ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
شاید باورکردنی نباشد ولی قیمت جهانی 4 عدد زالوی طبی ، تقریبا معادل قیمت یک بشکه نفت اوپک می باشد و به همین جهت بسیاری از متخصصان ، به این کسب و کار لغب (( تجارت معادل نفت )) را داده اند ! در بین گونههای زالوی پزشكی بهترین نوع آن ، نوع شرقی است كه زالوهای موجود در ایران از این نوع است.
زالوی پزشکی دارای بیش از ۲۴ نوع آنزیم داخل بزاق دهان خود میباشد که ، باعث بهبود انواع بیماری ها میشود ، باید توجه داشت که هدف از زالو درمانی ورود همین آنزیم ها به بدن است و در وهله بعد خارج شدن خون .
زالوهای شرقی بهتر از زالو های غربی است ، که نوع ایرانی بهترین نوع زالوی طبی شرقی است . وقتی یک زالوی آرواره دار میزبان خود را گاز می گیرد ، مکنده خود را محکم به بدن او می چسباند و با آرواره های دندانه دار نیمه حلقوی ، مانند اره کمی آن را می برد .
حدود 650 نوع زالو در علم جانورشناسی شناسایی شده اند. زالو ها انواع آبزی دارند که ممکن است در چشمه ساران، جویبارها، حوض ها، استخرها، مرداب ها، باتلاق ها و دریاچه ها زندگی کنند. از طرف دیگر می توانند از انواع دوزیستان یا خاکی باشند ولی از هر نوعی که باشند ، به رطوبت وابسته اند و توزیع و انتشار آنها به میزان رطوبت زمین و هوا ارتباط دارند.
نقطه مشترک دیگر انواع زالو ها در خوی انگلی است. بعضی از زالوهای آبزی از کرم های خاکی و تخم قورباغه ها و انواع دیگری از زالوهای آبزی که قدرت مکندگی چندانی ندارند از کرم های خاکی، لارو و حشره و حتی لجن های آلی کف استخر تغذیه می کنند.
بعضی از آنها به حلزون ها حمله می کنند و بعضی دیگر که آرواره یا دندان ندارند و دارای قدرت گزش نیستند، به بریدگی هایی که خون تازه ای دارند و یا به دور جانورانی که تازه کشته شده اند و خون تازه ای از آنها جریان یافته است جمع می شوند. خون آشامی، صفت مشترک آنها است.
بعضی از انواع زالوهای خون آشام که خشکی زی هستند وارد مجاری بینی و سینوس ها می شوند و آن قدر خون می خورند و باد می کنند که راه فرار از این مجاری برای آنها باقی نمی ماند. زالوهای آبزی، انگل ماهی ها و لاک پشت ها می باشند و معمولا وقتی به میزبان خود می چسبند به سادگی او را رها نمی کنند. زالوی پزشکی نمونه ای از این زالو هاست.
زالوی پزشکی :
معروفترین زالوها زالوی پزشکی یا medical leech نام دارد، طول بدن ۵ تا ۱۲ سانتیمتر میباشد. رنگ آن زیتونی است که خط های طولی زرد رنگ دارد.
در زمان زالو درمانی (هیرودو تراپی) باید توجه داشت که حتماً از Hirudo medicinalis استفاده شود چون اگر از زالوهای متفرقه استفاده شود نه تنها اثر درمانی ندارد ، بلکه ممکن است باعث مرگ نیز شود (زالویی سمی با نام علمی Limnatis nilotica باعث مسمومیت خیلیها شدهاست).
البته زالوهای سمی رنگ های تیره و سر بزرگ دارند و براحتی قابل تشخیص اند.
زالوی پزشکی دارای آنزیم های فراوانی در داخل دهان خود میباشد ، که همین آنزیم ها باعث بهبود انواع بیماریها میشود، باید توجه داشت که هدف از زالو درمانی ورود همین آنزیمها به بدن است و در وهله بعد خارج شدن خون.
