دانلود طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی سال 1400 + pdf + word

Greenhouse

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث گلخانه کشت هیدروپونیک خیار سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی احداث گلخانه کشت خیار درختی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.


آشنایی با مشخصات گیاه شناسی بوته خیار جهت کشت خیار گلخانه ای  


بوته خیار گیاهی است یکساله از خانواده کدوئیان و نام علمی آن کوکومیس ساتیووس می باشد . برگ بوته خیار نسبتا کوچک و رنگ آن سبز روشن است . بریدگی های کم عمق برگ خیار را به پنج قسمت یا لوب مثلثی شکل تقسیم میکند و قسمت وسط دارای نوك تیزی می باشد .

گلها نر یا ماده هستند که روی یک پایه قرار دارند یعنی گیاه خیار یک پایه است . تعداد گل های نر همیشه زیادتر از گل های ماده بوده و قبل از گل های ماده ظاهر میشود . طول عمر بوته خیار کوتاهتر از طول عمر سایر گیاهان این خانواده بوده و احتیاج آن به گرما نیز کمتر میباشد به حدی که پاره ای از متخصصین آن را بین گیاهان فصل خنک قرار می دهند .

در عمل هم خیار میوه بهار و پاییز است مخصوصا در نواحی گرم که بوته خیار در تابستان خشک شده از بین می رود . تمام انواع خیار دارای هفت جفت کروموزوم می باشد .

در خیارهای اصلاح شده و مخصوص کشت در گلخانه ، بوته های خیار تولید گل های ماده می نماید و این ارقام به نام ماده گل معروف می باشند . به دلیل ماده گل بودن این ارقام راندمان در بوته ها نسبت به انواع یک پایه ای که دارای گله های نر و ماده بر روی یک بوته می باشد بسیار بالا می باشد


توضیح مختصر راجع به محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی


درمیان انواع کشت ها و بخصوص کشت های گلخانه‌ای امروزه کشت به‌صورت هیدروپونیک جایگاه ویژه پیدا کرده است . میدانیم که توسط گلخانه علاوه بر اینکه می‌توان بدون توجه به فصل در همه طول سال و در همه فصول محصول موردنظر ( در طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی ) را تولید کرد .

ازنظر مصرف آب هم به مقدار زیادی صرفه‌جویی کرد . در این نوع گلخانه هیچ نوع اثری از خاک وجود ندارد . بنابراین نگرانی‌های آلوده شدن خاک و ضدعفونی آن و مبارزه با آفاتی که از طریق خاک به گلخانه راه پیدا می‌کنند از بین می‌رود.


خاک مناسب خیار درختی ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت خیار گلخانه ای 


خاك مورد استفاده در گلخانه های کشت خیار بایستی دارای بافت سبک ( Sandy loam ) بوده و از نفوذپذیری خوبی برخوردار باشد . این نوع خاك هر چه از نظر داشتن هوموس تقویت گردد کاشت خیار در آن دارای عملکرد بهتری خواهد بود . تقویت خاک های سبک را می توان با کودهای حیوانی تامین نمود .

اگر خاك قابل استفاده کمی سنگین باشد می توان با اضافه کردن مقداری شن شسته عاری از آهک و گچ به همراه کمپوست بطوری که از نظر مصرف میزان مورد نیاز جنبه اقتصادی داشته باشد آنرا اصلاح نمود . همچنین در صورت نفوذپذیری کم آب یا زه دار بودن خاك میتوان از لوله های مشبک پلی اتیلن و نصب در زیر پشته های خاك نیز استفاده نمود .

این روش می تواند زهکشی لازم را برای خاك تامین نماید . خاک های نسبتاً سنگین و یا خاک هایی که دارای نمک زیاد باشند اصلا مناسب نمی باشند زیرا تهویه، آبشویی و ضدعفونی اینگونه خاك ها بسیار مشکل می باشد و مطمئنا به رشد ریشه نیز صدمه میزند . تجربه خیارکاری در خاک های سبک بیابانی سرخه ( که املاح آهکی و گچی در حداقل باشد و درصد شن آن بیش از 50 % باشد نشان داده است که اینگونه خاك ها بهترین بسترها بوده و در آن محصول خوبی تولید شده است .

در انتخاب بسترهای خاکی چنانچه بستر زیرین ) بیش از عمق 25 سانتی متر آنها سخت و غیرقابل نفوذ باشد بایستی با استفاده از زیرشکن های مناسب این لایه شکسته شود و یا از کاشت خیار صرف نظر نمود .

قابلیت جذب عناصر به وسیله PH بستر محیط ریشه تعیین و مشخص میشود . در PH پائین نسبت عناصر قابل جذب و محلول آهن، منگنز و آلومنیوم بیشتر بوده و در نتیجه همه آنها باعث تثبیت و غیر قابل استفاده شدن فسفر میشود . همچنین میزان کلسیم، منیزیم، گوگرد و ملیبدن قابل استفاده نیز در PH پائین کاهش می یابد . از طرفی مقدار فسفر، آهن، منگنز، روی، مس و بر در PH بالا محدود می شود.


