تحریم های اعمال شده به کشور عزیزمان در حوزه مواد مرتبط با صنعت نفت و پتروشیمی نیاز به تولید فیلترهای صنعتی موردنیاز این صنعت در داخل کشور بیش از پیش مشاهده می شود .
کشور های عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع فیلترهای صنعتی
کشور های عمده تولید کننده فیلتر های صنعتی
آمریکا ، آلمان ، فرانسه و ژاپن
کشور های عمده مصرف کننده فیلتر های صنعتی
آمریکا ، آلمان ، ایتالیا ، کره جنوبی
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع فیلترهای صنعتی
برای واردات فیلتر های صنعتی باید حقوق گمرکی این محصولات پرداخت شود .
همچنین صادر کردن هر کالا موکول به موافقت وزارت بازرگانی و دارابودن شرایط موجود در آیین نامه های گمرک ، همچنین دارا بودن مزیت های رقابتی در بازارهای بین المللی می باشد . بررسی کتاب مقرارات صادرات و واردات وزارت بازرگانی در سال 1390 ، نشان می دهد صاردات فیلترهای صنعتی ، آیین و مقررات ویژه ای ندارد .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید انواع فیلتر های صنعتی :
استاندارد های ملی مورد نیاز عبارتند از :
3158 ، 4201 ، 3162 ، 8431 ، 3160 ، 4640 ، 4181
استاندارد های بین المللی قابل توجه عبارتند از :
BS 5190:1985 ، BS ISO 29463-3 ، BS ISO 29463-4 ، BS ISO 29463-5 ، BS 6410 ، BS EN 1822-3 ، (1993) ASTM F795 – 88 ، ASTM E2814-11 ، ASTMF1471-09، ASTM F430 - 11
فرایند تولید انواع فیلترهای صنعتی
واحد پرس کاری
در واحد پرسکاری که می بایست در سالنی مجزا کار انجام گیرد ، کلیه قطعات فلزی مربوط به انواع فیلتر تهیه و سپس به واحد بعدی منتقل می گردد . در این سالن که از ماشین آلات نیمه اتوماتیک و دستی استفاده می گردد بطور کامل کلیه قطعات موردنیاز پس از تولید و تائید واحد بازرسی و کنترل کیفیت به سالن مونتاژ منتقل می شود .
سازه نگهدارنده فیلترهای فلزی ورق نازک فولادی است ، که سطح آن جهت جلوگیری از زنگزدگی ، پوششدهی شیمیایی شده است . درابتدا رول های ورق های استیل توسط لیفتراک ازانبار به سالن تولید منتقل می شود و عملیات مختلف ورقکاری نظیر برشکاری ، پرسکاری و فرمدهی دراین مرحله انجام می گیرد .
درابتدای کارعرض ورق و ضخامت و صاف بودن آن کنترل می گردد ( به صورت چشمی ) سپس عملیات برشکاری در ابعاد مورد نظرانجام می گیرد . این ورق به وسیله ماشین برش ( گیوتین ) به اندازه مورداستفاده قالب فرم آماده می شود . البته دربرخی فرایندهای تولید نیازی به برش ورق نبوده و قالب به صورت همزمان علاوه بر برش ورق عملیات فرمدهی و تولید قطعه را نیز انجام می دهد . سپس قطعات حاصل برای انجام عملیات خمکاری وشکلدهی به قسمت پرسکاری منتقل می گردند .
خم کاری
شکل دهی ورق در صنعت قطعه سازی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . در حقیقت شکل دادن ورق روشی برای تبدیل ورق های تخت فلزی به شکل مورد نظر بدون شکست یا نازک شدن موضعی شدید ورق است . از جمله فرایند های شکل دهی ورق می توان به خم کاری اشاره کرد . خم کاری فرایندی است که در اغلب روش های شکل دادن وجود دارد . از جمله کاربردهای این فرایند ، ایجاد انحنا در یک ورق و یا تبدیل آن به ناودانی های با مقطع V ، U و در مواردی شکل های حلقوی می باشد.
خم کاری به عمل وارد کردن گشتاورهای خمشی به صفحه یا ورق اطلاق می شود ، که توسط آن قسمت مستقیمی از جسم به طول خمیده تبدیل می شود .در یک عمل خم کاری مشخص ، شعاع خم (r) نمی تواند از حد خاصی کمتر باشد زیرا که فلز روی سطح خارجی خم که تنش کششی به وجود می آید ترک خواهد خورد . معمولاً حداقل شعاع خم بر حسب ضخامت ورق تعریف می شود .