بیش از ۲۴ نوع آنزیم داخل بزاق زالوی پزشکی است.
زالوی طبی به صورت بومی در دو قاره اروپا و آسیا زندگی می کند . و در کشورهای چک , دانمارک , فرانسه , گرجستان , آلمان , یونان , مجارستان , ایران , هلند , نروژ , پرتقال , روسیه و... وجود دارد و زالوهای شرقی بهتر از زالو های غربی است . که نوع ایرانی بهترین نوع زالوی طبی شرقی است.
مشخصات زالوی پزشکی :
رنگ زالوی پزشکی متنوع است و غالبا زیتونی سیاه تا قهوه ای و یا حنایی مایل به سیاه بوده و نوارهایی به رنگ سبز زیتونی تا سبز در طول بدن انها کشیده شده است. زالوی پزشکی را می توان از روی دو خط نازک رنگارنگ روی پشت تشخیص داد , هاشیه پهلویی آنها (از سطح پشتی تا شکمی ) به رنگ زرد نارنجی است . شکم معمولا بسیار رنگارنگ است ولی ممکن است فقط یک رنگ داشته باشد.
زالو , زیر گونه ای به رنگ سبز دارد , که نوار طولی آن به رنگ حنایی است . نام علمی این جانور هیرودو اوفیسینالیس است. زول بدن زالو به 25 سانتیمتر نیز می رسد . ولی زالوهای بیش تر از 12 سانتیمتر کاربرد درمانی ندارند (و مورد نیاز نیست)
زالو های زیر برای درمان مناسبند:
رنگ ماشی و کمی مایل به سبز که دو خط زرد زرنیخی در طول پشت دارند
سرخ مایل به زرد
جگری رنگ
شبیه ملخ ریز
شبیه دم موش
زالوی باریک با سر کوچک
زالوهای شکم قرمز بهتر از زالوهای پشت سبز هستند ، به ویژه اگر از آبهای جاری صید شده باشند.
زالوهایی به رنگ سبز زیتونی مایل به تیره با دو خط زرد روی کمر و شکمی با دو رنگ زرد و سبز زیتونی که گاها مایل به سیاه است و دارای سر کوچک اند ، که در حالت جمع شده مایل به تیره اند.
بهترین زآلو ان است که شکل آن مثل دم موش , باریک , با سر کوچک و شکم سرخ و پشت سبز است (زیتونی یا ماشی یا کمی مایل به سیاه) و بهتر است از آب های پاکیزه صید شود و آب هایی که در آن قورباغه و یا گیاه آبزی باشد ارجحیت دارد.
البته زالو های مشکی و پر تحرک و سریع الحرکت و آن هایی که از آب صاف , خزه دار و قورباغه دار صید می شوند نیز خوب هستند. زالو های پرورشی نیز که سلامت آنها تایید شده باشند مناسب می باشند
ویژگی زالوهای سمی:
بعضی از زالو ها سمی هستند هر زالویی که سر درشت و رنگ سرمه ای یا سبز دارد سمی است . همچنین زالوهایی که کرک های ریز و نرم دارند و شبیه مارماهیها هستند . و زالویی که خطوط لاجوردی دارد و رنگش بوقلمونی است سمی است.
نحوه نگهداری زالو :
برای نگهداری سالم زالوها باید آب محل زندگی آنها را یک روز در میان تعویض کرد، چون زالوها با ترشح مواد شیمیایی از جمله آمونیاک، اکسیژن آب را از بین برده و به تدریج خود نیز ضعیف شده و کارآیی خود را از دست می دهند و سرانجام پس از چند روز می میرند.
بهتر است از آب کلرینه استفاده نشود و به جای آن از آب مقطر یا آب بدون کلر استفاده نمود. قبل از جابه جایی می بایست دمای آب را کنترل کرده و از تغییر دمای ناگهانی آب تعویضی خودداری کرد. زالو ها به گرما حساسند و نباید دمای آب بیش از 10 درجه سانتی گراد باشد و یا در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرند.