نکات قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک خیار


   اگر سطح گلخانه خیلی وسیع باشد ، کنترل درجه حرارت و تهویه آن مشکل می باشد . لذا بهتر است سطح کشت در واحدهای کوچک و جداگانه 300 تا 500 متر مربع تقسیم شود .

   ارتفاع داربستی که بوته های خیار به آن بسته میشود حدود 2 متر است . بنابراین ارتفاع دیواره های جانبی گلخانه باید حداقل 2 متر باشد .

   شیب سقف باید به اندازه ای باشد که استحکام کافی داشته باشد و آب باران و برف را روی خود نگه ندارد . از طرفی اگر ارتفاع خیلی باشد ، فضای اضافه گلخانه بیشتر شده و هزینه گرم کردن آن افزایش می یابد . لذا شیب را باید حدود 25 تا 30 درصد گرفت . البته در گلخانه کوآنست بدلیل انحنای سقف این مشکل تا حدود زیادی رفع میشود .

   در بعضی مواقع لازم است که هوای گلخانه را خارج کنیم و چون هوای گرم سبک است و معمولا زیر سقف می ایستد بهتر است در سقف گلخانه دریچه هایی تعبیه شود ، که در مواقع لازم این دریچه ها باز شده و هوای گرم خارج شود . در گلخانه های کوآنست باز و بسته کردن این دریچه ها مشکل است . لذا در دیواره های جانبی گلخانه و به فاصله 1 تا 1.50 متر از سطح زمین دریچه هایی را جداسازی میکنند و در مواقع لزوم آنها را باز میکنند . در ضمن در دو انتهای گلخانه و در نزدیکی سقف دو پنکه ( فن ) قرار می دهند که هوای گرم زیر سقف را خارج کنند .

   برای اینکه در هنگام ورود به گلخانه با باز کردن در ورودی هوای گلخانه بطور ناگهانی عوض نشود بعد از در ورودی یک اتاقک کوچک تعبیه میشود که ابتدا وارد این اتاقک میشویم و سپس به در اصلی گلخانه میرسیم و با باز کردن آن وارد فضای گلخانه میشویم .

   در محاسبات گلخانه ها معمولا وزن برف را در نظر نمی گیرند . چون برف در اثر گرمای گلخانه آب میشود . ولی در مناطقی که خطر ریزش برف سنگین وجود دارد باید پس از بارش گلخانه را گرم کنیم این برف سریعا آب شود . در غیر اینصورت و بخصوص در گلخانه های دوطرفه خطر خوابیدن سقف وجود دارد .

   معمولا گلخانه های دو طرفه که دارای دیواره های جانبی عمودی هستند در برابر باد به شکل مانع عمل میکنند و لذا بادهای شدید به آن خسارت میزنند . ولی گلخانه های کوآنست به دلیل قوسی شکل بودن جریان باد را ملایم میکنند . به علاوه گلخانه های کوآنست به دلیل انحنایی که دارند برف و باران را روی خود نگه نمیدارند و آب را به راحتی جاری میکنند . لذا در بیشتر نقاط جهان استفاده از گلخانه های کوآنست عمومیت بیشتری یافته است .


مشخصات بذر خیار گلخانه ای


برای پرورش خیار در گلخانه صرفا باید از بذور پارتنوکارپیک استفاده کرد و از کاشت بذور معمولی در گلخانه اجتناب کرد . لازم به ذکر می باشد ، که پارتنوکارپیکی عبارت است از تشکیل و رشد میوه بدون تلقیح تخمک ها . این پدیده به نحوی گسترده در سبزیجات خانواده کدوئیان بخصوص خیار بروز میکند .

در واریته های معمولی گل های نر و ماده جدا از هم بوده و گل های نر زودتر از گل های ماده ظاهر میگردند . ولی در عوض واریته های پارتنوکارپیک گل نر وجود نداشته و گل های ماده بدون عمل گرده افشانی و لقاح تولید میوه می کند .

در این نوع خیار نیازی به گرده افشانی نیست و میوه بصورت پارتنوکارپیک تشکیل می شود، لذا چنانچه حشراتی از بیرون گلخانه گرده گل بوته دیگر خیارهای هوایی را به روی گل ماده بوته خیار داخل گلخانه بنشانند ، خیار تولیدی از کیفیت ظاهری پائین تر برخوردار خواهد بود .

در بعضی از واریته های خیار داربستی طول میوه ممکن تا 50 سانتی متر برسد ، که با توجه به ذائقه و بازارپسندی مصرف کنندگان ایرانی هم اکنون واریته هایی کشت میگردد ، که طول میوه آن ها حداکثر به 30 سانتی متر برسد.