آزمایش های تجربی نشان داده اند ،که اگر شعاع خم سه برابر ضخامت ورق باشد ، خطر ترک خوردگی وجود ندارد . در فرایند خم کاری به حداقل شعاع خم اصطلاحا حد شکل دادن می گویند . این شعاع برای فلزات مختلف بسیار متفاوت است و افزایش کار مکانیکی باعث افزایش آن می شود . در مورد فلزات بسیار نرم ، شعاع خم حداقل می تواند صفر باشد و این گونه فلزات را می توان روی خودشان تا کرد .
اما به منظور جلوگیری از صدمه به تجهیزات خم کاری ( سنبه و قالب ) استفاده از شعاع خم کمتر از 8/0میلی متر توصیه نمی شود . شعاع خم ورق هایی از جنس آلیاژهای با استحکام بالا می تواند حداقل 5 برابر ضخامت ورق باشد . ماشین هایی که برای کار روی ورق فلزات به کارگرفته می شوند پرس نام دارند . با استفاده از دستگاه های پرس ورق فلزات به شکل مطلوب درمی آیند . این ماشین ها با توجه به طرز کارشان طبقه بندی می کنند .
به طورکلی پرس ها به دودسته تقسیم می شوند .
ـ پرس های مکانیکی
ـ پرس های هیدرولیک
هرکدام ازاین دو نوع نیز از نقطه نظر حرکتشان به دودسته تقسیم می شوند :
ـ پرس های تک ضربه ای
-پرس های دوضربه ای
انتخاب یک پرس بستگی به نوع کاری که باید انجام دهد ، نیروی لازم ابعاد قالب ، کورس مورد احتیاج و روش کارپیش بینی شده ( تک ضربه ای و یا با ضربه های متوالی ) دارد . کارهای برشی می توانند روی انواع پرس های مختلف یک ضربه انجام گیرند . کارهای خمشی روی پرس های لنگی ، اصطکاکی و یا روی پرس های مخصوص خم کاری انجام می گیرد .
کارهای کششی عمیق در ورق نازک توسط پرس های دوضربه ای با میز متحرک انجام می شود . برای کارهای کششی که احتیاج به نیروی زیادی درانتهای کورس دارند از پرس های دوضربه ای با فشار انداز متحرک استفاده می شود .
برای تولید فیلترهای کاتریجی می بایستی قطعه فلزی برش خورده ابتدا به وسیله قالب به صورت مشبک ( سوراخ –سوراخ ) تبدیل و سپس به صورت استوانه رول می شود . از آنجایی که این قطعه برای حفاظت فیزیکی مدیای فیلتر می باشد لذا اندازه آن درسطح اندازه نهایی فیلتر تنظیم می گردد . دو انتهای رول مشبک تهیه شده در قسمت قبلی ، لازم است به صورتی به یکدیگرمتصل شده و تشکیل قطعه صلب و قابل استفاده تحت بارهای مکانیکی وارده گردد که این عمل ازطریق جوش انجام می گیرد .
در فیلترهای کاتریجی قطعه بالا و پایین استوانه فیلتر ، دوقطعه فلزی دایرهای شکل توخالی است ( به صورت رینگ ) که به دو قاعده رول مشبک مونتاژ می گردد . ساخت این قطعات به وسیله قالب و پرس های ضربه ای انجام می گیرد . سطح این قطعات همانند استوانه مشبک جهت جلوگیری از اکسیداسیون محیط ، آبکاری می شوند .
در مرحله آخر پرسکاری عملیات سنگ زنی در محل اتصال انجام می شود .
منظور از سنگ زدن برطرف کردن ناهمواری های سطوح و یا قطعات گرد یا تختی است ، که سطوح آن ها باید کاملاً دقیق و صاف باشند . وسیله یا ابزارسنگ زدن اکثر اوقات سنگ سمباده گردان است ، که بوسیله دانه های خود از روی قطعات براده های بسیار ریز و ظریفی جدا می کند .
واحد پخت
مدیای منسوج بر روی سطوح فلزی دارای خمیر چسب ، وارد کوره می شود و درحین طی این مسیر ، خمیرچسب موجود برروی سطوح فلزی ، به صورت کاملاً مذاب درآمده و در قسمت آخر دستگاه ، بوسیله دمنده مخصوص کاملاً سرد می شود که طی این فرآیند ، مدیای فیلتر کاملاً بر روی سطوح فلزی محکم می شوند .
واحد مونتاژ
در این واحد کلیه قطعات که در واحدهای مربوط تییه گردیده است مجددا بازبینی و پس از کنترل کیفیت و مطمئن شدن از سلامت و درستی قطعه به خط مونتاژ منتقل و با استفاده از دستگاه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک قطعات فیلتر بر روی هم مونتاژ و در نهایت تولید می گردد .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید انواع فیلتر های صنعتی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید انواع فیلترهای صنعتی با کامفار ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.