غیر از آب زالو را می توان در خاک مرطوب و تمیز ، که در کیسه های نخی یا کتانی محصور شده باشد نگهداری کرد. درجه حرارت ایده آل برای زالوها 7 - 4 درجه سانتی گراد می باشد.
بعضی از آنها هم از خون زالوهایی تغذیه می کنند که پس از حمله کشته شده اند.
بنا به پیشنهاد دفتر نظارت بر « دستورالعمل اجرایی و ضوابط فنی بهداشتی تاسیس وبهره برداری مراكز تكثیر و پرورش زالو » بهداشت عمومی و به استناد قانون سازمان مصوب ١٣٥٠ و همچنین آئین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشكی مصوب ١٣٩١ كمیسیون تحول اداری سازمان /٠٥/ ١٣٨٧ هیئت وزیران در خرداد ماه سال ١٣٩١ نگارش شد و در جلسه مورخ ١٠ /٩/١٣٩١ لازم الاجرا است.
ماده 1 - هدف : تعیین حداقل شرایط و ضوابط فنی بهداشتی و جانمایی تاسیسات مورد نیاز تكثیر و پرورش زالو می باشد.
ماده 2 - دامنه كاربرد : این دستورالعمل در مورد مراكز تكثیر و پرورش زالو به منظور مصارف غیر خوراكی و طبی كاربرد دارد.
ماده 3 - مسئولیت اجراء : مسئولیت اجرای این دستورالعمل بر عهده اداره کل می باشد و دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان مسئول نظارت بر حسن اجرای آن است .
٥- مسئول فنی بهداشتی : شخص واجد شرایطی كه با اخذ پروانه مربوط از اداراه كل ، وظیفه كنترل بهداشتی را در مراكز موضوع این دستورالعمل مطابق شرح وظایف ابلاغی از سوی سازمان بر عهده دارد.
٦- مخزن : هر نوع جایگاهی ( از جنس شیشه ، فایبرگلاس و یا بتنی ) كه قابلیت شستشو و ضدعفونی را دارا بوده و برای تكثیر و پرورش زالو استفاده می شود .
ماده 6 - محل و موقعیت مركز باید دارای شرایط زیر باشد :
١- حوادث طبیعی مانند سیل آن را تهدید ننماید و در مسیر مسیل های شناخته شده نباشد.
٢- در مسیر قنات ، چشمه های تامین آب شرب و مسیر آب شرب روستایی و شهری نباشد .
٣- به راه های ارتباطی جهت حمل ونقل دسترسی داشته باشد.
٤- امكان دسترسی به آب سالم و بهداشتی وجود داشته باشد.
ماده 7 - حداقل ظرفیت در هر سال ١٠٠٠٠٠ ( یكصد هزار ) قطعه بوده و حداکثر آن براساس امکانات و تجهیزات مندرج در این دستورالعمل محاسبه و تعیین می شود .
ماده 8 - مساحت زمین مورد نیاز حداقل باید دو برابر مساحت زیر بنای آن باشد.
ماده 9 - آب مورد استفاده ( آب شهری و یا آب چاه ) برای تكثیر و پرورش زالو ، باید شرایط مندرج در جدول ١ را دارا باشد .
* سایر ضوابط ، استاندارد ها و دستورالعمل های مورد نیاز ، در طرح توجیهی کامل تکثیر و پرورش زالو آپدیت 97 - 98 ، ارائه شده اند .
خواص زالو :
زالو هنگام مکیدن خون ، مواد متنوعی ترشح می کند که خواص درمانی دارند. معروف ترین ماده مترشحه از زالو هیرودین است. خواص مواد ترشح شده در خون توسط زالو به طور خلاصه به شرح زیر است :
* خاصیت بیحسکنندگی : باعث کاهش درد موضعی هنگام نیش زدن میشود که عمدتاً به دلیل وجود ماده هیرودین ( Hirudin ) است.
