Financing Waysمروری بر روش های تامین مالی در تجارت بین الملل در گذشته

1- ارز R.C.D : ارزی بود که در چهارچوب موافقتنامه ی تهاتری منعقد شده میان اعضای R.C.D یرای نگه داشتن حساب معاملات اعضاء انتخاب شده بود و مورد استفاده قرار میگرفت. پول واحد حساب ، دلار آمریکا بود.

2- موافقتنامه ی همکاری عمران منطقه ای R.C.D

در 25 آوریل 1967 موافقتنامه ای بین سه کشور ایران ، ترکیه و پاکستان به منظور تسهیل در روابط بازرگانی منطقه به امضا رسید.بر اساس این موافقتنامه بانکهای مرکزی هر یک از کشورهای عضو ، مبلغ دو میلیون دلار اعتبار به هر یک از دو کشور عضو تخصیص داد که در صورت لزوم و توافق میزان آن افزوده شود.

شرایط موافقتنامه چند جانبه تابع قوانین و مقررات بازرگانی گمرکی و کنترل کشورهای عضو بوده و در ابتدا ذکر شده که تسهیلات اعطایی در چهارچوب این موافقتنامه فقط به امور بازرگانی محدود است و در موارد مبادلات مرزی و نفت و مواد نفتی و لوازم جنگی معتبر نیست و به مانده ی حساب R.C.D بهره ای تعلق نمیگیرد.
پس از پیروزی انقلاب و از ابتدای 1364 سازمان اقتصاد همکاری اقتصادی ( E.C.O ) جایگزین سازمان همکاری منطقه ای RCD شد.

3- سازمان همکاری اقتصادی اکو ( E.C.O ) : پس از فروپاشی شوروی مهمترین سازمان منطقه ای در آسیای میانه است که کشورهای استقلال یافته ی آن مانند جمهوری آذربایجان ، قرقیزستان ، ترکمنستان ، تاجیکستان ، ازبکستان و افغانستان در سال 1992 به آن پیوستند و شمار اعضا به 10 کشور افزایش یافت.اکو بر اساس الگوهای همکاری منطقه ای برای توسعه ی R.C.D میان ایران ، ترکیه و پاکستان که از دهه ی 1960 به وجود آمده بود برنامه ریزی شد.
ارز اکو ارزی است که در چهاچوب موافقتنامه تهاتری میان اعضای اکو به منظور نگهداری حساب معاملات طرفین انتخاب میشود و مورد استفاده قرار میگیرد.پول واحد حساب دلار آمریکاست.پس از پیروزی انقلاب ECO جایگزین RCD شد.

با شروع جنگ و محاصره ی اقتصادی ایران ، روش جدیدی به نام حساب مخصوص در کنار موافقتنامه ی اکو گنجانده شد که به موجب آن سقف اعتبارات فنی در مورد ترکیه به 400 میلیون دلار و در مورد پاکستان به ده میلیون دلار ارتقا یافت .

تفاوت این حساب با حساب تهاتری سنتی در این است که در حساب مخصوص ، صادرات ایران عمدتا نفت است که در مقابل آن کالا از کشور طرف مقابل وارد میکند.

4- ارز B.T.C : به دنبال خرید نفت ایران توسط دولتهای غربی و بروز مشکلات ارزی و جنگ تحمیلی از سال 1360 معاملات جدیدی تحت عنوان تهاتری دو جانبه با وضعیت قرارداد های خاص موسوم به BTC ایجاد شد.

این نوع قرارداد میان میان دولت ایران و شرکتهای خارجی ( عمدتا غربی ) منعقد میشود که در آن از جانب ایران صددرصد نفت استفاده میشود و در مقابل 50 تا 80 درصد کالاهای مشخص نظیر دارو ، ماشین آلات صنعتی ، لوازم یدکی ، مواد اولیه ، تراکتور و ... دریافت ، و بقیه ارزش مبادله نیز به کمک ارز آزاد تسویه میشود.

نمایندگی وزارت نفت ، وزارت صنعت و معدن و تجارت و بانک مرکزی قرارداد های BTC را از جانب ایران منعقد میسازند.پول واحد بیشتر مواقع دلار آمریکا و در بعضی مواقع در گذشته دور مارک آلمان بوده است.

5- ارز پایاپای آسیایی A.M.U : ارز پایاپای آسیایی ، پول واحد حساب اتحادیه ی پایاپای آسیایی ، و ارزش هر واحد آن معادل یک S.D.R یا حق برداشت مخصوص است.قرارداد مذکور مربوط به سال 1352 بوده و اسنادی که از مجرای اتحادیه میگذشته ممکن است به پول ملی به پول کشور طرف معامله و یا به واحد پول آسیا صادر کرد.

6- ارز تهاتر : در قراردادهای تهاتری طرفین توافق میکنند که یک ارز به عنوان پول واحد حساب برای تمام دریافتها و پرداختهای مربوط به مبادلات کالا و سایر انتقالات انتخاب شود که آن را ارز تهاتر گویند.

منبع : سیستم های کاربردی خرید اثر دکتر مرتضی فرجی

لینک های کمکی :

:: تدوین طرح توجیهی کاملا اختصاصی با نرم افزار کامفار 3 با مهر مورد تایید بانکها
:: دانلود بانک جامع طرح های توجیهی در تمام شاخه های صنعتی با طبقه بندی میکرو
:: دانلود یک مجموعه ی بینظیر طرح توجیهی در شاخه ی کشاورزی و دامپروری و همینطور کشت و صنعت
:: مجموعه ی بسیار جامع و تکرار نشدنی از طرح های توجیهی گردشگری و جهانگردی و بوم گردی و ایرانگردی و کسب و کارهای خانگی
:: آشنایی با مفهوم طرح توجیهی و طرح امکان سنجی با بیانی ساده
:: آشنایی با سامانه ی کارا و وام روستایی و وام اشتغال فراگیر
:: آشنایی با نرم افزار کامفار ( نرم افزار تخصصی نوشتن طرح توجیهی )

:: دانلود طرحهای توجیهی تیپ رایگان :
:: لیست طرحهای توجیهی صنعتی ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی کشاورزی دامپروری دامداری ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی خدماتی جهانگردی گردشگری ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی معدنی ( جهت دانلود کلیک فرمایید )

 :: در صورتی که بازرگان هستید یا به واردات و صادرات علاقه مند هستید این مطالب نیز احتمالا برای شما جذاب هستند :

:: برگزاری تور آموزشی گردشگری برای واردات از چین
:: تخفیفات استثنایی و خاص برای واردات از چین

:: 3 نکته ی حیاتی در تجارت و واردات از چین
:: کدام شهر های چین برای خرید و واردات مناسبترند !
:: کیفیت کالای چینی خوب است یا بد ؟ مسئله این است !
:: خدمات بازرگانی ما برای واردات از چین و اتحادیه اروپا
:: مقالات بازرگانی کاربردی در حوزه تجارت و خرید خارجی

 

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.