برای انتخاب بذر خیار درختی بهتر است از بذرهایی استفاده گردد ، که بیش از 6 ماه از تولید آن ها گذشته باشد زیرا بذر خیار دوره خواب کوتاهی دارد ، که در آن ایام ممکن است جوانه نزند، ضمن اینکه گذشت بیش از دو سال نیز از نظر قوه نامیه مناسب نمی باشد .

تلخی موجود در میوه های خیار در اثر ماده ای بنام کوکوربیتاسین که در ته آنها وجود دارد و در ریشه ساخته میشود ، اما در خیارهای هیبرید گلخانه ای دیده نشده و یا خیلی به ندرت اتفاق افتاده است .


آموزش پرورش خیار ( گلخانه ای درختی ) ، جهت اجرای طرح توجیهی احداث گلخانه کشت خیار


اسکلت بخشی از گلخانه است که پوشش پلاستیکی یا شیشه ای را نگه میدارد . اسکلت گلخانه باید محکم و سبک بود و در عین حال ارزان و با دوام باشد و تا حد امکان سایه کمتری داشته باشد .

در حال حاضر اسکلت گداخنه را بیشتر با آهن گالوانیزه و یا آلومینیوم میسازند و در بعضی موارد از چوب هم استفاده میشود ، که هم ارزانتر است و هم ساخت آن آسانتر است، ولی این اسکلت ها زود می پوسند و در ضمن برای استحکام بیشتر باید از قطعات چوبی ضخیم تری استفاده کرد . که این امر سبب کاهش نفوذ نور آفتاب بداخل گلخانه می گردد .


ساختمان سازی مورد نیاز به منظور اجرای طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی به شرح زیر می باشد


  • اداری و رفاهی
  • سرویس بهداشتی
  • نگهبانی و سرایدار
  • تعمیرگاه
  • تاسیسات
  • و…

تاسیسات عمومی مورد نیاز به منظور اجرای طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی عبارتند از


  • برق رسانی
  • آب رسانی
  • سوخت رسانی
  • وسایل سرمایشی و ایمنی

اقلام هزینه های ثابت مورد نیاز به منظور اجرای طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی عبارتند از

  • زمین
  • محوطه سازی
  • ساختمان
  • ماشین آلات و تجهیزات
  • وسایل آزمایشگاهی
  • تاسیسات
  • وسایل حمل و نقل وسایل دفتری
  • پیش بینی نشده (10 درصد اقلام نام برده شده )

مزایای اجرای طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی عبارتند از 

  • اشتغالزایی بالا
  • مصرف آب کم
  • افزایش تولید در واحد سطح 

  • جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث گلخانه کشت هیدروپونیک خیار سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید


     

  • دانلود فایل طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی

 تذکر : پس از ورود به وبسایت گسترش کارآفرینی ایران ، ابتدا عضو سایت شوید ، سپس با نام کاربری و رمز ورود خود وارد سایت شده تا بتوانید مضاف بر طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک خیار درختی ، از امکان دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ دیگر بهره مند گردید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

لینک های کمکی :

:: نگارش تخصصی طرح توجیهی در شاخه های مختلف کسب و کار توسط کارشناس تخصصی با مهر کانون .
:: دانلود یک مجموعه ی کم نظیر از طرح های توجیهی صنعتی در 20 شاخه ی مختلف از صنعت !
:: دانلود بانک طرحهای کشت و صنعت و زراعت و دامپروری در یک صفحه !
:: همه ی طرح های توجیهی گردشگری و خدماتی را از این لینک دانلود نمایید !
:: تعریف طرح توجیهی و بیان تفاوتها و شباهت های آن با طرح امکان سنجی !
:: بررسی دقیق سامانه کارا که توسط وزارت تعاون برای اختصاص تسهیلات ، عموما به روستائیان ایجاد شده !
::  آشنایی با کاربردهای نرم افزار کامفار با زبانی ساده !

:: دانلود طرحهای توجیهی تیپ رایگان :
:: لیست طرحهای توجیهی صنعتی ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی کشاورزی دامپروری دامداری ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی خدماتی جهانگردی گردشگری ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی معدنی ( جهت دانلود کلیک فرمایید )

 :: در صورتی که بازرگان هستید یا به واردات و صادرات علاقه مند هستید این مطالب نیز احتمالا برای شما جذاب هستند :

:: 3 نکته ی حیاتی در تجارت و واردات از چین
:: کدام شهر های چین برای خرید و واردات مناسبترند !
:: کیفیت کالای چینی خوب است یا بد ؟ مسئله این است !
:: خدمات بازرگانی ما برای واردات از چین و اتحادیه اروپا
:: مقالات بازرگانی کاربردی در حوزه تجارت و خرید خارجی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.