* خاصیت گشادکنندگی عروق : به دلیل وجود ماده هیستامین است.
* خاصیت ضدانعقادی : به دلیل وجود آنزیم هیالورونیداز موجود در بزاق زالو است. این آنزیم خاصیت آنتی بیوتیکی و حل کردن موکوس بسیار قوی دارد به طوری که در درمان گلوکوم هم بسیار موثر است.
* خاصیت آنتی بیوتیکی : این خاصیت اخیراً مورد توجه بسیاری قرار گرفته و بر بیماریهای ناشی از استاف طلایی و میکروب سل و اسهال خونی و دیفتری موثر است.
* خاصیت ضدالتهابی و ضدلختهای
آب دهان زالو ( بزاق ) حاوی بیش از یكصد نوع ماده حیاتی مفید است ، كه موجب درمان بیماریهای مختلفی می شود. این انگل كوچك و شگفت آور به علت توانایی فوقالعاده ای كه در درمان بیماری ها دارد جایگاه ویژهای در طب دارد.
كشور ما دارای ذخایر بسیار زیادی از این جانور است و با داشتن تجربیات بسیار گرانقدر و طولانی در این زمینه ، متأسفانه با روش زالو درمانی بیگانه است. در کشور ما از این نعمت خدادادی برای رفع آلام و دردها استفاده مطلوب نمی شود ، در حالی كه ایران میتواند یكی از مراكز زالو درمانی دنیا باشد.
در بین گونههای زالوی پزشكی بهترین نوع آن نوع شرقی است ، كه زالوهای موجود در ایران از این نوع است. عمده خواص درمان زالو در بزاق دهان است ، به طوری كه شاید بیشتر از وزن بدنش قادر به تولید بزاق باشد و وقتی به جایی از بدن میچسبد آن قدر آب بزاق تولید میكند كه از زیر بدن حیوان بزاق میچكد.
عصارهی آب دهان زالو شامل دو دسته از مواد هستند ، كه گروهی به عنوان نروترانسمیتر بر روی پایانههای عصبی عمل میكنند و موجب تحریك عمومی روی نقاط طب سوزنی میشوند و دسته دیگر كه بر روی گردش خون عمومی و مویرگها عمل كرده و به عنوان ضد انعقاد ، ضد تورم و ضد درد ایفای نقش میكنند.
خواص درمانی زالو :
زالو خون را بهتر از حجامت از عمق بدن بیرون میكشد. زالو انداختن برای بیماریهای پوستی مثل جوش ، دملهای صورت ، لكهها و نقطههای سیاه و سفید و نظایر آن مفید است. امروزه زالو به دلیل خاصیت ضد انعقاد خود یكی از ابزارهای جراحی در پیوندها و دوام بافت پیوندی است.
هر زالو حدوداً 5CC خون در مرحله اول میمكد. البته اگر خونریزی را قطع نكنید ممكن است تا 150CC خونریزی ادامه یابد ( 10 ساعت یا بیشتر ). طی زالو درمانی با 10 عدد زالو ، خون از دست رفته ( شامل خونریزی پس از اتمام خونخواری ) 250 -350 CC خواهد بود. تحقیقات نشان میدهد كه 3 - 5 روز پس از زالو اندازی عروق جدیدی در اطراف و حاشیهی محل نیش زالو به وجود میآیند كه برای تخلیه عروقی این ناحیه مفیدند.
بنابراین از نظر درمانی بسیار مهم است كه درمان به زودی قطع نشود ؛ بلكه در دفعات بعدی نیز ادامه یابد تا بیماری و آسیب مرتفع شود. اثرات فارماكولوژیكی بزاق زالو به مدت 10 ساعت یا بیشتر در محل زخم باقی میماند. چنین اثراتی را نمیشود با مصرف مواد ضد انعقادی معمولی مثل هپارین در زخمهای كوچك پوست به وجود آورد.
در بیشتر روشهای جراحی استفاده از زالو توسط جراح ماهر برای بیمار توضیح داده میشود ، این روش قدیمی یك روش بی درد كننده اساسی است ؛ زیرا ترشحات زالو با تأثیر بر روی اعصاب اطراف محل درد ، بیحسی موضعی ایجاد میكند.
شرایط واردات زالو :
با توجه به اینکه این محصول بصورت کامل قابلیت تولید و شرایط مساعد و مناسبی در کشورمان دارد ، لذا تمامی امکانات و ماشین آلات آن را میتوان از داخل تامین نمود . بنابراین سیاست های دولت برای بخش کشاورزی در جهت توسعه و ترقیب کشاورزان و دامپروران مختص این گونه تولیدات میباشد و دولت برای واردات این محصول تعرفه گمرکی و حقوق بازرگانی لحاظ نموده است ، تا بیشتر تولیدکنندگان را حمایت نماید و از واردات این محصول حتی الامکان جلوگیری نماید.
ارزش هر 4 زالو معادل یک بشکه نفت اوپک است . زالو مصارف زیادی دارد . برای همین در خارج از ایران طرفداران زیاد دارد و میتوان به راحتی ( با اجرای طرح توجیهی مزرعه پرورش زالو ) آن ها را صادر کرد .
زالو خواص درمانی زیادی دارد و از سردرد و سینوزیت گرفته تا میگرن و بیماری های عفونی را درمان میکند . علاوه بر این موارد از زالو میتوان در تولید مواد آرایشی بهداشتی استفاده کرد.
زالو ها در مصارف آرایشی و بهداشتی ، درمان های سنتی ، درمان بیماری ها، صنعت و… استفاده می شود.
دانلود فایل طرح توجیهی مزرعه پرورش زالو
تذکر : پس از ورود به وبسایت گسترش کارآفرینی ایران ، ابتدا عضو سایت شوید ، سپس با نام کاربری و رمز ورود خود وارد سایت شده تا بتوانید مضاف بر طرح توجیهی زالو پروری طبی در خانه ، از امکان دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ دیگر بهره مند گردید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
لینک های کمکی :
:: نگارش تخصصی طرح توجیهی در شاخه های مختلف کسب و کار توسط کارشناس تخصصی با مهر کانون .
:: دانلود یک مجموعه ی کم نظیر از طرح های توجیهی صنعتی در 20 شاخه ی مختلف از صنعت !
:: دانلود بانک طرحهای کشت و صنعت و زراعت و دامپروری در یک صفحه !
:: همه ی طرح های توجیهی گردشگری و خدماتی را از این لینک دانلود نمایید !
:: تعریف طرح توجیهی و بیان تفاوتها و شباهت های آن با طرح امکان سنجی !
:: بررسی دقیق سامانه کارا که توسط وزارت تعاون برای اختصاص تسهیلات ، عموما به روستائیان ایجاد شده !
:: آشنایی با کاربردهای نرم افزار کامفار با زبانی ساده !
:: دانلود طرحهای توجیهی تیپ رایگان :
:: لیست طرحهای توجیهی صنعتی ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی کشاورزی دامپروری دامداری ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی خدماتی جهانگردی گردشگری ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی معدنی ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: در صورتی که بازرگان هستید یا به واردات و صادرات علاقه مند هستید این مطالب نیز احتمالا برای شما جذاب هستند :
:: 3 نکته ی حیاتی در تجارت و واردات از چین
:: کدام شهر های چین برای خرید و واردات مناسبترند !
:: کیفیت کالای چینی خوب است یا بد ؟ مسئله این است !
:: خدمات بازرگانی ما برای واردات از چین و اتحادیه اروپا
:: مقالات بازرگانی کاربردی در حوزه تجارت و خرید خارجی